вторник, 20 август 2013 г.

Мозайка!

Без много усилия Холивуд превърна Варна в Сомалия

Халетата, административната сграда и складовите помещения на Варненската
корабостроителница вече са част от декорите за снимките на холивудския екшън "Непобедимите 3". Първата звезда, която акостира на варненския бряг, бе Джейсън Стейтъм. Той кацна във Варна напълно инкогнито, като малцина от пасажерите и обслужващия персонал на аеропорта го познаха или поне се усъмниха в него. Стейтъм и придружаващите го бяха посрещнати пред ВИП залата и за минута-две се метнаха на два луксозни джипа на път към хотела му. След като екипът на "Непобедимите 3" се отказа да снима в порт Варна, корабостроителницата бе превърната в сомалийско пристанище.
Декорът е семпъл, само на две от халетата се мъдри портретът на главнокомандващия на сомалийската армия. И без това няма голяма разлика в инфраструктурата на корабостроителница „Варна“ и сомалийско пристанище:)
В декор за филма са превърнати и работни скелета, които се използват за строителни и монтажни дейности по корабите. На тях са монтирани стълби за улеснение на актьорите, които ще се катерят, ще скачат или ще стрелят.
Над 100 души от екипа на киностудиото вече са настанени в луксозните хотел във ваканционния клуб "Ривиера". Истинските снимки ще продължат два дни - на 21 и 22 август.
Цялата организация се пази в пълна тайна и мистерия. Снимките ще бъдат на територията на Варна и в акваторията на Варненския залив. 40-те чернокожи, които бяха подбрани за статисти у нас, ще влязат в кожите на гардове на сомалийски мафиот. А това най-вероятно ще бъде Уесли Снайпс. Филмовата продукция се охранява
изключително зорко. Не се допускат любопитни, не се дава информация, нито са разрешени снимки. Кинаджиите се движат между снимачната площадка и хотела, в който са настанени, с лимузини или джипове.