понеделник, 17 юни 2013 г.

Актуално!

Протестът! Ден 4-ти!

Днес множеството пред Министерски съвет е над 10 000 души. Четвърти ден демонстранти се
събират по улиците на градовете в цяла България, за да изразят недоволството си от управлението на кабинета „Орешарски“.
Само месец след парламентарните избори, проведени на 12 май, цяла България се вдигна на крака срещу новото правителство. Поводът за гнева на хората стана избора на медийния магнат Делян Пеевски за председател на Държавната агенция „Национална сигурност“.
*
Протестиращите във Варна пък блокираха кръстовището пред община Варна и в двете посоки.
Сн. "Таралеж"
Хората скандират „Мафия" и „Оставка". Много от тях носят българския трибагреник. Бяха издигнати плакати, на които пише: „Всяко правителство е заговор, съзаклятие против свободата на човечеството". Точно на площадката пред общината е паркиран камион с цистерна, на който е закачен голям плакат - „Не на партиите - самоуправление!". По-рано на протеста един от гражданите поясни, че хората не са на улицата, защото им е платено, но явно оттук нататък всяка проява на недоволство ще се счита за платена. Очаква се протестиращите да се отправят на шествие по улиците на града и да обикалят, както през предходни дни централите на партиите БСП, ДПС и „Атака".