неделя, 1 септември 2013 г.

Разкрития!

Джон Кери обядва с Башар Асад! СНИМКИ

Приятелството не значи нищо за англосаксонците, предупреждава бивш руски вицепремиер

Джон Кери, сегашен държавен секретар на САЩ , обядва в луксозен ресторант със сирийския
президент Башар Асад (снимката горе). Същият, когото американците скоро ще нападнат с цялата си военна мощ.
Снимката е от 2009 г. и е направена в Дамаск. По това време Кери все още е само сенатор.  „Бъдещият държавен секретар на САЩ Джон Кери със съпругата си води мирна беседа с  Асад в луксозен ресорант в Дамаск“, обяснява във Фейсбук бившият зам.-министър-председател на Руската федерация през 1997 г. Алфред Кох.
Руснакът не пропуска и да иронизира първия дипломат на САЩ, като пренася отношението си върху всички англичани и американци, които според него не ценят лоялността. „Ако си приятел с англосаксонец, то това не значи нищо. Утре той може да те предаде, ако е в неговия интерес. А ден по-късно дискретно да се учуди, че не му вярваш“, коментира бишият висш управник в профила си под скандалната снимка.
Алфред Кох слага снимката до още две не по-малко интересни исторически фотоса – този на Адолф Хитлер и тогавашния британски премиер Чембърлейн, които се ръкуват и се усмихват по време на поредните преговори в Мюнхен, за да уверят за сетен път, че нова световна война няма да има. Но тя избухва.






Още една интрересна снимка вече е от по-новата история на
световната дипломация – от 1983 г. На нея бившият специален пратеник на президента Роналд Рейгън, Донълд Ръмсфелд, се среща с бъдещия враг номер 1 на САЩ – покойния иракски президент Садам Хюсеин.