сряда, 8 май 2013 г.

Актуално

Григор Димитров  към феновете: Благодаря ви, че вярвате в мен

Григор Димитров от няколко години е сочен като най-талантливият млад тенисист на АТР тура, но до този момент "голямата победа" липсваше, макар и на няколко пъти хасковлията да бе много близо до нея. Е, вече не - Гришо разтърси света на тениса, надигравайки №1 в ранглистата Новак Джокович на Мастърса в Мадрид, а веднага след края на двубоя благодари на всички, които не са спирали да вярват в него.

"Днес аз съм едно много щастливо (и изморено) момче. Благодаря на всички, които вярвате в мен!", написа развълнуваният Григор Димитров в профила си във Фейсбук.

"Разбира се, че именно за такива мачове тренирам, а защо не и да ги печеля? Днес бе един от онези дни, в които се чувствах добре на корта. Преди това бях прекарал доста часове в тренировки. Имах усещането, че всъщност мога да бъда равностоен на Новак през целия мач. Точно това е и целта на подготовката преди големите турнири и евентуално преди големите мачове. Но това е просто един мач от едва втори кръг. Талантът не ти печели мачовете. Да, помага да победиш, но не може да разчиташ само на него.

Страхотна победа, добър ден в офиса. Да, разбира се, че осъзнавам, че е нещо голямо, но трябва да остана здраво стъпил на земята. Надявам се, че в следващите няколко години още много пъти ще се срещам с тези момчета. Но това е просто един мач и човек не знае какво ще се случи в следващия. Трябва да си готов и да се опитваш да работиш всеки ден. Да виждаш следващата среща като нов тест и с вълнение да го очакваш.

Днес бе един от онези дни, в които нещата се развиват в твоя полза. Цялата битка, тези три сета, бе много забавна и достави удоволствие на всички", добави още Гришо, който е спечелил всеки един от последните си 15 мача, в които е взимал първия сет.

Вторият Джокович успя да го измъкне в тайбрек, но в началото на третата решителна част Гришо си осигури пробив преднина, а до края на двубоя не само, че запази аванса си, ами при 5-3 отново спечели подаването на сърбина и си гарантира тази гръмка победа.

"Тайбрекът бе доста оспорван. Той пое риска в някои удари. Все пак той е Новак и можеш да очакваш всичко от него. Той просто изигра страхотен тайбрек, в който не можах да направя кой знае колко много. Разбира се, опитах да остана позитивен. Вярвах в себе си. Според мен това е голямата искра, дала ми сили в третия сет", завърши Гришо, който в четвъртък ще се изправи срещу Вавринка или Хиралдо в спор за място на четвъртфиналите.