сряда, 25 септември 2024 г.

Politico: Британският външен министър нарече Путин робовладелски мафиотски бос.

Британският външен министър Дейвид Лами направо обвини Владимир Путин в управление на "мафиотска държава" и го оприличи на робовладелец, в пламенна реч в Съвета за сигурност на ООН, съобщава Politico.


Лами се прицели в руския лидер по време на среща в Ню Йорк във вторник, като каза на руския представител: „Знаем кои сте“.

Британски министър разкритикува поведението на Путин по време на нахлуването в Украйна, припомняйки дните на робовладелството и обвини руското правителство в пренебрегване на международното право.

"Вашето нашествие е във ваши собствени интереси. Само ваши. Да превърнете вашата мафиотска държава в мафиотска империя. Империя, изградена върху корупция", каза шефът на британското външно министерство.

 „Г-н президент, говоря не само като британец, като лондончанин и като външен министър. Но стоя тук и като черен човек, чиито предци са били отведени във вериги от Африка с оръжие, за да бъдат поробени, чиито предци са се бунтували и са се сражавали в голямото въстание на поробените", каза Леми.

„Империализмът: ще го разпозная, когато го видя. И ще го нарека каквото е“, подчерта той.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912