вторник, 12 февруари 2013 г.

РАЗКРИТИЯ

Бившият шофьор на Пашата – член на Надзорния съвет на “ЧЕЗ“!


Премиерът Бойко Борисов е настанил един от най-близките си съратници от ъндърграунда на ключова позиция в енергетиката, която през последните дни се раздира от скандали. Министър-председателят прокарва интересите си в НЕК чрез Димитър Стефанов-Митко Каратиста, който е бивш шофьор на Румен Николов-Пашата. Това  разкрива агенция „Пик“
Както личи от официалните документи, Димитър Стефанов е член на Надзорния съвет на “ЧЕЗ България” ЕАД.
Кой е Митко Каратиста?
Според медийни публикации, преди да заеме важния пост Стефанов е ръководили банда яки момчета, които са рекетирали търговци от кв. „Надежда”.
Проституцията и разпространението на дрога в квартала били до ден-днешен под негов контрол, твърдят от столичен седмичник. Майката на детето му, Татяна Георгиева, става общински съветник от листата на ГЕРБ-София и един от четиримата координатора в София. Кметът на „Връбница” дори е женен за сестрата на Татяна Георгиева. Техният баща пък бил назначен на работа в община „Надежда”! И дума не може да става за конфликт на интереси!
С избирането на Борисов за премиер, Каратиста е непрекъснато в обкръжението му и е негова дясна ръка. Назначен е и за съветник в Народното събрание. Бизнесът му с проституция, наркотици, рекет и изнудване продължава обаче, твърдят негови приближени. Високата му позиция започва да му помага не само на местно ниво, но и в цялата страна.
Независимо от това, Бойко го назначава за член на Надзорния съвет на ЧЕЗ – България, за да защитава интересите на държавата, със заплата от около 35 000 лева на месец!р на Пашата – член на Надзорния съвет на “ЧЕЗ България”.
Източник агенция „Пик“