сряда, 25 септември 2024 г.

Акценти от речта на Володимир Зеленски пред Общото събрание на ООН.

Владимир Зеленски говори на заседание на Общото събрание на ООН. Акценти от речта му:


🔹Русия унищожи всички ТЕЦ-ове и значителна част от мощностите на ВЕЦ. Путин иска да накара Украйна да страда и да се предаде.
🔹Запорожката АЕЦ все още е под заплаха от ядрен инцидент. Сигурност в Европа ще има само когато Запорожката АЕЦ се върне под контрола на Украйна.
🔹Изглежда, че Путин наистина планира атаки срещу украинските АЕЦ. Всяка атака срещу инфраструктурата на атомната централа може да доведе до катастрофа, това не може да се допусне.
🔹Когато някой предлага алтернативни, половинчати планове за уреждане, той не само пренебрегва интересите и страданието на украинците, но също така дава политическо пространство на Путин да продължи войната.
🔹Когато китайско-бразилският дует се опитва да прерасне в хор от гласове - с някой в ​​Европа, с някой в ​​Африка, казвайки нещо алтернативно на пълния и честен мир, възниква въпросът - какъв е истинският интерес?
🔹Украинците никога няма да се примирят с това. Защо някой по света вярва, че такова жестоко колониално минало, което не устройва никого, може да бъде наложено на Украйна сега вместо нормален, мирен живот?

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912