събота, 11 май 2013 г.

Актуален коментар


СКАНДАЛА С ХВАНАТИТЕ НЕЗАКОННО БЮЛЕТИНИ

Първи данни от разследването, с което са захванах - Държавна сигурност помага на ГЕРБ?!

Григор Лилов

Имам отговор защо първи Николай Бареков научи новината. По време на голямата любов с ГЕРБ всички вестници на групата на Делян Пеевски – от „Уикенд” през „Телеграф” до „Седем”, както и книгите на издателството му се печатаха именно в печатницата „Мултипринт”, сега изловена с фалшивите бюлетини. Т.е. Бареков като ръководител на медийната групировка има свои връзки там, а на един от водещите журналисти много близък роднина е сред ръководителите на печатницата. Имало е кой да му се обади от мястото на събитието и да му съобщи новината. Затова съм сигурен, че не изтекла информация от прокуратурата.
Втората хипотеза е по-конспиративна, но също достоверна. Възможно е Бареков отдавна да е знаел какви се вършат за изборите в тази печатница - не само за сегашните, но и за предишните. „Мултипринт” печаташе бюлетините за референдума за АЕЦ, за президентските избори, за изборите през 2009 г., които спечели ГЕРБ и т.н., и т.н. Нека си спомним, че само преди два дни – на 8 май той заяви:
- Ако аз си отворя устата сега – преди изборите, Бойко Борисов със сигурност ще получи белезници на ръцете.

Печатницата е създадена през 1991 г. като еднолична фирма и до 1996 г. е известна под друго име. Тогава се преименува на „Мултиринт”.
Собственост е на 53 год. Йордан Станков Бончев и родата му.
Интересният факт е, че печатарската фирма е един от съдружниците в Мултистандарт. Другият естествено е фирмата Стандарт нюз, издаваща едноименния вестник. Управителят на съвместното дружество „Мултистандрат” е Славка Бозукова, която е и главен редактор на „Стандарт”.
Тези, които четат вестника, знаят за чудесните му връзки с Цветан Цветанов и ГЕРБ. Могат да видят и утрешния брой, в който пространно е дадена думата в защита на Йордан Бончев с голямо негово интервю.
Другата видна фигура около „Стандарт” е известният олигарх Тодор Батков. Може би е ирония на живота, че хотела му в Банкя се намира на броени метри от къщата на премиера Бойко Борисов.

Онзи ден платформата „Болканлийкс” (по подобие на Уикилийкс) извади нов спецзапис на Бойко Борисов, който аз пуснах в моето ТВ предаване в четвъртък, на 9 май. В него става дума за разпределение на обществени поръчки на нашите и моите фирми и бизнесмените, които ще получат такива, понеже са заслужили за избори. Записът обаче не е достатъчно достоверен, понеже е с много лошо качество и накъсан, което предполага и манипулации. Но в документите, които го съпровождат, се говори за Станислав Бончев - "Хакера". Той е син на собствениците на печатницата "Поликарт" Красимир и Емилия Бончеви и племенник на боса на „Мултипринт”. Анонимният документ спряга хакера като участник в групите за контрол и подслушване.
"Разкодирането (ако се използва 3G мрежа или друга криптирана връзка), проникване в ел. поща, изтегляне на информация от компютри, хакване на телефони и устройства, компютърно наблюдение и др. сложни технически неща са организирани от Станислав Бончев, по известен сред тях като Хакера" – пише още в анонимните бележки.
Най-сетне е фиксирано, че той е размахвал и неистинска (а дали ?!) карта на ДАНС, за което има досъдебно ппроизводство.
И една бележка: преди година и половина Бойко Борисов назначи в Столичната община като зам.кмет и отговарящ за финансите Данчо Барбалов. Той е син на ген. Пенчо Барбалов от Държавна сигурност. Бащата се занимаваше и ръководеше специалното управленине на ДС, което организараше техническите мероприятия, вкл. и подслушването. мисля, че този щрих с назначенията е показателен на фона на случващото се днес.

Защото зад роднинските „Мултипринт” и „Поликарп” стоят хора от бившата Държавна Сигурност. Йордан и Красимир Бончеви са племенници на зам. шефа на УБО )Управление охрана и безопасност при комунизма, охранявало Тодор Живков) ген. Бончо Бончев, роднини с Екатерина Бончева (бивш активист на СДС, шеф на пресцентъра на синия министрески съвет и т.н., и т.н.), а сега една от ръководителките на КОМДОС (комисията за досиетата). От другата страна е Панайот Бончев от БСП, дългогодишния кмет на район Изгрев, където е и бастиона на ДС – много от тоталитарния генералитет и кукловоди живеят именно там – в квартал . Изток.
Както знаят онези, които са чели „Тайният проект Бойко Борисов”, пожарникарят е роднина на зетя на Живков и продукт на кръговете на ДС – „Монтерей” и „Банкя”.

Така че нищо чудно няма – противопоставянето не е по идеологически различия, както се представя на електората, а по кланов – кой към коя служба навремето и кой комунистически род е бил.

Хипотезата, че бюлетините са били технологичен брак, въобще не издържа. Технологичният брак е брак затова, понеже продуктът е негоден за ползване – с разкъсани краища, омачкан, с размазан или нечетлив шрифт, с прочменени цветове и т.н. Обаче намерените незаконни бюлетини са изрядни, перфектни за целите на изборите полиграфически продукти. Да напомня, че държавният НЦИОМ даде в последната си анкета 10% преднина за ГЕРБ, толкова даде и социоложката Мира радева. 350 000 незаконни бюретини са 8.75% до 10% от очакваните от политолозите и социолозите (този път единодушно) между 3.5-4 млн. души, пуснали гласа си на изборите.

И последното – същата „Мултипринт” печаташе бюлетините за референдума за АЕЦ, за президентските избори - с анулирана обществена поръчка и чрез възлагане – т.е. печатницата беше целево подбрана. Номерът стана, понеже ЦИК неочаквано промени дължината на бюлетината с някакъв жалък сантиметър и правителството анулира конкурсът, като премина към директно възлагане. Мисля, че замисилът е ясен.
Същата „Мултипринт” печаташе бюлетините и за парламентарните избори през 2009 г., които спечели ГЕРБ.
Другата роднинска „Поликарп” пък се занимава с печат на пликове и папки и редовно печели поръчки за секретните пликове и папки на МВР и военните и класифицираните документи. .

И последно – пред мен е държавната поръчка за бюлетините. Открай време те се поръчват в значимо по-големи количества от необходимото. В случая при 6 868 455 записани в избирателните списъци са поръчани почти 8 милиона бюлетини. Хванатите в „Мултипринт” незаконни бюлетини са над тези количества!
Според мен предстои и нов скандал. При 11 400 избирателни секции са поръчани над 13 500 комплекта печата за тях. (сякаш да се подпечатват напечатаните незаконно бюлетини).
ЦИК е определила и 1000 „пътуващи” секции – сякаш ние като територия и махали страната се конкурира с огромните Русия или Америка.

ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ!

Българите излизат на протест!

Стотици протестиращи блокираха движението на Ларгото между ЦИК и Президентството в знак на протест срещу скандала с фалшивите бюлетини.В момента жители на Русе, Пловдив и Велико Търново пътуват за столицата, за да подкрепят народното недоволство.

Ще влезем и в президентството, ако трябва, зарекоха се те и призоваха за пореден път президентът, премиерът и главният прокурор да дойдат при тях и да кажат какво следва след скандала.
Кордон от полицаи охранява ЦИК и Президентството, полицейски коли връщат автомобилите.
Бойко и Цветанов за затвора, скандират с български знамена в ръцете протестиращите.
***
Протестиращи има и във Варна. Със скандиранe "Къде са бюлетините" и "Ревизия на офиса" варненци изразиха  недоволството си срещу намерените днес 350 000 фалшиви бюлетини, отпечатани в Костинброд. В гнева си част от гражданите хвърлят яйца по рекламния надпис на партия ГЕРБ.
Офисът на ГЕРБ се охранява от полицаи. Органите на реда и протестиращите не допуснаха да се стигне до нарушаване на обществения ред. 

ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ! МЕГАСКАНДАЛ! НА ЖИВО

Прокуратурата и ДАНС предотвратили грандиозна изборна измама на ГЕРБ! 

ПОТВЪРДЕНО ОТ ПРОКУРАТУРАТА! 

ПОЛИТИЧЕСКИ РЕАКЦИИ!

ВМРО: Борисов и Цветанов трябва веднага да бъдат арестувани
БСП: Борисов и Цветанов ни върнаха в каменната ера
ДПС: Това е опит за държавен преврат!
ДСБ: Настояваме за отлагане на вота
МС: Всичко, което сме поръчали е получено и разпространено.
Атака: Президентът да свика извънреден съвет тази вечер
ГЕРБ: Сезира Централната избирателна комисия  за извършено набедяване
Президент: Отнасям се с доверие към действията на институциите и подкрепям техните усилия
През нощта ДАНС и прокуратурата са предотвратили грандиозна фалшификация на изборите
на 12 май.
Машинацията е подготвена от ГЕРБ и се случва за пръв път в историята на страната, съобщи Николай Бареков в ТВ7.
350 хиляди незаконни и фалшиви бюлетини са отпечатани в костинбродската печатница „Мултипринт“, спечелила поръчката за отпечатване бюлетините за утрешния парламентарен вот.
По закон до 8 май е приключено с печатането на истинските бюлетини за вота и те са били
извозени до секционните комисии . След това печатницата е трябвало да бъде затворена и да се спре печатането на бюлетини.
Два дни по-късно обаче в печатницата са открити отпечатани още 350 хиляди бюлетини – в 10 палета по 35 000.
Те са фалшиви и незаконни – защото са отпечатани след крайния срок, подготвени са за нещо друго -за фалшификация на вота
350 хиляди бюлетини всъщност са около 10% от очакваните гласове на изборите.
Коя партия би могла да стои зад това? Оказва се, че
печатницата „Мултипринт“ е собственост на Йордан Бончев, общински съветник на ГЕРБ в Костинброд и е сочен за дясна ръка на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в региона.
Нещо повече - поръчката за отпечатването на изборните бюлетини е възложена от Росен Желязков, човекът на Бойко Борисов в Столична община и Главен секретар на Министерски съвет по времето, когато е спечелена поръчката за бюлетините от Мултипринт.
Скандално е и че операцията в печатницата „Мултипринт“ е направена без МВР.
Очевидно прокуратурата и ДАНС нямат доверие във вътрешното министерство, заяви Бареков.

"Нищо не сме печатали след 8 май, - заяви пред Тв7 Йордан Бончев - собственик на печатницата "Мултипринт", общински съветник на ГЕРБ в Костинброд. - Започнахме на 24 април и свършихме на 6 май. На 7 сутринта започнахме да товарим камионите и заминаха по разпределение всички камиони за страната. На 8 сутринта пристигнаха в районните избирателни комисии в София".
На въпрос каква тогава е причината за акцията на ДАНС и Прокуратурата, Бончев отговори: "Имало е проверка на технологическия брак". Собственикът на "Мултипринт" твърди, че е давал обяснения пред органите на реда, това според него било нормално.

ПРОКУРАТУРАТА ПОТВЪРДИ ИНФОРМАЦИЯТА НА ТВ7 преди секунди

ОФИЦИАЛНОТО СЪОБЩЕНИЕ ОТ ПРОКУРАТУРАТА
По повод съобщения в средствата за масова информация относно проведени действия по разследването в печатница в гр. Костинброд, Пресцентърът на прокуратурата уведомява за следното:
След получен сигнал и извършена спешна проверка от органите на Държавна агенция „Национална сигурност", Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство за престъпления по чл. 282 НК и по чл. 1б9г НК. На 10.05.2013 г., късно вечерта е извършен оглед на местопроизшествие в сградата на печатница „Мултипринт" в гр. Костинброд, както и разпити на свидетели. В складови помещения са открити над 350 000 отпечатани и готови за експедиция бюлетини за гласуване в извънредните парламентарни избори на 12.05.2013 г. До 08.05.2013 г. „Мултипринт" ООД е изпълнило задълженията си по договора с Министерския съвет за отпечатване на бюлетините за изборите и същите са превозени до областните администрации в страната. Откритите през нощта на 10.05.2013 г. бюлетини са извън тези количества.
Разследването по досъдебното производство продължава. По тази причина и с оглед предстоящото гласуване на 12.05.2013 г., прокуратурата ще предостави допълнителна информация през следващата седмица. Бюлетините /общо 10 палета/ са поставени под засилена охрана.


ПОЛИТИЧЕСКИ РЕАКЦИИ ПО МЕГАСКАНДАЛА


Борисов и Цветанов трябва веднага да бъдат арестувани и подведени под отговорност ВМРО Красимир Каракачанов.
заради гигантския опит за фалшификация на изборите. Това е позицията на ВМРО след скандалните разкрития за незаконно отпечатаните 350 хиляди бюлетини. Само бърз арест може да предотврати замитането на следи според лидера на

Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки призова всички столичани на протест пред централата на ГЕРБ в административната сграда на НДК. Протестът започва в 17.30 ч.
*****************************************
"Борисов и Цветанов ни върнаха в каменната ера. Не е ясно дали иззетите 350 хил. БСП Сергей Станишев.
незаконни бюлетини са единствени. Вероятно не. Вече имаме информация, че са раздадени бюлетини в Сливен и Пловдив-област", каза преди минути на извънредна пресконференеция лидерът на
Станишев призова президента и премиера да направят проверка защо МВР не е участвало в операцията по залавянето на незаконното количество бюлетини в пеатницата в Костинброд. "Вероятно са искали да осуетят акцията. Ако е така, вътрешният министър и главният секретар трябва да си отидат веднага", каза Станишев. А поръчителят на "това безпрецедентно фалшифициране на изборите да гние в затвора."
Защо премиерът, президентът, чийто кабинет ни управлява и ЦИК мълчат.
Този въпрос зададе лидерът на БСП Сергей Станишев часове след скандала с фалшивите бюлетини, който разкри първа TV7.
По-рано стана ясно, че печатница на общинар на ГЕРБ в Костинброд е разбита от ДАНС и прокуратурата и са иззети 350 000 незаконни бюлетини.
*********************************************
Това е опит за държавен преврат!
Категоричната ни позиция е, че разкритията на прокуратурата и на ДАНС, че са отпечатани
незаконно 350 хил. бюлетини, с които се подготвя мащабна фалшификация на изборните резултати, е опит за държавен преврат.
Настояваме прокуратурата да разследва дали не са налице основания за подвеждане под съдебна отговорност по раздел първи от Глава първа в изборния кодекс за престъпления против Републиката, заяви Лютви Местан.
Той цитира Наказателния кодекс, според който такова деяние предвижда доживотен затвор.
Лидерът на ДПС изрази съмнения, че е напълнои възможно тези 350 хил. незаконно отпечатани бюлетини да не са единствените.
Всички членове на СИК да се подписват на бюлетината, поиска ДПС
ЦИК да задължи всички СИК и РИК да проведат изборите само при условие, че се считат за валидни онези бюлетини с положени адхок подписи на всички членове на секционните избирателни комисии.
Вторият печат да се полага само при условие, че има вече подписи на всички членове на СИК.
******************************************************
ДСБ: Настояваме за отлагане на вота
От ДСБ разпространиха следното съобщение: "След шока, който преживяхме сутринта след въоръженото нападение над семейството на Иван Костов имаме ново опасение. Откриването на 350 000 фалшиви бюлетини показва, че паралелното преброяване не е достатъчно за провеждане на честни избори, което ние се опитахме да организираме. Затова ДСБ настояват Главният прокурор да поиска от Конституционния съд да отложи провеждането на изборите до отпечатването на нови бюлетини".
"Борисов и Цветанов трябва веднага да бъдат арестувани и подведени под отговорност заради гигантския опит за фалшификация на изборите. Това е позицията на ВМРО след скандалните разкрития за незаконно отпечатаните 350 хиляди бюлетини", съобщиха от политическата сила.
*********************************************************
"Нашите взаимоотношения с тази печатница са приключили на 8 май. Министерски съвет
няма задължение по Договор и по съществуващите в страната закони да осъществява постфактум контрол върху дейността на печатницата", каза министър-председателят Марин Райков в съобщение до медиите.
"Всичко, което сме поръчали е получено и разпространено. Няма служител на МС, който да е бил арестуван или спрямо когото да е образувано предварително производство. Всички останали коментари ще бъдат направени след изборите като функция от установените от прокуратурата факти и обстоятелства", обясни Райков.
***********************************************************

ПП ГЕРБ сезира Централната избирателна комисия, Върховна касационна прокуратура и
Софийска градска прокуратура, за това, че в деня за размисъл, една медия и един журналист си позволиха да извършат набедяване в извършване на престъпление спрямо Политическа партия ГЕРБ. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Недопустимо е в деня за размисъл да бъде изнасяна информация по слухове и предположения от Николай Бареков и журналисти от ТВ 7 ,и да се правят внушения от националния ефир, представляващи набедяване и грубо нарушение на изборното законодателство, както и на етичния кодекс на българските медии, се казва в съобщението.
В деня за размисъл на 11 май 2013 г. след 01.00 ч. по ТВ 7 бе излъчено повторение на телевизионно интервю с председателя на БСП Сергей Станишев, което е грубо нарушение на разпоредбите на Изборния кодекс свързани с предизборната кампания и с деня на размисъл. На основание чл.149 от Изборния кодекс внасяме жалба, за да бъде извършена проверка и да бъде установено дали е извършено нарушение на изискванията на чл.133, ал.6 от Изборния кодекс, заявиха от ГЕРБ.
ПП ГЕРБ настоява да бъде извършена проверка и да бъде установено дали не е извършено престъпление от горепосочените журналисти. „Настояваме ЦИК да се произнесе публично и незабавно по горепосочените факти и обстоятелства. Настояваме и органите на прокуратурата да се произнесат незабавно“, се казва още в жалбата до Централната избирателна комисия, до Върховна касационна прокуратура и до Софийска градска прокуратура.
*********************************************************

Волен Сидеров: Президентът да свика извънреден съвет тази вечер

Президентът трябва да свика извънреден съвет тази вечер. Това каза лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров на извънредна пресконференция в централата на партията. Бяхме единствените, които настойчиво твърдяхме, че през 2011 година президентските избори бяха направени с огромна измама. Някои партии бяха ощетени, сред тях и ние, може би най-много, каза Сидеров. Предлагаме президентът в момента, въпреки че беше избран с измама, тази вечер да свика извънреден съвет. На него да участват главният прокурор, който да докладва ситуацията и установените досега факти; какво се върши до момента, какви разпити текат. Тук има огромен обществен интерес, каза Сидеров. Да присъства председателят на ЦИК; служебният премиер, защото е пряко отговорен за поръчката за отпечатване на бюлетините. Какво значи информацията на Министерски съвет, в която се казва, че взаимоотношенията им са приключили на 8 май? Това е не само бягане от отговорност, а престъпно отношение към въпроса. Поръчителят на печата на бюлетините е задължен да осъществи контрол върху формите, с които се печатат бюлетините. Те трябва да бъдат унищожени след отпечатването, каза Сидеров. Марин Райков трябва да бъде разпитан и евентуално подведен под отговорност - за неизпълнение на служебно задължение, или злоупотреба, каза Волен Сидеров. На заседанието трябва да бъдат председателите на парламентарно представените партии като засегната страна, каза Сидеров. Председателят на ДАНС трябва да присъства на този съвет, както и служебният министър на вътрешните работи. Всички те имат какво да докладват, каза Сидеров. Не съм чул президентът да е взел отношение по случая. До час може да се свика извънреден съвет, всички сме на линия. Необходими са институционални действия, каза Сидеров.

Прессекретариатът на Президента е упълномощен да разпространи следното изявление на държавния глава:

„Отнасям се с доверие към действията на институциите и подкрепям техните усилия. Очаквам в кратки срокове резултатите от проверката на прокуратурата и ДАНС. Очаквам и незабавна реакция от страна на Централната избирателна комисия, така че да гарантира законосъобразното провеждане на демократични избори, включително и предприемането на спешни мерки, ако това е необходимо. Призовавам преди ЦИК, Прокуратурата и ДАНС да си свършат работата, да не се правят каквито и да било твърдения и изводи, за да се търсят изборни дивиденти в деня на размисъл. Призовавам политическите партии и медиите да уважават правилата на демокрацията!"

Обновена 19:38


Разкрития

Боби Михайлов даде списък на МВР за бъдещи уговорени мачове

Президентът на БФС Борислав Михайлов е изпратил списък до министъра на вътрешните работи Петя Първанова с мачове от първенството на А група, които могат да се окажат "съмнителни".

В сигнала на Боби са попаднали мачове от предстоящите до края на сезона 4 кръга от шампионата. Тези срещи са между отбори, които вече не гонят определено класиране, и такива, които се борят за предните места или за спасение от изпадане.

В БФС очакват от МВР да осигури експерти, които присъстват на срещите и да преценят на място дали са съмнителни. От своя стана футболната централа ще изпрати допълнителни длъжностни лица на мачовете. Сред тях ще има специалисти, които да следят дали футболистите играят на върха на възможностите си.

Реакцията на БФС идва след обвиненията на няколко клуба, че Славия е "легнала" на Ботев (Вр) в мача от 26-ия кръг. Тогава врачани, които се борят за оцеляване, спечелиха с 2:1 в София.

След този мач от футболната централа обявиха, че ще има сериозни санкции за отборите, ако се получат доказателства за манипулация.

Актуално

Бомба в колата на кандидат-депутат


Д.Капитанов
С взрив на капака на колата се оказа кандидат-депутат в петричко село.
За това съобщиха от МВР.
Около 5 часа сутринта в деня за размисъл е подаден сигнал в полицията за съмнително устройство върху лек автомобил Лада Нива, паркиран пред дома на собственика си в село Коларово, Петричко.
При направената от ГДБОП проверка се установило, че става дума за професионално изработен експлозив.
Все още не е ясно дали то е щяло да се задейства, или е поставено само за сплашване.
Собственикът на автомобила е кандидат за народен представител от листата на БСП Димитър Капитанов
 .

Aктуално

Въоръжен мъж нахлул тази сутрин в къщата на Иван Костов!

Въоръжен мъж влезе рано тази сутрин в къщата на Иван Костов. Нападателят е задържан. Никой от семейството не е пострадал. Това съобщение качи преди минути г-н Костов на страницата си във Фейсбук. От МВР потвърдиха за bTV, че е имало подобен инцидент след 8 ч сутринта. Един мъж е задържан за нападението над дома на Костов в кв. Драгалевци.
Бандитът е бил забелязан от съпругата на Костов, която реагирала своевременно и натиснала паник бутона. Дошлите на мястото на инцидента екипи от охранителната фирма арестували крадеца - 36-годишен плевенчанин, с една регистрация за кражба.

В хода на разследването станало ясно, че плевенчанинът прескочил в двора на къщата от
съседен имот, маскиран и въоръжен със сгъваем нож.

Работата в полицията по документиране и изясняване на случая продължава.

От 13:00 ч. , Иван Костов ще даде извънредно изявление в централата на партията на бул. "Витоша" 18, вход откъм ул. "Кърниградска".

На никого не пожелавам въоръжен с нож човек да гони жена му и внучето му.
Това каза в извънредно изявление лидерът на ДСБ Иван Костов след взлома в дома му.
Изявлението обаче се оказа по-кратко от 5 минути, като Костов отказа да се разпрострира в коментари.
„Не искам да спекулирам с темата, днес е ден за размисъл – правя изявление само защото иначе медиите ще си съчинят каквото си искат“, обясни Костов. Той допълни, че няма да разказва нищо за инцидента и че вече е дал показания в полицията.
Станахме жертва на отровната атмосфера в страната, каза още Иван Костов.
Обновена: 13:26ч.


Актуално

България е обявена за държава на мафията от Foreign Affairs

Майският брой на авторитетното списание Foreign Affairs посвещава тема на Mafia States. Статията твърди, че "в държавите на мафията като България, Гвинея-Бисау, Черна Гора, Мианмар (наричана още Бирма), Украйна и Венецуела, националният интерес и интересите на организираната престъпност днес са неразривно свързани." Това не е просто използване на престъпни структури за нуждите на тайните служби (например ЦРУ, което се опитва да убие Кастро), а система, в която висши държавни чиновници развиват свои криминални предприятия.
Употребата на термина "мафия" отваря поле за експертна дискусия, но други заключения стряскат дори закоравелия български читател. Възелът между държава и престъпност в България е по-здрав и от този в Косово, организирани престъпни групи финансират партиите, престъпността "притежава" депутати и цели общини. Нищо ново и все пак твърде шокиращо на страниците на мощен инструмент за формиране на мнение, какъвто e Foreign Affairs, издание на Council on Foreign Relations.

Актуално

Днес е ден за размисъл

Днешният ден е обявен за ден за размисъл преди парламентарните избори за 42-ро Народно събрание, които ще се проведат в неделя, 12 май.
Предизборната кампания приключи точно в полунощ на 10 май. До края на изборния ден, който ще бъде обявен от ЦИК в неделя, е забранена агитацията за политически сили, както и оповестяването на резултати от социологически проучвания.

СМЕХ

Днес е ден за размисъл. Забраняват пиенето в деня за размисъл, защото има опасност в
изборния ден да повърнеш.
     *
Опитният продавач на дини може с едно опипване по главата на сина си да определи дали е готов за кандидат-студентския изпит.
     *
Жена казва на мъжа си:
- Имам за теб две новини: добра и лоша.
- И какви са те?
- Напускам те...
- Така, така....А лошата?
     *
Група загинали наркомани питат Свети Петър.
- До кога ще чакаме за разпределение?
- Докато стане четвъртата поправка на конституцията!
     *
- Започвам война с килограмите!
- Виждам, че вече си взела доста пленници..
     *
- О, колко беше хубаво, Ваньо!
- Аз не съм Ваньо! Аз съм Георги!
- Как, нима днес не е сряда?!
     *
Всяка жена се счита за незаменима, но предполага, че може лесно да замени всяка друга.
     *
- Мамо, мамо! Елхата гори!
- Сине, не гори, а сияе.
- Мамо, мамо! И пердето засия!

петък, 10 май 2013 г.

Актуално

Сблъсъци преди митинг на ГЕРБ


След словесни стълкновения между полиция и агитка на коалиция "Горда България" пред един от затворените подстъпи към Царевец, където в 19 ч. ще се проведе заключителния митинг на изборната кампания на ГЕРБ, се стигна до физически сблъсък. При сблъсъка част от огражденията бяха съборени от хората. Всичко това стана след размяна на остри викове, препирни и блъскане на кръстовището на ул. "Иван Вазов" и ул. "Читалищна". Намеси се жандармерия, която изблъска членовете на агитката, след размяна на остри реплики и едва не се стигна до бой. Почти всички подстъпи към площад "Цар Иван Асен II" са затворени за превозни средства и граждани. Не са допускани дори журналисти и туристи. 

Актуално

Още агенции изравниха ГЕРБ и БСП

Дни преди изборите още две социологически агенция дадоха почти равен резултат на двете основни политически сили - ГЕРБ и БСП.
Според проучване на "Галъп" за в. „Преса“, ГЕРБ ще получи 24%, а БСП – 23,6%. В четвъртък и "Сова Харис" обяви, че ГЕРБ и БСП са с изравнени сили.
В изследването на "Галъп" трета политическа сила е ДПС със 7,1%, следвана от "Атака" със 7% и Движение "България на гражданите" с 3,7%.
„Вероятността ГЕРБ да бъде участник в следващото управление на страната е крайно малка или казано позитивно, направо е невероятно ГЕРБ да управлява“, смятат социолозите от агенцията.
Според данните на друга социологическа агенция, "Медиана", ГЕРБ получава 32%, БСП – 31,5%, ДПС – 11,6%, "Атака" – 8%, а Движение "България на гражданите" – 4%.
Партиите, които остават под 4-процентната бариера за влизане в парламента са НФСБ (2,1%), ДСБ (1,9%), СДС (1,8%), ВМРО (1,6%). РЗС, ГОРДА България и "Лидер" получават по 1%.
Левицата е в кондиция да защити традиционния си максимум от 1 милион гласа. БСП има потенциал за победа на тези избори, но тя зависи не само от мекия електорат на ГЕРБ, но и от броя на хората, които ще гласуват за социалистите само за да свалят ГЕРБ, твърдят социолозите.
Според "Медиана", другите сигурни участници в следващия парламент са ДПС и "Атака". Партията на Меглена Кунева има потенциал да влезе в парламента, но за това е необходима сериозна мобилизация на симпатизантите му.

Парламентарни изроди 2013

Цветанов откри половин подпорна стена и обеща другата половина при победа на ГЕРБ!

Заместник-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов откри новопостроена подпорна стена на реката в село Кесарево, община Стражица, съобщи “Фокус”. Цветанов преряза лентата заедно с кмета на Стражица Детелина Борисова. Не стана ясно в какво качество бившият вицепремиер открива обект, който е публична собственост.
Заместникът на Борисов обеща при следващ мандат на ГЕРБ подпорната стена да бъде довършена изцяло, като бъде изградена и от другата страна на реката.
Цветанов бе посрещнат от десетки жители на селото по стар обичай с хляб (цял, не половин) и сол. Той им благодари, че през 2009 г. са подкрепили ГЕРБ и помоли за подкрепа и сега. „Нека разумът ни води на тези избори”, призова Цветанов.

Разкрития

Цветелина Бориславова смятала Бойко Борисов за изключително прост човек!

Аз съм един от хората, който създаде феномена Бойко Борисов. Това казва в интервю за в. "Уикенд" директорът на ТВ7 Николай Бареков. Имам доста сериозна вина за появата на този продукт, добавя журналистът.
В интервю на повече от две страници той споделя, че в един период много му се е смеел за наивитета, с който участва в политиката. Подкрепях го, защото беше добро момче, казва за Борисов.
"Две-три години му давах трибуна, обяснявах колко е готин. Това беше един романтичен период, в който аз създадох този човек, но с времето той се разви в погрешна посока", казва шефът на ТВ7. Бареков стига и по-далеч като казва, че Борисов няма капацитет да бъде нито кмет, нито министър-председател. "Драстичният проблем при Бойко Борисов дойде, когато влезе във властта. Тя пречупи неговото съзнание, но не и неговото его", казва Бареков.
Журналистът разкрива, че преди изборите през 2009 г. му се е обадила Цветелина Бориславова и му казала "Даваш ли си сметка колко прост човек идва да управлява държавата?". "Бях потресен, явно имаха лични проблеми, попитах я защо говори така", спомня си Бареков. "Той без мен и по-интелигентен кръг около себе си ще съсипе държавата! Направи нещо, ти си един от малкото смислени хора около него, обясни му, че няма капацитет да управлява държавата, ако не намери хора, които да му помагат", отговорила Бориславова.
Борисов не се разви - остана си на ливадата в Банкя с филията с мас в ръката, добави шефът на ТВ7. Бареков споделя, че последното му добро интервю с Бойко Борисов било в БТВ, която той в прав текст казал, че оправдава целите на Възродителния процес, но не одобрява методите. "Тогава разкри своята истинска същност - един милиционер, който на практика няма и бегла представа от историята на народа си. Човек, който с лека ръка може да залепи етикет на някого и да забрави. Изключително късопаметно същество, което смята, че всичко му е простено! Да, ама не!", заявява директорът на ТВ7.
"Когато стана министър-председател, отидох в къщата му в Банкя и му подарих кожена чанта. Казах му "Даваш ли си сметка какво се случи, народът ти гласува доверие? Ти си министър-председател". Той беше седнал гол до кръста и ядеше, като един огромен вол", казва в интервюто си Бареков. Според журналиста Борисов отговорил "Ще си направя едно хубаво МВР, което ще подслушва всички министри и всяка вечер ще ми носят кой какво е откраднал и какво е направил".
Пред Уикенд Бареков казва, че не се притеснява дали е бил подслушван. Хетеросексуален съм и не съм вземал пари, може да не съм интересен, скромно отбелязва директорът на ТВ7. Имам харизма, което куче ме е заяло, добро не е видяло, завършва Бареков.

Актуално

Станишев се отказа от имунитета си, а Цветанов още не!

Лидерът на БСП Сергей Станишев се отказа от имунитета си на кандидат за депутат, за да може прокуратурата да разследва обвиненията на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че чрез сделка за новите лични документи си е купил поста председател на ПЕС.
"Аз свалям моя имунитет като кандидат за народен представител доброволно. Искам прокуратурата да ми направи проверка час по-скоро, искам нещата да бъдат ясни, защото г-н Цветанов ме набедява, както набеди лекарите от Горна Оряховица. Искам Цветанов да свали имунитета си днес, сега, за да може прокуратурата да си свърши работата", ", каза пред ТВ7 лидерът на БСП Сергей Станишев.
"Борисов и Цветанов са едно цяло. Г-н Цветанов изобщо не разбира какво направи вчера, той обяви, че аз съм си купил председателството на партията на европейските социалисти. Той разбира ли, че си затваря всички врати за Европа", подчерта Сергей Станишев.

Актуално

Борисов вярва на Цветанов

"Вярвам изключително много на Цветан Цветанов. Пред мен той твърди, че обвиненията за незаконно подслушване са абсолютна манипулация. Цветанов е моторът на партията. На него му повдигнаха обвинение само няколко дни преди изборите. Срещу нас тече кампания на омаскаряване". Това заяви преди минути по Би Ти Ви Бойко Борисов.
"Мен искат да ме торпилират", оплака се Борисов. Той каза, че не е слушал изтеклите в медиите записани разговори между него, Мирослав Найденов и Николай Кокинов. На няколко пъти в разговора той каза, че е приключил с темата със записа и няма да говори повече по нея.
"Виждал съм се с Кокинов, защото съм помагал за съпругата му, която е тежко болна", обясни Борисов.
За новия запис, в който той обяснява как се разкоства общинска фирма Борисов каза: "В това няма нищо скандално. Записали са моя среща на семинар в Правец. Това е скандално".
Коалиционен кабинет
На въпрос с кого ГЕРБ би се коалирала, ако съставя следващия кабинет, Борисов каза: “с когото хората в неделя ни посочат”. Той не конкретизира с имена на партии, но каза, че евентуални коалициционни партньори са формациите в център-дясно. Ако това не може да стане, мандатът отива при следващите, заяви Борисов.

Аз с удоволствие бих влязъл и в коалиция, но ако имаме съгласие по основни теми – финансова дисциплина, земеделие и пр., посочи Бойко Борисов.

"Готов съм да бъда и в опозиция. Важното е на 12 май хората да излязат и да гласуват. Станишев е подготвен да поеме управлението, бил е 4 години премиер", аргументира се Борисов. "Да си премиер в България е тежка работа в тази европейска криза - това е самоубийство", подсказа интимната си мисъл лидерът на ГЕРБ преди минути по Би Ти Ви.

Карикатурите на Краси

Особености на българския политически лозунг!
 Следва продължение...
Краси Петров рисува специално за "Таралеж"

СМЕХ

Човек и добре да живее, за предпочитане е да премълчава този факт.
     *
Баща казва на синовете си:
- Момчета, знайте, че е много по-добре да се събудите до ужасно грозна гола жена, отколкото до красив гол мъж!
     *
Син пита баща си:
- Татко, вярно ли е, че на изток младоженецът разбира коя е булката му чак след сватбата?
- Това е във всяка страна, синко.
     *
В наше време, след легализирането на еднополовите бракове, следващата стъпка ще бъде да се легализират браковете с компютри.
     *
Напредъкът в автомобилостроенето има за цел да гарантира на водача възможно най-комфортно стоене в задръстване.
     *
Стара баба чака на кръстовище. Прегърбена с бастун, с треперещи ръце и крака, тя казала на младежа до нея:
- Млади човече, бихте ли ми помогнал да пресека улицата?
- Разбира се, бабо, само да светне светофара зелено.
- Зелено? На зелено аз сама мога!
     *
Нерентабилно влагане на капитали е... да заведеш сестра си на кино.
     *
Наредба на Министерството на здравеопазването на Украйна:
"Хората, които живеят на разстояние над 100 км от Чернобил, да добавят представката "Фон" към името си.
На разстояние от 10-100 км - "Ваша светлост."
По-близо от 10 км - "Ваше сиятелство."

Актуално

Мълния уцели 39 германци

Мълния удари 39 мъже, 8 от които са тежко ранени.
Природното бедствие се стоварило върху хората по време на празненство по случай Деня на бащата в Германия, предаде АП.
Повече от 500 германци се били събрали на селското игрище в Дабел, близо до град Шверин, когато светкавицата ударила група дървета и близкия трафопост около 13.00 ч.

Според говорител на полицията много от присъстващите са получили изгаряния и изпаднали в шок.
Два медицински хеликоптера и няколко линейки са се отзовали да помагат на ранените.

На този празник в Германия мъжете по традиция отиват на пикник или просто се събират, за да пийнат бира, без семействата си.

Актуално

Гришо напуска Мадрид след битка с Вавринка

Григор Димитров записа две победи на Мастърса в Мадрид, едната от които срещу световния №1 Новак Джкович, но за съжаление победният му ход бе спрян от Станислас Вавринка, надиграл младия българин с 3-6 6-4 6-1.
Двубоят се превърна в страхотна битка, в която двамата тенисисти показаха най-доброто от съвременния мъжки тенис, а Григор макар и да загуби, заслужава поздравления за начина, по който се представи в първите два сета.

четвъртък, 9 май 2013 г.

День Победы

Днес Гришо срещу Вавринка в спор за място на 1/4-финалите!

Григор Димитров ще се изправи срещу Станислас Вавринка в двубой от трети кръг на Мастърса в Мадрид, а мачът ще започне около 20:00 - 21:00 ч. българско време.

Срещата е последна четвърта на корт "Аранча Санчес Викарио" - вторият по големина корт в Мадрид, което означава, че ще може да се гледа на живо в интернет, а линкове ще можете да намерите в секцията ни "Гледай тенис на живо".

Вавринка е спечелил единствената им среща до този момент след успех със 7-5 6-3 6-3 във втори на Australian Open през 2011 г., но  оттогава минаха повече от две години и Гришо определено е съвсем различен тенисист. Справка - мачът с Джокович и изключително високото ниво на игра, което показа първата ни ракета.

Големият въпрос е дали Григор ще успее да се възстанови физически след получените крампи в двубоя срещу Джокович. Успее ли, останалото видяхме, че го може.

Станислас Вавринка може и да отстъпва по класа на Джокович, но швейцарецът си остава изключително сериозно препятствие, особено във формата, в която се намира в момента - вече е в серия от шест поредни победи, последната от които с 6-3 6-3 срещу Сантяго Хиралдо, а през миналата седмица спечели титлата в Оейраш, надигравайки с 6-1 6-4 Давид Ферер.

Димитров и Вавринка се познават отлично, а в миналото на няколко пъти са тренирали заедно и освен това вече на практика се подготвят в една и съща академия - шведската "Good to Great", която се ръководи от бившите тенисисти Никлас Култи, Микаел Тилстрьом и Магнус Норман. В момента Тилстрьом е треньор на Гришо, а Норман - на Стан.

За Григор Димитров залогът е повече от голям - успех срещу Вавринка ще означава втори пореден Мастърс, на който достига до четвъртфинал, както и чек за близо 80,000 евро. Най-важното от всичко може би са ценните 180 точки за ранглистата, които ще го изкачат до рекордното в кариерата му №23 в света.

Но какво ѝ е толкова важното на тази позиция? Става въпрос за мястото му сред поставените на предстоящите Ролан Гарос и Уимбълдън. На турнирите от Големия Шлем ако даден тенисист е поставен между №25 и №32, това би означавало, че в трети кръг ще срещне един измежду Топ 8 на света. Успее ли да се изкачи сред поставените между №17 - №24, то при евентуално достигане до трети кръг ще срещне поставен между №9 и №16.

Парламентарни изроди 2013

Делян Пеевски пред 10 000: Измитаме ГЕРБ, ДПС идва на власт! Уникална реч, уникални глупости!

„ГЕРБ ви страхуваха 4 години, на 12 май измитаме ГЕРБ и ДПС идва на власт! Няма да се коалираме с ГЕРБ!”, надъха хората от град Крън, Казанлъшко, знаковият депутат от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски. Той е водач на листата на движението в Стара Загора.
„Грижата за вас е лично моя! На 12 май, освен за мен и за ДПС, гласувате и за вас, нали знаете! На 12 май взимаме властта, което значи, че вие ще бъдете добре, ще имате работа!”,  като истински шоумен и диджей докара до екстаз 10-хилядната тълпа Пеевски.
В края на апостолската си реч той изповяда на избирателите:
„Обичам ви!”
За да го подкрепят, в Крън бяха дошли повечето от звездите на „Пайнер”, сред които Софи Маринова и Галена.
„Г-н Пеевски с появата си увеличава гласовете на ДПС”, доволен е от него лидерът на движението Лютви Местан
Вижте целия клип от уникалната реч на Делян Пеевски: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h89qop0xQAE

Разкрития

МАША Е НАША!

Първи снимки на Григор и Маша заедно!

През последните месеци в тенис средите усилено се говори, че българският състезател и
Хубавата Маша са повече от приятели.  Веднага след двубоя в Мадрид, Григор Димитров застана пред микрофона, за да обясни на какво се дължи успехът му срещу сърбина.
„Искам да благодаря на моя отбор, на моето семейство, което не е тук. Няколко думи от моята приятелка, които тя ми каза преди началото на мача. Думите й ми помогнаха и ще ги помня винаги. Няколко изречения, които съм чувал и преди, но определено ми подействаха в този момент“, заяви щастливият Григор Димитров. В интернет се появиха и първи снимки на Григор и Мария Шарапова заедно.


След победата си над Новак Джокович на турнира в Мадрид 21-годишният българин и 26-годишната руска тенисзвезда бяха засечени на романтична вечерна разходка по улиците на испанската столица.

Гришо и Маша се държаха за ръце и се целуваха, без да се крият.

Досега те никога не са потвърждавали официално за връзката си.

След победата си над Джокович Димитров благодари на семейстгвото си, както и на своята приятелка, която предната вечер му казала нещо, което той щял да запомни цял живот. Григор обаче не разкри името на приятелката си.

Изглежда Мария Шарапова се оказва талисманът на късмета за Григор Димитров, пише „Дейли мейл".
Актуално

ГЕРБ и БСП се изравниха

Дни преди изборите силите на БСП и ГЕРБ са абсолютно изравнение. Това показва последното изследване на "Сова Харис", поръчано от ТВ7.
Ако изборите бяха днес, спрямо всички избиратели в избирателните списъци, ГЕРБ ще получи 20.9%, БСП - 20.4%. Силите са изравнени и разликата е в рамките на статистическата грешка. Не може да се каже коя партия ще получи най-много гласове. Със сигурност в парламента влизат и ДПС - 5.2%, "Атака" - 4%. На границата са Движение България на гражданите - 2.4 и РЗС - 2.4%. От останалите партии ДСБ ще получи 1.7%, ВМРО - 1.1, а НФСБ - 1%.
Преизчислено в мандати спрямо гласуващите, ако в парламента влязат 4 партии, ГЕРБ ще има 99 депутати, Коалиция за България - 97, ДПС - 25, "Атака" - 19 депутати. Най-вероятно в парламента ще влюзат 5 или 6 партии, прогнозира Васил Тончев.
Избирателната активност ще е сравнително висока - 63% ще гласуват, а 37% - няма. Голяма част от решилите да гласуват обаче не знаят за кого ще пуснат бюлетина. Спрямо избирателните списъци този процент ще падне, обясни шефът на агенцията Васил Тончев.
Изследването е направено между 3 и 7 май между 1200 респонденти. Единственият скандал, който не е хванат, е разпитът на Бойко Борисов в прокуратурата.

Карикатурите на Краси

Особености на българския политически лозунг! Следва продължение...
Краси Петров рисува специално за "Таралеж"

СМЕХ

Най-скоростното такси се намира около Централната гара в София. Не успял даже да се нагласи
на седалката, пътникът открива, че вече е минал три километра според апарата.
     *
- Докторе,имам здравен проблем.
- След малко ще имате и финансов.
     *
В киното жена казва на мъжа, който седи до нея:
- Веднага си махнете ръкато от коляното ми! Броя до хиляда.
     *
- Роднина ли сте на тази дама?
- Да, но много далечен - бяхме 12 деца. Аз съм първородния, а тя - най-малката.
     *
Японски учени успяха да разберат повече за живота на кучетата с помощта на видеокамера, която се прикерпя към главата на животното и записва всички негови действия. Оказва се, че 90 процента от времето кучетата се опитват да си махнат видеокамерата от главата. Останалите 10 процента бягат от учените, които ги ловят за да сменят видеокасетата.
     *
Не съм злопаматен. Зъл съм, но паметта ми е слаба и не помня. Мога да си отмъстя, да забравя, и после пак да си отмъстя...
     *
Звъня й и казвам:
- Скъпа, моя бизнес фалира...
Прибирам се вкъщи, няма и следа от нея, всички парцали си взела. Голяма работа! За какво ми е жена без чувство за хумор?
     *
Шеф на автосалон отива в агенция за запознанства, търси си жена. Показват му каталог със снимки, харесва си една и пита:
- А тест-драйв има ли?

сряда, 8 май 2013 г.

Разкрития

Джокович псува публиката в Мадрид! Видео

Загубата от българския талант Григор Димитров със сигурност се е отразила доста лошо на психиката на световния №1 Новак Джокович.
Освен с поражението в още първия си мач на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид, Джокович трябваше да се справя и с лошото отношение на публиката към него. През почти целия мач, и особено във втория сет, феновете на тениса по трибуните в испанската столица освиркваха всяка точка, спечелена от Джокович. Сърбинът сдържаше емоциите си през почти цялото време, но след спечеления тайбрек във втория сет, изпусна нервите си и нападна вербално феновете зад гърба си. Ето видео с нецензурните реплики, които Джокера отправи към трибуните.

СКАНДАЛНО!

Нов  запис с Бойко Борисов! Чуйте как разпределя обществени поръчки

Нов запис на Бойко Борисов е получен в "Болканлийкс", в който се чува как лидерът на ГЕРБ
говори за разпределение на партийни квоти в общински фирми и печелене на обществени поръчки от обръчи от фирми.
Към аудио файла има обяснителни записки, които не са подписани. От съдържанието им може да се направи извод, че са изготвени от вътрешен човек в службите. В поясненията се съдържат твърдения, имащи отношение към прокурорското дело за незаконно подслушване, наредено от Цветан Цветанов, твърди "Биволь".
Твърди се, че изпратеният звуков фрагмент е част от унищожени СРС-та след разпореждането за прокурорска проверка в МВР. Посочен е и точен час на унищожаването на оригинала: 29.03 в 04:45 ч. сутринта по разпореждане на Цветан Цветанов, който "изнудил" служителите на СДОТО. За изпратения файл е обяснено, че е направен преди унищожаването на пълния запис с подръчни средства, затова качеството било лошо.
Целият запис бил с дължина около 25 минути. Направен бил на тайно събрание на партийния елит на ГЕРБ в хотел на Валентин Златев в Правец, проведено след местните и президентските избори през есента на 2011 г. - става ясно в поясненията.
"От целия разговор става ясно как всички са подслушвани и след това са рекетирани най-вече съответни бизнесмени да субсидират ГЕРБ, за да нямат проблеми. Пояснява се как се назначават партийно "правилни" хора в обществени бордове и структори. Говори се за технологията на организирането на всякакъв тип избори от ГЕРБ и още много други интересни неща" - твърди се в бележката.
Освен това са дадени неизвестни до момента подробности за начина на осъществяване на незаконното подслушване чрез СДОТО и паралелни структури. Според подателя "Ц.Ц. и в момента подслушва всички, но няма нито едно СРС с негово участие".
"Подслушването и следенето на политици, лидери на партии, журналисти и хора от съдебната система ставаше и още продължава, една част през дирекцията СДОТО на МВР (и ДАНС в малка степен), но също така и през външни кръгове и структури... във външните структури работят бивши служители на МВР или службите за сигурност, излкючително запознати с техниката и методите на разработка."
Твърди се още, че прочулия се сив Крайслер с антенките на Ивайло Койчев наистина се е използвал за подслушване, като не го използва самия Койчев, а колата е била предоставена за ползване на 2-ма човека: "Мартин и Свилен, които са били обучавани в Банкя за работа с класифицирана информация, въпреки че не са служители никъде".
В текста се срещат и конкретни имена на лица и фирми. Цитирано е името на Димитър Тончев, технически служител на МВР София, който често взимал коли за подслушване не по каналния ред, но след резултата от проверката вече работел изцяло с коли, регистрирани на частни лица.
Твърди се, че "традиционните подслушвания, т.н. бръмбъри и следене, се организират от Генади Трайков, бивш служител на ДС в МВР чрез фирма "Трио Старс", която охранява много обекти и има изградена система от хора и коли."
"Разкодирането (ако се използва 3G мрежа или друга криптирана връзка), проникване в ел. поща, изтегляне на информация от компютри, хакване на телефони и устройства, компютърно наблюдение и др. сложни технически неща са организирани от Станислав Бончев, по известен сред тях като Хакера" - пише още в бележките.
От изпратения звуков фрагмент не може да се направи категоричен извод за точния контекст. Става дума за укорими неща - партийни квоти в общински фирми и манипулиране на търгове, за да бъдат спечелени от приближени фирми, но не става ясно дали това са някакви инструкции към хората, пред които Борисов говори или обратното: критика на корупционните практики на други партии.
Ето част от диалозите в записа:
"Следващото, което... [не се разбира] корупция къде я генерират. Да речем на тая маса сме хора, с които сме спечелили сега изборите. И да речем една фирма, общинска, сядаме и си я разделяме по квоти..."
"Утре има обществена поръчка. Нали така? Примерно ремонт на училища, на пътища, тва купуват се, трамваи, влакове, няма значение... горива, закуски... всичко. Има търг. Тогава [не се разбира] тоя търг е за мойта фирма... Нали, разбирате?"
Обясненията към записа обаче съдържат подробни и проверими детайли. "Биволь" установи, че охранителната фирма "Трио Старс" АД ЕИК 130017800 наистина принадлежи на Генади Трайков, бивш началник на отдел в НСО до 1996 г., разкрит от Комисията по досиетата като служител на ДС-УБО с решение № 127/ 27.04.2010 г. Трайков държи директно 50% от акциите на фирмата. Другите 50% се притежават от фирма "Теракан" АД, в която пак Трайков притежава 25% от акциите. В миналото "Теракан" АД е била с мажоритарен собственик Николай Благоев Проданов, управител на фирмата "Волф" АД на Румен Гайтански - Вълка
Станислав Бончев - "Хакера" е син на собствениците на печатницата "Поликарт" Красимир и Емилия Бончеви. "Поликарт" често печели обществени поръчки за отпечатване на секретни пликове и папки използвани в МВР и други институции боравещи с класифицирана информация. Чичото на Бончев е собственик на печатницата "Мултипринт", която в момента печата изборните бюлетини. Преди време Станислав Бончев е заловен да използва фалшива карта на ДАНС, за което срещу него се води Досъдебно производство № 358/2012г. по описа на РУП-Костинброд.
Изпратихме записа и придружителните текстове на Прокуратурата, която може да извърши проверка за автентичността на звуковия документ и да провери твърденията за незаконно подслушване и унищожаване на СРС, които съдържат данни за престъпления, твърдят от сайта "Биволь".
 ЗАПИС:

Поклон!

Последно сбогом за Чочо Попйорданов

Стотици близки, приятели и почитатели се сбогуваха с актьора Петър (Чочо) Попйорданов. Поклонението се състоя в Народния театър - там, където той изигра една от незабравимите си роли - Спиро Македонски в "Хъшове" на Александър Морфов.

Припомняме ви, че актьорът почина след изключително нелеп инцидент на гробищата в Бояна. Той ще бъде погребан до майка си близо до същото място, където нелепо се прости с живота си.

Опелото е от 14 часа в църквата "Св. Георги".

Поклон пред паметта му!

Актуално

Бареков: Борисов ми праща есемеси, иска да се извини.

"Бойко Борисов ме скъса от есемеси снощи да ми се извинява. Няма да им простя", зарече се Николай Бареков, който вчерабе нападнат с чаша от бивш депутат от ГЕРБ.
По-късно партията на Бойко Борисов излезе със специална декларация срещу Бареков, наричайки го "сребролюбец". До скоро журналистът и цялата ТВ7 агитираха открито в полза на управляващите, а сега "обърнаха палачинката" в рамките на няколко дни.
Според Бареков Борисов му звъннал още на Великден, за да му се извини. Снощи пък го бомбардирал със есемеси, в които го призовавал да преосмислят отношенията си.
"Няма да оставя на мира тая шайка бандити. Ще ги съдя, ще съдя лично ГЕРБ", обяви шефът на ТВ7.Особености на българския политически лозунг!

Актуално

Григор Димитров  към феновете: Благодаря ви, че вярвате в мен

Григор Димитров от няколко години е сочен като най-талантливият млад тенисист на АТР тура, но до този момент "голямата победа" липсваше, макар и на няколко пъти хасковлията да бе много близо до нея. Е, вече не - Гришо разтърси света на тениса, надигравайки №1 в ранглистата Новак Джокович на Мастърса в Мадрид, а веднага след края на двубоя благодари на всички, които не са спирали да вярват в него.

"Днес аз съм едно много щастливо (и изморено) момче. Благодаря на всички, които вярвате в мен!", написа развълнуваният Григор Димитров в профила си във Фейсбук.

"Разбира се, че именно за такива мачове тренирам, а защо не и да ги печеля? Днес бе един от онези дни, в които се чувствах добре на корта. Преди това бях прекарал доста часове в тренировки. Имах усещането, че всъщност мога да бъда равностоен на Новак през целия мач. Точно това е и целта на подготовката преди големите турнири и евентуално преди големите мачове. Но това е просто един мач от едва втори кръг. Талантът не ти печели мачовете. Да, помага да победиш, но не може да разчиташ само на него.

Страхотна победа, добър ден в офиса. Да, разбира се, че осъзнавам, че е нещо голямо, но трябва да остана здраво стъпил на земята. Надявам се, че в следващите няколко години още много пъти ще се срещам с тези момчета. Но това е просто един мач и човек не знае какво ще се случи в следващия. Трябва да си готов и да се опитваш да работиш всеки ден. Да виждаш следващата среща като нов тест и с вълнение да го очакваш.

Днес бе един от онези дни, в които нещата се развиват в твоя полза. Цялата битка, тези три сета, бе много забавна и достави удоволствие на всички", добави още Гришо, който е спечелил всеки един от последните си 15 мача, в които е взимал първия сет.

Вторият Джокович успя да го измъкне в тайбрек, но в началото на третата решителна част Гришо си осигури пробив преднина, а до края на двубоя не само, че запази аванса си, ами при 5-3 отново спечели подаването на сърбина и си гарантира тази гръмка победа.

"Тайбрекът бе доста оспорван. Той пое риска в някои удари. Все пак той е Новак и можеш да очакваш всичко от него. Той просто изигра страхотен тайбрек, в който не можах да направя кой знае колко много. Разбира се, опитах да остана позитивен. Вярвах в себе си. Според мен това е голямата искра, дала ми сили в третия сет", завърши Гришо, който в четвъртък ще се изправи срещу Вавринка или Хиралдо в спор за място на четвъртфиналите.

Карикатурите на Краси

Особености на българския политически лозунг! Следва продължение...
Краси Петров рисува специално за "Таралеж"

СМЕХ

 Когато почина Майкъл Джексън навсякъде пускаха негови песни: радио, телевизия, интернет
... Същото се случи и с Ейми Уайнхаус.Сега и с Уитни Хюстън
Искрено се надявам Веселин Маринов да е БЕЗСМЪРТЕН !
      *
Как се наричат съгражданите на Перник? Съперник.
       *
- Мaрийке, хaйде дa прaвим секс?
- Aмa aз не се кaзвaм Мaрийкa...
- Нямa дa ми се прaвиш нa лудa, aз друго те питaх.
       *
- Здрасти, как е?
- Извинявай, но съм много зает, не мога да говоря.
- А какво правиш?
- Изпълнявам съпружеския дълг.
- Ама ти не си женен!
- Изпълнявам чужд.
       *
Всеки немски водопроводчик мечтае поне веднъж да го извикат просто да поправи чешмата.
       *
св. Козма Етолийски e казал: „Бедата ще дойде от начетените.”
...Бойко явно не е беда....
       *
- Ало обаждаме се от детската градина, Дойде ви реда!
- Благодаря, но синът вчера постъпи в университета...
       *
- Скъпа, вече ще живеем в скъп aпартамент, както ти искаше!
- Ооо, скъпи, как се радвам! Купуваме си апартамент ли?
- Не, качиха ни наема...