четвъртък, 23 май 2013 г.

ОФШОРЛИЙКС

Държавен служител от фонд „Земеделие“ с две офшорки! Четете всичко

Цялата кариера на 38-годишния Милко Минковски до момента е преминала като държавен
служител, заемал е и сравнително високи постове.

Въпреки това човекът няма абсолютно никакво движимо или недвижимо имущество на свое име. Нито кола, нито дори мотоциклет.

Затова пък си има две ошорки, според данните от “Офшорлийкс” и е партньор с граждани на Молдова и на Сърбия.
През август 2006 г. Минковски е директор на Ferpac Marketing, регистрирана на Британските Вирджински острови с капитал от 50 000 долара.

Под фирмените документи на Ferpac Marketingстои подписът лично на офшорната кралица Сара Питър-Миърс.
Собственик на акциите във Ferpac Marketing е молдовският гражданин Аркадие Сърбу, който живее на ул. “Христо Ботев” в Кишинев. Самият Минковски е посочил адрес в столичния жк. “Дружба”.

През май 2006 г. г-н Минковски е бил директор и на друга офшорна компания - Amelcort Universal Inc., където е сменил на поста сръбския гражданин Стефан Ковачевич.

Към момента нямаме информация г-н Минковски да е напускал офшорните си позиции. Паралелно с това успешно се е развивала и кариерата му като държавен служител.

През 2003 г. той е шеф на звено за оперативно управление и финансово осигуряване на организационните структури на Министерството на образованието и науката.

През 2011 г. печели конкурс и е назначен като експерт във фонд “Земеделие” към земеделското министерство.

Милко Минковски е държавен служител при нас и към момента, потвърдиха от фонд “Земеделие”. От фонда обаче отказаха да ни помогнат за среща с експерта.

Инспекторатът на фонд “Земеделие” е започнал проверка по случая с Минковски