вторник, 17 септември 2013 г.

Разкрития!

Как Бареков платил сметката на олигарх в Сен Тропе!

Очевидец: В Сен Тропе Бареков се появи с две кошници, а Чoчо нито яде, нито пи

Плащали ли са на журналисти богатите хора, стремящи се и към политическата власт? Под каква форма? Темата с мръсното бельо на българската журналистика очевидно ще се развива в близките няколко дни, след като завесата започна да се къса с уволненията в  бТВ, назначенията в Нова, политическия проект на все още настоящия изпълнителен директор на ТВ 7 Николай Бареков и участието му при Сашо Диков в събота.

На излиянията на Бареков колко е трогнат от беззъбите, изгладнели и дрипави хора в населените места извън София, Диков контрира с припомняне на уливките му по Френската ривиера – още докато беше знаково лице от сутрешния блок на Би тв.

„В Кан бях с жена си и нейната най-близка приятелка,  реалната сметка не беше 105 хил.евро, а много по-малка. Точно в Сен Тропе, откъдето показаха снимки, аз платих сметката. На така наречения олигарх Чочо Александров аз платих неговата сметка от 500 евро“, каза бъдещият политик.
По-късно помолен да коментира  Александров беше лаконичен: „Желая хубави дни на г-н Бареков, нямам какво да коментирам“.
Близки до несебърския бизнесмен твърдят, че Александров никога не би допуснал някой да плати каквото и да било вместо него. Специално за времето, от когато е разпивката на милионерския бряг „Ники бийч“ в Сен Тропе, несебърлията случайно се е оказал в компания с Бареков, тъй като държал на близкия пристан яхтата си.

Читател на бургаския „Флагман“ се е оказал свидетел на случката. Ето какво пише той:
По повод думите на бъдещия политик Николай Бареков как платил 500 евро сметка на т.нар.олигарх от Несебър Чочо Александров през лятото на 2011 г., б.р.): Тогава Чочо бе пристигнал с неговата 31-метрова яхта от Дубай и се вързаха до нас. Ние вече бяхме там от два дена и почивахме след дълъг преход на връщане от Карибите - последното пристанище на Доминикана - Puerto Plata. Аз подвиквах нещо на боцмана ми Славчо, естественно на български, така стана ясно и в съседната ,,лодка", че също говорят български. Та се заприказвахме с момчето и така разбрах, че е от Несебър. Иначе никога не съм го познавал дотогава! Говорихма за лодките, ала-бала - че моята е само с 2 метра по-дълга, двигатели и т.н. През това време вече се бяхме запътили към едно от местните кръчмета, за да се поразхладим с някоя и друга напитка! Оказа се, че Чочо (както му викаха от неговата лодка) не пие алкохол, а и бил вегетарианец. Отказа и на моите Доминикански пури. Ама това не е от значение! Както си говорехме, по едно време се появи от нищото и този младеж (Николай Бареков, б.р.), за когото разбрах по-късно, че бил някакъв посредствен журналист не знам къде си, беше с още две кифли. Оказа се, че май се познават с моя събеседник, но лафът нещо хич не им вървеше и след малко това - журналистчето, стана с двете кошници и си платиха сметката, офейкаха нанякъде, а ние си продължихме! Сего го чета тука, че бил плащал на някого сметките... Егати и изкукуригалия луд народ, братче!“
В твърденията му има доста истина, тъй като Бареков действително е бил там с жена си Евгения и нейна приятелка, по собствените му думи. Но чак пък да е платил сметка на милионера Александров, който притежава няколко яхти, авиокомпания и апартамент в небостъргача Ал Бурж, версията някакси не се връзва.