сряда, 26 юни 2013 г.

#ДАНСwithme! На живо! Видео

Лов на депутати пред Парламента! На Живо

Протестиращи наобиколиха Народното събрание и не дават пиле да прехвръкне наоколо.
Всички изходи са блокирани и депутатите остават вътре. Да се измъкне с трудност успя вътрешният министър Цветлин Йовчев, чийто служебен автомобил беше обграден от протестиращите.
Хората тичат към всяка кола, която се зададе откъм парламента. Празен фолксваген едва бе пропуснат да мине, а депутатът от ДПС Четин Казак, който имаше участия в телевизиите тази сутрин, с мъка си проправи път към входа и се шмугна в сградата. Други двама от неговата парламентарна група тръгнаха да излизат, но хората ги върнаха обратно в сградата. Сред върнатите е депутатката Петя Раева.
Почти 2 часа Орешарски и част от министрите не напускат НС, а вън ги чака народната любов.
***

Жалко бягство! Кортежът на премиера Пламен Орешарски потегли с мръсна газ от служебния вход на парламента. Една от трите коли бутна и фотографа Румен Добрев, който падна, но като по чудо се отърва и няма сериозни наранявания.

Трите коли с Орешарски, министъра на икономиката Драгомир Стойнев и екоминистърката Искра Михайлова успяха да си проправят път през протестиращите, които се бяха събрали пред Народното събрание!
Преди няколко минути полицаите изтикаха хората зад нови метални ограждения. Така бронирания мерцедес с премиера премина по жълтите павета, следван плътно от черен джип.

Вероятно автомобилите са се насочили към Министерския съвет!
На живо с видео от тук: http://www.ustream.tv/channel/najivo
Обновено 11:40ч