четвъртък, 27 юни 2024 г.

Новият президент на Словакия ще се срещне със Зеленски и обеща производство на боеприпаси за Украйна по "чешката инициатива". Видео

Словакия ще помогне на Чехия с боеприпаси за Украйна, заяви президентът на Словакия Петер Пелегрини. Това той заяви това по време на официалното си посещение в Чехия в разговор с президента Петр Павел. 


"Ние ще допринесем значително с нашия производствен капацитет за успеха на чешката инициатива с боеприпаси. Словакия увеличи производството в заводите си, където се произвеждат боеприпаси с необходимите калибри. Значителна част от боеприпасите започната от инициативата на Чешката република, в крайна сметка ще бъдат произведени директно в заводи в Словакия."

Пелегрини съобщи още, че е планирал среща с президента на Украйна Володимир Зеленски - тя ще се състои или тази седмица в Брюксел по време на Европейския съвет, или по време на предстоящата среща на върха на НАТО във Вашингтон.

Братислава също ще се съгласи с плановете на НАТО за по-нататъшна подкрепа за Украйна на срещата на върха през юли.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912