петък, 21 юни 2013 г.

Скандално!

Офшорките на Волен Сидеров лъснаха!

Скандалните документи, уличаващи Волен Сидеров в шантаж на собствените му депутати,
излязоха на бял свят. Показа ги един от отцепниците от  “Атака” Валентин Николов.

От тях става ясно, че депутатите на партията са подписвали договори за поръчителство по кредити, теглени от пет или шест ошфорни компании, регистрирани на Сейшелските острови. С тези документи всеки от депутатите на Волен Сидеров се задължава да изплати по 150 хил. евро от името на длъжниците (офшорките).

Името на една от офшорките е “Компаунд мениджмънт” LTD, стана ясно от показан  документ. По неофициална информация останалите фирми са “Сангрия” LTD., “Галатея Трейд Груп” LTD., “Фрийланд Холдинг”, “Аутсорсинг Фасилити” и “Аполо Бизнес Солюшънс”, всичките регистрирани на Сейшелите.

Не е ясно дали кредитите наистина са били усвоени и дали депутатите на “Атака” са се превърнали в истински длъжници, но е сигурно, че подписаните договори за поръчителство са били инструмент, с който народните представители могат да бъдат държани в подчинение от лидера им Волен Сидеров.

Според Валентин Николов такива документи за поръчителство са подписали 40-50 души – водачи на листи и техни подгласници.

“Аз бях тотално излъган от Волен Сидеров”, заяви Николов. Преди да подпиша каквито и да било документи, той ме убеди: “Виж, между другото трябва да се подпише един документ за лоялност, знаеш какво се случи с миналата парламентарна група, той няма да има никаква юридическа стойност”. Действието се развило в централата на партия “Атака”  на 12 юни 2009 (ден преди да бъдат регистрирани кандидат-депутатските листи за участие в парламентарните избори).

Николов направи още едно разкритие. Според него пълномощник на офшорките е Петър Иванов Петров, юрист на “Атака” , който води всички дела от името на партията. “Беше предложен от Волен Сидеров, гласуван от Народното събрание и в момента е член на надзорния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор”, обясни Николов.

Петър Петров е бил втори в листата на “Атака” за 23 избирателен район в София, където водач е бил Явор Нотев. Той също е подписал договор за поръчителство, за да участва в изборите. Впоследствие обаче получил генерално пълномощно да представлява офшорните фирми, обясни Николов.