събота, 1 декември 2012 г.

СЕДМИЦАТА


Обзор на изминаващата седмица;
 "Капитал" без капитал

Гръцката " Алфа банк" ще придобие контрол над седмичника „Капитал". Това става ясно от документи, внесени в Търговския регистър.
Досегашният собственик „Икономедиа" с акционери Иво Прокопиев (51% дял) и Теодор Захов (49%) губи изданието в резултат на необслужван кредит. Цялото предприятие „Икономедиа" е заложено в Алфа банк заради 9,35 млн. евро кредити. Ипотекирани са материални активи, марката „Капитал" и дори редакционната политика на изданието. Алфа банк предлага да назначи Пламен Божинов за управител на „Икономедиа". За да вземе контрол над изданието, трезорът трябва да изчака вписването на документите в Търговския регистър.

Последният валс на СДС

СДС изключи депутатите си, а членовете напускат организацията. Председателя Емил Кабанезнамкойси скоросмъртно ликвидира най-старата пост комунистическа партия под мъдрия надзор на Бойко Борисов.


Заря за Палестина

Малко след израелските обстрели по палестинската автономия и десетките убити ООН повиши статута на палестинската автономна власт в държава наблюдател нечлен на ООН със 138 срещу 9 гласа и 14 въздържали се. Вече може да празнуват със заря.


Двама мъже и половина

Яне Янев и Веселин Марешки обявиха, че ще участват в изборите  с коалиция:"РЗС и Марешки".С Марешки или с Магарешки все тая...

петък, 30 ноември 2012 г.

УИКЕНД


Малко съвети за уикенда от нас.

 Ако жената има пръстен, значи най-вероятно е омъжена. Ако има гердан, това нищо не значи. Ако има и пръстен, и гердан - омъжена е, но това нищо не значи

 Ако гледате телевизия, сигурно сте забелязали, че добрите винаги побеждават лошите - с изключение на новините в осем часа.

 Да направиш жената щастлива не е трудно - трудното е ти да останеш щастлив.
 Глупаците се женят, а умните се омъжват.

 И на края: Ако имаш прекрасна жена, ослепителна любовница, страхотна кола, нямаш проблеми с властите и данъчните; ако, когато ходиш по улицата, винаги грее слънце и минувачите ти се усмихват - кажи НЕ на наркотиците!

Актуално




-Снощи СДС номинира за конституционен съдия прокурора Галя Гугушева. Оказа се обаче, че най-старата демократична партия няма вече депутати... За това кандидатурата ще бъде внесена в Парламента от независими народни представители отцепили се от "Атака". Май наистина СДС върви към единство остана само Кабаиванов:)))

-Общото събрание  на ООН повиши статута на палестинската автономна власт в държава наблюдател нечлен на ООН със 138 срещу 9 гласа и 14 въздържали се, предаде Ройтерс. Според Израелския премиер Бенямин Нетаняху пътят към мира не минава през международната организация. По  случай повишението се очаква заря от Израел по посока на палестинската автономия

Дани Иванов


СМЕХ


Е това е визитка! На времето покойния Иван Славков разказва как Борисов веднъж го попитал как може да стане професор като него. За това реших да потърся визитката на премиера от времето, когато беше кмет. Стремежа на Борисов към признание, титли и награди  издава май леко избиване на комплекси. На визитката му от преди няколко години пише: “Инженер, доктор, Бойко Борисов, генерал-лейтенант, кмет” :))) Представям си днес каква визитка има...

четвъртък, 29 ноември 2012 г.

Актуално

-Първата политическа коалиция за предстоящите избори е вече факт      " РЗС и Марешки". Не знам защо са решили в наименованието си да изпишат цялата си членска маса. Обявиха подкрепата си за ГЕРБ и тръгнаха по тв студията, като влюбена двойка.


-Бившият председател на Конституционния съд проф. Евгени Танчев е предложен за посланик в Казахстан, съобщава "Фрог нюз", като се позовава на анонимен дипломатически източник. Проф. Танчев създаде правен прецедент, когато в качеството си на председател на КС използва демонстративното напускане на президента Росен Плевнелиев и прекрати церемонията по полагане клетва на новите членове, с което попречи на Венета Марковска да встъпи в длъжност. Всички съвпадения са случайни;)))


- Конят на Цар Освободител днес се монтира  на пл."Народно събрание." За сега коня после и Царя.

снимка Иван Григоров: blitz.bg


СМЕХ


Ало, радио Ереван?
- Да.
- Оня ден слушах по вашето радио много интересна политическа дискусия. Днес обаче едва-едва ви хващам, много лошо се чува...
- Вече излъчваме от Сибир.

В музея на социалистическото изкуство
 -Бойко Борисов и Вежди Рашидов откриват Музея на социалистическото изкуство, след което разглеждат експонатите. ББ коментира: Тази статуя на Ленин е 32 тона, тази звезда я свалихме от Партийния дом, това е портрет на Тато, а това е картина от социалистическия реализъм - мутра и клошар.
Уредничката на музея: Това е огледало, г-н Борисов.

Обажда се министър на жена си
Обажда се министър на жена си по телефона. И чува автоматичен отговор:
„Биип. Заради ограничения бюджет на МВР в момента вашият разговор не се подслушва. Моля, обадете се по-късно. Вашият разговор е важен за нас“

сряда, 28 ноември 2012 г.

No comment

Пропаганда по руски! Руската пропагандна машина взе събратята си съвсем за наивни, а може би с право. Неотдавна беше разпространено видео, на което се вижда Президента Путин малко след като се е гмурнал на морското дъно да намира антични амфори:))) Къде се слагат археолози разни, които десетки години нищо не могат да намерят, на героя от КГБ. На него му трябваха няколко минути... Разбира се, не липсваха и кадри на възторжени граждани, които го приветстваха на сушата. Сигурно някъде там в тълпата е бил и уредника на музея откъдето са взети предметите за "представлението". Може би, само той е бил силно притеснен и си е шепнел:"само да не ги счупи, само да не ги счупи...)))

Дани Иванoв



СМЕХ



Павел Шопов зам.председател на Парламента на Р. България на среща в х-л Шератон с апарат за симултанен превод. Бог да пази България!

Актуално

-Овдовялата Българска Православна Църква ще си избира патриарх на 24 февруари 2013г.Всички  кандидатури могат да се подават до 23.02.13 в сградата на държавна сигурност, отдел шести.

-СДС остана кожа и Костов с един  ход генерала  ги разпусна.

Дани Иванов

вторник, 27 ноември 2012 г.

европейския съюз като съветския съюз

Все повече започвам да ставам евроскептик и все повече ЕС заприличва на СССР постоянни директиви, ограничения и резолюции, които смачкват отделните държави за сметка на клуба на богатите. Те държавите като нашата ги включиха, че да си продават западните фирми залежалата продукция, защото западният пазар отдавна се пренасити. С всякакви задължителни норми го постигнаха стигнаха до там, че ЕС да приема наскоро решение и то на ниво министри какви крушки да използваме в домовете си. Наистина ми идва в повечко да не говорим пък за всичките мониторинги, с който откровено ни се подиграват на суверенитета. Тъкмо преди двадесетина години се откачихме от един съюз и побързахме да се натресем на друг. Доброто е все пак, че повече хора започнаха да го разбират и вече не звучи еретично да критикуваш всемогъщият съюз. По тази тема много интересна книга излезе наскоро на чешкия президент В. Клаус, който е един от водещите евроскептици. Ще цитирам част

Трябва да спрем централизацията, хармонизацията, стандартизацията на европейския континент и след половин век такива мерки да започнем отново децентрализиране, дерегулиране, спиране на субсидиите за нашето общество и икономика. И последната ми точка, номер шест - трябва да се върнем към демокрацията, която може да съществува само на ниво национални държави, не на ниво целия континент."


Между нас да си остане за сега така стоят нещата:)

Дани Иванов

актуално

СДС- последният да загаси
- Новото ръководство на СДС водено от карловския доктор Кабаиванов под мъдрите съвети на премиера започна процедура по ликвидирането на най-старата демократична партия. Някой бяха изгонени други напуснаха дано да остане някой, който да загаси лампата. Амин!

Прокурор,съдии-избори
- Най-доброто в изборите в съдебната система  е това, че разбрахме кой съдия и прокурор колко е крал, колко имоти има  и как е деребействал. Полезният извод е: по-чести избори с повече кандидати и по-дълга кампания, че да разберем кой, кой е!

ЕС-кой на къде е или кой от къде е...
- Еврочиновниците не успяха да разпределят парите за следващите години. Оказа се, че сития на гладния не вярва, но и гладният май не вярва на сития .  Бойко защити нашите интереси нон вербално. ЕС върви към естествен летален край.

Дани Иванов


СМЕХ


Иисус, Папата и Бойко Борисов са в една лодка. Изведнъж Исус излиза от лодката и ходейки по водата излиза на брега. Бойко Борисов небрежно го последвал. Папата и той опитал, но потънал още на първата крачка и се удавил. На брега Исус казва на Бойко:
- Не мислиш ли, че трябваше да му кажем за камъните?
- К’ ви камъни?!

Обикаля си кризата по света и като стигнала в България казала:
- Дааа, прави са хората, където и да ходиш, най-хубаво си е у дома!

- Какво е комунист?
- Някой, който е прочел трудовете на Маркс и Ленин.
- А какво е антикомунист?
- Някой, който ги е разбрал…

- От кога съществува демокрацията?
- Горе-долу от тогава, когато Господ извикал Адам, дал му Ева и му рекъл: “Ха сега си избери жена!”

понеделник, 26 ноември 2012 г.

Mълчанието на агнетата

Питам хората защо гласувате за това управление и отговора е мълчание..... и после пак гласуват за същото и  се оплакват и пак, и пак, и пак.......и не знам дали заслужават съжаление след това мазохистично поведение, по-скоро не. Както казваше една моя позната с лек и весел нрав:" да ме боли сама съм си виновна". Думата ми беше на такъв народ такова управление.
Премиерът ръси простоти и всички му се радват и е весело. Не, че очаквах кой знае колко от него все пак е прочел само "Винету"през живота си, но нямаше да е лошо поне да не се държи, като султан. В тази държава, ако нямаш телефонният номер на султана Бойко не можеш да продаваш бира, не можеш да участваш в обществени поръчки, не можеш да получиш административно обслужване и не на последно място няма да имаш хубав път до вас. За да ни е страх, всичко се криминализира, че все да има за какво да ни прибере. Неплащане на осигуровки-затвор, кражба на вода- затвор и много още от репресивното законодателство гарантирано от ГЕРБ. Като гледам как вървят нещата скоро трябва да се спре с изграждането на магистрали и да се започне ускорено изграждане на затвори за избирателите. И ние пак си мълчим! Живеем цял месец с еднодневният доход на колегите от обединена Европа и пак си мълчим. Плащаме едни от най-скъпите услуги, храна и горива в обединена европа и пак си мълчим. Ядем трохите на ЕС и не ни е срам още и мониторинг ни правят дебелогъзите чиновници от ЕС да не ядем много, а ние продължаваме да си мълчим. Страх ни е да не ни спрат парите за някоя магистрала, като че ли не разбраха, че ЕС дава пари главно за дейности, които се извършват от бенифиценти от ЕС, че да си върнат парите, де. Въпросът не ми е защо ни унижават средно интелигентни чиновници от ЕС, а защо на нас ни харесва? Има нещо извратено! Въпросът ми е, ще видим ли български държавник, който да защити поне достойнството ни пред двуличните западняци, които ни превръщат в социален експеримент.
Ще съм щастлив да пробудим агнетата.

Дани Иванов