четвъртък, 25 юли 2024 г.

DeepState: С помощта на координирани действия на артилерия и въздушно разузнаване, украински части излязоха без загуби от обкръжение в Покровско направление на Донецка област.

През нощта бойците от 31-ва ОМБр успяха да излязат от обкръжението, съобщават анализаторите на DeepState.


Вчера на север от Прогрес (Покровско направление на Донецка област) беше изключително динамичен и напрегнат ден. Около 14:00 часа, както беше предвидено, редица наблюдателни пунктове на 1-ви и 3-ти батальон бяха напълно обкръжени. Командирът на бригадата така и не даде заповед за пробив, така че личният състав, който беше в този район, го изправи пред факта, че момчетата ще пробият с бой.

С помощта на координирани действия на артилерия, въздушно разузнаване и свързани сили, както и под контрола на офицери на място, момчетата от 1-ви и 3-ти батальон успяха да излязат от обкръжението в пълен състав.

Най-важното е, че бойците са живи и продължават да сдържат врага. 31 и 47 ОМБр остават основни стълбове на отбраната в този район. Разбира се, не без помощта на командировани звена, които не са малко.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912