неделя, 30 юни 2024 г.

Forbes: Най-опасните самолети на Русия са на открито на летища на по-малко от 200 км от украинската граница, но ВСУ не ги унищожават на земята поради забраната на САЩ.

Най-опасните самолети на Русия са на открито на летища на по-малко от 200 км от украинската граница, но въоръжените сили на Украйна не могат да ги унищожат на земята поради забраната на САЩ, пише Forbes.


Десетки Су-34, може би около половината от действащия руски флот от свръхзвукови, изтребители-бомбардировачи – редовно са на открито на асфалта в наскоро обновената военновъздушна база Балтимор.

Те са в обсега на най-доброто украинско оръжие за дълбок удар – ракетите на тактическия ракетен комплекс на американската армия. „Украйна може потенциално да извади от строя целия оперативен флот, разположен там, ако й бъде позволено да нанесе такъв удар“, отбелязва украинската група за анализи Frontelligence Insight, цитирана от Forbes. Американската администрация все още не е дала разрешение за удари с ATACMS по летището във Воронеж. 
Така руснаците хвърлят почти безнаказано планиращи бомби по украинските позиции и градове като убиват както военни, така и цивилни граждани, пише Forbes.

Остава вариантът ВСУ да свалят бомбардировачите преди да пуснат боеприпасите си, но Украйна не разполага с много батерии за противовъздушна отбрана Patriot, за да защитава големите градове - да не говорим за разширяването на тази защита достатъчно близо до границата, за да удрят самолети. Докато съюзниците на Украйна не изпратят много повече батареи Patriot, не очаквайте украинците да рискуват с една по северната граница между Воронеж Малшево и Харков, заключват от Forbes.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912