сряда, 31 юли 2013 г.

Разкрития

Господинът от Лондон Спас купи и „Хилтън“ след  „Радисън“

Официално - столичният петзвезден „Хилтън“ е продаден. Новината потвърди лично новият му собственик – бизнесменът Спас Русев, който от много години живее в Лондон. Така Спас Русев прибавя още едно хотелско бижу към колекцията си, след като миналата година заедно с партньори стана собственик на софийския „Радисън“ срещу Народното събрание. С „Хилтън“ обаче той ще бъде едноличен собственик. Русев олигарх и сивият кардинал в правителството на Симеон Сакскобургготски, бе оличен, че е организатора на скандалната среща на яхта в Монако между царския финансов министър Милен Велчев, транспортния министър Пламен Петков и царски депутат Мирослав Севлиевски и убития мафиот и контрабандист Иван Тодоров – Доктора.
Преди месец бизнесменът се похвали, че е купил и “Канал 3”, в който като директор и водещ се изявява Сашо Диков.
През 1991г. президентът Желев назначава перничанина за зам.-директор на Агенцията за чуждестранна помощ, въпреки че е без висше образование. Преди обаче да стигне до СДС, Русев е шофьор в УБО в годините на комунизма и вози най-младия член на Политбюро Стоян Марков, който след 10 ноември изчезна в Лондон, а след него там се изнесе и шофьорът му като син олигарх. Преди десетина години Спас Русев се прочува като ключов фактор при съставянето на правителството „Сакскобургготски“. Човек, силно повлиял за завръщането на Симеон в България. Сив кардинал, довел у нас юпитата Николай Василев, Милен Велчев и Любка Качакова. Те гальовно го наричат „вуйчо“ и „нашият Спас“.
Припомням, че Спас Русев започва работната си биография като учител по физическо в радомирското с. Гълъбник. Перничанинът прави кариера и като организатор на тържества и водещ в дискотеки в радомирския младежки дом.