неделя, 10 февруари 2013 г.

АКТУАЛНО


НАРОДЪТ СРЕЩУ ТОКА!

Протестиращите срещу високите сметки за ток варненци замеряха с камъни и яйца сградата на централата на енергоразпределителната компания за Североизточна България, съобщава агенция "Фокус”. Атаката е станала причина за намесата на полицията. Гражданите са счупили няколко прозореца, поради което се е стигнало до арести на някои от нарушителите.
Малко по-рано днес министър Делян Добрев беше замерян от протестиращите със снежни топки, което го принуди да се прибере обратно в сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
Пловдивчани изразиха недоволството си като запалиха сметките си за ток и хвърляха жълти стотинки пред сградата на ЕВН. Част от протестиращите призоваха никой да не плаща сметките си за ток, докато други настояха протестите да продължат всеки ден.
 Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще се срещне днес с ръководствата на електроразпределителните дружества ЧЕЗ, EVN и Енерго-Про, – съобщиха от пресслужбата на МИЕТ. На срещата ще присъства и заместник министър-председателя и финансов министър Симеон Дянков. Повод за разговорите са завишените сметки за ток и последвалите многохилядни протести в цялата страна. След срещата, в 18.30 часа в сградата на ул. Славянска 8, министър Добрев ще даде брифинг, – се посочва още в съобщението на пресцентъра на МИЕТ.