неделя, 2 юни 2024 г.

Зеленски от Сингапур: Китай и Русия работят, за да провалят мирната конференция в Швейцария. Зеленски говори и за разрешените удари по руска територия. Видео

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, който пристигна в Сингапур вчера за участие в конференцията за сигурност "Диалог Шангри-Ла", призова държавите в региона да участват в мирната конференция в Швейцария в средата на този месец.



Той заяви, че Китай и Русия работят, за да попречат на други страни да дойдат на мирната среща на върха. Според президента по този начин те искат да провалят срещата на върха.

Зеленски коментира и разрешените удари по приграничните райони в Русия. САЩ позволиха на Украйна да нанесе удари с HIMARS по границата на Харковска област, но това не е достатъчно, каза той. 


Той подчерта, че Руската федерация атакува от бомбардировачи, които излитат от летища, далеч от границата. ВСУ обаче не разполагат с подходящите оръжия и съгласието на партньорите си да атакуват тези летища.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912