четвъртък, 21 март 2013 г.

Актуално

Царят се събуди от зимен сън!

Царят се събуди от зимната си дрямка. Той излезе с нарочно обръщение към българите, апелирайки да оставят настрана емоциите и да потърсят това, което ги сближава, а не да акцентират на онова, което ни разделя, в името на България. Всички трябва в днешните дни на изпитания да си поставим една единствена цел - България!

Крайно време е хората да се отърсят от мита, че главната цел на всяко правителство е умишлено да навреди на обществото, което проличава от изказвания на някои от участници в протестите.
Истината е, че да управляваш е тежка отговорност и е съвсем погрешно хората, които са се заели с тази задачаq систематично да бъдат порицавани.", се казва в изявлението на бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски. Той смята, че е особено важно да съдим за събитията в страната обективно, без да се нагнетява изкуствено напрежение, защото то не води до нищо добро за обществото ни. Що се отнася до исканията на протестиращите Симеон призовава да разделим възможното от невъзможното, невероятното от вероятното, приемливото за болшинството, спрямо неприемливото.

Нека енергията, която видяхме на улицата, да се насочи към позитивното мислене и към доброто, което може да се постигне, вместо да се хвърлят усилия в безполезното и безсмислено хулене, казва още царят.
Според него обществото ни все още е твърде податливо на това, което му се представя и повтаря. То става лесен обект за манипулации, защото българите са своеобразни рекордьори по митове и невероятни полуистини, които се разпространяват ежедневно.
В изявлението си той апелира да не се делим на „ние" и „те" и приоритет да бъде кое е добро за мнозинството.
Да сме наясно, че живеем в 21-ви век, а не в 18-ти и сме част от европейското семейство, в което има ясни правила и параметри, подчертава още основателят на НДСВ.
Затова той призовава, след като чухме гласа на протестиращите,  да оставим сега милионите избиратели да кажат думата си на 12 май.
Симеон Сакскобургготски агитира всички към висока избирателна активност.