четвъртък, 21 ноември 2013 г.

Разкрития

Топ 10 на най-вредните храни по нашите магазини!

Родни диетолози класираха най-вредните хранителни продукти на родния пазар в Топ 10.

1. Кренвирши – в челото на класацията, ужасно вредни. Няма кремвирши от месо. Това е сбирщина от остатъци, за които не е ясно дали имат и 1% месо. Бавна отрова за организма.
2. Майонеза – френският деликатес е хубав, когато е домашно приготвен във френския прованс. И понеже у нас няма такъв, по-добре не я яжтe. По същия начин, по който мазно се маже отгоре на филията ви, се намазва и от вътрешната страна на тялото ви.

3. Безалкохолни напитки – особено вредни са всички газирани безалкохолни напитки. Най-много излишни килограми и различни гастрити, колити се причиняват от тяхната употреба. Изхвърлете ги от менюто си.

4. Бяла захар –  бялата захар е най-краткият път за качване на килограми. Най-дълголетният народ на света – японците, почти не използват бяла захар. Използвайте заместители като мед и плодове с естествена сладост.

5. Чипс – чипсът е калорийна бомба, която не носи на организма нищо друго освен вредности. Затлъстяване е неговото отроче.

6. Сланина / свинска мас – знаете с какво се храни свинята. Свинското по принцип е тежко месо и не носи нищо на организма. Правете си сметка какво е във вид на мас, сланина и тлъстини. Организмът на един млад човек, до 20 години може да се бори със тлъстините, но след тази възраст това са тонове холестерол, запушени артерии и затлъстяване.

7. Маргарин – изкуствено масло, което е с оцветители. Нищо изкуствено не е добро.

8. Пастет – смлени остатъци от кланицата, сланини, кожи, кокали и т. н. Всичко това подобаващо оцветено. В момента, в който влезе в организма, започва да вреди.

9. Кетчуп и горчица – чиста проба химикали. Сто пъти по-добре си намажете филията с доматена салца от градината на баба ви. Останалото е химия.

10. Шпеков салам – прави се от сланина и месни остатъци. Много вреден