събота, 5 януари 2013 г.

СМЕХ


Доверчивият Жерар Депардийо получи руски паспорт, но не подозира, че на него вече висят два потребителски кредита и ипотека

КАРИКАТУРИТЕ НА КРАСИ

                                    Новогодишно!


Краси Петров рисува специално за "Таралеж"

АКТУАЛЕН КОМЕНТАР


НОВИЯТ АМЕРИКАНСКИ ПОСЛАНИК ПРОГОВОРИ: В БЪЛГАРИЯ СПЛАШВАТ ЖУРНАЛИСТИ


В интервю за българското списание на английски език Vagabond новата американска посланичка у нас Марси Рийс споделя, че е чувала за сплашване на журналисти в България. “До мен е достигала информация за сплашване на журналисти, което води до налагане на автоцензура”, споделя щатският дипломат. “Журналистиката трябва да бъде отговорна, тя трябва да разследва корупцията”, добавя посланикът на САЩ у нас. Марси Рийс твърди в интревюто, че България е обхваната от тежка икономическа криза, а правителството ни било авторитарно, но никога до сега отношенията между България и САЩ не били по-добре. Двете държави работели успешно по следните въпроси – организирана престъпност, борба с тероризма и защита на интелектуалната собственост. Дипломатът твърди, че България е почти на дъното в Европа по свобода на словото. “Медиите са четвъртата власт. Журналистите трябва да бъдат отговорни, обективни и точни. От друга страна, те трябва да бъдат свободни да пишат за каквото си изберат, а чувам за сплашване на журналисти, което води до автоцензура”, – казва Рийс пред българското издание на английски. Марси Рийс  възпитаник на университета “Джон Хопкинс”, работила в Държавния департамент на САЩ, с 34-годишен опит в Европа, Карибите, Близкия Изток, капацитет по въпросите на националната сигурност, ядрената и стратегическата политика, евроазиатските въпроси, привърженик на идеята за неразпространение на ядрените оръжия. Марси Рийс е била ръководител на мисията на САЩ в Прищина, Косово, посланик в Албания, директор на Службата на ООН по политическите въпроси в Ню Йорк.

СМЕХ


Да знаете, за да усетите пеперуди в стомаха, първо трябва да ви влезе гъсеница...
                   *
На мястото на БТВ Булсатком излъчват реклами. Все още стотици хиляди зрители не знаят, че не гледат любимата си телевизия.
                  *
Срещат се Войчех Ярузелски с Рейгън (като ръководители на съответните страни). Рейгън води госта в центъра за управление и казва:
- Виж каква техника имам. Натискам това копче и СССР излита във въздуха. Натискам второто - СССР и Източна Европа излитат във въздуха. Натискам третото - целият свят излита във въздуха, само САЩ остават.
А Ярузелски му отговаря:
- Моята леля през Втората световна война живееше във Варшава. Имаше три тоалетни: златна, бронзова и фаянсова.
Но когато по улиците на Варшава се появиха руските танкове, тя се ... направо в гащите.
                   *
- Знаеш ли, моето куче е станало страшно мързеливо?!
- Как така?
- Ами преди като искаше да да се разхожда ми носеше нашийника си, а сега ми носи ключовете от колата!
                   *
Журналист интервюира депутат:
- Как прекарвате свободното си време?
- Имате предвид в Народното събрание или въобще?

петък, 4 януари 2013 г.

РЕКЛАМА


СЪМНЕНИЯ!


БТВ пак с рекордни рейтинги, а не се излъчва в половин България


След като Булсатком отряза сигнала на групата, гледаемостта на bTV изобщо не е пострадала, сочат последните данни за първите дни на януари. Дори напротив. Оказва се, че bTV отново измества конкуренцията в целия праймтайм, пише novini.bg. Докато от медията и Булсатком преговаряха за нов договор за 2013г., bTV заливаше медиите с ПР-материали, в които обвиняваше сателитния оператор, че укрива абонати. Според телевизията пазарният дял на Булсатком е 35%, а придворни експерти бързо изчислиха, че операторът има 1 млн. абонати. Ако това е така означава, че всеки трети българин не може да гледа БТВ. Оказва се обаче, че рейтингите показват точно обратното. Според данните от втори януари, когато сигналът на bTV е прекъснат, телевизията се радва на първо място още от шест сутринта. Телевизията има 29,44 % пазарен дял, което е два пъти повече от Нова телевизия, която има едва 12,03%. Сутрешният блок на bTV още със самото си начало е пазарен лидер, като малко преди 8 часа пазарният дял достига близо 40%. За сравнение в този час ТВ7 разполата едва с 8,62 %, а Нова телевизия със 7,53% дял. Поне според рейтингите. bTV сдава първото място едва за десет минути между 10.25ч и 10.35ч. за сметка на „На кафе“ по Нова телевизия. След това обаче скучната говорилня, която предлага продуцираното от новия любимец на Лили Иванова Георги Тошев „Преди обед“ отново изпреварва конкурентите си. Най-голямата измама обаче започва в праймтайм пояса, където цените на рекламата са най-високи. BTV поема първото място още в 19.10 ч и не го изпуска чак до 2 през нощта. Пиковите стойности в рейтингите надхвърлят 44 % пазарен дял около 23.25, когато обичайно са рекламите преди финала на „Шоуто на Слави“. За сравнение пийпълметрията отчита, че конкурентите от Нова телевизия разполагат едва с 6,23% пазарен дял, а ТВ7 едва 2,83%. След като Булсатком изключиха сигнала на каналите от групата на bTV, телевизията може да се приема с обикновена антена и по интернет. Така излиза, че бабите са извадили от долапите големите черпаци и калайдисаните тави, пригодили са ги за антени и доволно пляскат на душевните терзания на главните герои в захаросаните турски сериали. Подобен случай имаше още през 2005 г., когато заради профилактика на БТК бяха изключени предавателите, но това не попречи bTV да отчете чудовищен 70% пазарен дял и по този начин се оказа, че зрителите гледат като хипнотизирани черен екран.

ОТ БАТКО И БРАТКО КЪМ ЦЕЦО И КУМЕЦО


Дюнигейт още разкрития


Очевидно има приемственост в управлението. От аферите при тройната коалиция известни като Батко и Братко сега минахме  към Цецо и Кумецо. Управителите на фирмата "СЛЕ Груп", които са съдружници с кумеца на Цветанов, са поискали пряко от Министерството на земеделието да отчужди в полза на техни фирми три терена с общо 21 декара "дървопроизводителни гори" в Несебър. Два от тях с площ 14 и 6 декара обаче не са никакви гори, а са върху дюните, в непосредствено съседство с терена от 29 декара, от който тръгна скандалът "Дюнигейт". И трите имота са държавна частна собственост, разкрива електронното издание  Биволъ. Сделките още не са финализирани, но процедурата за отчуждаване е в ход и се очаква подпис на министъра. Не е ясно дали Найденов или заместничката му Боянова ще се осмелят да подпишат в разгара на скандала, но както самите те обясниха, новият Закон за горите ги задължава да го направят. За два от терените заявлението за отчуждаване от горския фонд е подадено от “СЛЕ Груп” с управители Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов. За един от терените преписката се води в полза на “Лайфстайл Холидей” ООД, регистрирана в Несебър с капитал от 1000 лв, в която същите лица са съдружници с по 50%. От приложените документи ясно се вижда, че заявленията за отчуждаване са подадени през 2011 г. и преписката е тръгнала тогава. Освен това “Лайфстайл Холидей” ООД е регистрирана през май 2010 г., доста време след като Тройната коалиция е паднала от власт.

СМЕХ


- Скъпи, имам добра и лоша новина.
- Почни с добрата.
- Ще ни направят отстъпка в автосервиза.
             *
Във вагоните на нашите влакове има два вида прозорци: незатварящи се и неотварящи се.
            *
- Защо не се ожениш? Понякога човек има нужда от жена!
- А на теб като ти се припие, да не би да си купуваш кръчма!
           *
Обидно е, когато баба ти помни Тодор Живков, а теб - не.
           *
Да бъде жена на неопределена възраст може само до определена възраст.
           *
В трамвая пенсионер мърмори:
- Каква е тази сегашна младеж...преди младежта отстъпваше на старите...
- Защо се оплаквате, нали сте седнал?! - отговаря му пътничка.
- И какво от това - ядосва се пенсионерът. - Като жена ми си пътува права...

четвъртък, 3 януари 2013 г.

МОЗАЙКА

Най-добрият руски актьор ! 




Президентът Владимир Путин е подписал указ за даване на руско гражданство на  актьора Жерар Депардийо. Документът беше публикуван днес на официалния сайт на Кремъл.

АКТУАЛЕН КОМЕНТАР


Цацаров е по-голяма грешка от Колорадо     



Само седмица преди гафа с новогодишната реч Президентът Росен Плевнелиев имаше едни доста по-спорни политически действия. Много по-спорна постъпка е този указ да бъде подписан в последния час на последния работен ден на държавния глава за годината. При това в нарушение на Конституцията според Съюза на съдиите, защото не бяха подложени на гласуване всички кандидати за поста,  а само фаворита на управляващите Сотир Цацаров. Тайното гласуване за един кандидат съответства на основния закон само, ако той е единствен участник в процедурата, а назначаването от президента на избрания по описания начин главен прокурор прави указа му подлежащ на проверка за съответствието му с Конституцията. Станахме свидетели на симулативна конкуренция и илюзорна прозрачност, които имаха  за цел да заблудят обществото, че се провежда реална реформа в начина на управление на съдебната система, както и да тушират критиките от страна на Европейската комисия във връзка с безпринципните назначения в съдебната власт. Така, че много по-важният  въпрос е наведената позиция, ако може изобщо гузното мълчание да се нарече позиция, по избора на Сотир Цацаров за главен прокурор, отколкото сгрешена снимка в новогодишната реч. Много "удобен" гаф, който не е значим сам по себе си, защото нищо вредно не произтича от него!  А сега целта му е да разсейва хората, докато зад гърба им се вършат престъпления. Ок! Президентството откри виновника за снимката и служителка на „Балкантурист“ беше уволнена. Сега кажете, г-н Президент какво ще правим с главния прокурор?!

СМЕХ


Стар евреин едва диша на смъртния си одър. Внезапно отваря очи и казва на стоящия до него внук:
- Мони, замириса ми на пържена риба, донеси ми едно парченце, моля те.
Внукът се връща след няколко минути и казва:
- Баба каза, че не може. Била за погребението...
                          *
- Трябва да звънна на жена си, сигурно се притеснява, къде ли съм?...То самият аз вече се притеснявам...Къде съм?!
                          *
Жената на програмист му носи кафе. Той без да отделя поглед от монитора, взима кафето и отпива. Казва и:
- Не мога да го пия без захар!
- Знам, скъпи, - отговорила жена му. - Просто исках да ти чуя гласа...
                         *
Среден пръст - вече 50 години лидер на пазара на мигновените съобщения!
                         *
Как да се напусне партия?
Трябва препоръка от двама безпартийни.
                         *
За да се запази семейния мир са нужни любов, нежност, търпение, уважение, разбиране...и разбира се, два компютъра.

сряда, 2 януари 2013 г.

РАЗКРИТИЯ


Кумец на Цветан Цветанов се оказа, че ще строи върху дюните в Несебър


Собственикът на фирмата “Ти Ви Би” ООД Тодор Иванов Бояджиев, който преди две години е прехвърлил на Цветан Цветанов два от шестте му апартамента на занижени цени се оказа съдружник с управителите на фирма “СЛЕ груп”. По признанията на самия Цветанов, направени в разгара на скандала с многобройните му апартаменти, Тодор Бояджиев му е дългогодишен приятел и кумец. В края на миналата година стана ясно, че “СЛЕ груп” е придобила 29 декара дюни в Несебър за 4 млн. лв., ден след като същия терен е бил продаден от Министерството на земеделието на пловдивчанина Димитър Петров. До разкритието се стигна след като природозащитникът Тома Белев алармира, че булдозери заравняват дюните, които са в защитена зона по “Натура 2000″ и започва строителство на ваканционно селище. Общата фирма на Тодор Бояджиев с управителите на “СЛЕ груп” се казва “Бийч Холидей” ООД с ЕИК 202221654. Учредена е едва преди три месеца в Несебър, на 04.09.2012 с капитал от 100 лв. показват данните от Търговския регистър. Тодор Бояджиев има 50% от капитала, а Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов по 25%. Самото име на фирмата, което се превежда като “плажна почивка” е индикация какъв бизнес възнамерява да развива.

СМЕХ


Какво пише върху оградите на къщите в Корея? - Зло куче и на вкус е много лошо!
                                        *
Клиент пита келнера в едно заведение: - Вярно ли е, че след нас дояждате храната? - Не, как е възможно да го казвате... Вие дояждате след нас.
                                        *
Майка и син се връщат от покупки. Детето държи в ръката си голяма връзка балони. Бащата казва: - Защо си му купила толкова балони? Няма за какво да харчиш пари ли? А детето го прекъсва: - Тате, балоните ми ги дадоха безплатно! По един за всяка покупка на мама!
                                       *
В публичния дом влиза мъж и уверено се запътва към една от стаите.
След пет минути от там изскача проститутка и крещи:
- Ужас! Ужас!
Съдържателката на заведението я поглежда изненадано и изпраща вътре друго момиче. След десет минути и то излиза от стаята с викове:
- Ужас! Ужас!
За да спаси честта на заведението, собственичката изпраща вътре своята любимка. След петнайсет минути и тя излиза от стаята с думите:
- Ужас! Ужас!
Накрая съдържателката въздъхва и сама влиза в стаята. Минава час, минават два. След три часа от стаята излиза разтреперана и казва:
- Е, ужас! Но не е "Ужас!!! Ужас!!!"
                                       *
Жена към мъжа си:
- Скъпи, би ли погледнал дали не съм паркирала доста далеч от тротоара?
- От левия или десния?

МОЗАЙКА


Борисов: Българите да са ми живи и здрави, а аз – двойно

Аз имам от дядо ми една мисъл - кой каквото пожелае, да му се случва двойно. Кой каквото ни мисли, да му се случи два пъти. Аз на българите им мисля само хубавото, искам да са ми живи и здрави и двойно да ми се случи и на мен. Това новогодишно пожелание към народа и към себе си отправи премиерът Бойко Борисов. Той посрещна 2013-а в кабинета си в Министерския съвет, а компания му направиха за кратко няколко телевизионни журналисти. Чрез техните камери той отправи честитката си.

Божидар Димитров: В Скопие всъщност не искат европейско членство

Днешният управляващ политически елит в Скопие не желае Република Македония да влезе в Европейския съюз, заяви Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей. В интервю за БНТ (bnt.bg) историкът, популярен с твърдата си позиция по адрес на постоянната антибългарска политика на тамошните политици, обясни, че те не желаят присъединяване, за да не бъдат принудени да се подчиняват на европейските правни и етични стандарти. "Но те се правят че кандидатстват, за да заблуждват хората, населението - българи албанци, цигани, турци - които искат да са в Европа. Божидар Димитров разказа почти неизвестния или системно премълчаван у нас факт за извършения през 1944 г.  "чудовищен геноцид спрямо едни българи, които са живеели там". "Беше им заявено, че те вече не са българи и хората, които са отказали да приемат това, около 30 000 души, са били избити по данни на македонски източници, а 120 000 са преминали през страшни лагери и затвори", каза историкът.

Новогодишно слово на президента - Пирин или Колорадо? Питайте президента

Първата новогодишна реч на президента Росен Плевнелиев взриви социалните мрежи, след като иначе новаторското му обръщение към нацията не мина без гаф. Тази година администрацията на държавния глава реши да разчупи иначе сухите президентски обръщения, като речта бе заснета на фона на книгите в библиотеката на Софийския университет, а различни снимки онагледяваха събитията, на които Плевнелиев се спираше в словото си.До тук добре, само че когато държавният глава говореше за красотата на страната ни и нейната впечатляваща история, на малкия екран след снимката на хълма Царевец се появи, не някоя красива българска планина, а прочутите Скалисти планини в Колорадо.Гафът на президентската администрация моментално беше забелязан и в Twitter и Facebook се появиха саркастични коментари. В мрежата за видеосподеляне YouTube пък веднага беше качена новогодишната реч на Плевнелиев, като при появяването на снимката с изглед от САЩ се появява следния надпис: "Г-н президент, това е България?!?".

вторник, 1 януари 2013 г.

СМЕХ


Момиче пита гаджето си:
- Скъпи, ние имаме вече тримесечна връзка. Не е ли време вече да ме представиш на
семейството си? Например тези дни след Нова година?
- Няма начин – отговаря момчето – Жена ми е на санаториум, а двете ми деца са във ваканция и са на село при баба и дядо.
                       *
Колкото повече посредници, толкова повече вода във виното.
                       *
- От научна гледна точка любовта е химична реакция. Вярно ли?
- Да, и тя се усилва още повече, когато взаимодейства със спиртни напитки.
                      *
Под грима понякога се оказва, че има скрита красавица.
                      *
Жена към съпруга си:
- Виж, аз трябва да готвя, пера, гладя, чистя. Никъде не мога да излезна, чувствам се като Пепеляшка.
Генко:
- Не ти ли разправях, че с мен ще си живееш, като в приказка?
                    *
- Госпожице, разберете, аз не предлагам на всяко момиче...
- И вие разберете, не се разстройвайте, аз също не отказвам на всеки...

В 2013 СМЕ !

                         




понеделник, 31 декември 2012 г.

КАРИКАТУРИТЕ НА КРАСИ


Парламентарна  елха за ЧНГ


Краси Петров рисува карикатури специално за „Таралеж“



Изпращаме 2012 година, посрещаме 2013


В България изпращаме 2012-а година след Христа с повече от 370 хиляди безработни хора. Последните данни на Агенцията по заетостта показват цели 11,3 на сто безработица. Казано по друг начин - за всеки от работните дни в бюрата по труда са се регистрирали средно по 2100 души. 2012 година ще изпратим с нов спад в раждаемостта. Близо с 5000 по-малко ще са бебетата ни през тази година в сравнение с миналата. Това показват данните от националния регистър на ражданията на здравното министерство.  Година  обявена за край на  света. И въпреки това, "хепиендът" и този път не настъпи.  Милиони хора, посветили последните си години за посрещането на Края  сигурно са адски разочаровани от цялата тази безславна наша приказка без край.  Освен с хамбургери, сега имаме тежкото чувство, че преяждаме и с... време.

Посрещаме 2013 година. 43% от българите очакват по-добра 2013 година за страната. Hовата  година вероятно ще е по-топла от обичайното, прогнозират метеоролозите. Горещо ще е и в политиката,  това е безспорно. Догодина два пъти ще ходим до урните. Първият път през януари, когато ще се проведе национален референдум за ядрената енергетика. А после пак през юли, когато трябва да изберем кой ще ни управлява следващите години. Каквито и късмети да сложите в баницата, не забравяйте, че всичко зависи от вас. Пожелавам ви много щастие и усмивки през новата година.

СМЕХ


Нова Година. Дядо Коледа раздава подаръци. Кофти график, бърза като луд, няма време… Влиза през комина в поредната къща и какво да види - на леглото спи гола мадама. Дядо Коледа мисли:
- Да се възползвам ли или да не се възползвам? Ако се възползвам - отиде ми графика. Ако не се възползвам - не мога да мина обратно през комина… 
                   *
Тази година Нова Година в САЩ се отлага… Дядо Коледа не получи виза!
                   *
Двама приятели се срещат на 1 януари:
- Как посрещна Нова година?
- Не знам, още не са ми разказали…
                   *
Малко момченце пише писмо до Дядо Коледа:
"Моля те, Дядо Коледа, изпрати ми сестричка!"
След известно време се получило писмо от Дядо Коледа:
"Няма проблем! Изпрати ми майка си."
                  *
- За мен, моля, голямо уиски.
- Момиче! Това е училищния стол!
- Ох, извинете, нещо се бях замислила. Компот, моля...

неделя, 30 декември 2012 г.

АНКЕТА


Хората не искат да гласуват на изборите


„Таралеж“ проведе  анкета за предстоящите парламентарни  избори между своите читатели.
За 10 дни гласуваха 77 човека, а ето и резултатите:
Няма да гласувам- 21 гласа
БСП- 17 гласа
Синята коалиция-13 гласа
ГЕРБ-10 гласа
България на гражданите- 6 гласа
За друга политическа партия- 10 гласа

СМЕХ


За времето, през което татко слагаше елхата, словесния запас на дъщеричката се обогати значително...
                            *
Хората се делят на три типа:
1. Развързват пакета.
2. Започват да го развързват, после го късат.
3. Направо късат пакета.
                            *
От кулинарния форум: "Кажете ми, трябва ли в купата с черния хайвер да добавя масло? ".
Първия коментар: "Чумата да ви тръшне дано!"
                            *
Женски размисли...
Имам мъж - имам куп проблеми. Нямам мъж - имам един проблем: НЯМАМ МЪЖ!
                            *
Жена отива на зъболекар, но се забавя повече от предвиденото. Притеснен, мъжът й звъни, но тя не може да вдигне, защото има тампони в устата си. Зъболекарят се изнервя и хваща телефона:
- Свършвам, плюе и си ходи! - обяснил набързо на мъжа й.
                            *
Културни вести:
На последния концерт, проведен на стадион " Васил Левски" единствената био- тоалетна задмина по приходи филма "Аватар".