неделя, 3 март 2013 г.

Актуално


Хиляди българи заляха улиците на страната!


Десетки хиляди протестиращи в момента са заляли целия център на столицата.
С много български знамена, патриотични викове и плакати те отбелязват празника на своята родина. Всички сънародници са категорични че вярват в едно по-добро бъдеще на страната ни и на отделните граждани.
           *
Мащабно шествие по повод националния празник 3 март и традиционен протест срещу монополите се провеждат във Варна. Според различни данни събралите се за шествието са между 50 и 70 хиляди души. 
Въпреки новината от неделя сутрин, че ГЕРБ оттегля политическата си подкрепа за варненския кмет Кирил Йорданов, срещу когото протестиращите излизат за 22-ри пореден ден, недоволството остава. Йорданов заяви, че ще свика извънредна сесия на Общинския съвет, но до момента не е потвърдил дали ще подаде оставка. В събота протестиращите се заканиха по улиците на Варна да излязат 70 хил. души – толкова, колкото са дали гласа си за избирането на Йорданов на кметското място.
             *
В Бургас и Пловдив се събраха няколко хиляди души за участие в националния протест срещу монополите и по повод националния празник 3 март.