петък, 7 юни 2013 г.

Тайни общества

Хората, които управляват света вече започнаха тайната си среща!

Конспирацията отдавна е думичка, която храни света. Храни умовете и душите на хората.
Защото човешката природа е такава – ние си умираме за тайни, за сценарии, за това да научим кой е кукловодът, дори и такъв да не съществува.

Често конспирациите са плод просто на развинтеното въображение, а тайните не са толкова невероятни, че да променят съдбата на света или галактиката например. Но понякога, само понякога, кукловодите се разкриват – за малко, колкото да покажат част от истината и да хвърлят още по-плътна мантия върху по-голямата част от цялата картина, за да разпалят отново конспирациите.
Една от най-известните групи на хора, които действително определят бъдещето на света, е тази на Билдърбъргската група. В нея влизат близо 140 души, като повечето от тях са бизнесмени, банкери, медийни магнати, бивши министри на най-големите държави в света, включително и премиер. Истинско световно правителство в сянка.

Срещата на Билдърбъргската група за тази година вече започна. Всъщност членовете на това
елитно общество започнаха да пристигат още вчера на уговореното място – Уотфорд, Великобритания. Ето и няколко от имената, които вече са там – Джордж Осбърн, бивш финансов министър на Великобритания, Ед Болс, бивш „финансов министър в сянка” на Великобритания, Кенет Кларк, началник на британския кабинет, Джон Кер, британски депутат от Камарата на лордовете, Жозе Мануел Барозу, председател на Европейската комисия, Кристин Лагард, управител на МВФ, Франсоа Фийон, бивш премиер на Франция, Робърт Рубин и Тимъти Гейтнър, бивши финансови министри на САЩ, Хенри Кисинджър, бивш държавен секретар на САЩ, Дейвид Петреъс, бивш шеф на ЦРУ, напуснал със скандал заради издаване на информация на любовницата си, Оливие дьо Бавиншов, началник на Eurocorps – т.нар. частна елтина армия на Франция, Германия, Белгия, Испания и Люксембург, главният изпълнителен директор на Google Ерик Шмид, Питър Тийл, създателят на PayPal, представители на Deutsche Bank, Barclays, Amazon, Shell, HSBC, Lazard, Prudential, Alcoa, изброява британският медиен стожер „Телеграф”.
Председател на „Билдърбърг” е Анри дьо Кастри. Той е главата на застрахователният гигант AXA. Компания, която е създадена през 1817 година, но възприема сегашното си име едва през 1985 година. И един интересен факт покрай името – то не е акроним, а е избрано, защото може да бъде произнесено лесно на почти всеки език.

Името „Билдърбъргската група“ идва от названието на хотел „Билдърбърг“ в малкия холандски град Остербек, където през май 1954 се състоява първото заседание на групата. Тогава председател е холандският принц Бернхард. Групата е създадена като отговор на комунистическата заплаха от страна на СССР. Билдбърг обществото винаги е твърдяло, че се събира, за да обсъди проблемите на света и да говори за тях, но никога не се е стремяло да оказва влияние на решенията на действащите правителства на най-големите световни сили.

Какъв е дневният ред на тазгодишната среща – икономическото развитие в глобален мащаб, Африка, напредъкът в медицината, развитието на кибер пространството. Една от темите е „Заетост, право и задължения”. А друга от сесиите е наречена просто „Текущи въпроси”.
Информацията безспорно е оскъдна. Хотелът в Уотфорд се охранява максимално строго, външни лица не се допускат. Медиите нямат никакъв достъп и единственото, което знаят за срещата, е това, което им казват участници в нея – бивши или настоящи. А срещите на „Билдърбърг” придобиват популярност с протестите на различни активисти, искащи този елит да престане да определя съдбата на света.

Четири дни. Толкова продължава тазгодишната среща. А какви ще са резултатите от нея – вероятно част от тях ще станат видими скоро, а друга част ще е видима, но ние, обикновените простосмъртни, дори няма да разберем, вглъбени в ежедневните си проблеми.