вторник, 14 май 2013 г.

Актуално

Бареков с нов сигнал за печатницата в Костинброд

Журналистът Николай Бареков сезира главна прокуратура за аферата с фалшивите бюлетини
в Костинброд. Той ще подаде утре сутринта сигнал, с който ще поиска прокуратурата да намери истинските виновници за скандала.
Той избухна в събота, ден преди предсрочния вот, когато TV7 първа съобщи, че ДАНС и прокуратурата са разбили печатница в Костинборд, собственост на общинар от ГЕРБ, с 350 000 фалшиви бюлетини.
„Собственикът на печатницата Йордан Бончев не може да бъде единствен виновник
той няма капацитета за това“, каза Бареков в предаването Newsroom на NEWS7. Журналистът е убеден, че собственикът на скандалната печатница може да бъде брънка от цяла верига, но не и извършител.
Бареков обясни, че сигналът, който праща в прокуратурата, е за
организирана престъпна група, действаща на територията на България, в която членуват Марин Райков, Росен Желязков, Бойко Борисов и Цветан Цветанов.
„Те дават поръчката на този човек, той изпълнява, остава фалшивите бюлетини в склада и някой след това дойде да ги раздаде“, каза журналистът.
Той е категоричен, че нито Бончев може сам да си даде поръчката, нито да раздаде по секциите фалшивите бюлетини. „Кой може да го направи? Този, който има власт в държавата и секциите“, попита и си отговори той.  Бареков иска от прокуратурата и да провери информациите, че
цивилни полицейски автомобили са кръжали около печатницата, за да й осъществят политически чадър.
„Кой би могъл да го направи, естествено Цветан Цветанов“, каза журналистът.
Той съобщи и че в сигнала му има и доказателство, че Райков изпълнява ролята на Борисов. Бареков изрази готовност да се яви и като свидетел по делото.