четвъртък, 27 юни 2013 г.

4-ти километър!

Волен нахлу в БНТ! Жегата не му действа добре!


Лидерът на "Атака" крещи като обезумял

Волен Сидеров нахлу в сградата на БНТ за разговор с ръководството на телевизията.
Представителите на медиите не са допуснати в сградата и изчакват отвън, което предизвика спор.

Малко преди това имаше скандал между симпатизанти на партия „Атака" и минаващи граждани в района на Орлов мост, съобщи „Фокус". Гражданите освиркаха представителите на партията. Те крещяха „Срам" и „Нещастници".


От „Атака" казаха, че ще правят граждански арест - това се налага, защото полицията не си
върши работата и затова сами ще арестуват провокатори.

Сидеров посочи, че протестът е срещу вандалщината на Орлов мост и че ще са на мястото всяка вечер, за да налагат закона, тъй като полицията не си върши работата. Има засилено полицейско присъствие, включително и полицаи на мотори.

Преди това шествието на „Атака" блокира движението на бул. „Цар Освободител" и бул. „Васил Левски" до Софийски университет. Пред парламента лидерът на партия „Атака" Волен Сидеров заяви, че протестите не са мирни и симпатични, а протестиращите всяка сутрин са подкупени.

"Ще хвърляме камъни, домати, яйца по офисите на БНТ, БТВ, Нова телевизия и Канал 3,

защото очевидно така се прави и полицията позволява хулигански прояви", заяви Волен Сидеров. Явно топлото време оказва влияние върху психиката на шефа на парламентарната

комисия по етика.
Обичайно охраната на БНТ записва данните на посетителите и им издава пропуски, но Сидеров се позова на правото си на законен достъп до сградата в качеството си на народен представител.  Той поиска среща с генералния директор на телевизията Вяра Анкова и бе приет от нея.


Пред телевизията го очакват около 30-40 поддръжници, повечето с бръснати глави и партийни
флагове. Има и двайсетина полицаи.
***Искаме БНТ да покаже, че Бойко Борисов, Цветанов и Костов стоят зад протестите. Това обаче отсъства от репортажите на държавната телевизия. От ръководството на БНТ проявиха разбиране и казаха, че имат пропуски, но не проявават тенденциозност. Това заяви преди минута Волен Сидеров, който нахлу в БНТ. Той се оплака, че за да стигне до Народното събрание трябва да  преминава през кордон и изрази мнение, МВР не си върши работата.
"Президентът няма право да казва, че нямам право да бъда ръководител на комисия. Ще се консултирам с юристи, за да проверя дали не може да му бъде искан импийчмънт по тази причина. Той се страхува, че като председател на антикорупционната комисия ще му извадя керливите ризи", каза с кървави очи побелелият политик.
"Пристигнах с палка, за да се браня от помиярите, които са в цяла София", обясни Сидеров.
Обновено16:17ч.