вторник, 10 септември 2013 г.

Актуално!

Бойни US самолети над Бургас

Военни джипове с американски номера в центъра на града

Няколко сиви военнотранспортни самолета с четири витла кацнаха и излетяха от аеропорта в
Бургас. Последното туловище се издигна със страшен тътен в 14,35 часа и премина много ниско през града, което хвърли в паника населението.
„Искаме да знаем какво става на наша територия, ако войната е започнала над главите ни, имаме правото да сме информирани дали сме част от бойните действия срещу Сирия“, настояват бургазлии, цитирани от "Флагман". Екип на изданието засече военни джипове Вранглер с щатска регистрация в района на пожарната в града.

Днес джиповете и самолетите са най-коментираната тема. От летището отказват информация, тъй като не били оторизирани да съобщават данни. Според публикация в базата Ново село край Сливен тече учение и там са струпани американски войници и хеликоптери. Кодовото название на операцията е "Хвърлена ръкавица 2013" и е свързана с борбата срещу тероризма.

„Ако тренират десант – нека кажат кой каква роля играе в това учение, което трудно може да се свърже с кацането и излитането на тежките военнотранспортни самолети“, смятат бургазлии и искат повече от информация от правителството, тъй като става въпрос за разгара на сирийската криза.