събота, 13 април 2013 г.

Актуален Коментар

Емил Димитров се страхува, сякаш е бил в СИК, а не в ГЕРБ


Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров е депозирал пред нотариус в страна от Европейския съюз разкрития за контрабанда, изнудване на бизнесмени, отнемане на фирми и рушвети, упражнявани от Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Това разкритие за в. „Преса“ бившият депутат прави с уточнението, че от страх за своя живот и сигурността на семейството си се премества да живее в чужбина.
Това е един от водещите скандали на седмицата и ако в България медиите не бяха контролирани, той трябваше да се превърне в първа новина.

Емил Димитров не беше случаен депутат, а една от високопоставените и ключови фигури в ГЕРБ, лично приближен до Бойко Борисов и бившия президент Георги Първанов. Негов първи братовчед оглавяваше Националната служба за охрана, докато Първанов беше държавен глава.

Името на Димитров се свързва с незаконно заграбване на ловни стопанства, контрабанда на цигари и преуспяващ бизнес в търговията с тютюн.

Неговото съобщение за „застраховка“ означава само едно:

този човек знае с кого си има работа,

какви са хората, които управляват България и в момента. Нещо повече - той смята тези хора за мутри, които могат да посегнат на децата му, и бяга в чужбина, за да запази себе си и семейството си невредими, оставяйки разобличаващи материали, ако им се случи нещо.

По-красноречиво доказателство за мутренската същност на управлението на Бойко Борисов и Цветан Цветанов не е излизало, откакто в. „Галерия“ публикува записите за Мишо Бирата.

Почти в прав текст Емил Димитров казва, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов са

в състояние да посегнат на децата му, ако проговори.

Друг е въпросът за причините, довели до разрив между него и Цветан Цветанов. Те не ни интересуват, защото свидетелството на този човек само по себе си е по-силно от всичко останало.

Ако се вслушваме сериозно и внимателно в него, могат да ни побият тръпки, особено ако си спомним за неотдавна отвлечената дъщеря на Брендо - Лара, показните стрелби пред Съдебната палата и покушението срещу Ахмед Доган, от което впрочем започна странното падане на Бойко Борисов от власт и което е на път да го върне отново в нея на бял кон.

Искам да кажа, че имам лошото чувство, че

сме статисти в мутренски сценарий,

който разчита на късата ни памет и некадърността ни да виждаме очевидното. А то е следното: имаме си родна мафия, която превзе изпълнителната власт и се превърна в държава, и никакви колумбийци, нито международен световен заговор не са отговорни за окаяното състояние на България, която все повече заприличва на разбойнически стан, територия без правила и цивилизация, място, в което управлява законът на джунглата.
Явор Дачков

Вярно с оригинала!

Всички прилики са „случайни“

Тук ще Ви показваме обекти много напомнящи на други по-рано създадени.
хотел „Graffit Gallery”, гр. Варна
На 4 декември 2012 г. Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи за 16-ти път своите Годишни награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта. От 1996 г. БХРА избира носители на най-престижните и дългогодишните отличия в туризма, които са част от най-успешното предприемачество. „Градски петзвезден хотел на 2012 г.” хотел „Graffit Gallery”, гр. Варна   
 
Сравняваме Фасада  хотел „Graffit Gallery”, гр. Варна 





Опссс....
Фасада   Perimeter Institute for Theoretical Physics ,
Waterloo, Ontario, Canada







Сравняваме интериор  кафе - бар  " Графит " -  гр. Варна






Интериор  Mandarin Hotel  Barcelona













Мозайка

Любо Нейков позлатен от ГЕРБ!

Рекордните 250 000 лева ще зработи Любо Нейков само за месец.
Комикът става нещо като основно лице в предизборната кампания на ГЕРБ и ще участва в почти всички концерти на партията.
Идеята е Нейков да се превъплъщава в ролята на Бойко Борисов и да прави гегове, за да забавлява публиката преди официалните политически речи.
 "Необходимостта да се яде не оправдава проституцията в изкуството". Луис Бунюел

Разкрития

Сенчести български акционери в офшорки!

Вестник "Банкеръ" днес публикува най-пълния списък на акционерите в български фирми, регистрирани в някоя от офшорните зони и данъчни убежища.

Списъкът няма нищо общо с изнесените досега факти и хвърля светлина върху всички офшорки у нас. В списъка са имената на над 6 000 юридически и физически лица. 2/3 от тях са регистрирани в Кипър, но не са малко и тези в Панама – близо 400, на Сейшелските острови – 350, в Белиз и британските Вирджински острови и на други места.

В последната дестинация се подвизава "Литекс Инвестмънт Лимитид", която държи 99.93% от "Литекс Комерс". Останалите 0.07% са в ръцете на Гриша Ганчев. На същото място пристан е намерила и "Иммофинанс Холдинг Лимитид", едноличен собственик на софийското дружество Иммофинанс ЕООД. В борда на директорите му влизат Бояна Шарлопова, Катя Пачева и Стефан Шарлопов. В Панама е регистриран мажоритарният собственик на ПФК Славия – "Виктория Пропърти Сондейшън".

Останалите акционери в клуба също не са за пропускане. Става въпрос за скандално известното общинско дружество "Софийски имоти" и небезизвестният Младен Михалев - Маджо. На Сейшелските острови са регистрирани собствениците на топлофикациите в Плевен, Враца, Бургас, Габрово и Сливен. Въпросните топлофикации бяха приватизирани от фирми, близки до Христо Ковачки, но през 2011 г. преминаха в ръцете на островните офшорки.

На Сейшелите е регистрирана и фирмата зад "Атоменергоремонт", която се свързва с Ковачки – "Хестън Корпорейшън Лимитид". А от Каймановите острови изплува "Домтех Холдинг" АГ – акционер в придобилата огромна популярност тази седмица "К&К електроникс", която спечели търга за доставка на принтерите за парламентарните избори.

Мозайка

Запознай ме с вашите!

Повечето основни партии и коалиции вече обявиха лозунгите, с които ще се опитат да
привлекат избиратели на предсрочните избори на 12 май. Предизборната кампания стартира от вчера, 12 април.  За доверието на избирателите ще се състезават общо 38 партии и седем коалиции, регистрирани в ЦИК. Кандидатите за народни представители в партийните листи са 7200, те ще се борят за 240 места в 42-то Народно събрание.
С какви призиви отиват партиите на изборите
ГЕРБ: "Имаме воля"
Коалиция за България: "Да върнем България на хората".

ДПС: "С ДПС за свободна и сигурна България"
"Атака": "Да си върнем България".
Коалиция "ДСБ-БДФ": "Три стъпки за по-добра България. Има изход, има път напред".
РЗС: "Винаги заедно срещу корупцията".
"Движение България на гражданите": "ДА на нормалността!"
Коалиция "Център - свобода и достойнство", в която влизат НДСВ и партията с председател Корман Исмаилов: "Бъди в центъра".
"Глас народен" на Светльо Витков: “Да се събудим, преди да сме изкукуригали!”

"Модерна България": "Излез от матрицата. Да сменим системата!"

СМЕХ

Когато правителство обяви, че отделя няколко милиона за някаква задача, то това на практика означава че ще се появят няколко нови милионера.
              *
– Скъпи, защо се връщаш толкова късно?
- Трябваше спешно да сканирам паспортните си данни. Отидох в съседния офис, сканирах ги и ги изпратих по пощата. И за да не се възползват от моите данни, почистих писмото от историята на имейла.
- Ах, колко си ми внимателен!
- Аха, и почти бях стигнал до вкъщи, когато ми позвъниха, че съм си забравил паспорта в скенера…
               *
Хубаво би било да съм гъсеница: плюскаш, плюскаш, плюскаш... После си лягаш: спиш, спиш, спиш... Събуждаш се - красавица!
               *
Най-актуалният политически лозунг е:
"Спаси България! Скрий личната карта на баба си!"
               *
Първите думи след секс според зодията:

Овен: Ок,може да започваме отначало!
Телец: Искам да ям!Подай ми пицата!
Близнаци: А къде е дистанционното!
Рак: Кога ще се оженим?!
Лъв: Не мислиш ли, че бях великолепен/великолепна?
Дева: Я да видя чаршафите?
Везни: Ако на теб ти хареса, значи и на мен ми хареса...
Скорпион: Хм, сега вече може и да те развържа!
Стрелец: Не ми се обиждай - аз ще ти звънна!
Козирог: Имаш ли визитка?
Водолей: А сега дай да опитаме без дрехи!
Риби:Та как казваш ти е името?!
               *
Казах на гаджето, че искам да опитам нови неща в леглото. Та тя ми каза, че ще ме научи как се сменят чаршафите.
              *
Не крадат всички, а само тези които имат възможност.

петък, 12 април 2013 г.

Разкрития

В офиса на Плевнелиева работят легнали! Снимки

Плюшени мечета, офисни мишки, матраци и меки мокети за работа в... легнало положение. Така се трудят програмистите в офиса на първата дама в държавата Юлиана Плевнелиева. Във фирмата й "Мейзлабс" се работи върху меки дивани и дебели килими. Програмистите прегръщат в скута си лаптопите и разработват проекти на пода върху възглавници.
Офисът се намира в "Дианабад". За по-консервативните има и стая с бюра, а останалите се опъват на дебелите килими като "мъченици". Целият екип еднакво си пада по недстандартнот.  Освен плюшени мишки си
отглеждат и истинска - Herr Franken /ангелче/. След обяд отговорник разхожда офисния любимец из стаите. "Една мишка офис не прави" е девизът на компютърните спецове. Петимата - Юлиана, Камен, Наско, Джак и Петя са стари колеги от "Икономедия". Събира ги нестандартното да работят полегнали върху възглавници, а всяка вечер за "раздвижване" след изнурителния работен ден купонясват  с текила и бира в "Мазето".
Въпреки, че се занимава с дигитални технологии и изработка на сайтове, първата дама у нас се отказа да бъде активна в социалната мрежа Фейсбук, както и в Туитър. От година Плевнелиева е публикувала един единствен статус. След пресконференцията на своя съпруг през март при обявяването на новия служебен кабинет президентшата написа: "Аз съм оптимист.”
Първата дама до момента бе извън светлините на прожекторите, а няколко пъти от нейни изказвания в социалните мрежи ставаше ясно, че крие неприязън към управлението на ГЕРБ.

Разкрития

Интересни имотни декларации на нашите дипломати!

Мерцедес купен за 10 лева!

Консулът ни в Битоля Данчо Мичев си е купил “Мерцедес Ванео” за… 10 лева. Това става ясно от имотната му декларация, публикувана от Сметната палата. Втората кола на Мичев е „Щаер Пинцгауер“, купен за 1000 лева. В банки Мичев има 27 000 евро и 15 266 лева. Съпругата му има 8000 евро и още 30 500 лева на влог.
Мичев е декларирал и заем от 40 000 лева, който дал на Петър Тодоров Петров.
Извънредният и пълномощен посланик на България в Рабат, Мароко Боряна Иванова Симеонова има апартамент в София (74 кв.м.), купен през 2002 г. само за 17 840 лева, къща с двор и парцел в град Рила. Къщата е с площ 152 квадрата, купена само за 776 лева през 2005 г., и парцел в град Рила от 210 квадрата, придобит също през 2005 г., за който обаче не е упомената цената.
Боряна Симеонова си е купила и „Рено Клио“ за 1500 лева през 1999 г.
Тя има влог в България с 5000 евро, а съпругът й Роман Кирилов Симеонов – 1800 евро на влог в България.
Посланичката ни в Мароко изплаща кредит от 9000 лева, получен от СИБАНК.

Генералният консул на България в Солун, Гърция Васил Петков Вълчев и съпругата му Пенка разполагат с три апартамента, единият от които – с гараж, вила с вилно място, парцел, нива, лек автомобил и влогове. Съпругата има дялово участие в „Баксебо“ ООД, София.
Вилата с вилното място, 450 кв.м. в село Марково в Родопите, е била дарена на Вълчев през 1993 г. Той притежава ½ от нея.
През 2003 година пък съпрузите купуват за скромната сума от 18 000 лева апартамент 100 квадрата в София с гараж 18 кв.м., за който са платили още 8000 лева.
Двамата са се сдобили и с парцел 1300 квадрата само за 5000 лева през 2007 година.
Семейството има и апартамент от 70 квадрата в София, което е купило през 2007 година за 50 300 лева и още един апартамент – 124 квадрата за 112 561 лева, които са купили през 2009 г.
Нивата в с. Горан, Ловеч е наследена от съпругата на Вълчев през 2008 година. Тя е 6 декара.
През 2011 г. двамата са си купили автомобил „Опел Астра“ на лизинг за 15 000 лева.
Двамата имат по един влог за 100 000 лева в България.

Първият официален представител на България в ЕС, настоящ посланик в Москва, бивш зам. вътрешен министър в кабинета „Сакскобургготски“ и син на шефа на Първо главно управление на ДС ген. Васил Коцев Бойко Василев Коцев е един от най-имотните сред посланиците.
Със съпругата му Ганка Коцева имат три апартамента, два от които са с гараж, къща с двор и две дворни места, 5 декара ниви, 5 декара гори, два автомобила и четири банкови депозита.
Апартаментите са в София. Най-големият от тях – 118 квадрата с гараж 19 квадрата, е бил дарен на съпругата през 1995 година. Другите два апартамента са 109 квадратни метра с гараж 17 кв.м., купен от Коцев през 1986 г. съответно за 35 066 и 3981 лева.
През 1993 година Ганка Коцева купува апартамент 45 квадрата за 79 000 лева.
Къщата с двор в Скравена е дарена на Коцев през 1982 година.
Дворното място в Белиш, Ловеч е дарено на съпругата му през 1972 година. То е 1200 кв.м. Другото дворно място, също в Белиш, е получено от Коцева чрез наследство през 2003 година. Площта му е 1000 кв.м.
Двата автомобила на Коцев са купени през 1996 и 2011 година. Те са „Фолксваген“ – „Поло“ за 1250 лева и „Голф“ за 29 979 лева.
Бойко Коцев е декларирал още налични средства в размер на 26 893 лева и банкови влогове с 45 023 евро, в чужбина, и 18 300 лева влог в българска банка.
Съпругата му има 12 500 лева налични средства и влогове за 6818 лева в страната и 25 741 евро също в България.

Генералният консул в Истанбул, бивш кореспондент на БНР в Москва и впоследствие директор на БНР (от 1998 до 2001 г.) Александър Радославов Велев например има два апартамента в София, за единия от които е платил само 16 135 лева. Апартаментът е с площ 75 квадрата и е купен през 2004 година.
Велев има още 1/6 от апартамент с площ 106 квадратни метра от 1994 година.
Велев си купил и “Фолксваген Туарег” за 37 384 през 2013 година. Има 10 700 евро влог в българска банка и още 3000 евро на влог в чужбина.

Посланикът ни в Полша Василий Христов Такев, зам. външен министър по времето на Костов, и съпругата му Анна имат три апартамента, два от които с гаражи, ателие, един декар земеделска земя и още пет декара гори.
В една година – 1999-а, двамата вадят общо 240 000 лева и купуват два апартамента с гаражи в столичния ж.к. „Гео Милев“. Всеки е с площ 140 кв.м. (155 кв.м. разгърната площ), а гаражите са по 30 квадратни метра. Апартаментите струват по 100 000 лева, а гаражите – по 20 000 лева. Единият апартамент с гараж е на името на Василий Такев, другият – на съпругата му Анна.
Анна Такева има и апартамент на ул. „Оборище“, придобит през 2002 година чрез наследство. Такева има 1/3 от него. Разгърната му застроена площ е 72 кв.м.
Ателието, собственост на Такева, е пак в „Гео Милев“. То й е дарено през 2005 година. Разгърната му застроена площ е 80 квадрата.
Земеделските земи и горите са наследени от Такева през 1994 година. Тя притежава по 1/3 от тях.
Василий Такев и съпругата му се возят в джип „Ленд Ровър Дискавъри“, който си купили за 70 000 лева през 2006 година с лични средства.
Такев е декларирал още 20 000 евро налични средства и 3120 лева от наем на съпругата му.

Посланикът ни в Белгия Веселин Петров Вълканов има един апартамент в София от 106 квадрата, който купил през 1995 година, а съпругата му Хермина е собственик на апартамент във Виена, Австрия – 110 квадрата, купен през 2012-а. Вълканов има и половин къща с двор във Фран ле Госли, Белгия, чиято разгърната застроена площ е 220 квадратни метра. Къщата е купена през 2002 година за 240 000 лева.
Съпругата му има три парцела – два в Ловеч и един в Ботевград от по 2000 квадратни метра, купени между 2004 и 2011 г. за 2000 до 10 000 лева.
Личният автомобил на Вълканов е „Нисан Кашкай“. Купил си го за 42 000 лева през 2009 година. Съпругата му пък се вози в „Пежо 307“, купено същата година за 28 000 лева.
Хермина Вълканова е декларирала 1700 евро налични средства, а съпругът й – 6600 лева и 12 000 евро.
На влог посланикът има 6000 евро в Белгия, 10 000 лева в България и още 5100 евро пак в България. Съпругата му има 6750 евро в банка в Белгия, а синът им Петър – 6800 евро в белгийска банка.
Вълканов е декларирал и ипотечен кредит в размер на 35 000 евро към финансова къща „Крефима“.

Извънредният и пълномощен посланик на България в Босна и Херцеговина Ангел Александров Ангелов има три апартамента, къща с двор и гараж. Един от апартаментите, 86 кв.м., е оценен на 25 406 лева. Ангелов го е получил през 1995 г. Притежава ½ от още един малък апартамент – 37 квадрата, купен през 1997 година за 9138 лева, спестени от заплати. Третият, наследен апартамент, е с площ 53 квадрата. Има 1/6 собственост в него. Къщата е в Лесидрен, там също е собственик на 1/6.
Ангелов няма автомобил. Има 14 000 лева кредит към банки.

Посланикът ни в Сърбия Ангел Симеонов Димитров има три апартамента в София, на един от които е съсобственик със съпругата си Румяна Станчева, двамата имат и вила с вилно място в Драгалевци. Димитров е собственик още на урбанизиран терен в Бяла Слатина и имот в село Топола.
Купил е само един от апартаментите, за 65 000 лева, през 1997 г. Той е 98 квадрата, останалите два е получил чрез замяна.
Съпругата му е купила на лизинг автомобил „Форд Фюжън“ за 14 хил. лева през 2009 година.
Посланикът ни в Сърбия е декларирал и 3955 лева доходи по друг трудов договор и още 18 415 лева на съпругата му.
От наем двамата са получили по 2211 лева.

Генералният консул на България в Ниш, Сърбия Атанас Василев Кръстин има три апартамента – два в София и един в Пазарджик, автомобил „Ауди А4“, купен за 23 500 лева през 2010 г., 21 000 евро влог в чужбина и още 5500 евро влог в България. Апартаментите са с площ 58, 98 и 64 квадрата. На най-големия е съсобственик със съпругата си Десислава Кръстин. Апартаментът в Пазарджик, 64 кв.м., от който притежава ½, е получен от дарение.

Посланикът ни в Унгария Бисерка Василева Бенишева има два апартамента – в Плевен (120 кв.м.) и София (78 кв.м.). Първият е купен през 1991 за 5470 лева, а вторият – през 1999 г. за 34893400 неденоминирани лева.
Дължи 1449 лева на банка за финансов лизинг.

Посланикът ни в Косово Боби Николов Бобев е декларирал апартамент, гарсониера и още един апартамент на съпругата му Здравка, собствен автомобил „Шкода Фабия“, купен през 2001 година за 24 000 лева; 8600 налични средства и още три банкови депозита в страната: за 10 800 евро, 3500 лева и 770 лева. Съпругата му има кредит от 35 000 лева към ДСК.
Един от апартаментите – близо до парка „Заимов“, е с площ 105 кв. метра, придобит е през 1994 година чрез дарение. Съпругата на посланика има 4/6 от него. Гарсониерата е близо до пл. „Журналист“, площта й е 53 квадратни метра, получена е от съпругата също чрез дарение.
Парцелът в село Градец, Кюстендил е наследство на Здравка Бобева от родител. Тя е с площ 600 кв. м.





Мозайка

Брад Пит и Пенелопе Крус снимат филм за кризата в Гърция!

 Американският филмов режисьор Уди Алън ще заснеме лента за живота в Гърция по време на криза. Главните роли във филма ще имат Брад Пит и Пенелопе Крус.
Работното заглавие е "Нощта Атина", а снимачният екип се подготвя за снимки в началото на май. По непотвърдена информация основната работа по филма трябва да приключи до края на септември.
Освен в Атина снимките ще се осъществят и на остров в Егейско море, който все още не е избран. Най-вероятно в снимачна площадка ще се превърнат островите Закинтос или Санторини.
Историята на лентата ще разказва за млад американец, който живее в сърцето на Атина. Той ще изживее епични моменти и ще разкаже как се преодоляват трудностите по време на тежката криза в страната.

Актуално

Палатков пръстен около общината във Варна!

Поне около 200 палатки се очакват днес за обсада на сградата на общината.
От няколко седмици пред общината има протестиращи, които искат оставката на целия общински съвет. Ако планираното за 11:00ч. днес създаване на палатков пръстен около общината се състои, то общинският съвет ще има 24 часа за напускане. “Ако отново не ни чуят, следва гражданско неподчинение”, заявиха недоволните от управлението хора.

Актуално

“Медиана”: ГЕРБ на 2,7% пред БСП, “Атака” изпревари ДПС!

Месец преди изборите ГЕРБ води срещу основния си политически опонент БСП с 2,7% и получава 26,4% подкрепа спрямо 23,7 за червените.
Това отчита проучване на социологическа агенция “Медиана”, поръчано от вестник “Труд”. То е проведено между 5 и 9 април сред 1000 граждани.
Любопитно е, че за пръв път в последните месеци социолозите отчитат, че “Атака” изпреварва ДПС и застава на 3-то място с 6,2 на сто подкрепа. За Движението за права и свободи към днешна дата биха гласувани 5,8 на сто от избирателите. Месец по-рано цифрите са били 7,9% и 4,3% в полза на ДПС.
Пета е “България на гражданите” на Меглена Кунева с 4,5%, а ДСБ събира 2,4%.
Преднината на ГЕРБ е толкова крехка, че водещият отбор по-добре да не разчита на нея, коментира сициологът Кольо Колев от “Медиана”.
С шансове да влязат в следващия парламент според него са ГЕРБ, БСП, ДПС, “Атака”, “Движение България на гражданите”. СДС, ДСБ, НФСБ, ГОРД имат шанс да се борят, но времето едва ли ще им стигне.
“На практика засега се очертава 5-партийно парламентарно представителство с относителен паритет между двете основни политически сили. И тежко и горко на този, който се опита да състави правителство в такава ситуация”, казва още Колев.

СМЕХ

ЦИК започва да приема документи за участие на партиите в изборите с думите:

"Нека ЦИрКът започне сега!"
       *
Издател към преводач:
- Интервалите не превеждате, затова няма да ви платим интервалите.
- Добре, ще ви пратя превода без интервали.
       *
Как да накарате една жена да ви обича:
Правете й комплименти.
Почитайте я.
Целувайте я.
Грижете се за нея.
Разсмивайте я.
Забавлявайте я.
Създайте й комфорт.
Прегръщайте я.
Защитавайте я.
Давайте й пари.
Купувайте й хубава храна и напитки.
Разговаряйте с нея.
Подкрепяйте я.
Носете й кафе в леглото.
Купувайте й хубави дрехи.
Изслушвайте я внимателно.

Как да накарате един мъж да ви обича:
Нахранете го
        *
Не съм се борил, за да съм най-горе в хранителната верига, за да стана после вегетарианец.
        *
SMS:
- Скъпи, още съм в бара с приятелки, допивам си последното мартини. След половин час съм вкъщи. Ако не съм дошла, прочети това съобщение още веднъж.
        *
На 18 жената е като футбол, 22-ма мъже тичат след нея.
На 28 е като бакетбол, 10-ма мъже тичат след нея.
На 38 е като топка за голф, само един мъж е след нея.
На 48 е като топче за тенис маса, един мъж гледа да я прехвърли на друг.
         *
Да спиш по гръб е вредно за белите дробове, да спиш по корем е вредно за червата, да спиш на лявата страна е вредно за сърцето, а да спиш на дясната - за черния дроб.
Списание "Здраве" желае на всички приятен сън!
        *
Колко социалисти са нужни да се завият една крушка?
Трима! Единия да отвие и завие крушката, втория да викне медиите да го отбележат, а третия да напсува Иван Костов че по време на управлението му не е създал здрави крушки

четвъртък, 11 април 2013 г.

Мозайка

Ирански учен патентова „Машина на времето“

27-годишният ирански учен Але Разеги патентова революционно изобретение „Машина на времето Аряийек“. Това съобщи „Дейли мейл“, цитиран от Нова телевизия.
Според младия гений машината показва по пръстови отпечатъци какво ще преживее човек в следващите 5-8 години. Той е работил върху изобретението през последните 10 години.
„Моето изобретение не е по-голямо от компютър и може да предскаже следващите 5-8 години от живота на лицето, което го ползва. То не ви пренася в бъдещето, а пренася бъдещето при вас“, посочва Разеги.
Той е сигурен, че машината ще показва на иранските власти възможни военни конфликти с други страни, както и курсовете на валутите и цените на петрола.
„Устройството още не е постъпило в масово производство поради опасения, че идеята ми може да бъде открадната. Това могат да направят китайците и да произведат милиони копия“, допълва ученият.

Разкрития

 Жената на Марешки  по-богата от него! 

Варненският бизнесмен Веселин Марешки, който се кандидатира за депутат от собствената си партия Либерален алианс, и съпругата му Светлана имат дялове в общо 103 фирми. Това става ясно от декларацията на аптекарския бос пред Сметната палата.
В нея той е обявил, че семейството му притежава идеални части от 11 недвижими имота, повечето от които са незастроени. Светлана Марешка има влогове във банки за близо 765 000 лв., а съпругът й - за над 86 000 лв. Марешки не са декларирали, че притежават автомобили

Разкрития

Опит за атентат срещу шефа на ДАНС?

Службите разследват опит за атентат срещу шефа на ДАНС Константин Казаков! Това съобщава агенция Блиц. Какво се е случило извън официозната информация?

Малко преди 7 часа тази сутрин кола на родното ФБР вози по бул. "България" Константин Казаков. Заедно с него в автомобила е единствено неговият шофьор. Внезапно, приближавайки Моста на вклюбените, те са засечени от бял джип "Ланд Роувър". Мощната машина блъска с всичка сила шефа на ДАНС, предизвиквайки катастрофа. Пътуващите в джипа се прехвърлят от следващата ги отзад кола и изчезват в неизвестна посока. На място веднага пристигат няколко служители на ДАНС, които набързо отвеждат ударената кола на Казаков.

При направената проверка се установява, че джипът е откраднат непосредствено преди катастрофата. Самата тя пък все още не е оповестена официално от МВР, тъй като на място не е имало екип на КАТ.

Мозайка

Северна Корея се намира много близо до „червената линия”

Министърът на отбраната на САЩ, Чък Хейгъл заяви, че Северна Корея се намира много близо до „червената линия”.
„Северна Корея чрез своята риторика и агресивни действия се приближава твърде близо към опасната линия. Техните действия и думи не помагат да се смекчи взривоопасната ситуация”, заявява Хейгъл.
„Но САЩ са в състояние да защитят както своите граждани, така и гражданите на страните-съюзнички, ако Пхенян предприеме каквито и да е санкции”, добавя той.

Мозайка

Ученик събра 100 000 харесвания във фейсбук, за да накара майка си да спре цигарите!

Кампания във фейсбук предизвика значителен интерес.

Момче събра над 100 000 харесвания на снимката си за 24 часа.

Антонио Стоев си е поставил за цел да събере 100 000 харесвания, тъй като неговата кауза е майка му да откаже пушенето.

"Мама ми обеща, че ще спре цигарите завинаги, ако успея да събера 100 000 харесвания на тази снимка", пише на плакат, с който деветокласникът се е снимал.

Антонио сподели пред БНТ, че идеята му е дошла от друга кампания, в която американска двойка е събрала 1 милион харесвания за два дни.

"Идеята ми хрумна, за да опитам по някакъв начин да успея да мотивирам майка ми, за това, моля ви, нека се получи наистина! Харесвайте и споделяйте", е написал Антонио във фейсбук.

"Аз много се гордея със сина си", сподели майка му Стефка пред БНТ. В началото въобще не вярвах, че ще постигне такъв резултат. Може би затова се и съгласих. Сега обаче осъзнавам той колко е разтревожен за мен и как вреда на здравето си. Аз съм пушач от 30 години и вместо тези пари да ги давам за цигари, мога да го заведа на екскурзия, коментира още тя.

Разкрития

Главният мюфтия призовал мюсюлманите да гласуват за ГЕРБ!

В специално писмо главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи е призовал имамите в страната да гласуват за ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори. Мюфтията посъветвал имамите да подкрепят Бойко Борисов, защото бил в топли отношения с турския премиер Реджеп Ердоган. Писмото е изпратено в сряда, 3 април. 

СМЕХ

- Знаеш ли ,че като си в командировка, при жената ти има направo опашка от мъже!
- И какво предлагаш? Да се разведа и после цяла нощ на опашка ли да чакам!?
        *
В аптеката:
-Дайте ми лекарство.
- Какво?
- По Ваш вкус.
        *
Катаджия спира кола. Отива. Пита строго:
- Знака видяхте ли?
- Видях.
Катаджията се усмихва добродушно:
- Моят син го нарисува.
        *
Една жена отива в офиса на мъжа си и го сварва със секретарката, седяща в скута му. Мъжът, без да губи присъствие на духа, се прави, че диктува:
- Независимо от финансовата криза в нашата фирма, покупката на втори стол е задължителна!
        *
Жена се възмущава на мъжа си:
- Отново си пиян! Вчера бях направи щастлива да те видя трезвен!
Мъжа:
- Днес е мой ред да съм щастлив.
        *
- Каква е разликата между незнанието и нежеланието?
- Не знам и не искам да знам!
        *
- Разправят, че правенето на секс е равносилно на това да се избягат сто метра!
- Няма начин. Аз сто метра за 7-8 секунди не мога дa избягам.
        *
- Обичам боулинга! Това е единственото място където може да си пиеш бирата, и при това да си мислиш, че се занимаваш със спорт.

сряда, 10 април 2013 г.

Разкрития

ПРОВЕРЕТЕ ДАЛИ СА ВИ ОТКРАДНАЛИ ПОДПИСА ЗА ПОДКРЕПА НА НЯКОЯ ПАРТИЯ

На заседание на Обществения борд за изборите към Министерски съвет от 10 април 2013 г. служба ГРАО е поела ангажимент да извърши безплатна проверка за всеки гражданин, който иска да разбере дали неговият подпис фигурира в подписките на партиите, с които те са се регистрирали за Избори 2013.

В подписките се съдържат над един милион имена, ЕГН-та и подписи на български граждани, 700 000 от тях са проверени от ГРАО. Сред проверените подписи вече бяха установени драстични нарушения като подписи на лица под запрещение, затворници и непълнолетни.

Напълно е възможно да е злоупотребено и с Вашия подпис ако не сте се подписвали изобщо в подкрепа на политическа сила или ако сте се подписали само в една подписка, както повелява законът.

Само Вие можете да проверите това. Ако проверката установи, че някой е използвал неправомерно Вашите данни и Вашия подпис, то става дума за престъпление по Наказателния кодекс. Можете, а и трябва да се обърнете към Прокуратурата, която да разследва и установи авторите на престъплението и да сезира Комисията за защита на личните данни за злоупотребата.

Прецеденти вече има. Прокуратурата е установила, че партията "Нашия град", свързвана с варненската престъпна групировка ТИМ е използвала за своя подписка данните на лица осигурявани в пенсионния фонд "Сила", принадлежащ на същата групировка. По случая е образувано досъдебно производство и разследването се води от Националната следствена служба.

Ако не сте съгласни мутрите най-необезпокоявано да експлоатират Вашите лични данни за политически цели, можете да дадете Вашия принос за прекъсване на тези престъпни кражби на лични данни, от които се облагодетелстват безскрупулни политици. За целта изпратете следното електронно писмо до служба ГРАО:

=======

До адрес:  elections@grao.government.bg
Уважаеми,

Моля да бъде извършена проверка дали моите лични данни и подпис фигурират сред проверените от ГРАО записи на подписките, представени в ЦИК за регистрация на политически партии и инициативни комитети на парламентарните избори 2013 г.

Три имена:

ЕГН:

Ако данните ми са използвани, моля да ми бъде изпратена следната информация:

- в подписките на кои партии и/или инициативни комитети са вписани моите лични данни и фигурира моя подпис?

- в коя партийна подписка данните и подписът ми са зачетени за валидни;

- за всяка подписка където фигурират моите лични данни: под кой уникален номер е записът и на кой лист от подписката е той?

Ако данните ми не са използвани, моля това да ми бъде потвърдено в отговора.

С уважение

Скандално

Кучешко месо в кучешката храна!

Зрее нов скандал: кучешко месо в консервите за кучета. Следователи в Испания не изключват части от животните да попаднат по хранителната верига и в тялото на човек, алармира сайтът на списание "Щерн".

Скандалът с кучешкото идва след нашумелия с конското месо.

В центъра на испанското разследване е попаднал частен екарисаж в близост до Саламанка, който наред с други мазнини произвежда и брашно от животински кости за суха храна за домашни любимци. Фирмата се определя като много екологична и иновативна в производството.

Жителите в района я описват като източник на шум и разпространител на миризми.

Разследващите от Гражданската гвардия са на мнение, че екарисажът не е толкова чист, колкото се представя.

В производствена база, която третира отпадъчното месо, предназначено за животинската храна, са открити клетки с ДНК на кучета.

Полицията се опира на резултатите от вътрешен доклад, представен в съда още през януари - "има сериозен риск за здравето на хората и животните".

Клиенти на компанията са 42 фирми от Испания, но също така и Португалия, и Ирландия.

Испанската полиция има съмнения, че се касае за престъпна група, която замърсява фуража. Вероятно и доставчиците на храната, и прютите за животни са замесени в схемата.

Обвиняемата фирма в Саламанка е добре позната на полицията. Още преди четири години е била обвинена, че използва преработена храна, презназначена за изхвърляне. Компанията трябваше да плати 1500 евро глоба и да затвори производството си.

От Министерството на земеделието твърдят, че това са спекулации, тъй като резултатите от разследването са остарели с 3 месеца.

В същото време Европейската комисия се интересува от проблема и изиска обяснения от отговорните институции в Испания. Такива обаче още не са дадени.

Карикатурите на Краси

-Петя, от НАП изтекла информация за някаква много работна домакиня.

-Цвете, тия работи отдавна са ни на простира!

Краси Петров рисува специално за "Таралеж"

Разкрития

Купувам гласове. Цена: 200 лева

За всички котленци ще давам по 200 лева на глас. Това гласи обява във Facebook профил, която е насочена към симпатизантите на ДПС.
Купувачът на гласове се е регистрирал в социалната мрежа под името Божидар Тахчиев.
Ето линк към профила с изборната оферта: https://www.facebook.com/kiqno.riivs.
Божидар добавя в обявата си, че парите ще се раздадат една седмица преди вота:
“Необходим е документ за самоличност (лична карта), на който да се докаже, че има право на глас в гр. Котел. Парите ще се раздават една седмица преди изборите. На всеки в различно време по списък през нощно време лично в дома ви. И без номера – има камери, които снимат на гласуването”
В профила на Божидар има и няколко снимки, рекламиращи ДПС.
Божидар Тахчиев твърди още,че е инсталирал собственоръчно камери, с които да наблюдава дали се гласува за правилния кандидат.
Виртуалният продавач на гласове е оставил и профил в Skype, на който може да бъде открит.
Репортер на OFFNews се е свързал с Божидар Тахчиев. За да придадем автентичност на мнимия си Skype акаунт, писахме на латиница, за което се извиняваме на читателите.
Ето как протече разговорът ни с Божидар Тахчиев:

[15:02:49] Ivan Genov: Dobar den
[15:02:57] bozhidar: zdr
[15:03:04] bozhidar: koi si
[15:03:22] Ivan Genov: vidiah obiava vyv facebook
[15:03:30] Ivan Genov: ot vasshiq akaunt
[15:03:40] bozhidar: koq obqva
[15:03:40] Ivan Genov: i tozi skype
[15:03:54] Ivan Genov: stawa duma za dps i glasowe
[15:04:05] bozhidar: ti kyv si
[15:04:10] bozhidar: dai feis
[15:04:12] bozhidar: date vidq
[15:04:20] Ivan Genov: snimka li iskash
[15:04:31] bozhidar: ne
[15:04:35] bozhidar: feis iskam
[15:04:49] bozhidar: snimki moga dati pratq ias nai razli4ni
[15:05:20] bozhidar: pusni si kamerata e gotin date vidq
[15:05:34] Ivan Genov: az facebook ne polzvam
[15:05:39] Ivan Genov: i kamera niamam
[15:05:44] Ivan Genov: obqvata mi q pokazaha
[15:06:06] bozhidar: gluposti ako ne polzvash ot kyde vidq
[15:06:25] bozhidar: are stiga tiza glupak lime imash
[15:06:32] Ivan Genov: za kakwo mi e da te lyja
[15:06:33] bozhidar: pusni kamera date vidq
[15:06:52] bozhidar: dobre e igra4 pusni kamerata
[15:06:55] Ivan Genov: abe nqmam kamera
[15:07:05] bozhidar: mi ias nqmam pari
[15:07:08] bozhidar: 4ao
[15:07:19] bozhidar: ako si 4enge nafakai si go
[15:07:24] Ivan Genov: moga da ti uredq 4 glasa
[15:07:28] Ivan Genov: na celata roda
[15:07:32] Ivan Genov: i ne za 200 lw po malko
[15:07:51] bozhidar: neiskam e as si imam hora
[15:08:18] bozhidar: nestava tyi lesno trqbva feis brat trqbva dase ligitimirash
[15:08:20] bozhidar: 4at li si
[15:08:31] bozhidar: ot kyde da znam kyv si
[15:08:44] Ivan Genov: imam glasopodavatelni prawa w Kotel
[15:08:49] bozhidar: are priqten den gospodine
[15:09:00] bozhidar: molq s uvajenie
[15:09:08] Ivan Genov: ИВАН ПЕНЧЕВ ПЕНЕВ
[15:09:12] bozhidar: ne otgovarqte na iziskvaniqta
[15:09:16] Ivan Genov: moje da me proverish ako mojesh
[15:09:28] Ivan Genov: ako izobhsto se zanimawash twa naprawi prowerka da vidish
[15:09:38] Ivan Genov: ako ne, nachi ti si chengeto
[15:09:50] bozhidar: ostai tez gluposti
[15:09:55] bozhidar: ot kyde si
[15:10:00] bozhidar: ?
[15:10:23] Ivan Genov: registraciqta mi e v Kotel
[15:10:25] bozhidar: ?
[15:10:31] Ivan Genov: jiveq sega v Qmbol
[15:10:36] bozhidar: kyde jiveesh
[15:10:44] bozhidar: aha
[15:11:10] bozhidar: sory ne stava shtom jiveesh v qmbol nqma kak da stane
[15:11:20] Ivan Genov: ama nali ti kazwam che imam prawa u Kotel
[15:11:25] Ivan Genov: v qmbol mi e bachkaneto
[15:11:33] bozhidar: tuk gradyt e maLYK I SE POZNAVAME
[15:12:01] bozhidar: razbirash li
[15:12:07] Ivan Genov: dobre, ne moje li nqkyv kompromis da napravish, zashtoto nqmam pari chovek
[15:12:15] Ivan Genov: ako mojeh i bybkre
[15:12:17] Ivan Genov: she prodam
[15:12:41] bozhidar: ne znam 4ovek ne zavisi samo ot men
[15:12:50] Ivan Genov: v qmbol nqmate li hora za glasowete
[15:12:55] bozhidar: kat chiqt che si ot qmbol
[15:13:06] bozhidar: garanciq nqma kak da stane
[15:13:26] Ivan Genov: e to v Qmbol nqma li hora na DPS
[15:13:37] bozhidar: ima e zashto spish
[15:13:47] bozhidar: tyrsi shtaba na dps
[15:13:52] bozhidar: stani chlen
[15:14:04] Ivan Genov: e tam ne moga da pitam
[15:14:06] Ivan Genov: takiwa raboti
[15:14:15] bozhidar: ti nqma da pitash
[15:14:36] bozhidar: shte idesh i shte kajej 4esi privyrjenik na partiqta i shta uredqt
[15:15:05] Ivan Genov: a ako im uredq 4 glasa na moqta roda
[15:17:00] bozhidar: da stava
[15:17:29] Ivan Genov: dobre az za da ne si naprawa problem
[15:17:36] Ivan Genov: ima li nqkoi v qmbol det da znaesh che e tochen
[15:17:40] Ivan Genov: da ne stane problem
В края на разговора Божидар премина в Offline режим и не отговори на последния ни въпрос.

Разкрития

37 млрд. долара изнесени нелегално от България!

За последните десет години от България са изнесени нелегално около 36,92 млрд. долара, което я нарежда на 38-о място в класацията на нелегалните финансови потоци, съставена от Global Financial Integrity (GFI). Авторите на доклада посочват, че основните причини за нелегалния износ на капитал са престъпленията, корупцията и неплащането на данъци.
Румъния заема 55-о място в класацията с изнесени 42,5 млрд. долара, а начело е Китай. За десет години от страната са изнесени 2,688 трилиона долара. В първата петица влизат още Русия с 440,98 млрд. долара и Саудитска Арабия - 427,85 млрд. долара, Мексико - 419,48 млрд. долара и Малайзия с 396,79 милиарда.

Според експерти на развиващите се страни се падат около 5 на сто от нелегалните финансови потоци в света. Лидер е Азия с 61 на сто от незаконния износ на финансови средства в световен мащаб.

Актуално

България с най-ниско заплащане на час труд! При нас 3,7 евро, а в Швеция 39 евро!

България е страната с най-ниско заплащане на час труд сред държавите-членки на ЕС през 2012 г., показват данни на Евростат.
Заплащането за един час труд в страната ни е било 3,7 евро през миналата година, като преди България се нареждат Румъния с 4,4 евро, Литва с 5,8 евро и Латвия с 6,0 евро. Най-високо е заплащането за един час труд в Швеция – 39 евро, следвана от Дания с 38,1 евро, Белгия с 37,2 евро, Люксембург с 34,6 евро и Франция с 34,2 евро. Средното почасово заплащане на труда в ЕС през миналата година е било 23,4 евро, а в еврозоната – 28 евро.
Най-високите разходи за труд на час са в индустрията – 24,2 евро в ЕС и 30,3 евро в еврозоната, следвана от услугите съответно с 23,7 и 27,6 евро и строителството с 21 и 24,3 евро.
В периода между 2008 и 2012 г. почасовите разходи за труд са нараснали с 8,6% в ЕС и с 8,7% в еврозоната. Сред държавите извън еврозоната най-голямо е увеличението в България (42,6%) и в Румъния (26,7%), а най-малко е в Латвия (1,3%) и Великобритания (5,2%). Намаление е регистрирано само в Литва (-1,4%).
В еврозоната най-голямо увеличение е регистрирано в Австрия (15,5%), Словакия (13,8%), Финландия (13,7%) и Белгия (13,1%), а най-малко – в Португалия (0,4%) и Ирландия (0,8%). Намаление е регистрирано само в Гърция (-11,2%).

СМЕХ

Държавата се издържа от събраните данъци - народа от укритите...
         *
Една брюнетка пита блондинка:
- Защо си така тъжна, скъпа?
- В посолството са отхвърлили молбата ми за виза.
- И защо?
- Накрая на молбата пишело, "Не попълвайте", а аз съм написала: "Добре."
          *
Какво ли е трябвало да изобразява канадския флаг, та после се е наложило да го прикриват с кленово листо?!...
          *
Видео игрите контролират живота ми. Добрата новина е, че имам още два допълнителни!
          *
"Хлебарките в този хотел бяха толкова големи, че можеха да ми помогнат да си пренеса куфарите."
          *
Църквата у нас е не само отделена от държавата, но и от религията.
          *
- Тате, извънземните приятели или врагове са ни?
- Защо питаш, Иванчо?
- Дойде един извънземен кораб и взе баба.
- Ааа, в такъв случай са ни приятели.
          *
Пътува Явор със самолет и си включва лаптопа и вижда съобщение:
"Намерено е ново устройство - самолет Боинг 737. Продължаване на инсталацията: yes/no?"