сряда, 5 юни 2013 г.

Тайни общества

За тамплиери-измамници ни предупредиха от посолството на Малта!

Посолството на Малта в България разпространи изявление, в което предупреждава за
съществуването на фалшиви тайни общества у нас. Причината е проведена вчера в Италия полицейска операция срещу мними представители на Малтийския орден, които предлагали титли и звания срещу нелегално имигриране.

Италианските медии информират, че в операцията в четири провинции на „Ботуша" във вторник са били задържани девет души, свързани с организирана група продаваща титли и други мними привилегии от името на Малтийския орден в замяна на гарантиране на нелегална имиграция в Италия.

„Посолството на Суверенния Малтийски орден в Република България използва случая, за да усведоми, че за съжаление и в България има лица подвизаващи се като представители на мними „Малтийски ордени" и „Малтийски рицари", се казва в официалното комюнике на дипломатическата мисия в София.

Според комюникето подобни фалшиви организации, действащи от името на Малтийския орден, оперират на територията на България и посолството вече е уведомило „компетентните български власти" и приканва „от добри чувства" всеки, който е бил измамен от подобни лица да уведоми незабавно съответните органи.

Международните наблюдатели припомнят, че концепцията за „тайни общества", които приемат влиятелни и материално обезпечени членове е традиционно близка по държавите от пост-комунистическа Източна Европа последните 20 години