събота, 30 март 2013 г.

Актуално

Марешки опакова пощата във Варна с транспарант: „Кръгът на Кирил Йорданов“

С огромен транспарант осъмна сградата на пощата във Варна. На платното са снимките на варненските управници, в центъра е подалият оставка кмет Кирил Йорданов, а около него са разположени лидерът на БСП във Варна Борислав Гуцанов, Янко Станев, който сега е в ДПС, Костадин Костадинов, бивш заместник-председател на ВМРО и общински съветник, Владимир Тонев - Движение "Нашият град" и други.
Над портретите с огромни букви е изписано „Кръгът Кирил Йорданов”, а най-отдолу има друг надпис, който гласи: „Това са хората, които не чуха гласа на варненци и продължават да управляват града ни!”.
След като кметът Кирил Йорданов подаде оставка заради самозапалването на Пламен Горанов и последвалия обществен натиск, протестиращите варненци поискаха оставката и на целия общински съвет, но според политическите партии в града това е практически невъзможно.
Припомням, че сградата на пощата във Варна беше купена от В. Марешки.

Разкрития

10 млн. евро искат за Лара!

Умопомрачителната сума от 10 млн. евро са поискали похитителите на дъщерята на Евелин
Банев - Брендо Лара, за да върнат момичето живо и здраво. Информацията за гигантския откуп е постъпила и в службите, пише "Всеки ден", като се позова на свой източник от МВР.
Тя обаче се пази в тайна и официално силовото ведомство е забранило на всички служители, ангажирани със зловещото престъпление, да коментират каквото и да било.
Огромната сума е причината детето още да се намира при похитителите си. Те са дали дълъг срок на близките му да съберат парите и са се подготвили да държат в плен момичето повече от месец.
Преди седмица се появи слух, че бандитите са се свързали с майката на Лара Моника Добринова със заръка да събере 2 млн. евро. Впоследствие близки на кокаиновия крал отрекоха информацията. Същото се случи и по линия на полицията, откъдето лаконично казаха, че няма нищо ново, което могат да кажат за дъщерята на Брендо.
Момиченцето беше отвлечено на 5 март в 07:30 ч. сутринта пред дома си в столичния квартал "Бояна". От тогава до ден днешен няма нито едно категорично доказателство, че детето е живо и е добре, пише още изданието.

Истината за ТВ7

Няма да стане

ТВ 7 – най-бързо развиващата се телевизия. Всички така казват, а щом го казват, значи ще да е вярно. А и още по-вярно става, след като го казва не кой да е, а дудукът Николай Бареков – гдето седне и гдето стане, щом си отвори устата, веднага измелодява: „най-динамично развиващата се телевизия в България“. Разбира се, няма сега да издребняваме и да питаме откъде са парите за динамичното развитие: официално, доколкото знаем, били от кредити, теглени от Корпоративна търговска банка – банката, където били съсредоточени, според „24 часа“, 408 млн. лв. държавни пари, тоест 48% от средствата на 18-те най-големи държавни фирми. Сиреч, почти половината… Като лихвите по вложенията били или нулеви, или минимални, съвсем различно обаче от заемите, които банката отпускала – там деряла кожите на частни и държавни заемополучатели, пак според вестник „24 часа“. Всъщност, дере нашите кожи, защото излиза, че българският данъкоплатец издържа не само държавната БНТ, но и частната ТВ 7 – нали парите на държавата са нашите пари. Барабар с най-новия й, уж изключително иновативен и все в полза на зрителите проект – Нюз 7, чийто инициатор е, забележете, Цветан Василев, шефът на Корпоративна банка. Поредната бг несправедливост, ето защо нищо чудно в един момент разярените протестиращи да се изправят пред Ирен-Кръстевата телевизия да си искат парите. Или пред ЦКБ, все едно.
А парите ни ТВ 7 раздава щедро и прещедро, не случайно „Гласове“ информира, че на месец оранжевата телевизия губи между 1,5 - 1,8 млн. лева. Няма изненада, тъй като към нея се присламчиха всякакви популярни медийни лица, които се продадоха скъпо и прескъпо. Защото какво друго да ги привлече в ТВ 7, свободата на словото ли?! Абсурд, от нея те хич не се интересуват, интересуват ги единствено парите. Мартин Карбовски най-цинично си го изпя: „Отивам в ТВ 7 за пари“. Според сайта http://www.novini.bg, лесотехникът щял да получава всеки месец по 50 бона за двете си предавания. Любопитното е впрочем как с такива суми ще се маскира на съпричастен към бедните и унижените, както постоянно демонстрира демагогски, но той да му мисли, не е наша грижа. Грижа обаче май има Нова телевизия, от която бяха обрани най-много екранни марионетки – Диляна Гайтанджиева, Иван и Андрей, Любен Дилов-син, Витомир Саръиванов… Е, не че и bTV не пострада – примамиха й Валентина Войкова и Мая Костадинова. А последната преместила се бе Диана Найденова – все пак, някой трябва да заеме мястото на Люба Кулезич, която в един момент се оказа неудобна – не уцели, горката, смяната на вятъра в платната на ТВ 7. Така или иначе, в оранжевата телевизия се събра сума ти претенциозен и луксозен телевизионен народ, кой от кого по-баш, та дори ми е чудно дали ще имат там достатъчно програмно време, в което да наместят всичките си „звезди“. Защото тези хора отиват там да се показват, това за тях е жизнено важното, не да вършат сериозна журналистическа работа, която твърде често не излиза на светло, а е в тъмната част на сцената. На тях им е нужно да ги виждат заедно с политици, с други разни VIP-ове, зрителя кучета го яли, крастави дори.
А какво е важното за ТВ 7, че да обира на кило тези медийни циркаджии, тръбейки, че го прави, защото искала да прави сериозна и отговорна телевизия? Ами именно медийният цирк – у нас медийното не е отговорно действие, а демонстрационен жест; показване на намерения. Защото как да бъдеш приет сериозно от обществената менажерия, ако не прикоткаш иконичните образи на телевизионната ни провинция? Как да те интерпретират като авторитетен и можещ, ако не обявиш, че ще осъществиш голям „риалити“ формат, в случая „Къртицата“? И не започнеш български сериал, в случая „Дървото на живота“? Всъщност, събираш водещи топтан, все едно кастингираш хора за риалити или за сериал – сочиш „зведите“ и се пъчиш: вижте колко съм сериозен и колко съм могъщ, вижте колко съм отговорен, вижте колко съм атрактивен, колко съм привлекателен, колко съм съблазнителен, колко задълбочен и перспективен тв проект съм захванал, колко се старая и потя! Вярно, харча вашите пари, но ги харча за качество, за марка, за висок и лъскав продукт… За вас ги харча, вервайте ми!...
Прочее, дали пък не бихме могли в казуса с ТВ 7 да перифразираме една отколешна нашенска мъдрост, която като че ли най-плътно пасва на „най-динамично развиващата се българска телевизия“? Мъдрост, която в учтиво преобразен вид звучи по следния начин: нов телевизионен проект със стари телевизионни муцуни няма как да стане…
Да, така е, няма как да стане…
 Митко Новков в-к Култура

Разкрития

EVN продължава да надписва сметки, вижте как 

С "нетърпение" очаквах новата си фактура с уж новите цени и уж обещаната лоялност от ЕВН. Но се оказва, че надписванията и безобразието продължават с бясна сила, пише гневен пловдивчанин. И така, заради новите цени от трите дружества дадоха възможност да си отчетем сами електромерите. Отчетох ги, имам 2 - един еднофазен за апартамент и един трифазен( той е за друго и на него няма сметка в момента), това което виждате на снимката е от този на апартамента.

Очтетох си електромера занесох данните в ЕВН и до вчера. Интересното прави следното: от 7 февруари до 4 март имам 242 квтч дневна и 270 нощна енергия. Това е още по старите цени. А за един ден (24 часа) имам 55 квтч дневна и 64 - нощна?! Как така за един месец без 3 дни имам дневна 242 (само?!?) а после за 24 часа изведнъж 55?! и то при условие, че беше топло в началото на март и по цял ден няма никой унас?! Значи ако консумацията ми за 24 ч е 55 квтч за месеца ще е над 1000? Ако това не е надписване на сметки, здраве му кажи!

Актуално

Цветанов поръчал да подслушват и Бойко Борисов!

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е разпоредил да бъде подслушван и началникът му – бившия премиер Бойко Борисов, обяви Пламен Орешарски в интервю за БНТ.
“През този мандат ГЕРБ подслушваха премиера, какво остава за другите. Властта не трябва да се меси по вулгарен начин в бизнеса, включително и с подслушвателни апарати”, заяви Орешарски и допълни: “Позата на невинни, която заемат днес ГЕРБ не е много удачна. Като се има предвид, че 100 милиона лева беше бюджетът за подслушване по време на вътрешния министър Цветан Цветанов. Тази сума е много по-голяма, даже в пъти повече в сравнение с други периоди”.
Темата “СРС” беше твърде често спрягана и широко обсъждана. И тя не беше повдигана от БСП, като изключим последния случай. Да не припомняме случаи. Те слушаха премиера, че няма да слушат всички останали”, добави той.
Той обвърза сегашните разкрития за подслушвания с аферата “Уотъргейт”, свалила американския президент Ричард Никсън от поста му през 1974 г.

Актуално

 Пламен Орешарски ще е премиер, ако  БСП спечели изборите!

"Номинацията на БСП за премиер ще бъде Пламен Орешарски. Той ще е министър-председател, ако нашата партия спечели изборите". Това заяви преди минути Сергей Станишев по радио "Дарик".
Така той за пореден път даде да се разбере, че няма апетити за премиерския пост.
Пламен Орешарски ще води листата на социалистите във Варна.
"ГЕРБ смачка средния и дребния бизнес. През последните 4 години, правителството на Бойко Борисов увеличи безработицата", констатира Станишев. Лидерът на БСП атакува Цветан Цветанов, като го обвини в незаконно подслушване на редица политически фигури начело с Росен Плевнелиев, Кристалина Георгиева, Симеон Дянков и Георги Първанов.
Станишев обеща, че ако БСП дойде на власт, гражданите ще могат да ползват нискотарифен ток.

Актуален коментар

Всичко е унищожено за подслушването!

 Сигурен съм, че е имало подслушване, но за него няма да се намерят никакви доказателства. Всичко е изтрито и покрито. Това категорично твърдение изразява пред "Преса" полковник инж. Стефан Мухин, който дълго време бе заместник-шеф на оперативно-техническото управление на МВР, което сега се нарича спецдирекция оперативна техническа информация.

Напълно вероятно е да са правени нелегални подслушвания. Никой не може да каже колко подвижни установки за подслушване са внесени в България, казва още той. Ако МВР си върши работа, тези системи му трябват. Говоря за този "Крайслер" с апаратурата. Тя не е кой знае колко голяма по обем...и може да подслушва едновременно няколко номера, казва Мухин и подчертава: продажбата на подобни системи е ограничена за частни лица.

"В България има бизнесмени, които притежават такива станции, но въпросът е в МВР, кой слага парафа за подслушването и къде отива събраната информация", каза още той.

Според него, фактът, че постоянно в общественото пространство излизат записи – на хартия, дискове и флашки, както ги показа Сергей Станишев говори, че системата на МВР е тотално пробита "или, че се изпълняват части поръчки".

"Не бих се учудил, ако има частни поръчки за подслушване на политически опоненти. Но и за икономически субекти", заяви Стефан Мухин.

На въпрос може ли вътрешният министър да нареди подслушване на политици и бизнесмени, той отговаря: "Може, разбира се. Предполагам, че може да има трима-четирима негови хора. Вика ги, дава им телефоните и те действат. Това е скандално. Другият начин е по каналния ред. Но кой съдия ще ти подпише да подслушваш Кристалина Георгиева? Ако това е ставало нелегално, значи е събирана превантивна информация за хора...Ако е имало нелегално подслушване, не вярвам да са оставени документи. Аз съм скептик по отношение на това, че ще се открие нещо по този въпрос. Всичко е изтрито и покрито", заяви Мухин.

Според него, ако е имало и въпросните служители са била с вана са били видени от някои, тогава те не са спазили правилата на конспирацията. "Сигурен съм, че това е реализирано като операция, но за нея няма да се намерят никакви доказателства", добави той. Интервюто с експерта е по повод скандала с подслушването на президента, министри, политически лидери и бизнесмени.

Мозайка

Уго Чавес стигна до рая, посрещат го Ернасто "Че" Гевара и Симон Боливар! Видео

От няколко дни държавните телевизии във Венецуела излъчват анимационен видеоклип, на който се вижда как покойният президент Уго Чавес пристига на небето и там го посрещат Симон Боливар и Ернесто "Че" Гевара.
На едноминутното видео Чавес е облечен в анцуг с цветовете на венецуелското знаме. С тъжно лице той върви по зелена морава, където среща и други емблематични фигури на латиноамериканската левица като бившия чилийски президент Салвадор Алиенде, лидерът на никарагуанската революция Аугусто Сесар Сандино, а също така бившата първа дама на Аржентина Ева Перон и бабата на Чавес Роса Инес, която му протяга ръка. Клипът е дело на телевизия Vive TV, основана от Уго Чавес през 2003 г.

СМЕХ

100 000 лева отпуснати от Министерство на регионалното развитие и благоустройство заремонт на пътища в област Враца беше решено да бъдат похарчени за 10 000 знака "лош път".
       *
- Аз ли съм единственият мъж, когото си обичала?
- Разбира се! - отгорила тя. - Защо всички мъже задавате този въпрос?
       *
Секретарката влиза в кабинета на ББ:
- Генерале, пролетта дойде!
- Да влезе!
       *
Асоциациите на средностатистическия българин за най-познатите му държави:
Австрия - нещо с планини.
Австралия - кенгурута и канибали
Англия - Премиершип
Афганистан - Бен Ладен
Белгия - нещо пикаеше там май...
Бразилия - плаж,на който винаги тацуват негърки и мулатки по бански
Германия - нацисти с много пари
Гърция - плажове,острове,грозни жени
Египет - мумии в пирамиди
Израел - Тва не беше ли от библията?
Индия - Оная църквата с кравите в нея
Иран/Ирак - войната (кое от двете беше правилно?)
Ирландия - уиски и поляни
Испания - Бикове на Ноу Камп
Италия - пица,спагети;техната мама (за САЩ'94)
Канада - Тва не беше ли от САЩ?
Китай - ниски жълти хора,които правят ментета
Мексико - Зоро,текила и някакви шапки
Македония - Такова животно нема никаде
Норвегия - Дядо Коледа
Португалия - хммм....портокали?!
Румъния - вампири
Русия - братушките(спасителите в случай на световна война)
САЩ - хамбургери и работа за децата
          *
Компютрите бяха създадени, за да направят човека по-продуктивен.
А после някой създаде интернет.
          *
- А кой така пъшка у съседите?
- А, това е Кети...
- Да не би да ражда?
- Не, забременява.
          *
На сутринта жената казва на мъжа:
- Пешо, тази нощ насън говореше много неприлични неща за моята майка.
- Тази нощ въобще не съм спал!!!
          *
Въпросът за вярността е само въпрос на време и подходящ случай.

петък, 29 март 2013 г.

Актуално

Награждаваният от Цветанов Р. Василев ще го проверява!

заместник-градският прокурор Роман Василев е в ръководството на екипа прокурори, които ще разследват в МВР данни за подслушване на политици, бизнесмени и общественици, разпоредени от бившия министър Цветан Цветанов, от когото беше получил награда пистолет.
Екипът от 10 прокурори, който ще извършва в МВР проверката по сигнала за подслушвания от лидера на опозицията Сергей Станишев се ръководи от градския прокурор Николай Кокинов и зам. градския прокурор Роман Василев, съобщиха днес от ВКП.
Проверката бе разпоредена лично от Сотир Цацаров, който днес е връчил на министърката на вътрешните работи Петя Първанова разпореждането. В сигнала става ясно, че МВР се проверява за нерегламентирано използване на СРС от служители на МВР под ръководството на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, което е престъпление по служба.
Буди недоумение участието на Роман Василев, който преди време беше награден за добрата си работа от бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов с пистолет.
Оправданите бивш военен министър Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов по делото за подкуп на следователя Петьо Петров. Бившият министър беше зрелищно арестуван при специализирана полицейска акция на 1 април 2010 година в столицата заедно с бившия главен секретар на финансовото министерство и съдията от Софийския градски съд. По време на ареста Роман Василев тогава нарече Цонев "абсолютен престъпник", след което беше наказан от ВСС, направи си отвод по делото и го предаде на Божидар Джамбазов. 

Разкрития

И каратист на ТИМ влезе в  ЧЕЗ!

ТИМ официално влезе в ръководните органи на ЧЕЗ. Една от известните фигури в групировката – Тихомир Атанасов е влязъл в надзорния съвет на „ЧЕЗ Разпределение България“, показват данните в Търговския регистър.
Тихомир Атанасов, който от години е прокурист на ЦКБ – банката на ТИМ, е влязъл през февруари в надзора на електроразпределителното дружество. Атанасов е бивш състезател по карате и според публикации в медиите, е започнал кариерата си в групата като шофьор и охрана на Иво Каменов – един от тримата лидери на групата (И-то в абревиатурата). И до днес той е в ръководството на българската федерация по карате киокушин, показват фирмените регистри.
Така ЧЕЗ се сдобива с още един известен каратист и шофьор.
Димитър Стефанов, известният с прякора си Митко Каратиста шофьор на Румен Николов – Пашата е в Надзорния съвет на “ЧЕЗ България”. Според Яне Янев се очаквало той скоро да напусне този пост, но към момента това не е станало.
“ЧЕЗ България” според сайта на ЧЕЗ  е дружеството, което управлява и координира дейността на всички дружества на групата в България. Официално то е 100% собственост на чешката държава.
Доскоро българската държава имаше по 33% дял и съответно представител на държавата в две други дружества, подчинени на надзираването от Каратиста “ЧЕЗ България”. Това са “ЧЕЗ Електро” и “ЧЕЗ Разпределение“. Миналата година обаче държавният дял бе продаден на борсата и сега новите собственици влизат на мястото на представителите на държавата,
Според публичните данни ТИМ контролира 25 % в “ЧЕЗ Електро” и над 5 % в “ЧЕЗ Разпределение”. Дяловете са придобити миналата есен на фондовия пазар, когато държавата продаде 33-процентния си дял в дружеството на борсата срещу 115 милиона лева. Посредник по продажбата беше Централна кооперативна банка.
Първоначално 9.9 % от акциите в „ЧЕЗ Електро“ бяха купени от „Уникредит Булбанк“, която после ги прехвърли на ЦКБ. Трите пенсионни фонда „Доверие“ (универсален, доброволен и професионален), притежавани от ТИМ, купиха общо 11.94 % от акциите. Фондовете на “ЦКБ Сила” придобиха други 6.1 %. Останалите 14.96% (до 33%) се притежание на отделни физически и юридически лица.
И още наши хора
От февруари освен Тихомир Атанасов в надзора на „ЧЕЗ Разпределение България“ е и Апостол Апостолов – председател на надзора и на Тексимбанк, също притежавана от ТИМ. Апостолов е бивш шеф на Агенцията за приватизация, на Комисията за финансов надзор, както и на Софийската фондова борса.
По същото време рокади са направени и в другата компания – “ЧЕЗ Електро”. От февруари в надзорния й съвет са Георги Константинов от ръководството на ЦКБ и Любомир Чакъров от ръководството на „Зърнени храни“ – също собственост на ТИМ чрез няколко различни дружества на групата. Чакъров е и в управата на русенското предприятие „Параходство Българско речно плаване“ заедно с Тихомир Митев – един от създателите на групировката (Т-то в ТИМ).

Разкрития

Автомобилът за подслушване засечен в центъра на София преди минути (Снимки)


Снимки на автомобила, с който според Сергей Станишев са били подслушвани първите ни държавници и политици, се появиха в сайта на "Дневник". Медията твърди, че кадрите са й били изпратени от читател.
Сивият "Крайслер" е заснет в 10 часа сутринта на ул. "Шейново" в отсечката между "Кракра" и "Сан Стефано". В близост се намира сградата на "Алфа финанс холдинг" (в нея е офисът на Иво Прокопиев - той беше сред
подслушваните имена, споменати в сигнала. Прокопиев е издател на "Дневник" и "Капитал"), Българската национална телевизия, посолството на Турция и различни заведения и офиси в жилищни сгради.

СКАНДАЛ!

ВАРНЕНЦИ ЗАГРАДИХА ПАТРУЛКА, ИСКАТ ДА Я ГЛОБЯТ, НЯМАЛА „ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ”: Видео

Необичайно видео е качено преди часове в сайта за видеосподеляне youtube. Не е ясно кога е сниман клипа, но явно действието се развива на няколко метра от входа на летището след един от поредните протести в града. На клипа се вижда как групичка от десетина варненци загражда полицейски автомобил. Младежите, част от които развяват българския трибагреник, търсят обяснение от униформените служители защо техният автомобил няма стикер за платена „Гражданска отговорност”.
„400 лева е глобата за липса на стикер”, обяснява един от участниците във видеото и подканя друго момче да заснеме номера на патрулката. Страстите се нажежават, когато един от полицаите настоява камерата да бъде изключена и подканя с жест със стоп палката. „Недейте посяга да не посягаме и ние”, се чува в следващия момент. „Да дойдат колегите да им напишат един акт”, съветва друг от групичката, а друг пояснява „то нито една патрулка няма гражданска, как ще имат?!”. Следват доста нецензурни изрази, докато част от младежите не се обединява около идеята, че „те не си плащат, значи и ние можем да не плащаме”.

СКАНДАЛ!

Цветан Цветанов нахлу в БТВ  при Станишев!

"Ако твърденията ви не са верни, готов ли сте да се оттеглите от политиката, г-н Станишев?", попита Цветан Цветанов Сергей Станишев, който вчера обвини бившия вицепремиер е разпоредил мащабна схема за подслушване на първите ни държавници и политици, сред които президентите Плевнелиев и Първанов. Станишев бе студиото на Би Ти Ви, когато по телефона в стил "Бойко Борисов" се обади Цветанов, самопокани се и за минути дотърча до телевизията, за да се включи в пехливанските предизборни войни.
"Прокуратурата трябва да направи проверка на сигнала. Ако не е вярно - ще се извиня, разбира се", му отговори Сергей Станишев.
"Никога не съм използвал подслушването като част от своите правомощия, а и ги нямам", заяви Цветанов.
 Цветанов не можа да отговори има ли служители в МВР с инициалите, посочени в сигнала за подслушване.
"Не може политици, които се канят да управляват страната, да хвърлят в публичното пространство подобни анонимни сигнали", каза Цветанов.
След бърза размяна на реплики и обвинения за стари и по-нови гафове на ГЕРБ и БСП, докато са били в управлението на държавата, водещият подкани Цветанов да дойде в понеделник на отделно интервю. Така бившият вицепремиер бе изпратен да си ходи от студиото, но преди да си тръгне той се обърна с уговорка към Станишев: "Нали и двамата ще излезем пред обществото и ще се извиним, когато прокуратурата излезе със становище? Аз ви обещавам, че когато гостувам в Би Ти Ви, винаги ще каня и вас." А лидерът на БСП остана при водещия, за да си довършат разговора. Станишев не пропусна да отбележи по адрес на Цветанов: "Когато той е тук, ще гледам да дежури някои от БСП наблизо до НДК, за да се включа в разговора".

СМЕХ

Слогана на ГЕРБ за изборите "Имаме Воля!", прочетен на обратно е "Ялов е, мами!"
           
           *
Всяко момиче с голямо деколте хваща или хрема, или мъж!
            *
2040, полицаи спират кола на аутобана в Германия, единия взима книжката и вика "Ей, Осман, я виж к'во странно име - Мюлер!
            *
Младеж към момиче:
- Хайде да отидем у нас.
- Защо?
- Да пием кафе.
- Ами добре.
- Само да минем до аптеката.
- Защо?
- Към кафето да вземем нешо.
            *
Секретарка пита шефа си:
- Скъпи, а защо така ме гледа жена ти?
- Защото някога самата тя ми беше секретарка!..
            *
Доктор влиза в стаята, където лежи млада и хубава жена.
- Добър ден, съблечете се - трябва да ви прегледам...
- Но мен вече ме прегледа ваш колега и каза, че съм много добре!
- Да, да, и на мен ми ми каза същото.
            *
Според хирурзи политиците са най-лесни за операция...те нямат сърце, нямат гръбнак, всичко е само стомах, а задника и главата за взаимнозаменяеми.
            *
Импотентните тираджии пристигат на дълъг курс с едно денонощие по-рано от другите.

четвъртък, 28 март 2013 г.

Скандално!

Станишев: Сигналът срещу Цветанов идва от МВР! 

Сигналът за подслушвателните схеми на Цветанов изглежда е от човек, работещ в МВР. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев след като внесе документите при главния прокурор Сотир Цацаров. „То така е и подписано - „служител на МВР“. Но сами разбирате, че няма как той да си сложи главата в торбата и да се подпише с името си“, обясни Станишев.
Лидерът на БСП не отговори от коя дата е клеймото на писмото, което е получил, но то изглеждало много професионално написано.
На въпрос дали се е консултирал и дали е показал сигнала на министрите на вътрешните работи от тройната коалиция Михаил Миков и Румен Петков, Станишев отговори: Не не съм им го показвал.

СКАНДАЛНО!

Гръмна БГ Уотъргейт! Цветанов незаконно подслушвал политици!

Според информацията на червения лидер Станишев по заповед на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов МВР е подслушвало политици и бизнесмени през целия мандат на ГЕРБ. По данните на БСП незаконната афера е траела през целия мандат на ГЕРБ – от есента на 2009 г. до края на февруари 2013 г. Групата за подслушване е създадена лично от министър Цветанов и е работила по ръководството на шефовете на СДОТО – първо Цветан Иванов, а впоследствие Камен Костов и Сергей Кацаров.
 Ръководителят на СДОТО проверява чрез мобилни оператори какви телефони има лицето и спуска задачата на екипа. Служителите проверяват къде се намира обекта в момента и установяват към коя клетка на мобилния оператор е свързан телефонът. Екипът за подслушване се придвижва към съответното място, разполага техника и поставя телефона под контрол, обясни Станишев. По думите му със съответното оборудване GSM апаратите са се превръщали директно в инструмент за подслушване и групата е можела да следи всяка стъпка на подслушвания, а не само телефонните му разговори. Сред лицата, които според Станишев са били следени, са: Георги Първанов, Росен Плевнелиев, Иван Костов, Волен Сидеров, Ахмед Доган, Сергей Станишев, Симеон Дянков, Кристалина Георгиева, Нели Куцкова, Йонко Грозев, Иво Прокопиев, Гриша Ганчев, Миню Стайков, Цветелина Бориславова, Георги Гергов и Красимир Гергов.

Актуално

Мира Радева правила "американското изследване": ГЕРБ води с 30%, БСП втора с 16%

Шокиращи данни от американско изследване са взривили част от социологическата гилдия у нас и водещи партийни централи. Числата от него, които се разпространяват от ухо на ухо из политическите среди и предизвикват бурни реакции - от пълно отричане до скрито задоволство, пише в. "Преса". Сондажът, който е отпреди 20 дни показвал, че ако изборите са днес, ГЕРБ би спечелил 30% от имащите право на глас, а БСП - 16%. Такава огромна разлика при продължаващите протести и критики наистина няма обяснение.
Проучването било направено от щатска фондация със знанието на американското посолство у нас. Успоредно с него съществувало и социологическо изследване, но от френски екип. Данните почти се покривали, разказват социолози.

Вестник "Преса" съобщава още, че американското посолство не са отговорили на въпроса дали имат навика да поръчват социологически изследвания и знаят ли нещо за споменатото.

Междувременно социологът Кольо Колев заяви пред бТВ, че собственичката на МВМД Мира Радева стои зад това тайно проучване.

"Аз имам информация, че тя от няколко дни обикаля по всички медии и твърди, че има таен документ. Не се прави така. Нека да излезе и да кажа, че нейната фирма е направила това проучване", допълни Колев.

По телефона се включи и самата Мира Радева, която обвини Колев, че се държи неколегиално.

"Аз съм провела тези изследвания, но никога не съм крила резултатите. Просто още работя по тях. Не исках да ги извадя наяве, преди да приключа работата по тях, защото бях убедена, че ще се случи точно това-скандали и оплюване. Тези проучвания са две различни и независими едно от друго. Много сериозна френска фирма е поръчител на едното. Не съм обикаляла по никакви редакции, за да говоря за тайни проучвания. Единствената редакция, която съм посетила е тази на в. Труд и то, за да поискам картите от последното изследване на Кольо Колев, което беше поръчано от вестника, за да ги сравня с моите резултати", коментира тя.

Актуално

Опашки  пред кипърските банки, въоръжени охранители са разположени пред вратите!

Опашки от чакащи се извиха пред вратите на кипърските банки малко преди отварянето им, а финансовите институции бяха поставени под засилена охрана след 12-дневната принудителна почивка, предаде АФП.
Около 50 души чакат пред „Банк ъф Сайпръс” в центъра на Никозия. Пред други клонове на банката се извиват опашки от около десетина души.
Пред Кипърската народна банка, която се намира на главната пътна артерия в кипърската столица, около 12 клиенти очакват отварянето на вратите.
„Днес ще бъде лош ден. Много обиди ще бъдат изречени, хората са бесни”, казва един от чакащите.
Охранителите на банките, някои от които въоръжени, са разположени пред местните и чуждестранните клонове в столицата – гледка, която се вижда за първи път в страната.

СМЕХ

Като се има предвид колко майки оплоди вербално Стоичков навремето, нищо чудно, че
днешното студентство го приема като духовен баща.
         *
Ако мъж отвори вратата на кола на жена в България, вероятно колата е стара и вратата нещо е развалена.
         *
- Какво е американски спец. части?
- Войници, които могат да изкарат три седмици без кока-кола, пуканки и проститутки.
         *
- Иванчо, кажи ми имената на двама известни арменци.
- Д'Артанян и Ян Бибиян
         *
- Гордея се, че съм евреин! - говори Аврам. - Дори и да не се гордеех, то пак щях да съм евреин, така че по-добре да се гордея!
         *
"Жена, там ли си?" - вика мъжът от тоалетната.
"Хартия ли искаш?" - пита тя.
"Хартия си имам. Рутера рестартирай!"
         *
Говорят си три жени за мъжете как са в леглото:
- Моя е като Мерцедес - мощен и надежден.
- А моя е като Порше - красив и бърз.
Третата:
- А пък моя е като Москвич - без смукач не пали.
        *
Евровизия - музикална параолимпиада.

сряда, 27 март 2013 г.

Разкрития

Лиляна Павлова  била жената до  Бойко Борисов!

Лиляна Павлова утешава Бойко Борисов в дома му в Банкя, след като той падна от власт, съобщава в. „Галерия“. Изданието уточнява, че информацията е била потвърдена от източници от ГЕРБ. Още миналото лято Борисов сподели, че си има дама, но отказа да я назове. В интервю за светско списание той каза, че може, когато слезе от премиерския стол, "да си я вземе". Новината за връзката им се потвърждава и от публикувания от Агенция "ПИК" разговор между "Светлана и Оги". Вероятно това са гл. редактор и тогавашният издател на един от най-големите български вестници.
бб посегнал, така да се каже, и на Лиляна П.... момичето обаче се влюбило... и непрекъснато му праща СМС-и... които нашият приятел - много мъжки - чете на глас пред компанията си..., казва Светлана на Оги в разговора им в скайпа, който е публикуван от "ПИК". Той се е състоял през 2012 г. и съдържа доста скандални и пикантни теми. От него става ясно например, че и двамата са знаели кой ще бъде новият главен прокурор година преди той да бъде избран. Разговорът разкрива нелицеприятната кухня на българската власт и нечистоплътната й симбиоза с медиите.
 Лиляна Павлова беше единственият министър, който преди 20-ина дни посети лично Бойко Борисов в Правителствена болница, където той беше хоспитализиран заради високо кръвно налягане. Тогава тя обясни пред медиите, че той се е почувствал много по-добре, като разбрал, че напредва строежът на автомагистрала "Струма". Според официалната информация само трима души са посетили Борисов в болницата: Патриарх Неофит, главният мюфтия Мустафа Хаджи и министър Лиляна Павлова.
Според публикацията на в. "Галерия" преди да подаде оставка, Бойко Борисов си устройвал интимни срещи с Павлова на улица „Любен Каравелов“,  където държал апартамент, точно на ъгъла с „Граф Игнатиев“. Връзката им се задълбочила след президентските избори, когато Павлова седна в стола на Росен Плевнелиев, твърди изданието.
Източниците на вестника твърдят, че освен сърдечното приятелство между двамата много добре се развило и бизнес партньорството им. Също както с Цветелина Бориславова Борисов съчетавал работата с удоволствието, сега това се повтаряло и с Лиляна Павлова. Комисионите за големите поръчки в строителството минавали през министърката, която ги предавала  лично на своя началник,  заделяйки част от сумата и за себе си, уточнява "Галерия". Строежите текат както по линия на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, така и на културното ведомство, което строи „българския Лувър“ и ремонтира много театри и музеи в страната.

Екстра Смех

СТУДЕНТИТЕ ОТ "ОРЛОВ МОСТ", ОБЕДИНЕНИ ОТ СТОИЧКОВ В АРЕНА "АРМЕЕЦ"


Актуално

Варненци барикадираха общинските съветници!

Сн. Р. Сарандев
Викове оставка и искания за саморазпускане съпроводиха началото на днешното заседание на варненския общински съвет. Представители на протестиращите варненци не оставиха председателя на общинския съвет Николай Апостолов (ГЕРБ) да открие сесията и директно го освиркаха заедно с останалите общински съветници от мнозинството.
Около 200 протестиращи варненци влязоха  в заседателната зала на Общинския съвет и се заканиха да не допуснат съветниците да излязат от сградата, докато не подадат оставки.  В предварителния дневен ред бе предвидено съветниците да изберат временен кмет, който да управлява града до провеждане на частични местни избори. Най-вероятно тази точка от дневния ред ще бъде отложена, докато Административният съд не разгледа 4-те постъпили в последния възможен момент жалби от граждански организации срещу решението на кмета Кирил Йорданов да подаде оставка.

Разкрития

ГДБОП иска ЕГН и три имена на участници във форума в e-vestnik!

В e-vestnik се получава трето писмо от ГДБОП. Този път искат от мен, като управител на фирмата издател на електронен вестник, ни повече, ни по-малко ЕГН-то и три имена на участник във форума. Не, няма шега, пише Иван Бакалов  в изданието.
В тази служба с парите от нашите данъци са събрали отбор от неграмотни хора. От тях не може да се очаква успешно разследване на каквото и да е.
Писмото е подписано от „разследващ полицай: Татяна Зиновиева”. Наложи се
да й обяснявам „тайните на интернет”
През януари писахме за първото искане на ГДБОП към e-vestnik. Тогава писмото беше подписано от началник в службата.
По удивителен начин служители на ГДБОП, вместо да се обадят в редакцията и да поискат справка, са тръгнали по Ай Пи адреса на вестника и са търсили фирмата, където е хостван нашия сайт. И то не в офиса й, а на адреса, на който е регистрирана. Въпросната фирма също има телефон и сайт, също може да бъде потърсена за справка. Но двама антимафиоти се явили лично и уплашили майката на един от собствениците на фирмата на домашния му адрес.
След като са разбрали, че това Ай Пи е на e-vestnik, който си плаща наем за сървър там, в официално писмо от ГДБОП поискаха от нас цялата налична информация за Ай Пи адреса на …e-vestnik. Трябва да си от ГДБОП, наистина, за да отправиш такова непонятно искане. ГДБОП искаше още копие от снимка, публикувана в наша статия и Ай Пи адрес на участник във форума под нея.
Неграмотните им искания ги описахме подробно в статия (виж тук). И две седмици след статията дойде второ писмо от ГДБОП, в което вече искат и „три имена и ЕГН на лицето, което е било регистрирано с имената Митко Станков” и публикувало коментари под статии от 2009 г. (виж ги тук и тук). А тези дни дойде и трето писмо със същите искания.

Ето какво им отговаряме:

„Издания като e-vestnik.bg не разполагат с три имена и ЕГН на лица, които пишат във форума им. Става дума за някаква грешка или неразбиране от ваша страна. Ние не сме интернет провайдър (доставчик), а онлайн вестник, електронно издание.
Ние нямаме регистрация с ЕГН и три имена на наши читатели (те са по 12-13 хил. на ден), нито сме длъжни да пазим такава информация по цитирания от вас Закон за електронните съобщения.”
В искането си ГДБОП се позовава на този закон, ремонтиран специално от Цветанов през март 2010 г., за който тогава се вдигна шум, но мнозина не разбраха какво са спретнали милиционерите от ГЕРБ на цялата интернет общност. Според закона „Предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги, съхраняват за срок от 12 месеца данни, които са необходими за проследяване и идентифициране на източника на връзката; 2. идентифициране на направлението на връзката и т. н. И тези данни трябва да се предоставят на над 10 различни служби на полицията, МВР и военните. Изредени са най-подробно в закона, да не би някой нещо да се запъне.
Достъпът до тези данни обаче се осъществява след разрешение на председателя на районния съд или упълномощен съдия (Чл. 250в. (1) от закона). ГДБОП, обаче, няма такова разрешение за искането си към e-vestnik. Въпреки това нахално се позовава на Закона за електронните съобщения.
И още нещо – фирмите са задължени да пазят такива данни до 1 година. А ГДБОП, освен че нарушава закона, съвсем неправомерно иска и данни от 2009 г. – тоест отпреди 4 години.
Антимафиотите очевидно имат нужда много да им се обяснява. 

СМЕХ

Аксиома 1: Глупавият човек се учи от собствените си грешки.
Аксиома 2: Умниият човек се учи от грешките на другите.
Следствие: Умните се учат от глупаците.
       *
Вчера дойде у нас техник за пералнята. Когато започна да си тананика рекламата на Калгон, вече знаех, че нещата не са никак добре...
       *
Според последните изследвания на учени-генетици на ниво ДНК показват, че жената е създадена от реброто на змей.
       *
Вярно ли е, че минута смях удължава живота с пет минути?
Зависи на кой се смеете. Може и да го съкрати.
       *
Манго и Айшето се скарали и Манго накрая викнал:
- Млъкни,ма Айше,ти си деветата дупка на кавала!
А тя му отвърнала:
- А,ти пък си 99-ия кавал на мойта дупка!
       *
Шофьора на маршрутката може едновременно:
- да пуши,
- да взима пари,
- да връща ресто,
- да бели семки,
- да гледа през прозореца,
- да настройва радиостанцията,
- да кара маршрутката.
        *
Ако всички държави се управляваха от жени, то по света нямаше да има войни. Щеше да има държави, които една с друга не си говорят.
        *
Поканата да се ходи на ресторант по-често завършва със секс, отколкото поканата за правене на секс.

вторник, 26 март 2013 г.

Актуално

Сидеров: Ще набия такъв шут на лелката от ДКЕВР, че ще си забрави името!

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров се чуди дали канцлерът на Германия Ангела Меркел не е новият Адолф Хитлер. Това стана ясно от поредния му умопомрачителен монолог в предаването му „Студио Атака."
Ето какво мисли Волен за канцлера на Германия: „Кипър е страната, която в момента е рекетирана от Европейския съюз и Ангела Меркел, тази бивша партийна секретарка от ГДР, която Хелмут Кол я произведе политик, тя сега се води канцлер на Германия. Същата тази леля Меркел сега размахва пръст на Кипър и им казва накъде може да се обръща за финансови взаимоотношения и накъде не може, къде е забранено. На тях им е било забранено да се обърнат към Русия, казва Меркел. Защо бе, лельо Меркел? Откъде накъде? Като каква се изживяваш? Господар на света ли си? Да не си новият Адолф Хитлер случайно?”
Лидерът на „Атака” е бесен и на шефката на ДКЕВР: „Вчера чета изявление на шефката на ДКЕВР, те там са уж в оставка, но има там някаква леличка, която се води за началник – шеф на ДКЕВР. Тя каза: Не може да бъдат намалени цените на тока, не може. Българският служител на регулаторния орган ти казва, че не може да намали цените на тока, сложени от чуждите монополисти. Това е гаврата с българския народ. Такава служителка, такава шефка ще я изритам с мощен атакистки шут и тя просто ще си забрави името, когато излиза толкова нагло да лъже, че не може да бъдат намалени цените. Напротив – могат да бъдат намалени, но за целта се иска ясно, точно, българско националистическо управление.“

Актуално

Кирил Йорданов възкръсна, оставката е оспорена пред  избирателната комисия!

Религиозната организация "Протестантска евангелска общност" е депозирала днес в Районната избирателна комисия във Варна жалба срещу оставката на Кирил Йорданов.  Това каза председателя на комисията Кристиян Богоев.
По думите му това, което предстои е жалбата да бъде препратена към варненския Административен съд, за да прецени той, имат ли правен интерес членовете на религиозното сдружение от спирането на процедурата по приемане на оставката на Йорданов.
За евентуалното възможност  оставката на варненския кмет да бъде оспорена се заговори още преди седмица, но тогава Богоев беше скептичен към възможността това все пак да се случи. Жалбата на протестантите обаче е постъпила буквално в последния възможен момент. За 9ч. утре е насрочено заседание на Общинския съвет във Варна, на което оттеглянето на Йорданов от правомощията му трябваше да бъде прието, а след това да бъде избран и негов заместник до провеждането на частични избори за кмет на Варна.
Сега според Богоев съдебното решение по казуса може да се проточи, а така за неопределено време да бъде блокирана и процедурата по избор на нов варненски кмет. Преди седмица той заяви, че обжалването на оставката е принципно невъзможно, тъй като инициаторът на процедурата трябва да докаже, че е гласувал по време на последните избори за местна власт именно за Кирил Йорданов и по тази причина се чувства засегнат от оттеглянето му. Поради тайната на вота обаче това е трудно доказуемо, коментира Кристиян Богоев.
По- късно стана ясно, че са внесени още жалби срещу оставката и от спортния клуб за бойни изкуства “Сторм” и Тракийското дружество “Капитан Петко войвода”, а в последните минути постъпи и обжалване от група граждани на Варна.


Господари на новините!

Те ги пускат, ние ги хващаме

Култови заглавия!

Бременна крава оцеля в открит бунар!  Труд от 26.03.2013г

Бременна крава падна в открит бунар в граничното с. Злогош. Екип на спасителната служба от Кюстендил веднага се притекъл на помощ и извадил изпадналото в беда животно, съобщиха дежурните от Гражданска защита в областния град.
 *****

От голям орган полза няма, ако е импотентен – Труд от 26.03.2013

Нов единен орган за управлението на европейските пари обмисля да създаде министър...
 *****
 

D&G ни скубят фазаните – Стандарт от 24.03.2013

Едни от топдизайнерите в съвременната модна индустрия Долче и Габана са проявили интерес към българските фазани. Те обаче нямат намерение да ги хранят или да ги пазят от хищници, а напротив - да ги скубят. Пратеници на фешън диктаторите посетили неотдавна Държавното ловно стопанство "Тракия", за да искат пера от красивите птици. Това разказа зам.-директорът на стопанството Огнян Христов.
 *****

“Варна“ мачка на кърлинг-  Народно дело Варна от 18.03.2013

Кърлинг клуб „Варна“ победи „Илинден“ с 5:2, а КК НСА разгроми с 8:1 „Академика“ в срещи от държавното първенство по кърлинг за смесени отбори. Лидери са НСА и КК „Варна“, които вероятно ще спорят за титлата в събота в столицата. Полуфиналите са в сряда. В шампионата участват седем отбора, а кърлинг за смесени двойки е нова дисциплина, която ще дебютира на Олимпиадата в Сочи 2014.

Актуално

Изгониха феновете на Стоичков от Софийския университет!

Ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев забрани на легитимната, но събрала много негативни обществени оценки студентска организация НПСС (Национално представителство на студентските съвети) да заседава в сградата на всшето училище.
Прочулото се с избора си на Христо Стоичков за лидер НПСС трябваше да организира днес следобед кръгла маса в университетския клуб “Яйцето”, за да обсъди заедно с гражданско движение “Орлов мост” как да участва в предстоящите парламентарни избори. Клубът е бил запазен от физическо лице и едва тази сутрин ректорът научил кой и защо всъщност ще заседава в сградата на Ректората. Студентската организация бе принудена в последния момент да смени мястото на срещата, като я премести в ресторант “Синия лъв” до Народния театър.
Само преди ден ректорът на СУ предупреди студентите от НПСС да не използват името му в подкрепа на исканията си. Илчев се разгневи на изказване на главния секретар на НПСС Христиан Даскалов.
Студенти от различни учебни заведения също скочиха срещу официалното представителство (НПСС), като го обвиниха в липса на сериозна академична дейност и попитаха защо Христо Стоичков е бил избран за негов лидер.

Актуално

Протестиращите- всеки срещу всеки!

Въпреки общите си каузи и общото си начало, протестиращите срещу монопилистите ще се явяват като отделни формации на изборите през май. Лицата на протестите очакват експерти да се произнесат по ключови казуси в предизборните им кампании, например енергийното бъдеще на страната.
Кандидатът за депутат от движение „Граждански контрол" Йоана Иванова обяснява желанието си да влезе в политическия живот с думите, че не е специалист, но има желание за промяна.
„Ще участвам срещу Бойко Борисов и Иван Костов", заяви пред bTV каузата си Янаки Ганчев, който отива на изборите с движение „Орлов мост за промяна." Той се обяви като опасен за статуквото, но смята, че никой не признава предстоящите избори.
"Когато бунтовете започнаха, всички бяхме по-организирани", припомни Антон Димитров от гражданска формация „Промяна". Според него разделението не е в интерес на никого и фрагментацията трябва да спре.
Всички партии имат различни нюанси на исканията, но едно е общото - промяната в системата, смята Йоана Иванова, описвайки разделението в силите в навечерието на предсрочните парламентарни избори.
Янаки Ганчев каза, че е нормално подобно разделение и в конкуренцията се ражда истината. „Гражданското общество е дисперсия, нормално е, в конкуренцията се ражда истината." По думите му народът се е нагледал на идоли и харизми и сега трябва да се бори с окаяното състояния на хората.
„Влизам в политиката с цел да финализирам моята борба, която продължава повече от 10 години. Ще създам фонд за лечение на наркозависими, тъй като у нас повече от 300 хил. души имат този проблем, а няма кабинет с идея по темата", коментира Желяз Турлаков, който е създател на терапевтична общност за лечение на наркозависими в с. Буново и влиза в политическия живот чрез гражданската квота на РЗС.
На въпроса дали биха излезли заедно на изборите, Йоана Иванова заяви, че ще си партнират с всеки, който иска добро и промяна. Протестиращите не се наеха с конкретни предизборни обещания, тъй като според тях, е много лесно да обещаваш много неща, но да не знаеш откъде ще намериш пари, с които да ги осъществиш.

Актуално

Северна Корея заплаши Хаваите ! 

Северна Корея постави армията си в пълна бойна готовност днес, предаде АФП. Пхенян нареди „стратегическите” ракетни отряди да се подготвят за възможни удари срещу Хаваите и Гуам, които са американска територия.
„Ръководството на Народната армия на Северна Корея обяви, че всички артилерийски войски, включително стратегическите ракетни отряди ще бъдат приведени в пълна бойна готовност”, съобщи държавната агенция в Пхенян.

СМЕХ

Колкото по-проходим е вашия джип, толкова по-далече трябва да ходите за помощ!
         *
 Габрово. Майка се провиква от прозореца:
- Ваньо, ела да обядваш!
- Вече обядвах у Петьо!
- Ах! Това не е син, а злато направо!
         *
Хората се делят на две категории, едните се притесняват, че сексуалните им партньори в живота са били малко, а другите, че са били много.
         *
- Решил съм, че докато не стана на 18, нито капка алкохол!
- Сигурен ли си, че ще издържиш цяла седмица?
         *
Бригадира идва при строителите и им казва:
- Момчета, утре ще идва комисия по строителството. Каквото и да се случи, давайте си вид, че всичко се случва точно по план, навреме и нищо не е неочаквано.
На следващия ден идва комисията и една стена пада със силен грохот.
Работник от строежа си поглежда часовника и казва:
- 10:35 часа - точно по график!
         *
Новата редакция на Хипократовата клетва започва така "Само при наличие на здравни осигуровки.."
         *
- Тате, а мама кара кола по-добре от теб!
- Не бих казал.
- Ти самия ми каза, че не можеш на ръчна да минеш и метър, а мама мина 11 километра!
         *
- Защо ми изневери?
- Трябваше да се убедя, че ти си най-добър.
- А защо толкова пъти?
- Трябваше да намаля шанса за грешка.

понеделник, 25 март 2013 г.

Благотворителност

Висящо кафе ден 3! Фоторепортаж

Висящо кафе. Снимка: Труд
Инициативата "Висящо кафе" все повече набира сила. Вече над 150 заведения и обекти са се регистрирали за участие в нея. Списъкът им е публикуван на фейсбук страницата "Висящо кафе в България", който до момента е събрала над 18 000 последователи. Кампанията се провежда под надслова "Подари кафе на непознат". Екип на "Труд" обиколи днес няколко столични кафенета и предлага фоторепортаж. В едно от тях се натъкнали  и на първия клиент, изпил "висящо кафе" - социално слаба възрастна жена получи неочакван подарък. Дарителят се оказал полицай, който е посетил заведението предния ден и е платил както собственото си кафе, така и едно "висящо".
Социално слаба възрастна жена бе сред първите клиенти, получили безплатно "висящо кафе" днес в софийско заведение.
Оказа се, че то е било платено предния ден от полицай.
Сметка 0.00 лева