събота, 16 февруари 2013 г.

АКТУАЛНА ПОЗИЦИЯ

Протестът в неделя ще е само срещу цените на тока, смята кметът на Варна!

Според прессъобщение с правописни грешки от община Варна протестът утре в 11 часа е само заради високите сметки на ток.  "В знак на подкрепа на справедливите протести на варненци срещу цените на тока, кметът Кирил ЙОРДАНОВ се разпореди утре, върху фасадата на община Варна, да се развее националния флаг", съобщиха от община Варна. Сайтът "Петел" припомня, че увеличаването на цените на тока стана с разрешение на държавния регулатор през това лято. От съобщението не става ясно дали Кирил Йорданов ще излезе сред протестиращите. Началният час на осмия поред митинг-шествие е 11.00ч., а сборният пункт е същият - пред кметството.
По време на продължаващите вече седмица протести стана ясно, че исканията на гражданите надхвърлят обикновеното недоволство от битовите проблеми, а са свързани с липсата на икономическа перспектива за града, потъпкването на правата им на граждани и желание за промяна.

АКТУАЛНО

Новият патриарх ще бъде Гавриил, Неофит или Галактион!

Митрополитите Гавриил, Неофит и Галактион са тримата кандидати за патриарх, потвърди митрополит Йосиф, говорител на Светия синод.
Ловешкият митрополит Гавраил и русенският митрополит Неофит за другите двама от тройката освен избрания ден по-рано старозагорски митрополит Галактион, от която на 24 февруари ще бъде избран новият патриарх.

ТЕЖКО БЕЖКО НОВИНИТЕ!

Покриха паметниците ни, да не се срамуват!


Няколко паметника в столицата (Левски, Руски паметник и Попа) осъмнаха опаковани с бели платна, на които е изписана въпросителна. Според минувачи покрай паметниците, организаторите са искали да скрият лицата на светлите наши личности от унижението, което им нанасят управляващите.  Най-трудно беше премахнат плата на паметника “Левски”, където хората на Фъндъкова умуваха около 30 минути как да махнат покривалото.



Да мислим за малкия искат от БСП!


Конгресът на БСП обявява днес ляв завой за изборите под мотото "Мисли първо за малкия". БСП май влизат в бизнеса с презервативи.







Бойко за туитъра на Миро: Ако е дал нещо неправомерно, отива си!


Не мога да кажа какво е дал, той си е отговорен човек, да си се обяснява, уточни Борисов в интервю за “Нова телевизия”днес. В началото на тази седмица стана ясно, че Найденов е пуснал тихомълком нова обществена поръчка за 50 хил. лв. за поддържане на за поддържането на профилите на Програмата за развитие на селските райони в двете социални мрежи.



СМЕХ

В магазина:
- Колко струва хляб "Добруджа"?;
- Ами 50 стотинки, НАЙ-ЕВТИНИЯТ в цяла Европа."
- Дайте ми един хляб тогава.
- Момент, такааа... - един хляб: 0.50лв;
-- пренос на хляб:0.45лв
-- достъп на камиона за пренос по магистрала: 0.35лв;
-- пренос на хляб на ниска скорост: 0.25лв;
-- пренос на хляб на висока скорост: 0.50лв;
-- добавка за минаване на зелено: 0.75лв;
-- високоефективно комбинирано производство на хляб: 0.30лв;
-- невъзстановяеми кражби на хляб от поточнат линия: 0.60лв.
-- Общо: 3.70лв., ...ааа и нещичко за държавата: 20% ДДС:
- Дължите 4.44 лв. - ето Ви го и се радвайте, че ядете най-евтиния хляб в Европа!
         *
Жена, работила тридесет години в пощите, можеше да лепи тапети с език.
         *
Момичета, бензинът стана почти 3 лева, а вие още си мислите, че той идва само за да ви види...                  
         *
Тайната на щастливия брак ще си остане завинаги тайна.
         *
Челябинския метеорит трябваше да пристигне на 21.12.2012, но с доставката му се занимаваше Пощата на Русия
         *
Утрото е по-мъдро от вечерта, и затова на сутринта така не ти иска да ставаш за работа.
         *
В края на февруари е отчетено, че в София не е имало безработни - всички са продавали мартеници.
         *
Уотсън пита Холмс:
- Разбирам защо крадецът е взел от сейфа парите и бижутата, но защо е отвлякъл и жената на лорда?
- Елементарно, Уотсън! За да не го търси лорда!

петък, 15 февруари 2013 г.

АКТУАЛНО

Варненци: Всеки ден ще е така! Да се готви ВиК!

Пореден ден хиляди варненци са на улицата, за да изразят недоволството си от високите сметки на тока и да покажат, че няма да се откажат докато не постигнат целите си, предаде кореспондентът на БГНЕС от морската столица. "Армията" от граждани тръгна на шествие с възгласи "Мафия" и призиви за оставки. Тази вечер протестиращите са с листовки в ръце, чрез които задават въпроса: "Кой се страхува от народа?". Един от плакатите дава нееднозначен отговор, а именно: "Всеки ден ще е така! Да се готви ВиК!".

 Агент Мишо първи в тройката за патриарх!

Галактион
След цял ден заседание Светият синод не успя да стигне до решение кои трима митрополити ще се състезават за патриарх. Владиците гласуваха 15 пъти. Почти през цялото време Русенският Неофит и Ловчанският Гавриил имаха по 9 гласа, а Варнеският Кирил - 5. На последния вот Гавриил събра 9 гласа, Неофит - 8, а Кирил - 6.  За да влязат в тройката на достоизбираемите, всеки трябва да събере по 10 гласа.  Старозагорският митрополит Галактион бе първият, излъчен за тройката, която ще се бори за патриаршеския престол. Той събра необходимите 11 гласа при тайно гласуване. Вотът продължава утре. Лобито на Николай Пловдивски надхитри Кирил Варненски. Простата сметка показва, че хората на Николай са изиграли основна роля в изненадващото отпадане на Кирил Варненски от надпреварата за патриарх.

ТЕЖКО БЕЖКО НОВИНИТЕ!

Разкрита е тайната на Челябинския метеорит!

Части от метеорит се стовариха върху Челябинска област – Русия. Космическото тяло се разпаднало с гръм на парчета по време на навлизането му в атмосферата. Огромно парче от метеорита е разрушило част от сграда в цинковия  завод в Саткинска област. Ето и една от възможните версии свързана с президента Путин.



Протести!

Шести  ден продължават справедливите протестите срещу монополите в енергетиката и високите сметки за ток и парно. Имаше и забавна част в цялата трагедия. Надявам се умишлено търсен ефект с правописа!


СВ. Валентин!

Малко по-различен поглед към отминалия Св.Валентин




СМЕХ

Не можеш да намериш продавача в магазина електроника? Застани до най-големия 3D телевизор и си направи вид, че изучаваш етикета. Съвсем бързо ще дойде някой и ще предложи помощ.
        *
Сега честен чиновник е не този, който не взима подкуп, а този, който взима и честно изпълнява това, което е обещал.
        *
Утро. Жена бута мъжа си:
- Васко, ставай, време е да ходиш на работа... ставай... Васкооооо... не, Васе, целият ставай!...
        *
- Госпожице, а защо сте цялата в бяло?
- Предавам се!
        *
Съпрузи са на пазар. Изведнъж жената възкликва:
- Скъпи, утре е рожденния ден на майка ми, какво ще й купим? Тя би се зарадвала на някакъв електрически уред.
Съпругът отговаря:
- Какво ще кажеш за стол?!
        *
- Мога ли да ви услужа с още нещо? - пита пиколо, което току що е настанило в хотелската стая мъж и жена.
- Не, благодаря, нямаме нужда от нищо повече - отговаря мъжът.
- А, нещо за вашата съпруга?
- Е, добре, че ме подсети. Донеси ми една пощенска картичка.
        *
Последен писък на модата за мениджърите средно ниво - панталон с два ципа, отпред и отзад.
Според зависи в кой кабинет влизаш, нагоре или надолу в йерархията!
        *
Връща се един шеф от отпуска.
Секретарката:
- Имам за Вас добра и лоша новина!
- Кажи първо лошата!
- За съжаление от две седмици не сте шеф?
- А добрата?
- Ще си имаме дете!

четвъртък, 14 февруари 2013 г.

АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ

Крал ли е Бойко Борисов коли в Будапеща?


Името на Делото за оперативно наблюдение „Буда” на Бойко Борисов вероятно няма общо с древния индийски учител Сидхарта Гаутама Буда, поставил началото на будизма. То може би идва от столицата на Унгария Будапеща. Журналистът от тв СКАТ и известен политически наблюдател Велизар Енчев твърди, че докато е бил посланик на България в Хърватия, са го информирали, че през 1990 г. Бойко Борисов е бил арестуван заедно с други българи в Будапеща за кражба на коли. Ето и част от интервюто публикувано от агенция „Пик“:
В.Енчев
- Г-н Енчев, твърдите, че като дипломат са ви докладвали за арест на Бойко Борисов в Унгария. Бихте ли разказали тази история
- Като посланик в Република Хърватия през септември 2001 г. шифровчикът в посолството ме информира, че лично той е изпращал през 1990 г. шифрограма от посолството в Будапеща, където е работил, до отдел „Консулски” в Министерство на външните работи.
Шифрограмата е написана от тогавашния български консул, за съжаление не му знам името, но знам името на шифровчика. Не мога обаче да ви го кажа, за да не му създам проблеми.
От шифрограмата става ясно, че лице с името Бойко Борисов е арестувано от унгарската полиция за участие в българска банда за кражба на коли. Моят шифровчик сподели, че може да е съвпадение на имената, защото не си спомня второто име. Но от разговорите, които имах в посолството тогава, е чул, че става дума за бивш служител на МВР.
- Опитахте ли се да проверите тази информация?
- С този факт през 2006 г. запознах тогавашния вътрешен министър Румен Петков, беше по време на кметските избори, на които се кандидатирах за независим. Петков ми отговори, че не е чувал за подобна информация. Същото направих и в писма до министър-председателя тогава Сергей Станишев и министъра на външните работи Ивайло Калфин, като от последния поисках предоставянето на тази информация от дирекция „Консулска служба”. Но не получих отговор и от двете личности.

СМЕХ

- Празнуваш ли Св. Валентин?
- Не.
- А Трифон Зарезан?
- Не, няма какво да зарежа.
- Сериозно? Имаш кола, работа, жена, две деца, котка - и се оплакваш, че няма какво да зарежеш?!
       *
Женският мозък се състои от три части:
1) 10%-знания, получени в училище;
2) 20%-списания и сериали;
3) останалите 4 гигабайта са видеото от сватбата.
       *
Когато жена ти каже:"Не съм ти ядосана!" е същото както зъболекаря казва:"Няма да боли".
       *
След като се появиха форумите в интернет и възмосжността да се пишат коментари, стените на обществените тоалетни станаха по-чисти.
       *
Москва, Червения площад. Чуждестранен журналист пита руснак:
- Президентът Путин иска да ограничи или ако може даже да се забрани пиенето на водка. Какво мислите вие?
- Аз моето съм си изпил, но жалко за децата.
       *
- 94 процента от телефонните разговори на българите са чисти глупости, съобщава социологическата агенция на специалните служби.
       *
Говорят си двама приятели:
- Да знаеш вчера какъв ужасен сън сънувах!
- Какъв?
- Оказвам се на необитаем остров в компанията на Клаудия Шифър, Памела Андерсън и Дженифър Лопес!
- Супер сън! Какво му е ужасното?
- Аз бях Бритни Спиърс...
       *
Заминала една арабска жена на работа в Израел. След време се връща бременна. Мъжът й казва:
-  Срам и позор!
А тя му отговаря:
- Какъв срам и позор? Докарах със себе си еврейски заложник!

сряда, 13 февруари 2013 г.

АКТУАЛНО

Хамас идва в София!


Делегация на палестинската организация „Хамас“ пристига на посещение в София, съобщи  базираната в Палестинската автономия информационна агенция “Маан”.
“Маан” твърди, че това е първото по рода си посещение на представители на „Хамас“ (Ислямско движение за съпротива) на територията на Европейския съюз, където организацията е обявена за терористична.
Партията е водеща политическа сила в Палестинската автономия, чийто президент пък – Махмуд Абас, е представител на опозиционната „Фатах“. Лидер на „Хамас“ е Халед Мешаал.
Aгенция “Маан” твърди, че  в София пристигат трима високопоставени членове на групировката - Салах Бардауил, Мушир ал Масри и Исмаил ал Ашгар. Тримата щели да се срещнат с български депутати, твърди агенцията. Сайтът newsru.co.il пише, че представители на “Хамас” са били на територията на Европа последно през 2012 година, когато са били на посещение в Швейцария, която обаче не е член на ЕС.  Говорителят на МВнР Весела Чернева обясни пред OFFNews, че знаят за посещението, но то не е по дипломатическа линия. „Няма в българската държава представител, който да се среща с тях, няма искане за такива срещи“, каза пред OFFNews Чернева, която също не изключи възможността да става въпрос за частно посещение. „Ние поддържаме връзки с Палестинската власт чрез правителството в Рамала. Нямаме връзки с „Хамас“. Нашето представителство е в Рамала и това е представителството ни в Палестинската власт. Нямаме контакти с тази организация, която, между другото, е в списъка на ЕС като терористична организация“, каза още Чернева.

Тежко Бежко!

Открийте разликите! 1,4 милиона за Българското лого и 543 евро за Киргизстанското!

Седмица след коментираните в общественото пространстово разнопосочни реакции към новото лого на туристическия ни продукт и неговото „сваляне за поправка“ Investor.bg попадна на аналогично графично изображение на емблемата на туризма на Киргизстан.
Справка показва, че логото на туристическия продукт на азиатската държава е било представено официално през септември 2012 г. (само 4 месеца преди представянето на родния ни бранд, чиято изработка беше именно в периода август- ноември на миналата година).
Според информацията, която откриваме на сайта www.time.kg, идеята е изображението да вплита основните за Киргизстан усещания и мотиви, които са изключително сходни до родния логотип - слънце, планини, море, пясък и други.
Освен това изпълнителят на проекта за бранд "Киргизстан" също е направил няколко подлога, които да отразяват различните видове туризъм в страната, подобно на идеята на МИЕТ, която трябваше да бъде уникална по рода си.
Самото изграждане на Киргизстанската емблема на туризма е струвала на правителството 543 евро.
Припомняме, че българското Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, в качеството си на възложител на обществената поръчка за реализирането на бранда, даде 1,4 млн. лв. на консорциума "Обединение за бранд България", за да може дружеството да реазлизира целия маркетинг проект за представянето на туризма ни.

СМЕХ

"Нямал бил приятелка за деня на влюбените... а за деня на писмеността и културата като  нямаше   не се оплакваше...."
         *
Установено е, че по време на телевизионните реклами рязко се увеличава трафика на канализацията.
         *
Микроприказка.
Всяка година Змеят извиквал по десет от най-красивите девойки на селото. Омръзнало му обаче така да живее..."Я  доведете при мен най-красивия младеж!"
        *
- Днес младите хора изпитват все по-голям страх от брака...
- И правилно правят! Аз до брака въобще не знаех, какво е страх...
        *
Сутринта един мъж, като тръгвал за работа си извадил портфейла, жена му вижда и пита:
- Откъде толкова много пари?
- Спестих за да ти купя подарък.
- Защо толкова малко?!?
       *
- Как се досетихте, че мъжете в склада са крадци?
- Отначало си помислих, че са експедитори. Но като видях, че работят бързо, се усъмних...
       *
Известни са случаи, когато длъжности се предават по полов път!
       *
В пернишко заведение:
- Как ще платите?
- В бой.
- А фрактура ще желаете ли?

вторник, 12 февруари 2013 г.

РАЗКРИТИЯ

Бившият шофьор на Пашата – член на Надзорния съвет на “ЧЕЗ“!


Премиерът Бойко Борисов е настанил един от най-близките си съратници от ъндърграунда на ключова позиция в енергетиката, която през последните дни се раздира от скандали. Министър-председателят прокарва интересите си в НЕК чрез Димитър Стефанов-Митко Каратиста, който е бивш шофьор на Румен Николов-Пашата. Това  разкрива агенция „Пик“
Както личи от официалните документи, Димитър Стефанов е член на Надзорния съвет на “ЧЕЗ България” ЕАД.
Кой е Митко Каратиста?
Според медийни публикации, преди да заеме важния пост Стефанов е ръководили банда яки момчета, които са рекетирали търговци от кв. „Надежда”.
Проституцията и разпространението на дрога в квартала били до ден-днешен под негов контрол, твърдят от столичен седмичник. Майката на детето му, Татяна Георгиева, става общински съветник от листата на ГЕРБ-София и един от четиримата координатора в София. Кметът на „Връбница” дори е женен за сестрата на Татяна Георгиева. Техният баща пък бил назначен на работа в община „Надежда”! И дума не може да става за конфликт на интереси!
С избирането на Борисов за премиер, Каратиста е непрекъснато в обкръжението му и е негова дясна ръка. Назначен е и за съветник в Народното събрание. Бизнесът му с проституция, наркотици, рекет и изнудване продължава обаче, твърдят негови приближени. Високата му позиция започва да му помага не само на местно ниво, но и в цялата страна.
Независимо от това, Бойко го назначава за член на Надзорния съвет на ЧЕЗ – България, за да защитава интересите на държавата, със заплата от около 35 000 лева на месец!р на Пашата – член на Надзорния съвет на “ЧЕЗ България”.
Източник агенция „Пик“

РАЗКРИТИЯ

ОЛАФ разследва Нона Караджова за обръчи от фирми!

В две разследвания на Биволъ изплуваха лица свързани с Нона Караджова, които печелят обществени поръчки за милиони. Случаят придоби гласност в медиите като "Клуб Дондуков 53". След запитване на Биволъ до ОЛАФ с конкретни въпроси за тези европейски обществени поръчки стана ясно, че тече проверка. От организацията обаче отказват подробности, заради конфиденциалността на разследването.
Свързаността на лицата около министър Караджова излиза от имотния регистър. Те са владеели заедно апартамент на ул. Дондуков 53, вероятно ползван като офис на обща фирма.
Както показа разследването обемът и източниците на финансиране на консорциумите и асоциациите, в които фигурират имената от този списък растат и се местят паралелно с властовия ресурс на ГЕРБ - през Столична община, откъдето те прибират 1 млн, до две министерства възложили на "Клуб Дондуков 53" поръчки за 1,7 млн лева.
Към този клуб от серийни печеливши през 2011 г. се присъединява и българският клон на авторитетната организация "Прозрачност без граници".
Според регистъра за обществени поръчки през октомври организацията е спечелила в тандем с още една НПО европроект за близо 500000 лв. Списъкът с дейности, в които "Прозрачност без граници" и партньорите им от "Национална асоциация правна инициатива за местно самоуправление" (кръгът на Караджова) имат експертиза може да впечатли дори "философът-хидрогеолог" Ахмед Доган.
Десетина души от "Прозрачност без граници" и още трима специалисти от "Национална асоциация правна инициатива за местно самоуправление" са се справили за четири месеца със стратегията за експорта в следните области: "Произвoдство на машини, оборудване и домакински уреди", "Произвoдство на медицински, прецизни и оптични апарати и инструменти", "Произвoдство на канцеларска и електронно-изчислителна техника и продукти и услуги в областта на компютърните технологии", "Произвoдство на електрически машини и апарати", "Произвoдство на дървен материал и изделия от него, без мебели", "Произвoдство на дървесна маса, хартия, картон и изделия", "Производство на мебели" и "Издателска и полиграфическа дейност, възпроизвеждане", "Произвoдство на превозни средства, без автомобили", "Произвoдство на метални изделия, без машини и оборудване", "Произвoдство на радио-телевизионна и далекосъобщителна техника". Конкретно "Прозрачност без граници" е извършила оценката на корупционния риск.
Изпълнението на тази поръчка съвпадна и с "вербуването" на изпълнителния директор на "Прозрачност без граници" Диана Ковачева като министър на правосъдието.
Източник: Биволъ

СМЕХ

Папата подаде оставка, Буда не!
      *
- Миче, непрекъснато ми натякваш, че съм пропил парите и няма с какво даже козметика да си купиш. Но помисли само: за чий ... ти е козметика, когато съм пиян?
      *
- Защо Великата Китайска стена влиза е седемте чудеса на света?
- Защото това е единственият продукт на китайското производство, който не се разваля на по-малко от месец.
      *
Ако сте си купили блузка на Долче & Габана за 30 лева ,не бързайте да се радвате -възможно е да е Армани.
      *
Учителка пита учениците, какви ще станат като порастнат.
Петьо: Аз ще стана лекар.
Гошко: Аз ще стана пожарникар.
Марийка: Аз ще стана майка.
Иванчо: Аз ще помогна на Марийка да стане майка.
      *
- Господи! Защо толкова лош си направил света?!
- Не съм го направил, аз само хостинга предоставих.
      *
- Скъпа, какво да ти подаря за 8 март? Избери, каквото пожелаеш - диамантена гривна, кожено палто, вила на Френската Ривиера?
- Мили, подари ми само тази вечер и своята любов....
- ЗАСНЕТО! - отсече режисьорът.
      *
След като gmail пусна телефонни разговори:
"Ало, обаждам ти се от email-a"

понеделник, 11 февруари 2013 г.

АКТУАЛНО

А. Скола

За папския престол фаворити  са кардиналът на Милано и двама чернокожи!

Според анализатори най-вероятният наследник на папа Бенедикт XVI е миланският кардинал Анджело Скола, Други двама фаворити са кардинал Питър Турксон от Гана и кардинал Оскар Родригес Марадиага от Хондурас, предаде АНСА.

Според проучвания на в. "Гардиън" трима са фаворитите. Кардиналът от Гана Питър  Турксон, на когото букмейкърите дават коефициент 3.00 според Ladbrokers и 5.00 на Paddy Power  и Франсис Аринзе от Нигерия (коефициенти между 3.00 и 4.50). Зад тях на минимална дистанция е кардинал Марк Уеле от Канада с коефициенти между 4.50 и 6.00.
Новият папа ще бъде избран през март, след като Бенедикт XVI съобщи, че ще се оттегли на 28 февруари, съобщиха от пресцентъра на Светия отец.
П.Турксон


Ще имаме нов папа за Великден“, заяви говорителят на Ватикана Фредерико Ломбарди, предаде АФП.
Конклавът за избор на нов папа ще се проведе 15 или 20 дни след оттеглянето на Бенедикт.

АКТУАЛНО


Папа Бенедикт XVI се оттегля. 

Очаква се това да стане на 28 февруари, предаде агенция АНСА.

Събитието е напълно неочаквано, коментира британската Би Би Си.
В съобщението от Ватикана се посочва, че заради възрастта на папата вече не му достигат сили да изпълнява мисията си. 85-годишният Бенедикт XVI оглави католическата църква през  април 2005 г. след смъртта на папа Йоан-Павел II.
Бенедикт XVI е първият папа след Целестин V, който се оттегля по свое собствено желание, отбелязва германското списание "Шпигел". Целестин V е глава на Римокатолическата църква през 1294 г. и управлява само пет месеца.
Очаквайте подробности.
 

СМЕХ

Две баби си говорят:
- До какво доживяхме! Представи си само: моята внучка живее с някаквъв младеж без да са подписали.
Другата:
- Добре си ти! Моят внук се е подписал и живее с някакъв мъж.
      *
Всъщност човек може да бъде богат и честен. Но за целта първо трябва да стане богат, а чак после може да е честен.
      *
Шопска максима:
- Работата и у сутиен да ми я турат, па нема да я пипнем!
      *
Закон за чакането:
1. Автобуса, който е тръгнал току-що от спирката е точно този, който ти е нужен.
2. Времето за чакане е правопропорционално на неблагоприятните метеорологични условия.
3. Всички автобуси, които минават в обратната посока, изчезват от лицето на земята и обратно не се връщат.
      *
Кокошката снесла петкилограмово яйце. При нея изпращат репортер от местния вестник.
- Как стана това?
- Тайна.
- Какви са бъдещите ви планове?
- Да снеса шесткилограмово яйце.
След това репортерът задава въпроси на петела:
- Как стана това?
- Тайна!
- Какви са следващите ви планове?
- Да счупя главата на щрауса!
      *
Не ме е страх от министъра на културата, страх ме от културата на министъра...
      *
Любов - това е като да се изпуснеш в гащите. Всички го виждат, но само ти усещаш топлината.
      *
Жени, кротнете се!
Няма читава алтернатива на мъжете.

неделя, 10 февруари 2013 г.

АКТУАЛНО


НАРОДЪТ СРЕЩУ ТОКА!

Протестиращите срещу високите сметки за ток варненци замеряха с камъни и яйца сградата на централата на енергоразпределителната компания за Североизточна България, съобщава агенция "Фокус”. Атаката е станала причина за намесата на полицията. Гражданите са счупили няколко прозореца, поради което се е стигнало до арести на някои от нарушителите.
Малко по-рано днес министър Делян Добрев беше замерян от протестиращите със снежни топки, което го принуди да се прибере обратно в сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
Пловдивчани изразиха недоволството си като запалиха сметките си за ток и хвърляха жълти стотинки пред сградата на ЕВН. Част от протестиращите призоваха никой да не плаща сметките си за ток, докато други настояха протестите да продължат всеки ден.
 Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще се срещне днес с ръководствата на електроразпределителните дружества ЧЕЗ, EVN и Енерго-Про, – съобщиха от пресслужбата на МИЕТ. На срещата ще присъства и заместник министър-председателя и финансов министър Симеон Дянков. Повод за разговорите са завишените сметки за ток и последвалите многохилядни протести в цялата страна. След срещата, в 18.30 часа в сградата на ул. Славянска 8, министър Добрев ще даде брифинг, – се посочва още в съобщението на пресцентъра на МИЕТ.