Страници

сряда, 25 септември 2024 г.

Акценти от речта на Володимир Зеленски пред Общото събрание на ООН.

Владимир Зеленски говори на заседание на Общото събрание на ООН. Акценти от речта му:


🔹Русия унищожи всички ТЕЦ-ове и значителна част от мощностите на ВЕЦ. Путин иска да накара Украйна да страда и да се предаде.
🔹Запорожката АЕЦ все още е под заплаха от ядрен инцидент. Сигурност в Европа ще има само когато Запорожката АЕЦ се върне под контрола на Украйна.
🔹Изглежда, че Путин наистина планира атаки срещу украинските АЕЦ. Всяка атака срещу инфраструктурата на атомната централа може да доведе до катастрофа, това не може да се допусне.
🔹Когато някой предлага алтернативни, половинчати планове за уреждане, той не само пренебрегва интересите и страданието на украинците, но също така дава политическо пространство на Путин да продължи войната.
🔹Когато китайско-бразилският дует се опитва да прерасне в хор от гласове - с някой в ​​Европа, с някой в ​​Африка, казвайки нещо алтернативно на пълния и честен мир, възниква въпросът - какъв е истинският интерес?
🔹Украинците никога няма да се примирят с това. Защо някой по света вярва, че такова жестоко колониално минало, което не устройва никого, може да бъде наложено на Украйна сега вместо нормален, мирен живот?

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912