четвъртък, 17 октомври 2024 г.

BILD: В Украйна напълно сериозно обмислят да възстановят ядрените си оръжия. Могат да направят първата бомба за няколко седмици.

Украинските власти сериозно обмислят възможността за възстановяване на запасите от ядрени оръжия, пише BILD. Днес президентът Зеленски обяви на брифинг в Брюксел, че алтернативите за защита на Украйна са или ядрено оръжие или членство в НАТО.

BILD пише, че техният анализатор Юлиан Рьопке, който наскоро посети Украйна, е разговарял с високопоставен украински чиновник, който му е заявил пред BILD и тесен кръг от други политици, че Украйна няма да приеме втора кампания на руските въоръжени сили срещу Киев. В този случай украинският ядрен арсенал, който страната доброволно изостави през 90-те години, ще бъде възстановен. 


„Имаме материалите, имаме знанията. Ако има поръчка, ще ни отнеме само няколко седмици, за да получим първата бомба“, предупредил украинският оръжеен представител. Той казал, че Западът трябва „да мисли по-малко за червените линии на Русия и много повече за украинските червени линии“.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912