вторник, 6 август 2013 г.

Разкрития!

Уволниха шефа на Дворецa на културата и спорта във Варна, той започна да вади компромати

Прочулият се като "кмета на туитър" Светослав Трайков беше уволнен като председател на
борда на директорите на Двореца на културата и спорта-Варна от общинският съвет във Варна днес. Трайков напусна ГЕРБ на 8 юли, защото по думите му "партията е овладяна от хора без морал".
"Смяната ми като председател на борда на директорите на Двореца на културата и спорта днес, е явно доказателство за най-уродливите явления в политиката – мръсния стил на работа и саморазправа в партия ГЕРБ във Варна", пише Светослав Трайков в отворено писмо до медиите.

Той е категоричен, че днешното решение е доказателство, че в ГЕРБ се действа не на принципна, а на личностна основа и на база интерес.

"Както знаете аз си позволих да изразя публично несъгласието си със задкулисието в ГЕРБ-Варна и да разкрия това, което остава скрито от гражданите, а именно – шуробаджанащината, саморазправата с инакомислещите, безпринципните назначения, неизпълнените ангажименти, лъжите", пише Трайков.

Според него реална причина за тази смяна няма.

"Въпреки кризата сме разработили проект за разширяване и модернизация на зала Конгресна с цел да бъде преведена във вид, в който да отговаря на изискванията за провеждането на европейското първенство по волейбол през 2015 г.

Ще вметна само, че Иван Портних многократно обещаваше да бъдат осигурени средства за извършването на належащата модернизация, но такива така и не бяха осигурени. Може би именно в този проект, който е за близо 6 млн. лв., се крие и отговорът защо бе направено днешното предложение за смяната ми. Вероятно някой се е заблудил, че ще може да се облагодетелства от тази сума!?!", пише още "кметът на туитър".

Трайков прогнозира и следващите действия на ГЕРБ-Варна.

"Ще бъде уволнен прокуристът Симеон Варчев, който е един безспорен авторитет в нашия град и бе използван, за да донесе гласове на парламентарните избори за ГЕРБ като бе включен в листата с кандидатите за депутати. Сега след като парламентарните и местните избори са отминали, той вече не им е необходим и ще бъде изхвърлен по най-долен и безскрупулен начин.

За съжаление решенията за бъдещето на Варна попаднаха в ръцете на хора, за които се знае, че са излъгали мнозина. Настоящият кмет Иван Портних вече се е заобградил с хора, които са кадри на най-приближените на Искра Фидосова, за която цяла България научи истината. Веднага ще дам примери:

- Лилия Христова, за която всеки е чел в медиите – за миналото ѝ и за съпругът ѝ, както и за потърпевшите, които вероятно още си търсят парите. Същата тази жена, избута сина си – направи го първо общински съветник, а сега и депутат, което е пример за шуробадженащината, която царува в т.н. „демократична“ партия. Сама тя бе народен представител, въпреки че още тогава пред офисите на ГЕРБ се събираха хора, които си искаха парите от нея.

- Пламена Маринова – човек на Емил Радев, който уреди съпругата си за главен секретар на ВАС и цялата си кантора на ключови позиции на местно и централно ниво (Тодор Балабанов – председател на комисията по финанси и бюджет в ОбС - Варна, Мая Андреева – зам.председател на ЦИК и т.н.)

Примерите са достатъчно показателни за това кой дърпа конците на Иван Портних и как ще бъде управляван града ни. А както вече съм казвал и ще продължавам да твърдя той е човек без характер, който разочарова много хора и който много скоро ще влезе в съдебната зала, тъй като срещу него има заведено дело за клевета", пише Светослав Трайков.

Той завършва писмото си със заключението, че днешното гласуване на общинския съвет за смяната му като председател на борда на директорите на ДКС-Варна показа как интересите на няколко човека стоят над интересите на Варна.