сряда, 9 октомври 2013 г.

Актуално!

Борисов: ще дам моя екип да дава акъл на Орешарски! Докато се занимаваме с разни казуси, Европа ни спря 131 млн. лева!

"Делян Пеевски е легитимно избран депутат. Няма да коментирам решението на Конституционния съд, с което той го връща в парламента. Дотук беше казусът "Пеевски", каза току-що на брифинг в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него с решението на Конституционния съд се доказало, че ГЕРБ е най-демократичната партия. Защото съдии, предложени от неговата партия, гласували за оставането на Пеевски като депутат.
"Докато се занимаваме с казуса, губим европейски пари по проекти. И сега ще трябва да плащаме от джоба си за реализирането им. Готов съм да дам моя екип на премиера Пламен Орешарски да му дава акъл. За да оправим държавата", каза Борисов.
Става дума за два проекта - за ЛОТ1 на пътя София-Калотина и за тунела под връх Шипка и обхода на Габрово. "Европейската комисия ги спря, заради недобро изпълнение. Те са на обща стойност 131 млн. лв. Ако до дни не оправим нещата, ще трябва да доплащаме довършването им с бюджетни пари", поясни депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев, който е бивш министър по еврофондовете..