събота, 15 юни 2013 г.

Актуално

Протестът срещу кабинета “Орешарски” започна!

Тази вечер от 18,30 ч. започна протестът с искане за оставката на правителството на Пламен
Орешарски. Сборният пункт и тази вечер при сградата на Министерския съвет, където беше и вчерашния протест. Той бе провокиран от избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС от парламента. Днес Пеевски заяви готовност за оттеглянето си, а по-късно премиерът Орешарски и лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан потвърдиха официално оттеглянето на кандидатурата. Протестите обаче продължават с искане за оставка на целият кабинет.

10 000 искат оставка на Правителството!

Втората поредна вечер на протести срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС събра около 10000 души пред Министерски съвет.
Протестът започна пред Министерски съвет около 18:30 часа и към 20 ч. се премести пред Народното събрание.


Въпреки че по-рано през деня стана ясно че министър-председателят Пламен Орешарски е приел заявлението на Делян Пеевски да се оттегли от
поста, гражданите продължиха да протестират. За разлика от вчера, днешните скандирания са срещу кабинета "Орешарски" и БСП. Протестът течеше спокойно, съпътстван от плакати, на които пише: "Не на БСП и ДПС, братя българи, събудете се" и "Не на мутрите! Чуваха се призиви за оставка на Орешарски, скандирания "Мафия", "Червени боклуци" и др. подобни.
*
Варна
2000 протестиращи се събраха и пред общината във Варна. Към 20:00ч.протестиращите блокираха Аспарухов мост.




Обновена 21:00

Актуално

В БСП събират подписи за свалянето на Станишев!

Подписка за свикване на извънреден Национален съвет на БСП, който да насрочи Конгрес на
партията за свалянето на партийния лидер Сергей Станишев, организират членове на Националния съвет на БСП. Инициативата е започнала в петък вечер след срещата, на която председателят на левицата обясни пред своите депутати, че партията е във фактическо състояние на война с ГЕРБ и поради тази причина Делян Пеевски трябва да оглави ДАНС.
”Гласувахме с отвращение уж да се противопоставим на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, а за сметка на това направихме ДАНС силова групировка за рекет. Не може на ГЕРБ да бъде противопоставено по-зловещото лице на ГЕРБ, което четири години се бореше срещу нас”, коментираха пред Mediapool червени депутати.
Лидерът на БСП е заявил днес в тесен кръг, че е готов да си подаде оставката, съобщиха източници на "Сега". Вероятно с този ход той смята да поиска своеобразен вот на доверие.
Според "Медиапул" подписи под искането за свикване на извънредно заседание на Националния съвет, а след това и на конгреса, са поставили над 30 членове на Националния съвет. Всичките настояват за оставката на Станишев.
”Очакваме поне още петдесет подписа и тогава свикването на партийния пленум ще бъде възможно. Свикването на Конгреса е реалистично до месец, най-много месец и половина”, коментират те.
Според депутати от БСП не само държавата има проблем с овластяването на кръга ”Пеевски”, което макар и с неохота е направено с протекцията на Станишев, а и самата партия.
”Имаме вътрешен проблем. Вместо да покажем, че ние сме алтернатива на ГЕРБ, сме на път да доведем Бойко Борисов на бял кон. Срамът тук е най-малкият ни проблем. По-големият е, че тази партия влезе за втори път в управление в модерната ни история и отново доказа, че вместо социална е олигархична”, казват социалисти, които доскоро се брояха от близкото обкръжение на Сергей Станишев.
Представителите на левицата коментират възможността Делян Пеевски да бъде отстранен от ДАНС като шанс за възстановяването на крехкото доверие на избирателите. В същото време това по никакъв начин не омаловажава факта, че Станишев е наложил гласуване за Пеевски, коментират в редиците на БСП.
”Той трябва да понесе последствията си от това, че направи БСП по-голям политически изрод от ГЕРБ”, казват депутати. Очаква се подписката да започне да се разпространява активно в средите на левицата в понеделник, когато в София се съберат по-голяма част от депутатите и членовете на Националния съвет на партията.

Актуално

Протестите продължават въпреки писмото на Пеевски!

Днес от 18.30 часа граждани отново ще протестират срещу назначаването на Делян Пеевски за
председател на Държавната агенция "Национална сигурност", независимо от публикуваното от него писмо, в което той заявява готовност да се оттегли от поста, ако парламентът приеме решение в този смисъл.
Близо 57 хиляди поддръжници е събрала в социалните мрежи идеята за нов протест на несъгласните с назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.
 "Докато не съм видял писмото на Пеевски, не мога да го коментирам", заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков.  За обратната процедура по оттеглянето от този пост г-н Миков разясни, че трябва да се внесе предложение в деловодството на Народното събрание. После то да бъде подложено на гласуване в пленарна зала от депутатите.
Това поставя въпроса - кой ще внесе предложението, след като Делян Пеевски обяви "готов съм да приема решение, отменящо избирането ми за председател на ДАНС". Сиреч той сам няма да си подаде оставката, ако друг не я поиска официално чрез гласуване в парламента

Актуално

Пеевски се оттегля, ако реши НС!

Делян Пеевски се оттегля от ръководния пост в Държавна агенция "Национална сигурност"
(ДАНС). Това става по-малко от 12 часа след протестите в столицата.
Пеевски бе избран за председател на ДАНС вчера от парламента. Вечерта обаче в столицата имаше няколкочасов протест срещу неговото назначаване.
В открито писмо до медиите, цитирано от БГНЕС, Пеевски обяснява причините за оставката си.
Предлагам пълния му текст:
"Приех да изпълнявам отговорностите на председател на ДАНС в името на гражданите, обществото, държавата. Пак в тяхно име съм готов да приема Решение на 42-то Народно събрание, с което да се отмени Решението за избирането ми. Този акт е израз на общата отговорност – моята, на премиера Пламен Орешарски и на председателите на БСП и ДПС г-н Сергей Станишев и г-н Лютви Местан.
За мен властта не е самоцел. Неслучайно още не съм подписал акта за встъпване в длъжност. Убеден съм, това е характеристика на новото управляващо мнозинство. Ние поехме отговорността за управлението в името на публичния интерес след 4 години власт на лица с криминален генезис от подземието. За тях властта е самоцел. Извън нея те се чувстват несигурни. Боят се от неизбежните разкрития. Наясно са, че времето, отредено за новото управление, е техният най-голям бич. Затова тръгнаха по пътя на деструкцията и се прицелиха в мен, защото знаят, че съм човек, който може да им противостои ефективно.
Кабинетът Орешарски има право на кредит на доверие, за да реализира реформите в правосъдието и вътрешния ред и да изведе страната от блатото на престъпното управление. Ако в името на този най-висш национален интерес е необходимо председателят на ДАНС да бъде професионалист от кариерата, аз съм достатъчно доблестен да приема с вътрешна убеденост това. Противно на системното натоварване на публичния ми образ с безпочвени и незаслужени съмнения, аз имам мъжката си съвест да заявя, че нищо и никой не стои по-високо от националната сигурност на България", пише в писмото.
Вчера премиерът Пламен Орешарски предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС. Парламентът гласува и одобри кандидатурата му. Президентът Плевнелиев заяви, че доверието му към кабинета "Орешарски" е изчерпано и настоя НС да преразгледа решението за избора на Пеевски като председател на ДАНС.
Последва масово недоволство и десетки хиляди граждани излязоха на протест пред Министерския съвет срещу избора. За днес вечерта също беше насрочен протест.

Разкрития

Щаб за следене и контрол строят САЩ и компания!

Само в държавите от “Ешелон” – пет държави, сред които САЩ, Канада и Великобритания
правомощията на държавната власт за вътрешното подслушване и следене са специфични. Това позволява изграждането на щаб за масово подслушване, който ще има инфраструктурата и капацитета да “прихваща” в цяла Америка и по света.

Щаба ще струва $ 880 млн. и в момента се изгражда в Отава, Канада под името Communications Security Establishment of Canada complex (CSEC). Още през февруари т.г. канадските граждани бяха обезпокоени от въвеждането на закона, позволяващ следенето на  техни кореспонденции в интернет, както винаги под предлог за национална защита.

Щаб Юта
“Ешелон” е шпионски консорциум, в който членуват пет държави – Австралия, Канада, САЩ, Обединеното Кралство, Нова Зеландия. Функциите му са да прихваща данни дигитално, да събира и осъществяването на анализа им.

Миналата седмица беше разкрито, че САЩ са изхарчили  $2 млрд., за изграждането на подобен
щаб в Юта, който ще започне да функционира около септември 2013г. Неговата цел е същата – да събира, прихваща и анализира данни от целия свят.

Антипропаганда!

Умните хора не си купуват Samsung Galaxy, а Калашников 7.62... времето на комуникациите свършва, идва времето на откровения диалог.
 ****

Напънал се Делян, и родил Бареков...
Колаж: Ладо
****






Подарък на Бойко за рождения му ден


Колаж: Ладо

Разкрития

Вижте бизнеса на шефа на ДАНС Делян Пеевски

С гласовете на ДПС и БСП парламентът прие в петък сутринта предложението на премиера
Пламен Орешарски за председател на ДАНС да бъде избран Делян Пеевски. Решението идва само ден, след като в Държавен вестник бяха обнародвани промените в Закона за ДАНС гласувани спешно от парламента и които дават полицейски (да задържат за 24 часа и да обискират) и разследващи правомощия. ДАНС стана правоприемник и на ГДБОП.
Групата Пеевски - Цветан Василев постепено овладя милиарди активи в страната. В центъра на оформилия се гигант е Корпоративна търговска банка, а апогегеят на придобиванията започна при тройната коалиция, но разцъфтя при ГЕРБ. Постепенно групата придоби мултиплексите, "Булгартабак", БТК, "Техномаркет" и т.н. Сега Цветан Василев преговаря да купи и най-големия пенсионен фонд в България - "Доверие".
Ето и бизнесът на кръга Пеевски-Цветан Василев-Ирена Кръстева по сектори:
Телекомуникации
БТК - 1.4 млрд. лв.
НУРТС България - 213 млн. лв.

Цигари и напитки
Булгартабак холдинг - 616 млн.  лв.
Юрий Гагарин, Пловдив - 81 млн. лв.
Телиш - 70 млн. лв.

Търговия
К енд К електроникс (веригата "Техномаркет") - 290 млн. лв. през 2008 г.
"Странд Бургас" (миноритарен дял)

Банки, застраховане и други финанси
КТБ - 5.6 млрд. лв.
КТБ асет мениджмънт - 500 хил. лв.
ЗАД "Виктория" - 86 млн. лв.

Медии и разпространение
"Нова българска мейдина група холдинг" (вестниците Телеграф, Монитор, Уикенд, Меридиан мач" и др.) - 40 млн. лв.
"ТВ Седем" - 26 млн. лв.
Национална агенция разпространение - 9.3 млн. лв.
3Бей.бг (econ.bg, inews.bg, sporta.bg, get.bg и др.) - 6.6 млн. лв.

Автомобили
Литекс моторс (миноритарен дял) - 65 млн. лв.
КИА България - 32 млн. лв.
Субару мотърс - 312 хил. лв.

Инфраструктурно и пътно строителство
"Интегрирани пътни системи" - 211 млн. лв.
"Хидропонт-М" -4 6 млн. лв.
"Евробилд проект" - 98.7 млн. лв.

Производство и машиностроене
"Гипс" - 79 млн. лв.
"Рубин" - 215 млн. лв. (2010 г.)
"Корабостроителница Русе" - 97 млн. лв.
"Дунарит" - 77 млн. лв.
"Терем - Георги Бенковски" - 28.4 млн. лв.

Земеделска земя
"Агро финанс" АДСИЦ - 73 млн. лв.

Туризъм и хотели
"Хелт енд уелнес" - АДСИЦ - 147 млн. лв.
"Сана спейс хотел Хисаря"
"Пирин голф пропъртиз"

Актуално

Георги Кадиев: До утре Станишев и Пеевски трябва да си поддадат оставките

"Доста време съм в тази сфера и не смятам, че г-н Пеевски може да се пребори с контрабандата, както заяви. БСП загуби мисията си с този избор, по-добре да няма правителство. Днес или утре трябва да се случат оставките на Делян Пеевски и Сергей Станишев", каза депутатът от левицата Георги Кадиев пред "Нова телевизия".
Той заяви, че не се страхува от това, че ще бъде наказан за изказванията си. "Ние дойдохме да правим морал, а това, което се случва е точно обратното", категоричен беше гостът в студиото.
Според Едвин Сугарев това не е назначение на Станишев или Орешарски, а на олигарсите. Той е категоричен, че от страна на новия премиер трябва силна ръка, а този ход е скъсал тънката нишка, която държала управляващите.

Антипропаганда

Днес слушаме: Пляс,пляс ПЕДАЛИТЕ 


Смех

Единственият начин да отслабнете със зелен чай е да се качите в планината, за да го наберете!

   *
Един дядо си спомня добрите стари времена:
- Като бях момченце, мама ме пращаше до магазина само с един лев, и аз се връщах с 4 килограма картофи, два хляба, едно мляко, 10 яйца и опаковка чай. А сега това вече е невъзможно - прекалено много камери за наблюдение има.
    *
- С жената в леглото сме като списание "Playboy"!
- Как така?
- Веднъж в месеца.
   *
Попитали Радио Ереван:
- Какво е общото между България сега и по времето на комунизма?
- И тогава хората бягаха в чужбина, и сега бягат!
   *
Учителката пита:
- Иванчо, защо в диктовката си имаш толкова празни места?
- Място за реклами, госпожо.
   *
...Бабата и дядото много обичаха да играят на криеница. Сутрин бабата криеше ракията, а ако дядото я намереше - то вечерта вече се криеше бабата...
   *
Марсианско и земно семейство решават да видят какво е “да спиш с извънземно” и си разменят партньорите. Докато е с марсианката, мъжът дава ухо към другата стая, за да е в течение какво прави жена му. По едно време чува, че тя се смее. Минава известно време – пак. Накрая вече се разнесъл такъв хилеж, че човекът се притеснил, станал, облякъл се и отишъл да види какво става.
- Какво стана бе, за какво се изхили така?
- Ами – обяснила жената – съблече се той, разкопча си колана и извади един такъв мизерен, като на хамстер. Е, засмях се. След малко обаче той си завъртя едното ухо и му стана лакът и половина. Нямаше как, смешно ми стана,  като си представих как оная марсианка ти върти ушите…

петък, 14 юни 2013 г.

Не искам Пеевски!

Мобилни номера на управляващите!

Може да се обадите на любимите си депутати от партията, за която сте гласували, и честно им
споделете какво мислите за тях след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

НА ЖИВО!

Протестът срещу Пеевски на живо!

Над 15 000 се отправиха към Парламента и Орлов мост.
Гледайте на живо тук: http://www.ustream.tv/channel/najivo



Пребиха Люба Кулезич!

Пребиха известната телевизионна водеща Люба Кулезич. Нападател, облечен в анцуг, нападна
журналистката преди час пред централата на застрахователното дружество „Лев инс”, на бул. „Борис III” в столицата.

Якият мъжага съборил Кулезич на земята и започнал да я рита по тялото и лицето без да отрони и дума. Тя се опитала да се защити и извикала за помощ. След секунди побойникът избягал. Помогнали и случайни минувачи. Кулезич веднага тръгнала към „Пирогов” да потърси спешна медицинска помощ. Още не е ясно какво е здравословното й състояние.

Актуално

15 000 скандират на протеста срещу Пеевски: "Мафия" и "червени боклуци" 

Пред Министерски съвет са се събрали протестиращи. Те скандират "Долу ДПС", „Червени
боклуци" и викат "Уууу". Чуват се скандирания "боклуци", "мафия", както и "червени боклуци" и "оставка".

В района има засилено полицейско присъствие. Издигнати са много български знамена. Недоволните надуват свирки, скандират, и развяват българския флаг. Част от присъстващите са зад лозунга "Гражданска лига за България".

В столицата до преди малко валеше силен дъжд, част от хората се скриха под чадъри, други под различни навеси и знамена.









20:16ч Протестиращите се насочват към
Орлов мост!

Варна
Протестиращите вече са около 2000. Те блокираха за кратко кръстовището пред общината. След това се насочиха към централата на БСП, където продължиха да скандират “Червени боклуци”.
Пловдив
Над 1500 души се събраха на площад “Съединение”. Протестиращите тръгнаха на мирно шествие по бул. “Шести септември” по посока сградата на областната управа. Чуват се гневни викове “Парламентът вън” и “Предсрочни избори”. Полицията на протеста не е много. Протестиращите носят плакати с надписи “Не на политическия Франкенщайн – БСП ДПС и Атака” и „Не искаме правителство на енергийната мафия!”.
Обновено 20:16

Не искам Пеевски!

Сн. 16 часа

Приготвят се за народната любов!

Протестът “Не искам Пеевски за шеф на ДАНС” ще се проведе днес от 18,30 часа пред сградата
на Министерския съвет.

Скандално!

Шок! Делян Пеевски става шеф на ДАНС!

Парламентът избра Делян Пеевски за шеф на ДАНС

Мощен протест срещу избора на Пеевски тази вечер!

Делян Пеевски е предложен за председател на ДАНС. Пламен Орешарски предложи
кандидатурата в парламента. Изненадващо в началото на днешното пленарно заседание беше вкарана точка за избор на председател на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС).
Кандидатурата на Орешарски възмути до краен предел депутатите на ГЕРБ и те напуснаха пленарна зала.
В кулоарите на парламента експремиерът обяви, че това е краят на столетницата.

Парламентът избра Делян Пеевски за шеф на ДАНС

Той беше представен от премиера Пламен Орешарски в началото на заседанието на Народното събрание. Парламентът вкара изненадващо точката за избора в дневния си ред. "За" Пеевски гласуваха 114, а 10 бяха против.
Според последните промени в закона шефът на ДАНС вече се избира не от правителството, а от Народното събрание.

При идването си в парламента Орешарски предложи и структурна промяна в кабинета - вътрешният министър става вицепремиер.

Делян Пеевски - детето чудо!

Според официалната му биография Делян Пеевски е завършил право през 2003 г. Къде се е случило това, не е съвсем ясно, защото според различните източници той е учил или Нов български университет или в Югозападния университет "Неофит Рилски". Докато следва, Пеевски е парламентарен секретар на транспортното министерство в кабинета на НДСВ (на чието младежко движение е ръководител), както и в борда на "Пристанище Варна". По същото време името му се свързва с придобиването на спортната зала "Универсиада" в София и комплекса "Тотошанс" в Златни пясъци.
Към 2006 г. в биографията на Пеевски се твърдеше, че той е докторант по административен процес в ЮЗУ, каквато информация обаче няма в официалния регистър на образователното министерство. Пак според биографията на Пеевски, след като завършва, той работи като юрисконсулт в "Тиви глобус", а после за няколко месеца е адвокат в Благоевград и София.
На 13 април 2005 г. ВСС назначава Пеевски за следовател в икономическия отдел на Столичната следствена служба. Това се случва по "втория" начин – тъй като синът на Ирена Кръстева няма необходимия стаж, директорът на следствието към онзи Ангел Александров предлага Пеевски да бъде назначен "по изключение". Член на тогавашния състав на съвета си спомня как Александров (близък приятел на Ахмед Доган) се е борил "като лъв" за назначаването на сина на Ирена Кръстева за следовател.
Младият юрист е разпределен в икономическия отдел на столичното следствие. Пряк негов началник е Петьо Петров (известен в средите като Петьо Еврото), който тогава е зам.-директор,а от две седмици – директор. Името на Петров нашумя последно покрай разследването срещу издателите на "Труд" и "24 часа" Огнян Донев и Любомир Павлов (двамата тогава са в сериозен конфликт с Пеевски), което той водеше и което, както прецени прокуратурата, се оказа абсолютно незаконно. По това разследване Петьо Петров беше наложил на обвиняемите парични гаранции общо в размер на 650 хил. лв., който те трябваше да внесат в сметката на следствието в Корпоративна търговска банка.
Кариерата на Пеевски като следовател продължава седем месеца. През ноември 2005 г. ВСС го освобождава от поста, тъй като е назначен за зам.-министър на държавната политика при бедствия и аварии, където отговаря за държавния резерв. Източник на "Капитал" от службите за сигурност разказва, че случващото се в резерва по това време е било разработвано от ДАНС, но до конкретни обвинения така и не се е стигнало. След като разбрал за разследванията, Делян Пеевски обяснил лично на агентите от отдела за борба с корупцията, че няма смисъл да го разследва.

За умственият капацитет на Пеевски е показателна речта му от предизборен митинг на ДПС: " След 12 май ДПС взима властта, което значи, че вие ще бъдете добре, ще се грижиме за вас, ще имате работа. Нали искате да имате работа. Другото най-важно е, че на 12-ти измитаме ГЕРБ. ГЕРБ си отиват. Искате ГЕРБ, да си отидат, нали? ГЕРБ ви страхуваха 4 години. Страхуваха ли ви ГЕРБ? Отиват си", крещи още Пеевски, който е водач на листата в Стара Загора пред събралото се множество.
***

Протестиращите напуснаха срещата с Орешарски заради Пеевски

Министър-председателят Пламен Орешарски провежда среща с представители на
протестиращите в Министерски съвет.

В рамките на нея трябва да бъдат представени приоритетите на правителството, предвидени в Управленската програма. Част от представителите на протестиращите напуснаха срещата с премиера Пламен Орешарски заради избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.
***

Президентът свиква извънредно Консултативния съвет по национална сигурност! Кредитът ми на доверие се изчерпа!

Президентът Росен Плевнелиев свиква извънредно заседание на Консултативния съвет за
национална сигурност (КСНС)
с единствена тема реформата в сектор „Сигурност“.
Заседанието на КСНС ще се проведе на 20 юни, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Във връзка с решението на парламента за избор на председател на Държавната агенция „Национална сигурност“, президентът Росен Плевнелиев отмени и участието си в церемонията по откриването на Дунав мост 2. 
Кредитът ми на доверие се изчерпа. Очаквах изборът на председател на ДАНС да бъде направен по прозрачен начин, а не за 15 минути. Настоявам Народното събрание да преразгледа назначението на Пеевски.

Това каза в обръщение президентът Росен Плевнелиев, часове след избора на Делян Пеевски за председател на държавната агенция.
***

ГЕРБ: Искаме извънредни парламентарни избори за Велико Народно събрание

От днес тръгваме с искане за извънредни парламентарни избори за свикване на Велико Народно събрание и за нова Конституция. Това каза в декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в парламента.

Зам. председателят на партията коментира, че с избора на Делян Пеевски Сергей Станишев е предал своите избиратели, които нямало да му простят.

Мощен протест срещу избора на Пеевски тази вечер!

Минути след като стана ясно, че Делян Пеевски е избран за шеф на ДАНС, възмущение заля социалните мрежи. Срещу бившия вече депутат от ДПС се надигна мощна протестна вълна в социалните мрежи. Спонтанно хората се организираха в група, която наброява около 15 000 души и расте непрекъснато.

Протестът “Не искам Пеевски за шеф на ДАНС” ще се проведе днес от 18,30 часа пред сградата на Министерския съвет
София, Ларгото, Министерски съвет, 18:30
Благоевград, Американския университет, 17:00
Бургас, сградата на общината, 18:30
Варна, сградата на общината, 18:30
Димитровград, сградата на общината, 18:30
Казанлък, Лъвовата чешма, 18:30
Ловеч, сградата на общината, 18:30
Пазарджик пред Полицията в 18:30
Перник, на площада, 18:30
Плевен, площад "Възраждане", 18:30
Пловдив, паметник Съединение, 18:30
Русе, площад "Свобода", пред общината, 18:30
Сандански, пред общината, 18:30
Сливен, сградата на НТС към общината, 18:30
Стара Загора, пред общината, 18:30

Колаж Алан Абдала, Фейсбук. По мотиви от обложката на албума Animals на Pink Floyd

От Фейсбук:)

...Очаква се по-късно през деня Митьо Очите да бъде назначен за шеф на МВР!
  ***
Vasil Lefterov
Това вече е прекалено. Щом аз, прявя група във ФБ (знаете ми мнението за ФБ :) ) значи е много зле. Разпространете групата. Трябва нещо да се направи.
ДПС държи ДАНС и ГДБОП. Атака им помогна като не гласува днес.
Пълен цирк.
Кажете НЕ!
***
Пламен Пасков
Господи, това си требе вече гражданска война!
Ако това не е майтап, то адаша Олигарски явно го кълват щъркелите по главата много силно...
Безнадежден е.
Стела Николова
МНОГО СИЛНО НИ УБЕЖДАВАХА ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ДАДЕМ ТРИ МЕСЕЦА ТОЛЕРАНС НА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО, НО ТО НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА БЕТОНИРА ВЛАСТТА СИ, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ОСТАВА ГЛУХО ЗА ИСКАНИЯТА НА ХОРАТА.НАЙ-ВАЖНИТЕ РЕШЕНИЯ В ДЪРЖАВАТА СЕ ОКАЗАХА, ДА ДАДЕМ ОТНОВО СЪЩИТЕ ПРАВА НА ДАНС, ДА РЕШИМ ЗА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО И ТУРСКИЯ ЕЗИК И ДА УЗАКОНИМ БАРАКИТЕ НА ПОСЛУШНИЯ ЕЛЕКТОРАТ.А, КОНЦЕСИИТЕ, А ДЪЛГОСРОЧНИТЕ ДОГОВОРИ В ЕНЕРГЕТИКАТА, А ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА БЕЗУМНОТО ОГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ, А ПРОМЯНАТА В ИЗБИРАТЕЛНИЯ КОДЕКС, ЗА КОЯТО 41-ТО НС "НЯМАШЕ ВРЕМЕ"?НАРОДЕ ИЗЛЕЗ И ИМ ПОКАЖИ БЪЛГАРСКИЯ ЛЪВ, КАКТО ГО НАПРАВИ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ, ДОКАТО НЕ СА НИ ИЗГОНИЛИ ВСИЧКИ ДЕЦА ОТ СТРАНАТА! ИЗЛЕЗТЕ СОФИЯНЦИ И НЕ СИ ТРЪГВАЙТЕ ОТ ПЛОЩАД "НАРОДНО СЪБРАНИЕ"ВСЕКИ ДЕН БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ ДО ПОБЕДАТА!
Огън за това правителство!
...смятай Станишев какви ги е вършил и с какво го държат, за да се съгласи на това...
...Пеевски шеф на ДАНС, следващата стъпка на правителството ще е да обяви "Уикенд" за Държавен вестник
...A! мишките от Атака се появиха! ПР на деня: ГЕРБ осигури избора на  Делян Пеевски за председател на ДАНС
....Лошото мина.Страшното дойде.
Обновена: 16:02

Ретро

Българското черноморие, лято 1968!

Сл. Бряг
Снимки на българското черноморие от миналото събрани в албум наречен BULGARIAN BLACK SEA COAST, изданието е на София-Прес, а годината е 1968-а.

Зл.Пясъци

Смех

Две блондинки си говорят на летището:
- Марче, тия самолети как ги отвличат? Виж ги какви са големи!
- О, ти си много глупава! Не знаеш ли, че като излетят, стават малки.
    *
ЕЗИКЪТ НА ЖЕНАТА:

Да = Не.

Не = Да.

Може би = Не.

Ние трябва = Аз искам.

Съжалявам = Ще съжаляваш.

Трябва да поговорим = Искам да се оплача.

Разбира се, давай = Не искам да го правиш.

Прави каквото искаш = Ще си платиш за това по-късно.

Не съм разстроена = Разбира се, че съм разстроена, идиот
такъв!

Слушаш ли ме? = Вече е твърде късно, мъртав си.
ЕЗИКЪТ НА МЪЖЕТЕ:

Гладен съм = Гладен съм.

Спи ми се = Спи ми се.

Уморен съм = Уморен съм.

Хубава рокля = Хубава цепка!

Обичам те = Хайде да правим секс.
     *
- Днес по новините обещаха, че почивните дни ще бъде 40 градуса.
- Не може да бъде!!
- Може: 20 градуса в събота и 20 градуса в неделя.
     *
- Толкова си хубава,защо не се омъжиш?
- Искам да се омъжа по любов,но тъкмо се влюбя в някой,
и се оказва,че няма пари.
     *
Половината парламент се състои от пе*ерасти ( в лошоя смисъл на думата), а другата половина - в добрия смисъл на думата.
     *
Ако са ви дошли много гости, които трябва да пренощуват у вас и нямате достатъчно място, вземете повече ракия и те сами ще си намерят място.
     *
- Обещах на жената 1000 лева ако спре да пуши. Сега й обещавам двойно повече, ако спре да говори за това, как е спряла да пуши.

четвъртък, 13 юни 2013 г.

Разкрития

Бизнесмен давал пари на ексминистър Джевдет Чакъров, стана губернатор на Пловдив!

Със свое решение Министерският съвет назначи областни управители на Благоевград,
Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Търговище, Велико Търново, Разград, Стара Загора и Ямбол. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
Венцислав Каймаканов е назначен за областен управител на област Пловдив. Каймаканов е директор на цигарената фабрика в града под тепетата „Юри Гагарин“. През 2009г. стана известен с това, че цъфна, като дарител на 100. 000 евро, в данъчната декларация на тогавашня министър Джевдет Чакъров. Екоминистърът Джевдет Чакъров е взел 100 000 евро от пловдивският бизнесмен Венцислав Каймаканов за купуване на имот в София, върху който да бъде изграден стоматологичен център за съпругата му. Чакъров не разкри условията, при които ще връща парите. Каймаканов, собственик на предприятието „Юрий Гагарин”, известен и като бивш кандидат за кмет, обясни, че министърът е лекувал семейството му от малък. "Лекувал е мен, лекувал е баща ми, много преди да стане министър. Давал съм му и преди заеми", каза Каймаканов. С мотив, че влизаме в негови лични отношения, той отказа да даде подробности колко време ще се връщат парите.“За вас е министър, за мен е приятелят Джевдет. Пари се дават на приятели и когато имаш зор, също търсиш от тях”.  
Останалите областни управители са:
Муса Палев е назначен за областен управител на област Благоевград.
Иван Каракашки е назначен за областен управител на област Кюстендил.
Иван Йорданов е назначен за областен управител на област Пазарджик.
Емел Расимова е назначена за областен управител на област Търговище.
Георги Рачев е назначен за областен управител на област Велико Търново.
Стоян Ненчев е назначен за областен управител на област Разград.
Живка Аладжова е назначена за областен управител на област Стара Загора.
Николай Пенев е назначен за областен управител на област Ямбол.

Разкрития

77 годишен дядо с „Ягуар“ дава 100млн. евро за ВМЗ-Сопот!

77-годишен о. з. Генерал-лейтенант Крум Михайлов пристигна пред сградата на ВМЗ-Сопот с
автомобил Jaguar и поиска среща с икономическия министър Драгомир Стойнев. Михайлов обяви, че има желание да купи 95% от акциите на предприятието. Той обясни, че е готов да налее 100 млн. евро във ВМЗ-Сопот, ако държавата прехвърли безвъзмездно завода на общината. Генерал-лейтенантът е готов да откупи 95 % от акциите на ВМЗ и да заплати задълженията на предприятието. Според изчисленията на кандидат-купувача той ще успее да възвърне инвестициите си чрез производство за 10 г.
Михайлов бе категоричен, че обявените средства са лично негови и зад него не стои никоя влиятелна фигура.
Генерал-лейтенантът коментира още, че предвижда да инвестира и 10 млн. евро в селско стопанство край Сопот. Икономическият министър Драгомир Стойнев, който днес бе на среща във ВМЗ, подмина кандидат-купувача, без да му обърне внимание. Пренебрежението на Стойнев не смути Крум Михайлов. Той заяви, че вече е разговарял с кмета на Сопот и с някои депутати. Генерал-лейтенантът направи скандално признание и обяви, че по времето на кабинета „Сакскобургготски“ НДСВ са подсписали споразумение със САЩ, че няма да продават производството на ВМЗ-Сопот. По думите му именно тази договорка е виновна за трагичната съдба на фалиралото предприятие.

Разкрития

Утре откриват Дунав мост 2, а той недовършен!

Само ден преди официалното прерязване на лентата на „Дунав мост 2“ от премиерите на
България и Румъния Пламен Орешарски и Виктор Понта, кметът на община Видин се наложи спешно да издава Акт 16 на мегаобекта.
Кметът Герго Гергов (БСП) призна, че е издал Акт 16 на инфраструктурния обект, като е сложил "подписа си за експлоатация с някои забележки“. „Има проблеми в подходите към инфраструктурата на моста Видин – Калафат“, призна градоначалникът, но подписа документа за недоиизградения докрай обект. Което е скандално, защото реално мостът се оказва отрязан от града. Просто пътят дотам още не е построен.
„Новата жп линия, която минава през града, отрязва на практика квартали и не са направени съответните подходи и достъпи, които да осигурят безопасното преминаване на пешеходци.  Имаме цяла промишлена зона, която остана без асфалтиран път", опита се да признае гафа кметът.
От обясненията му не става ясно как си е позволил да подпише Акт 16, след като е наясно, че до моста няма изградена инфраструктура. Има съмнения, че е получен натиск отгоре върху градоначалника по същия начин, както експремиерът Бойко Борисов непрестанно откриваше недовършени обекти.
Той обаче предлага да се създаде комисия, която „да изчисли колко средства са нужни, за да бъдат решени проблемите на моста между Видин и Калафат.
Мостът  трябваше да е пуснат в експлоатация до края на 2010 г., но след намесата на Бойко Борисов и тогавашния му румънски колега Емил Бок, ЕК се съгласи да удължи срока на финансирането до края на 2012 г. Скандалното в случая е, че в момента сме  средата на 2013 г., а прилежащата инфраструктура още не е изградена докрай и де факто мостът не може да бъде пуснат в експлоатация, за което признава и кметът на Видин, издал скандалния Акт 16 за „отрязания“ от града мост. 

Разкрития

Вижте кои ще са зам. министри в Правителството

Първите зам.-министри и областни управители ще бъдат обявени до края на седмицата. Това
каза премиерът Пламен Орешарски, вместо да огласи първите имена, както се очакваше.

Слухът, че вече има назначени, плъзна сутринта из кулоарите на парламента, след като стана ясно, че соцлидерът Сергей Станишев е обявил пред Изпълнителното бюро първите 7 сигурни от БСП. Ясни са и част от зам.-министрите на ДПС.

Чавдар Георгиев се връща в екоминистерството от лявата квота. ДПС праща пак Светлана Дянкова като зам.-министър в социалното ведомство, а социалистите - Лазар Лазаров.

Пресаташето на ДПС Велислава Кръстева ще е заместник на културния министър. От квотата на червените там ще е шефът на Драматичния театър в Ловеч Васил Василев.

В земеделието отиват Явор Гечев от БСП и Бюрхан Абазов от ДПС. Червените пращат Анна Янева в икономиката и Мая Тодорова в младежта и спорта. Неджми Али от ДПС ще е в отбраната, където втори зам ще е Иван Иванов.

Тодор Чуров влиза в МВнР. Две нови попълнения има в екипа на министър Вигенин от вчера. Журналистът Стоян Витанов ще му е съветник по медийните въпроси, а Невена Алексиева - бивш шеф на външния отдел на "Позитано" и експерт в МС при кабинета"Станишев", ще е парламентарен секретар. Витанов бе сред тримата български журналисти, задържани от талибаните в Афганистан през 2001 г.

Заместници на финансовия министър Петър Чобанов ще бъдат Кирил Желев от БСП, Людмила Елкова и Даниела Бобева. И тримата имат кариера във финансите и БНБ.
"Причината толкова дълго време да няма назначени зам.-министри е съгласуването на кандидатите с парламентарните групи, които подкрепят правителството, както и индивидуалните дискусии с отделните министри", обясни вчера Орешарски.

Не всички зам.-министри били спуснати от партиите, имало и предложения на министрите, както и негови лични.

Все още не са приключили и преговорите за областни управители. Засега единствените сигурни са на София-град и София-област - Росен Малинов от БСП и Емил Иванов от ДПС.

Хората на Местан вземат Пловдив, за където обаче се спряга човек, близък до областния ляв лидер Георги Гергов - Венци Каймакаров. Излъчени от движението ще са и областните на Силистра - Нусуф Нусуф, и на Търговище - Емел Расимова.
За Кюстендил БСП издига Иван Каракашев.

В структурата в Перник обаче има скандал за номинацията. Червените вземат още Кърджали, Варна и Бургас. Спорят обаче с ДПС за Русе и Шумен.

Разкрития

Бойко тъжен на рождения си ден, защото ДПС изнасилвали столетницата!

„С прискърбие наблюдавам това, което става в държавата. Понеже ме попитаха – защо нямам настроение – защото начинът, по който така брутално се изнасилва – буквално – от ДПС столетницата в момента, не съм го очаквал”, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов защо не е в настроение на рождения си ден. По думите му вече 20 дни няма назначени зам.-министри, защото “единственият пазарлък, който се води в момента, е как да разпределят държавната баница и да я изядат за 2-3 месеца”.

Разкрития

Автор на записа "Нахранете журналистите" става областен на Ловеч!

Журналистът Милко Недялков ще бъде назначен за областен управител на Ловеч. Недялков е
по- известен с „онзи“ запис на скандалния инструктаж на Надежда Михайлова от 1999г. На записа се чува как по време на предизборен инструктаж в Ловеч Михайлова призовава местните функционери на СДС да "нахранят" журналистите, за да ги спечелят на своя страна.

Актуално

Спират сайтове за хазарт! Списък

Изненадващо във вторник ведомството, ръководено от Иван Еничеров, публикува списък с 22
нелегални портала за онлайн залагания, при положение че все още липсват три от наредбите за издаването на лиценз за тази дейност. Посочването на сайтовете в “черния” списък означава, че те имат срок от 3 дни да преустановят дейността си. В противен случай ведомството на Иван Еничеров е длъжно да подаде искане до Софийския районен съд, а той да постанови съответните доставчици да спрат достъпа до сайтовете. Темида трябва да се произнесе по искането в срок до 72 часа от постъпването му. След това доставчиците имат 24 часа да спрат достъпа до сайтовете.
“Черният” списък на ДКХ не е изчерпателен, защото нелегалните оператори в мрежата са десетки пъти повече от обявените. “Списъкът непрекъснато ще се обновява”, отговориха от ведомството. Оттам твърдят, че първата група сайтове в списъка е подбрана на базата на проверка, но в момента административният капацитет на ведомството не дава възможност накуп да се обявят всички интернет страници без лиценз. Проверката е подтикната от сигнали на граждани, че онлайн операторите не са изпълнявали ангажиментите си за изплащане на печалби. Юристи обаче твърдят, че е възможно неравнопоставеното третиране да доведе до дела в съда.
Списък на забранените "игри на щастието"
http://www.bet365.com
http://www.bet365.net/
https://www.goldbet.com/
https://www.goldbetsports.com/
http://www.betin.com
http://www.sportingbet.com
http://www.morganbet.eu
http://www.betuniq.eu/
http://www.planetwin365.com/
http://www.unibet.com
http://www.bet-at-home.com/
https://www.doxxbet.com/
http://www.efbet.com/
http://globetcasino12.com/
http://www.ladbrokes.com/
http://www.betfair.com/
http://www.offsidebet.com/
https://www.tempobet.com/
http://www.888.com/
http://www.betfred.com/
http://www.jetbull.com/
http://www.bet7days.com/

Мозайка

Светофар във Варна проговори турски!

Светофарът до СОУ „Елин Пелин“ в морската столица проговори на турски език. Граждани са
залепили хартия на светлините с надписи за червено - „дур“, оранжева сигнализация - „яваш“, и за зелена светлина - „юруш“.

Честито!

Happy birthday to you, Бойко!

Днес рожден ден празнува Бойко Борисов. Навършва 54 години. Честито!

***
Попитали радио Ереван:
-Как си изчисли премиерът на България Бойко Борисов оценката 5 за първите 100 дни от управлението на правителството му?
Радио Ереван отговорило:
-Много просто. Събрал е „двойката", която му писа предшественикът му Станишев и „тройката" от Брюксел."
***

Бойко Борисов вече кръстосва по новите магистрали...с хеликоптер.

Смех

Париж. Опашка за банани. Идва жена:
- По колко са бананите, мосю?
- 5 франка килограма, мадам.
- Мадмуазел съм..
- Нали виждам как държите банан, мадам.
     *
Началото й на кариера, като актриса, започна след като режисьорът свърши.
     *
Центърът на Лондон. Сър Джон и приятели, играят бридж в клуб, известен с две неща: никога не е влизала жена и никакви разговори, по никакъв повод! Играта е в разгара си и напрежението е достигнало своят максимум, когато от врата се дочува оживен разговор - ЖЕНА моли портиера да я пусне. Той, от своя страна, категорично заявява, че това е абсурд и ниокга, ама НИКОГА през над 200 годишната история на клуба това не се е случвало. Жената настоявала, заявила, че само ще надникне вътре и веднага ще излезе, натиквайки съвсем убедително няколко банкноти по 100 паунда в ръката на портиера. Портиерът се почувствал безсилен пред такива доводи ... Всички членове на клуба, в това число и компанията на сър Джон, леко повдигнали вежди в израз абсолютен шок от появата на жена ТАМ. След един час напрегната игра, единият от приятелите казал съвсем тихо и кратко: - Мисля, видях жена. ... И отново всичко потънало в тишина. След още един час, другият казал: - Да, не знам накъде отива тази държава... След още час третият отговорил: - Сигурни ли сте, че беше жена ? Последвали два часа мълчалива и напрегната игра, след което сър Джон си хвърлил картите на масата: - Не може да се играе така ! Тук стана ЕГАТИ суматохата!
     *
Учител хванал ученици да играят на белот и дърпa единия за ухото и му казва:
- Знаеш ли, за какво те наказвам?
- Знам...Не трябваше да цакам с попа....
     *
Един ще почва нова работа. Шефът му го пита:
- А ракия пиеш ли?
- Има ли?
- Не, по принцип питам.
- А-а-а. По принцип не пия.
     *
В борбата с корупцията главното не е победата, а участието...
     *
- Вярно ли, че резултатите от IQ-теста се взимат предвид при постъпване на работа?
- Вярно. Тези, които са по-голямо IQ от на шефа не се взимат на работа.

сряда, 12 юни 2013 г.

Разкрития

Пресатешето на Доган става зам. министър на културата!

Пресаташето на Ахмед Доган Велислава Кръстева ще стане зам.-министър на културата,
съобщава Медиапул, без да цитира източник на информацията. Вторият заместник на Петър Стоянович пък ще е директорът на театъра в Ловеч Васил Василев, който е от квотата на БСП.
Кръстева стана особено популярна преди няколко месеца, когато влезе в задочен конфликт със Слави Трифонов. Повод за спора стана писмо на Октай Енихмедов – стрелеца на Доган, което бе прочетено в „Шоуто на Слави“. Пиарката написа гневен коментар в интернет, в което обвини тв водещия, че толерира поведението на Енимехмедов. Дългия пък направи цяло предаване след това, за да отговори на провокацията. Той дори беше поканил Кръстева в шоуто си, но тя отказа да дойде.
Велислава Кръстева е бивша журналистка. Работила и като пиар на парламентарната група на ЕКИП на изгонените от СДС Христо Бисеров и Йордан Цонев през 2001 г. През ноември 2004 г. за първи път Ахмед Доган се сдобива с постоянен отговорник за медийната политика като назначава Велислава Кръстева, която е в близки отношения с новите ДПС - депутати Бисеров и Цонев.