събота, 15 юни 2013 г.

Актуално

Протестът срещу кабинета “Орешарски” започна!

Тази вечер от 18,30 ч. започна протестът с искане за оставката на правителството на Пламен
Орешарски. Сборният пункт и тази вечер при сградата на Министерския съвет, където беше и вчерашния протест. Той бе провокиран от избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС от парламента. Днес Пеевски заяви готовност за оттеглянето си, а по-късно премиерът Орешарски и лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан потвърдиха официално оттеглянето на кандидатурата. Протестите обаче продължават с искане за оставка на целият кабинет.

10 000 искат оставка на Правителството!

Втората поредна вечер на протести срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС събра около 10000 души пред Министерски съвет.
Протестът започна пред Министерски съвет около 18:30 часа и към 20 ч. се премести пред Народното събрание.


Въпреки че по-рано през деня стана ясно че министър-председателят Пламен Орешарски е приел заявлението на Делян Пеевски да се оттегли от
поста, гражданите продължиха да протестират. За разлика от вчера, днешните скандирания са срещу кабинета "Орешарски" и БСП. Протестът течеше спокойно, съпътстван от плакати, на които пише: "Не на БСП и ДПС, братя българи, събудете се" и "Не на мутрите! Чуваха се призиви за оставка на Орешарски, скандирания "Мафия", "Червени боклуци" и др. подобни.
*
Варна
2000 протестиращи се събраха и пред общината във Варна. Към 20:00ч.протестиращите блокираха Аспарухов мост.




Обновена 21:00