неделя, 2 юни 2013 г.

Актуално

Яне яха протеста срещу Правителството!

Партия РЗС на Яне Янев, която не успя да влезе в парламента, организира днес митинг-шествие под мотото „Без турски депутати в София!” и „срещу новата тройна коалиция БСП, ДПС и Атака”.
Равноправно участие в митинга ще вземат партия „Национален фронт за спасение на България” (НФСБ), както и самоорганизиращи се чрез социалните мрежи граждански организации, обявиха от пресцентъра на партията.
Шествието ще тръгне от централата на РЗС на бул. „Дондуков” 15 в 10 ч. и ще се отправи към сградата на парламента. В района има засилено полицейско присъствие. Протестиращите от двете партии са над 100 души. Те са издигнали антиправителствени лозунги, но и такива срещу партия ГЕРБ. Освен това те развяват националното знаме и носят със себе си портрети на български революционери.
Всъщност във Facebook от няколко дни се организира протест срещу правителството “Орешарски” в различни градове от 12 ч. В София за място на протеста е обявен площадът пред
Народното събрание.
Партиите на Яне Янев и на Валери Симеонов успяха да съберат около 200 души пред парламента.
Малко след 11 ч. те се отправиха към Конституционния съд, от който очакват касиране на изборите. Те отново блокираха за кратко движението по бул. “Цар Освободител” и се спряха за малко пред сградата на президентството.
Протестиращите скандират: „Долу ДПС”, „Искаме касиране”, „Мафия”.