неделя, 30 юни 2024 г.

Зеленски анонсира преговори с партньори относно разрешение за нанасяне на удари по руски летища.

През следващите седмици Украйна ще проведе разговор със своите партньори, по-специално със САЩ, за да получи разрешение за ответни удари по руските летища, обяви президентът Зеленски във вечерното си обръщение.


"Днес в Харков - ново попадение от руска управляема авиационна бомба. Улучен е пощенският терминал - обикновен граждански обект. Към този момент се знае за десет ранени. На всички се оказва необходимата помощ. Един човек, за съжаление, почина. Моите съболезнования на всички близки", каза президентът.

Зеленски отбеляза, че въздушните бомби са „една от ключовите основи на способността на Путин да се бие“. Според него колкото по-бързо Украйна получи разрешение да унищожи руски самолети, толкова по-скоро ще настъпи мир. Той също така подчерта, че „в защитата на Харковска област срещу руското настъпление ние доказахме, че решителността на нашите партньори наистина помага“.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912