вторник, 25 юни 2013 г.

Разкрития

И новият вицепремиер от „нашите“! Оказа се човек на „Черепа“!

Банкерът Даниела Николова Бобева-Филипова, която бе назначена за вицепремиер в
правителството на Пламен Орешарски, е била за кратко в ръководството на „Мостстрой“ АД на бизнесмена Васил Божков.
Фактът, който бе съобщен първо от сайта „Биволъ“, не фигурира в официалната биография на вицепремиера, разпространена от пресслужбата на кабинета.
Справка в архивите на Държавен вестник показва, че Даниела Бобева-Филипова е била член на съветана директорите на „Мостстрой“ от октомври 2003 г. до март 2004 г.
И понастоящем Бобева-Филипова е индиректно свързана с Божков чрез фондацията „Левски – Спорт“, която председателства. В ръководството й е Свилен Вълчев, който е и в управата на фонация „Тракия“ на Васил Божков.
Отдавна е известно, че самият премиер Пламен Орешарски е близък с бизнесмена. През 90-те години, когато СДС издигна кандидатурата на Орешарски за кмет на София, той бе оттеглен именно заради срещи с Васил Божков.
Една от първите стъпки на новата власт бе да бетонира монопола на Васил Божков и неговата букмейкърска компания „Еврофутбол“ в онлайн залаганията. Преди десетина дни Държавната комисия по хазарта публикува списък на сайтове за залагания, чиято дейност е забранена на територията на страната – практически всички освен компанията на Божков. Официалният мотив е, че те не са регистрирани на територията на страната. Всъщност фирмите отдавна настояват за лицензиране в България, но държавата от година не е въвела регламент за това.