понеделник, 10 декември 2012 г.

АКТУАЛНО


Без коледни надбавки

снимка:Sofia Photo agency
Няма да има коледни надбавки към пенсиите, заяви премиерът  Борисов в интервю по БТВ. „И аз много искам да дам, да дадем коледни добавки, но няма в хазната. И ако искаме да се превърнем в Италия, Испания се избиват хората по улиците, Португалия, Ирландия... Ние трябва да продължим с фискалната дисциплина, кой не иска да яде?”, каза Борисов.

В Румъния печелят левите

снимка:АФП
Левицата в Румъния печели убедителна победа на парламентарните избори в страната, които се проведоха вчера. Според румънския телевизионен канал TVR, лявоцентристката коалиция Социал-либерален съюз, начело с премиера Виктор Понта, печели 57% от гласовете и вероятно ще има абсолютно мнозинство в парламента.

Гугушева ни разсмива

Кандидатката за конституционен съдия Галя Гугушева изтеглила два заема на обща стойност 133 200 евро от фирмата на сина си Стефан Гугушев "Лигъл партнърс" ЕООД, за да купи апартаменти за него и за брат му. После Стефан Гугушев погасил част от тези заеми към собствената си фирма с договор за дарение. Това твърди самата Гугушева в отговора си на сигнала на адвокат Петър Ванев,  депозиран в парламента в петък, съобщи "Правен свят".
  Мисля си, че  е идеална за конституционен съдия.  Тази схема ние даже не можем  да я разберем, камо ли да я измислим