събота, 31 август 2013 г.

Актуално!

Обама: Война ще има – след ден, седмица или месец

Война ще има – след ден, седмица или месец. Това заяви американският президент Барак
Обама в специално изявление, предадено директно от световните медии. Държавният глава на САЩ бе категоричен, че кръвопролитията в Сирия и геноцидът срещу мирното население трябва да бъдат спрени.
В кратката си реч президентът направи резюме на ситуацията в Сирия и обоснова защо се налага военна намеса на великите сили. Обама подчерта, че САЩ ще направят своя решителен удар, независимо дали бъдат подкрепени от останалите страни в НАТО, както и че са готови да действат без одобрението на Съвета за сигурност на ООН.

Държавният глава се обърна към Конгреса на САЩ с молба да бъде подкрепен в усилията му са регулиране на сирийската криза и своевременната намеса срещу продължаващото кръвопролитие на гражданската война. Очаква се конгресмените да се съберат за първо заседание на 9 септември.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 79-ти!

79-ти ден продължават протестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

Антипропаганда!

Шамаре, давай контраконцерт!

След като на концерта си в София снощи Роджър Уотърс изписа с червени букви на сцената
"Оставка", в социалната мрежа "Фейсбук“ лицето на контрапротеста в подкрепа на кабинета "Орешарски" Мишо Шамара се изказа:
 "Бойковите телевизии почти месец ни обясняваха колко велик спектакъл ще е СТЕНАТА хахаха. "Още тогава си знаех че Герги Уотърс ще вика оставка хаха. Но си траех ако случайно тъпака не се е сетил да не се сети. Но явно Сашето Безуханова му е дала тоя съвет да хвърлят едни милиони да кажат на хората в България да свалят демокрацията и да върнат ДИКТАТУРАТА хаха . Е**м ти и рока е**м ти и пинк флойда е**м ти и джордж уотърса педалски. Никога повече ДИКТАТУРА нито комунистическа нито сикаджийска. Не сме виновни ние че десните сили в БЪЛГАРИЯ са изцяло под власта на бившият ДИКТАТОР и нямат грам идея що е то ДЕМОКРАЦИЯ", смята още рапърът, известен като Big Sha ( коментарът му е без редакция на правописа).
Шамаре, вместо да псуваш и да се вайкаш, давай с контраконцерт в подкрепа на Орешарски! Имаш опит с контрапротеста, остава само да събереш 30.000 души на стадиона...

Разкрития!

Секретен запис от самото сърце на финансовата криза

Когато ми донесоха този документ, съдържанието му беше толкова сензационно, толкова
извратено и зловещо, че просто не можех да повярвам.

Записът потвърждава най-дивите фантазии на всеки любител на теорията на конспирацията. В края на 90-те години най-високопоставените лица във Федералния резерв на САЩ тайно се уговарят с избрани банкери за прекъсване на финансовото регулиране по цялата планета.

Гледайки 26,3-те процента безработица в Испания, отчаянието в Гърция, безредиците в Индонезия и банкрута на Детройт, спомнете си този документ – генезис на кръв и сълзи.
Представителят на Федералния резерв, разиграл секретния ендшпил (end-game – „край на играта”) на банкерите, е Лари Съмърс. Днес Съмърс е главен кандидат на Обама за стола на председателя на Федералния резерв. Ако секретният документ е автентичен, то Съмърс трябва да не е във Федералния резерв, а да е затворен в заведение, резервирано за душевноболни от света на финансите.

Документът е истински.

Наложи ми се да отлетя за Женева, за да получа потвърждение, като се срещна със секретаря на Световната търговска организация Паскал Лами. Ето какво ми каза Генералисимусът на глобализацията:

„СТО не е създадена като някоя тъмна клика на транснационални корпорации, тайно готвещи заговори против хората… Ние нямаме заседания с пушещи пури богати, луди банкери.”

Тогава му показах документа.

Той започваше с това, че лакеят на Лари Съмърс – Тимъти Гейтнър, напомня на своя бос, че е необходимо да позвъни на банковите клечки:

„Тъй като приближаваме ендшпила на преговорите за СТО финансовите услуги, мисля, че би било добра идея да пообщувате с изпълнителните директори в бизнеса (СЕО)…”

За да не се налага на Съмърс да звъни в офиса си за получаване на телефонните номера (които според законите на САЩ ще изплуват в публичното пространство), Гейтнър добавя личните към този момент телефони на петима от най-влиятелните ръководители на планетата.

Лами беше прав. Те не пушат пури. Продължаваме нататък и набираме номерата. Набрах и чух бодро приветствие от Рийд (Джон Рийд, ръководител на Сitibank), докато не му казах, че отсреща не е Съмърс. Другите номера бързо се оказаха недостъпни. На Джон Корзайн (Goldman Sachs) не биваше да звъня, понеже против него се води наказателно дело.

Тревога будят не тайните преговори на Съмърс с банкерите. Ужасът е целият този „край на играта” сам по себе си.

Позволете ми да обясня:

Годината е 1977. Финансовият министър на САЩ Робърт Рубин отчаяно насърчава дерегулирането на банките. Това изисква, първо, отмяна на закона Глас–Стийгъл, за да се отстрани бариерата между търговските и инвестиционните банки. Това е нещо от рода на замяната на банковите хранилища с рулетка.

Второ, банките искат да получат правото да играят нова рискована игра – търговия с деривати. Скоро само JP Morgan се оказва обременен с „активите” на тези псевдоценни хартийки на своя баланс с $88 трилиона.

Финансовият зам.-министър Съмърс (който скоро заменя Рубин в качеството на секретар) блокира всякакви опити да се контролират деривативите. Но какъв е смисълът от превръщането на американските банки в деривативно казино, ако капиталите избягат в страни с по-безопасни банкови закони?

Отговорът на петорката големи банки е такъв: унищожаване на контрола над банките във всяка страна на планетата с една-единствена крачка. Това би било толкова блестящо, колкото безумно опасно.

Как може да се осъществи този безумен грабеж? Идеята на банкерите и Съмърс е да използват споразумението за финансови услуги (или FSA) като неясно допълнение към международното търговско споразумение, охранявано от Световната търговска организация.

Докато банкерите не започват своята игра, споразуменията в СТО регулират само търговията със стоки – моята кола за твоите банани. Новите правила, разработени от Съмърс и банките, биха принудили всички страни да приемат търговията с токсични активи – например деривативи.

Докато банкерите не преконфигурират FSA, всяка страна контролира и регулира банките в своите предели. Новите правила на играта принуждават всяка страна да открие пазарите си за Citibank, JP Morgan и деривативните им „продукти”.

И всичките 156 страни трябва да унищожат собствените си, подобни на поправката Глас–Стийгъл разделения между търговските и инвестиционните банки.

Работата по превръщането на FSA в банкерски тиран е поръчана на Гейтнър, който е назначен за посланик в Световната търговска организация.

Защо която и да е страна би се съгласила на абордаж и завладяване на банковата й система от такива пирати като JP Morgan?

Отговорът в случая с Еквадор е – заради бананите. Еквадор наистина е бананова република. Жълтият плод е жизненоважен източник на валута за страната. Ако тя откаже да подпише новия FSA, то може да храни маймуните с бананите си и да се върне към фалита. И Еквадор подписва.

И така нататък – всяка страна до една е принудена да подпише.

Всъщност всички, освен една. Новият президент на Бразилия Луис Инасиу Лула да Силва отказва. Според друг документ, който се озова в ръцете ми, Бразилия беше заплашена от ембарго на продукцията си от търговския комисар на Европейския съюз Питър Менделсон. Но отказът на Лула се отплаща за Бразилия, когато, бидейки единствената сред западните страни, тя оцелява и процъфтява по време на банковата криза 2007–2009 г.

Новият FSA отваря кутията на Пандора за световната търговия с деривативи. Сред печално известните узаконени операции: Goldman Sachs разработва секретно евро-деривативен обмен с Гърция, който унищожава страната. Еквадор – неговият банков сектор е дерегулиран и рухва, взривявайки масови безредици.

На Аржентина се налага да продаде нефтените си компании (на испанци) и системата за водоснабдяване (Enron’у), докато нейните учители ровят в боклука, за да търсят храна. След това банкерите се гмурват с главата напред в деривативния басейн на Еврозоната, без да могат да плуват – и сега континентът постепенно се продава в Германия.

Била ли е причина за цялата тази мъка и несгоди единствената записка? Разбира се, не – зловеща е Играта сама по себе си, когато я води банковата клика. Документът само показва плана за Играта за окончателния шах и мат.

Докато милиарди все още преживяват последствията от устроената от банкерите световна катастрофа, Рубин и Съмърс си живеят съвсем нелошо. Дерегулирането на банките от Рубин позволява да се създаде финансово чудовище с името Citigroup. Няколко седмици след оттеглянето си от длъжност Рубин е назначен за директор, а след това за председател на Citigroup – която, банкрутирайки, все пак успява да изплати на Рубин $126 милиона.

След това Рубин заема друг пост – в качеството на ключов благодетел на кампанията на младия сенатор Барак Обама. Няколко дни след избирането си на поста президент Обама, по настояване на Рубин, дава на Съмърс поста „Икономически цар” и прави Гейтнър „царица” (тоест министър на финансите).

Това, че Обама по настояване на Рубин ще избере Съмърс да управлява Съвета на Федералния резерв, означава, че още сме далече от края на играта.

Greg Palast, VICE

Екстра Смех!

Отишъл Обама при Господ и го попитал:
- Кога САЩ ще излезе от кризата?
- Не е през твоя мандат – отговорил Господ и Обама се разплакал.
Отишъл Путин при Господ и го попитал: – Кога Русия ще излезе от кризата?
- Не е през твоя мандат – отговорил Господ и Путин се разплакал….
Отишъл Орешарски при Господ и го попитал:
- Кога България ще излезе от кризата?
- Не е през Моя мандат, казал Господ и се разплакал.

Актуално!

Инспекторите на ООН излязоха от Сирия, сега само чакаме

Точно в 7,40 сутринта местно време мисията на ООН излезе от Сирия.

Инспекторите по химически оръжия са пресекли границата с конвой от автомобили на ООН, ескортирани от ливанските сили за сигурност. Екипът от 13 души, воден от Аке Селстрьом, е напуснал по изгрев хотела си в Дамаск и се очаква в рамките на деня да бъде посрещнат в Холандия.
В продължение на 5 дни пратениците на организацията разследваха дали е имало атака с химическо оръжие в столицата на Сирия на 21 август. Инспекторите са взели необходимите проби и след анализа им, в двуседмичен срок, ще стане ясно обгазяване ли е причинило смъртта на стотици хора миналата сряда.
Проверката на ООН обаче ще установи само имало ли е химическа атака, но не и кой е бил нейният извършител.
Същевременно президентът на САЩ потвърди, че удар срещу Сирия ще има, тъй като светът е длъжен да действа срещу неоспоримите доказателства за химическа атака на правителството срещу невинни хора.
Барак Обама призна, че се обмислят „ограничени действия” срещу Сирия. Ден по-рано от НАТО обявиха, че алиансът няма да участва в ответни действия на предполагаемата употреба на химически оръжия в Сирия, а Вашингтон ще трябва сам да решава какво да предприеме.
Според думите на US президента властите разполагат с около 100 видеоматериала на жертви на атаката със симптоми на излагане на невропаралитичен газ. Прихванати са и разговори между високопоставени служители на режима, в които се говори за химическо нападение. Заключенията на САЩ са подкрепени от показания на медицински персонал, очевидци, журналисти, видеоклипове и хиляди съобщения в социалните медии.
Нещо повече - анализите сочат, че броят на загиналите при атаката е много по-голям от първоначално смятания - над 1400 души!
Дамаск от своя страна отрича напълно да е правено нещо подобно.

Русия посочи датата на операцията срещу Сирия


Председателят на Комитета за международни отношения на Руската Дума Алексей Пушков твърди, че в края на тази седмица САЩ ще проведат военна операция срещу Сирия, предаде турският телевизионен канал Си Ен Ен Тюрк. В изявления за руската информационна агенция „Интерфакс” Алексей Пушков посочи, че въпреки оттеглянето на Великобритания и на някои други съюзници, САЩ са твърдо решени и предприемат военен удар срещу Сирия в края на седмицата. Руският политик подчерта многократните изявления на Вашингтон, че ще предприемат военна намеса в Сирия независимо от липсата на решение на Съвета за сигурност на ООН, като прогнозира, че в операцията в арабската страна могат да участват още Франция, Турция, Саудитска Арабия, Катар и някои страни-членки на Арабската лига. Освен това Алексей Пушков обърна внимание, че отказът на британския парламент да подкрепи участието на страната в операцията е нанесло сериозен удар на привържениците на антисирийската коалиция, посочи още турският телевизионен канал Си Ен Ен Тюрк.

Антипропаганда!

Роджър Уотърс: Оставка!

“Оставка” с огромни червени букви изписа на сцената по време на шоуто си в София легендата от “Пинк Флойд” Роджър Уотърс.
Това стана на песента “Мама”, след стиха, в който Уотърс пита: “Мамо, трябва ли да вярвам на правителството?”
Посланието, което се появи точно в 21.00 часа, буквално взриви десетките хиляди на стадиона, които в един глас започнаха да скандират “Оставка!”.

Смех

Според последното проучване Бургас е най-чистият град. Дори и птиците като прелитат -
стискат!
   *
Старост - това е когато викаш жената под душа да ти изтърка гърба, за да ти изтърка гърба.
   *
Съпружеска двойка седи в хола и гледа фигурно пързаляне. На леда се пързаля перфектна фигуристка.
Мъжът /замечтано/:
- Ех, ако ми падне, каква волна програма ще изпълня с нея...
Жената /мрачно/:
- Сега ще видим, как ще се справиш със задължителната...
  *
Една жена отишла на козметик ,да и оправят бръчките и брадичката.След като свършил той я попитал:
-Ще желаете ли нещо друго?
-Можете ли да ми направите по-големи и изразителни очи?
-Да разбира се, погледнете сметката
   *
Щирлиц караше "Мерцедес" след успешно изпълнена задача в Берлин. Той не знаеше, че войната ще свърши скоро, и като Герой на Съветския Съюз ще му подарят "Запорожец" без да чака ред
   *
Пепеляшка бързала за бала. Било 11 без 5. Бързите коне се носили с пълна скорост. Но изведнъж.. конете се превърнали в плъхове, кочияша в мишка, а златната карета - в тиква. Някакъв тапънар измислил лятното часово време.
   *
Наскоро четох, че американци изпращат старите си дрехи на бедните в Африка. Безмислено е, никога не съм виждал африканец с талия 120 сантиметра.
   *
- Скъпи, имаш ли мечта?
- Имах...
- А сега?
- А сега имам теб!

петък, 30 август 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 78-и!


Поредният протест срещу кабинета на Пламен Орешарски. 

Контрафалц!

Бойко умора няма! От понеделник е в Туитър

„Хакнаха ми сайтчето, уплашиха се. Но аз ще вляза в понеделник в Тутър, за да видя там какво
ще направят”. Това заяви преди минути Бойко Борисов в Бургас.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в морския град в свежа цикламена спортна тениска и слънчев загар, за да събере по спешност актива на партията, кметове и общински съветници на заседание в хотел „Приморец”.
Целта на бившия премиер е да спре разцеплението на партията, което се готвят да направят отцепниците, които се обедиха във формацията БАСТА.

Актуално!

Затворете делфинариума и пуснете бозайниците в морето

Варненският Делфинариум да бъде затворен, а обитателите на басейна - Доли, Кимбо, Попи,
Бимбо и Йоана да бъдат извадени и пуснати във водите на Черно море – за това настояват група защитници на интелигентните морски бозайници.

Във Фейсбук вече има петиция, под която са се подписали десетки. След като в Индия призна юридически статута на делфините като личности без да са хора, ред е на нашата страна да направи същото, гласи мнение, публикувано в групата. Според Мария Чанова, която също се е подписала под петицията, делфините трябва да бъдат свободни, защото са интелигентни същества и в днешно време няма нужда да да ги държим извън нормалната им среда за живот.

„Друг е въпросът, че във Варненския делфинариум със сигурност не заслужават облагите, които ползват на техен гръб. Условията са крайно неподходящи, за това през по-голяма част от годината делфините са наранени и са намазани с някакъв син препарат, жалка гледка, като цяло си личи, че базата е неподдържана. Делфините будят по-скоро съжаление отколкото радост“, сочи Чанова.

В петицията, която е адресирана до Правителството на България е записано още, че според Световното дружество за защита на животните, много диви делфини умират по време на опитите да бъдат заловени. Освен това, около половината от заловените видове умират в рамките на три месеца, след като бъдат ограничени в плувните басейни. Някои се използват и за месо, за консумация от хората, допълват природозащитниците, чиято цел е Варненският делфинариум да бъда затворен.

Антипропаганда!

ФЕЙСБОКО

Разкрития!

Вижте как се правят колбасите! ВИДЕО

Краткото филмче е руско, но методите, по които се правят колбаси у нас, са абсолютно същите.

Мозайка!

"Стената"

Броени часове остават до дългоочаквания концерт на Роджър Уотърс на националния стадион "Васил Левски". Днес вечер от 20часа. Огромната "Стена", висока 12 метра и широка 150 метра, вече е построена в сектор Г. На нея ще се прожектира ефектната мултимедия, включваща кадри, сцени и снимки. Стената е изградена от общо 1000 тухли, изработени от специален материал, които ще бъдат разрушени в края на шоуто.  Очакванията са Роджър Уотърс да се появи на сцената около 20.30 часа, като шоуто му ще продължи поне два часа и половина. 

Разкрития!

Лекарят на Хитлер намазал с отрова чинията на цар Борис III

Кончината на цар Борис Трети, от която изминаха вече 70 години, продължава да е обвита в
загадки. Една от основните версии е, че българският монарх е бил отровен от нацистите. На 9 август 1943 г. германският посланик Берколе кани цар Борис Трети на среща с фюрера в тайната му щабквартира Волфсшанце (Вълчата бърлога) в Източна Полша. Според израелския изследовател Самуил Ардити българският монарх е бил подмамен там, за да бъде ликвидиран.
Първоначално авторът на книгата "Човекът който изигра Хитлер" е смятал, че Борис Трети е бил отровен чрез кислородна маска в самолета на Хитлер, с който го връщат у нас. По-късно обаче става ясно, че царят е отказал да ползва неразпечатан апарат и е взел уреда на своя секретар Станислав Балан.

При проучванията си Самуил Ардити, който е поканен на панихидата в памет на цар Борис III, в Рилския манастир тази събота, стига до вероятния извършител на убийството. Според него това е личният лекар на Хитлер Карл Бранд. Този безкруполен убиец в бяла престилка е замесен и в други отравяния, а също така и в експерименти върху концлагеристи в нациските лагери на смъртта. Според изследването на израелския професор по биология Меир Шварц (роден в Германия и загубил родителите си в Холокоста) Бранд има връзка с внезапната смърт на цар Борис Трети. Той твърди, че лекарят на Хитлер придружил българския монарх в самолета за София. Освен това Бранд е бил във Вълчата барлога по време на визитата на Борис Трети, както става ясно от биографията на масовия убиец, написана от професора от Кентърбърийския университет Улф Шмид.

Самуил Ардити смята, че Бранд е съумял да отрови цар Борис чрез токсично вещество, което е намазал в чинията му. Той няма доказателства за това, но за подобни убийства на видни личности обикновено няма писмени заповеди, тъй като обикновено се нареждат на четири или най-много на шест очи. Както става ясно от книгата на Шмид, Бранд е останал във Вълчата бърлога два дни след отпътуването на цар Борис Трети. Според Ардити той е бил оставен там “в случай на сакатлък”, ако отровата действа твърде бързо. В такъв случай Бранд е трябвало да бъде командирован по спешност в София като спасител с антидот (противоотрова).

След разгрома на Нацистка Германия предполагаемият убиец на българския цар получава своето възмездие. В края на 1946 г. Бранд е изправен от американците пред съда заедно с още 22-ма нацистки лекари. Седем от убийците с бели престилки, включително и той, са осъдени на смърт. На 2 юли 1948 г. американският палач надява въжето на врата на “пратеника на Ада”. Десет години след като ликвидира германския дипломат Ернст фон Рат, и пет години, след като убива Борис, царя на българите, правдата казва най-после своята тежка дума”, заключава Самуил Ардити. В интерес на истината той е виждал Борис Трети само веднъж – по време на погребението му, когато всички плачат, и дори български евреи носят траурни ленти в негова памет.

Изненада!

Камерън се отказа от удар в Сирия!

Кампанията на САЩ по подготвянето на световното обществено мнение за въздушен удар
срещу Сирия не даде плодове, предаде ИТАР-ТАСС. Американските съюзници в НАТО един по един започнаха да се отказват от участие във война срещу близкоизточната държава без съответната резолюция от Съвета за сигурност на ООН.
Според осведомен източник от Брюксел, най-малко 12 страни от НАТО вече изключиха възможността да вземат участие във военна операция срещу Сирия, ако тя не е одобрена от Съвета за сигурност.
Британският министър-председател Дейвид Камерън претърпя унизително поражение в нощта, когато Камарата на общините гласува по предложението за военна намеса в Сирия. Несъгласието на опозицията и бунтът на част от торите принудиха премиера да се откаже от намеренията си спрямо близкоизточната държава и го запратиха в дълбока политическа криза, коментира британският в. „Дейли Мейл”.
Гласуването в Долната камара беше тест за политиката на Камерън за Сирия, който той не можа да издържи. Предложението за употреба на сила „ако е необходимо” в отговор на сирийската химическа атака от миналата седмица беше отхвърлено с 285 гласа спрямо 272 „за”.
След шокиращия резултат и виковете за „оставка”, които дойдоха от лейбъристките банки, Камерън заяви, че силно вярва в нуждата от твърд отговор срещу употребата на химически оръжия, но ще уважи волята на Камарата на общините.
След като британският парламент отхвърли предложението за военна намеса в Сирия, във Вашингтон започна да се заражда нарастващо раздразнение от неспособността на британския премиер Дейвид Камерън да предостави подкрепа при евентуален удар срещу близкоизточната държава, коментира британският в. „Индипендънт”.
Барак Обама, който става все по-изолиран, е изправен пред неудобния избор дали да продължи повече или по-малко самостоятелно напред към евентуална атака срещу сирийския режим или да отстъпи.
Неуспехът, който претърпя в парламента предложението на Камерън за военна намеса, значително усложнява положението на Обама, като го кара да изглежда по-изолиран в международната общност.
Говорителят на Националния съвет за сигурност Кейтлин Хейдън заяви, че президентът смята, че в сирийската криза са заложени ключови американски интереси и че негов главен приоритет е да продължи.
„Решението на Обама ще бъде ръководено от интересите на САЩ”, изтъкна Хейдън.

Смех

Тъстът лежи на операционната маса. Зет му ще го оперира. Тъста:
- Зетко, и не забравяй, че ако нещо се случи с мен, тъща ти непременно ще поиска да живее при вас.
    *
Срещат се три приятелки: едната е омъжена вече десет година, втората е любовница, а третата е сгодена, обсъждали мъжете си и решили да поекспериментират да се нагласят с черно кожено боди, секси черен чорапогащник, високи токчета, черна маска на очите и така да посрещнат любимите си.
След седмица се виждат отново и си разказват.
Сгодената:
- Прибира се моя вкъщи, посрещам го по токчета, с маската и бодито - той ми се нахвърли, каза, че съм любовта на живота му и правихме секс цялата нощ.
Любовницата:
- Отивам при него, слагам маската, влизам в офиса му, свалям си шлифера, а отдолу както си трябва - токчетата, чорапогащника - той нищичко не каза, само правихме секс пет часа без прекъсване.
Омъжената разказва смутено:
- Моя се прибира от работа уморен, отварям вратата с черното боди, секси чорапогащника, токчетата и маската - той ме погледна и попита:
" Батмане, какво има за вечеря?"
   *
Пътуват млада майка с кърмаче в автобуса, а до тях стои грузинец. Майката се опитва да накърми детето, а то отвръща глава. Майката го уговаря:
- Хапни, хапни моля те! (Детето отвръща глава...) Иначе ще дам цицката на този чичко! (Детето отвръща глава...) Яж, де, че ще дам цицката на този чичко!!!
Детето пак не иска.
Грузинецът не издържа:
- Слушай девойче... Хайде, уточнете се най-сетне, че вече трета спирка пропускам!
   *
Ако мъж отвори вратата на кола на жена в България, вероятно колата е стара и вратата нещо е развалена.
   *
Медицинската сестра:
- Докторе, изгубихме болния!
- Какво, умря ли?
- Не, оздравя!
   *
Отива един мъж при психолог и казва:
- Всичко в живота ми е ок, но ми липсват силни усещания. Как да си кача адреналина? Опитах всичко - скокове с парашут, бънджи, подводно плуване и т.н. Искам нещо ново.
Доктора:
- Хванете си любовница.
- Имам си три, не помага.
- Тогава разкажете за тях на жена си.

четвъртък, 29 август 2013 г.

Скандално!

Сирийски бунтовници разстреляни в българска кола

Разстреляни сирийски бунтовници бяха забелязани в българска кола. Автомобилът със
софийска регистрация се появи във видеохроника от конфликта на абхазка новинарска агенция. Според репортажа автомобилът бил спрян при проверка от правителствените сили, като в него са открити противотанкови ракети, а бунтовниците са убити при опит да окажат съпротива, информира Би Ти Ви.
Видеото е на независимата онлайн новинарска агенция ANNA (Abkhazian Network News Agency), от частично признатата Република Абхазия. Публикувано е на 14 август, а заглавието му гласи "кратка сводка за ситуацията в Сирия за 13 август 2013 г." Дикторският глас казва: "13 август, провинция Дамаск. В провинция Дамаск продължава изпълнението на контратерористична операция за унищожаване на бойците от фронта Ал Нусра и освобождаване на завзети райони. Към този момент е приключена проверката на наскоро освободеното село Хожд Бери. При изпълнението на операцията са унищожени над 30 бойци, а около 70 са ранени.
Важността на това населено място се определя от близостта му до магистралата от Дамаск до летището.” „Хама. В хода на проверка на транспортни средства в околностите на Хама е задържан автомобил с турски номера (!), принадлежал на бойците от фронта Ал Нусра. В багажника на автомобила са открити ракети от противотанковия комплекс "Конкурс". Съпровождащите товара бандити са били унищожени при опит да окажат съпротива." Противотанкови оръжия "Конкурс", руско производство, според публикации са били доставени на бунтовниците от Саудитска Арабия. Те са силен коз в борбата срещу руските танкове Т-72, с които е оборудвана армията на Башар Асад. "Всеки втори бунтовник в Сирия кара кола, купена в България", гласи кореспонденция на в. „Стандарт”. През февруари пратеникът на вестника Владислав Пунчев, след като навлезе от Турция в пламналата от война страна, предаде, че всеки втори бунтовник в Сирия кара кола, купена в България. Според "Стандарт" бизнесът се върти от сирийци, които живеят у нас. Те купували автомобилите от автокъщите в София и Дупница предимно джипове втора ръка и влизат с тях в Турция "на екскурзия". Тя обаче продължава близо 2000 км до градчето Рейханлъ, на километър от границата със Сирия. Това на практика е база на бунтовниците, които свободно пресичат браздата. Колите влизат в Сирия, номерата се свалят и се връщат в родния КАТ, за да се обявят за спрени от движение. А на бунтовниците табели не им трябват, защото в контролираните от тях територии все още няма администрация. Средно по 1000 български коли сменят собственика си в Рейханлъ.
Родният пазар е предпочитан заради ниските цени от 4000-5000 долара. Купуват се предимно джипове КИА, "Мерцедес" и "Лендроувър", завършва информацията. Няколко дни по-късно и телевизия Ал Джазира разказа за разрастващия се бизнес в Турция с употребявани коли от Румъния и България, изнасяни за Сирия. Вероятно това обяснява защо абхазката телевизия нарича колата "турска". Справка в Гаранционния фонд показва, че към дата 29/08/2013 автомобилът с номер CA3130TT има активна застраховка "Гражданска отговорност". Тя е сключена на 3 юли 2013 г. в ЗК ЛЕВИНС АД.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 77-и!

Пред Министерския съвет около 250-300 души поискаха за пореден ден оставката на
правителството.

Актуално!

5-ти разрушител от US-армадата се прицели в Сирия

Военноморските сили на САЩ са разположили пети кораб в източната част на Средиземно море, заяви официален представител от Пентагона за „Франс прес". Разрушителят USS Stout е „в Средиземно море, движи се на изток", за да замени USS Mahan, каза представителят, допълвайки, че двата кораба могат да останат там за известен период.
Така САЩ ще разполагат в източната част на Средиземно море с разрушителите (ескадрен миноносец или есминец) USS Gravely, USS Ramage, USS Barry, USS Mahan и USS Stout.

Те са оборудвани с крилати ракети Томахоук" с далекобойност 1600 км, които могат да бъдат използвани срещу Сирия, ако президентът на САЩ нареди. От Пентагона мълчат колко ракети „Томахоук" има всеки кораб, но се смята, че средно имат по 45 ракети.

Представителят не уточни колко време ще остане USS Mahan в района преди да се прибере в Норфолк, Вирджиния. Той е напуснал пристанището от декември 2012 година.

„Франс прес" отбелязва, че е нормално три разрушителя да патрулират в Средиземно море под контрола на Шести флот, като първоначалното им роля да действат като противоракетна защита.

Източникът също подчерта, че самолетоносачът USS Nimitz и неговият ескорт остават в района на Пети флот, който се разпростира от Червено море до Персийския залив и Арабско море.

Междувременно вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън потвърди, че Обама все още не е взел решение за Сирия.

След минути се очаква да започне инфарктно спешно заседание на представители на петте постоянни страни-членки на Съвета за сигурност на ООН, които ще обсъдят ситуацията в Сирия

Орешарски, дека ти е намалението?

Цената на тока е увеличена вместо намалена! Снимки

Вместо очакваното намаление се оказа, че има ново увеличени.Намалението на цената на електроенергията, за което толкова много се тръби всъщност така и не е осъществено в действителност. От публикуваните снимки на сметки за ток ясно се вижда, че единственото, което правят управляващите е да манипулират общественото мнение, разбира се не без помощта на медиите.
Фактите говорят, че вместо обещаното 5%-но намаление всъщност управляващите са ни сервирали увеличение на цената на електроенергията.
Цена за снабдяване с ел. енергия, дневна:
старо - 0.08471 лв.*/kWh; ново - 0.09872 лв.*/kWh, +14%
Цена за снабдяване с ел. енергия, нощна:
старо - 0.02723лв.*/kWh; ново - 0.04245лв.*/kWh, +35%

Разкрития!

8000 сирийски камикадзета срещу  САЩ и съюзниците

Сирийският президент Башар Асад готви клопка, ако САЩ и съюзниците им предприемат военна акция срещу страната му. Отговорът на Асад ще бъде в пускането на близо 8000 камикадзета, които ще се противопоставят на агресията, съобщава в. „Гардиън“. Изданието се позовава на пожелал анонимност високопоставен военен, близък до Башар Асад.
В Сирия, най-вероятно под ръководството на брата на Башар Асад - Махер, е било сформирано подразделение от 13 пилоти, които са готови да се разбият със самолетите си на палубите на западните самолетоносачи, които се придвижат към бреговете на Сирия.

„Гардиън“ отбелязва още, че режимът в Дамаск е предприел всички необходими мерки, за да защити системата за противовъздушна защита от евентуални нападения.

Актуално!

София – в Топ 10 на най-западащите градове на света

Столицата на България попадна сред 10-те градове, в които качеството на живот се влошава най-бързо през последните пет години. Това сочи годишната класация на анализаторите “Икономист интелиджънс юнит” (EIU), обхващаща 140 града по цялата планета.
В тази категория София е в компанията на Дамаск, Триполи, Кайро, Аман, Панама сити, Тунис, Мускат, Рейкявик и Найроби.
По петте критерия, определящи най-добрия за живеен град, София е класирана на 87-а позиция. При идеален показател от 100 в сборния индекс на класацията, средното постижение на нашата столица е едва 70.5 единици. За последните пет години спадът за София е 4.9%, като по-зле са само Кайро (-5.9%), Триполи (-19.9%) и Дамаск (-20.4%) – все градове, разтърсвани от кръвопролитни сблъсъци и несигурност.
Мелбърн е най-добрият за живеене град трета година поред в класацията. На последно място е столицата на Сирия – Дамаск, в чиито покрайнини хората умират от предполагаеми нападения с химическо оръжие.

Разкрития!

Аз видях как Червената армия окупира България

Статията “Аз видях как руснаците окупираха България” е писана от американския журналист
Чарлз Ланиус. В началото на Втората световна война той е кореспондент на National Broadcasting Company в Европа – първо в Рим, после в Берлин.

През 1941 година следва германската армия на Балканите и наблюдава нахлуването  в Русия. След това е преместен в Швейцария, а към края на 1943 г. – в Турция, в очакване да влезе отново на Балканите.

Статията е публикувана за първи път от сайта ExtremeCentrePoint.com през 2010 г. Те получили превода от свещеник Георги Недялков, избягал от България през 1944 г.

Наблюдавах как Червената армия нахлу в разрушената от войната София, България, в 14,10 ч на 16 септември 1944 г. Престоях в България 8 месеца, за да видя какво става в тази окупирана от руснаците страна.

Пристигнах от Турция на 7.9. Официалните лица на българското консулство в Истанбул искаха
американски журналисти да дойдат в страната и да изпреварят руснаците. Един автомобил ме чакаше на границата и с двама тайни полицаи, въоръжени с пистолети, потеглих за София. На следната сутрин се срещнах с новия министър-председател Константин Муравиев, дългогодишен либерал. Неговото правителство бе съставено само преди седмица. Той ми направи впечатление на честен и искрено говорещ демократ. Съобщи ми колко безнадеждно се опитал да сключи примирие със съюзниците. На другия ден коалиционно правителство, доминирано от комунисти, свали правителството на Муравиев и той бе хвърлен в затвора.
Първите руснаци бяха преминали границата на 8 септември. Сега един лъскав американски автомобил “Пакард” водеше колона от изкаляни и изпочупени джипове и камиони, американско производство. Бойното поделение се състоеше от момчета с розови бузи, загрубели старци с увиснали мустаци и едрогърди жени – всички с общ знаменател: вид на свирепи безжалостни воини.

Слухове за изнасилвания и грабежи, идващи от провинцията, предхождаха руснаците.
Одобрителните викове и приветствия на посрещачите започнаха, когато водещата колона премина под портрета на Сталин, окачен върху набързо построената победна арка, украсена с червени знамена. Вечерта софийските ресторанти и кафенета бяха препълнени с гладни руснаци. Контролираха движението военни полицаи, които бяха заменени от едрогърдести рускини с ботуши и шмайзери.

Седмица по-късно руснаците приключиха окупирането на България. Червената армия започна операции за събиране на храна. Селяни, които допреди часове развяваха червени знамена и крещяха приветствия, сега протестираха, когато съветските войници им грабеха прасета, говеда, коне и си присвояваха храната и фуража им. След няколко злополучни случая обаче селяните разбраха, че е най-добре да оставят войниците да вземат каквото си искат. Скоро стана явно, че Съветите ще управляват България твърдо, неумолимо и тоталитарно. Те действаха косвено, но ефикасно чрез Отечествения фронт, безпартийна организация от типа “предпочитан и покровителстван от Москва”.

Отечественият фронт бе организиран от хитрата Цола Драгойчева, фанатична
комунистка, обучена от Москва, а днес диктатор на България. При факта, че комунистите контролират въоръжените партизани и проникването на руската армия в страната, то за нея беше сравнително лесно да постави комунисти на най-важните министерски постове в новото правителство.

По времето на преврата комунистите не брояха повече от 5% от цялото население, което възлизаше на около 8 млн. Мнозинство са селяни, традиционни симпатизанти на Русия, но със сигурност антикомунисти. Почти всеки селянин притежава собствена земя и си е господар. Гражданите на София са синове и дъщери или внуци на селяни. Когато спечелят пари, обикновено ги влагат в недвижими имоти. Големи богаташи всъщност няма.

Във всеки град и село на България комунистите завзеха цивилната администрация. Обикновени престъпници – убийци и крадци – бяха освободени от затворите и назначени на постове в полицията на Югов. Те често арестуваха хора просто защото са добре облечени. Решаваха с куршуми стари лични спорове с хора, на които имаха зъб. Българи ми съобщаваха, че почти навсякъде биещите полицейски началници, кметове, бирници и някои техни заместници били разстрелвани или пребивани до смърт. Повече от сто бивши регенти, министри, заместниците им, народни представители и дворцови служители на починалия цар бяха осъдени на смърт от така наречения Народен съд. Според официалните съобщения “народните съдилища” са осъдил и на смърт и затвор над 5000 души. Десетки хиляди са избити и репресирани без съд и присъда.

По-късно почна да се проявява силна реакция срещу Съветския съюз и поставеното от него правителство. Българите очакваха либерално демократично управление, излъчено от народа, но вместо това получиха комунистическа диктатура. Пряк политически резултат бе, че започнаха да гледат към САЩ повече от когато и да било преди. Имаха достатъчно лош опит от фашизма и не искаха комунизъм. Мислеха, че САЩ ще им помогнат да станат демократична страна. Руснаците и комунистите обаче бяха добре осведомени за тази тенденция и започнаха усилено да пречат и подбиват престижа на Америка.

Първа възможност за това им се удаде, когато от Турция дойдоха четирима американски военни да търсят и освободят американски летци от свалени в България американски самолети. Възглавявана от поручик Хари Харпър, групата свърши отлична работа. Само за 3 дни 355 американски офицери и войници бяха на път за Турция. От Харпър зависеше да бъдат открити още американски военни в провинцията. Една вечер обаче руски поручик им заявил, че не са желани в България. Харпър протестирал пред руския комендант, но той им дал 24 часа да напуснат страната. Британската мисия, оглавявана от Харолд Гибсън, получила същото нареждане. Към 6 ч вечерта двете мисии с 15 автомобила се срещнаха пред хотел “България”.

Съветските представители задържаха потеглянето им с 2 часа, за да не разберат софиянци какво става. След това, придружени от руски конвой, мисиите потеглиха за Турция. Стотици българи, станали свидетели на това престъпление, бяха слисани – нали руснаците, британците и американците са съюзници? На следващия ден събитието с добавки и украшения бе публикувано в местната преса.

Американски и британски членове на Съюзническата контролна комисия започнаха да изпитват големи трудности при получаване на доставки или влизане на техни сътрудници в България. Мнозина служители на американското външно министерство чакаха седмици да влязат в страната, а после ги лишаваха от право да действат свободно. Без разрешение американците не можеха да се движат на повече от 6 км около София, а и тогава трябваше да бъдат придружавани от руски офицер. През зимата трябваше да имат специално разрешение, за да карат ски в неделя – въоръжени руснаци ги пазеха, като че ли са военнопленници. Когато американски офицери отиваха на лов през януари, бяха задължени да доставят храна на придружаващите ги руски офицери. Ако ген. Крейн, началник на военната ни мисия, както и представителят на външното министерство Мейнард Б. Барнс, искаха просто да се разходят из страната, трябваше дни напред преди това да питат за разрешение и да вземат руски офицери със себе си.

През март един американски преводач, сержант Борис-Бъки Кувшинов, беше жестоко бит от двама съветски офицери. От болничното си легло той ми разправи какво е станало. Една вечер руснаци го спрели на главна улица в София и му поискали документите: “Разбрах, че искаха да предизвикат скандал, псуваха ме по руски и казваха, че американците били копелета и двулични съюзници. Предложих да отидем в руския щаб и там да покажа документите си, но единият офицер извади пистолета си и ме удари през брадата, а след това двамата започнаха да ме бият, повалиха ме на земята, ритаха ме и ми блъскаха главата в циментовите стълби”.

Ген. Крейн изпрати официален протест. След 3 седмици руският командир полковник Смирнов повика в канцеларията си един американски офицер с преводач и каза: “Проведохме внимателно разследване и установихме, че тези мъже не са офицери от Червената армия. Те са били беларуси, които откраднали съветски униформи и нападнали сержанта ви, за да ви дискредитират храбрата Червена армия”.

В София изобилстваха доносници и полицейски шпиони.

В хотел “България” трима мъже седяха малко встрани от входа и мислейки се за незабележими,
записваха влизането на всеки чужденец, освен на руснаците. Приятели и познати изведнъж престанаха да ме посещават. Когато ги срещнах на улицата, ми казваха, че били разпитвани от милицията и решили, че е опасно да ги виждат с американец. Отказваха да говорят на друго място, освен на открито, където никой не би могъл да ги подслушва. Даже лица, които имаха работа в американската легация, се притесняваха да отидат. Неприятелското и подозрително отношение на руснаците и комунистите имаше двояк ефект: нашият престиж пострада много, а съветският се повиши. Българите бързо забелязаха пренебрежението на руснаците към нас. Чудеха как една самоуважаваща се и велика държава може да допуска такова отношение. Ден след ден българите живееха под все по-увеличаващата се сянка на Русия.

Комунистите искаха да превърнат България в икономически зависима държава от Русия. Познавам американски тютюнотърговец, който месеци се мъчеше да купи тютюн. Преговаряше с доминирания от комунисти търговски комитет на ОФ, който бе иззел всичкия тютюн. Предложи да плати в долари, но комунистите поискаха да заплати в натура. Тогава американският търговец им предложи 4 кг памук за 1 кг тютюн. Но комунистите продадоха тютюна на руснаците, които им платиха на цена приблизително 1 кг памук за 1 кг тютюн. По-късно в Америка научих, че Русия е предложила на американски тютюневи компании големи количества български тютюн на много високи цени.

Комунистите полагаха свръхусилия да русифицират страната. В училищата бе наложено политическо обучение от нови учители, а много бивши учители изпратиха в концлагери. Учебниците бяха преработени в комунистическо-руски дух. Руската пропагандна машина бе в пълен ход. Установен бе и контрол върху кината и театрите. Бе невъзможно да пращам обективни и верни репортажи. Контактите с външния свят практически спряха. Съветската цензура наложи строг контрол. Нямах право да пращам писма вън от страната. Телефоните бяха прекъснати. Само цензурирани телеграми до Ню Йорк и Лондон можеха да бъдат пращани чрез Москва.

Антипропаганда!

Война във Фейсбук: Борисов-Бареков

Политическа война избухна в социалната мрежа, с главни герои бивши премиер и журналист.

Ръкавицата хвърли мераклията за политическа кариера Николай Бареков към лидера на ГЕРБ Борисов. Злополучният шеф на ТВ 7 и бъдещ политик разгневи симпатизантите на Генерала за пореден път, след като пусна подигравателен коментар за истинския профил Борисов:  "Откри си профил във Facebook без да реже лентичка", коментира екс журналистът.

Да хакнем фейсбук профила на Николай Бареков, призовават на свой ред  привърженици на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в социалната мрежа. Така те ще отговорят на удара срещу своя фаворит, чията страница във Фейсбук изчезна след  създаването й.

"За да режеш лентичка, първо трябва да построиш нещо", гласи един от малкото логични и неагресивни отговори на феновете на Бойко.

Те изтъкват, че само за 12 часа от създаването си профилът на Борисов бившият премиер събрал три пъти повече приятели от този на Бареков като обществена личност, който съществува отдавна.

Късно снощи от ГЕРБ съобщиха за изчезването на страницата на Бойко Борисов. Според запознати два са начините за блокиране на профил във Фейсбук - или да бъде докладван едновременно от множество организирани групи, или да бъде хакнат самият профил, уточниха от партията.

Рано тази сутрин от затворената група "На избори с ГЕРБ" съобщиха, че Борисов вече е сред членовете й.

Смех

Спирките на градския транспорт са специално контструирани за нашия климат.
Специалистите са се постарали. В случай на жега са направили прозрачен покрив. В случай на вятър - процепи между стените. И в случай на студ - железни седалки
   *
Евреин, пристигнал до вкъщи с такси, излиза мълчаливо от колата и започва да бърка по джобовете си, а под нос си мърмори:
- Мамка му, май съм си изтървал портфейла вътре...
Чувайки това, таксиметърджията изчезва с мръсна газ.
Евреинът гледа след таксито ехидно и казва:
- А Рабинович не лъже, това наистина работи...
   *
Двама депутати си говорят за положението в страната:
- Въобще не разбирам сегашната икономическа ситуация. Другият му казал:
- Сега ще ти я обясня.
- Да я обясня и аз мога, но не я разбирам.
   *
- Имаш ли нещо у вас на Apple?
- Да. Компот.
  *
- Какво е техника трето поколение?
- Това е техника, за която са събирали пари две поколения.
  *
Шеф към секретарката:
- Пуснахте ли обява, че търсим нощна охрана?
- Да.
- Имаше ли ефект?
- Да, през нощта са обрали магазина ни...

сряда, 28 август 2013 г.

Антипропаганда!

Бойко Борисов: Хакнаха ми страницата във Фейсбук, много им дойде на комунетата

„Много им дойде на комунетата. Като разбраха, че страницата е моя, я свалиха. Явно ще им
преча и да умра“, това каза Бойко Борисов пред  „24часа“ по повод хакнатия си профил във Фейсбук.
При опит за отваряне на страницата се появява надпис „Страницата не е налична".
Изчезването на страницата вероятно се дължи на атака на многобройни групи, които са докладвали на „Фейсбук", че профилът е фалшив. Възможно е да се е намесил и опитен хакер.
От пресцентъра на ГЕРБ се надяват, че до утре страницата ще бъде възстановена.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 76-ти!

За поредна вечер протестиращите срещу кабинета на Пламен Орешарски се събраха за демонстрация на площад “Независимост”.

Актуално!

Скандал в ООН: Русия и Китай напуснаха

Представителите на Русия и на Китай напуснаха заседанието на Съвета за сигурност на ООН в Ню Йорк, на което се обсъжда предложен от Великобритания проект за резолюция, осъждащ употребата на химическо оръжие миналата седмица. Това съобщи кореспондент на телевизионният канал "Ал Джазира" без да дава подробности.
Според Би Би Си в текста, обсъждан на закритото заседание, се говори и за необходимост от "предприемане на мерки за защита на цивилното население".

Премиерът Дейвид Камерън обяви по-рано в сряда, че проектът на резолюция предвижда употреба на сила съгласно член 7 от устава на организацията.

Предварително беше ясно, че в ООН няма да мине такава резолюция, най-малкото заради подкрепата на Москва за режима на Башар ал Асад и настояването Западът да не повтаря "авантюрата от преди 10 години", когата атакува Ирак без категорични доказателства за наличието на арсенал от оръжия за масово унищожение.

В сряда представител на Съвета за сигурност на Русия обясни, че сегашните обвинения на Запада, че Сирия е употребила химическо оръжие срещ усобствения си народ, са само празни думи без доказателства.

"Безусловно, използването на химическо оръжие в Сирия, или в който и да е друг конфликт, е недопустимо. Но засега няма отговор на въпроса кой го е използвал, а това трябва да кажат компетентните специалисти от ООН, които водят разследване на място", казва източник пред агенция "Интерфакс". В действителност обаче екипът няма такъв мандат и възможности - неговата задача е само да провери дали е било използвано химическо оръжие, а не от кого.

"Ще зададем и простичък въпрос - защо се пренебрегват важни сведения за употребата на химически боеприпаси от въоръжените отряди на сирийската опозиция", казва източникът на агенцията, но без да посочва доказателства за твърдението си.

Разкрития!

Бойко не успя да се порадва на Фейсбука си! Профилът му изчезна

Бившият премиер така и не можа да се порадва на новия си профил във Фейсбук.
Предизвикалия фурор официален профил на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов във "Фейсбук", дебютирал вчера вечерта, мистериозно изчезна. Новината бе потвърдена и от пресцентъра на ГЕРБ. Два са начините за блокиране на профил във Фейсбук - или да бъде докладван едновременно от множество организирани групи, или да бъде хакнат самият профил.

По-рано днес се появиха масово призиви в социалната мрежа към потребители с молба да докладват профила на Бойко Борисов, защото представлявал политическа организация.

Разкрития!

Юнайтед Кепитъл взе ПОК "Доверие"!

Сделката за пенсионен фонд доверие вече е сключена. 98.5% са преминали в ръцете на Юнайтед Кепитъл. В компанията няма българско участие. Основните акционери са LJ Capital и Asia Trading на руския банкер Сергей Мастюгин. С много малък дял участва и "Риджънт кепитъл".
Според БНР ръководството на пенсионния фонд, начело с председателя на УС Даниела Петкова, е подало оставка. Недоволните твърдят, че сделкатъа е извършена непрозрачно. Новите шефове обаче са категорични, че засега няма да приемат оставки, тъй като разчитат на приемственост във фирмената политика.

Разкрития!

Самолетът за края на света вече е до Сирия! ВИДЕО

В турската базата Инджирлик е била забелязана специалната версия на американския самолет
Джъбмо E4B. На авиационен жаргон тази машина е известна като самолета за края на света, съобщава в. "Кориере дела сера".
 В света от него има само четири броя Джъбмо E4B и той е проектиран и оборудван така, че да се използва при евентуален ядрен конфликт в големи мащаби. При спешни случаи машината може да превозва най-висшите американски държавници, които от борда на ултрамодерния команден пункт да контролират каквито и да е операции. Една от четирите машини летя именно след атентатите от 11 септември 2001 г., припомня вестникът. На видеото е показано как такава машина се приземява на летище в Израел.

Вестникът информира и за съобщенията в американски медии, че от четвъртък се очертават три дни на удари по Сирия. Но САЩ опровергаха това съобщение с аргумента, че Барак Обама все още прави оценка на ситуацията. Твърди се, че утре САЩ ще разпространят доклад за използваните в Сирия химически оръжия, в който ще се подчертае отговорността на режима в Дамаск, пише още в. "Кориере дела сера".

В коментарна статия изданието се спира и върху твърдата риторика на държавния секретар на САЩ Джон Кери, опитващ се да убеди сънародниците си в необходимостта от интервенция в Сирия, след като там за около 2 години бяха убити над 100 000 души. Кери трябваше да насочи вниманието върху ужасите на конфликта, върху съдбата на сирийските деца, защото американците все още далеч не са убедени, че е необходимо да се намесват в Дамаск, посочва вестникът. Италия обаче, чрез премиера Енрико Лета обяви, че няма да предостави базите си за интервенцията, ако няма мандат на ООН, припомня изданието.

Докато САЩ и Великобритания подготвят планове за намеса в Сирия, бивши британски висши военни предупреждават за непредвидими последици, посочва британският в. "Гардиън" . Сред тях е и бившият началник на генералния щаб на британските въоръжени сили лорд Данат. Изданието посвещава няколко анализа на конфликта. Атака по Сирия само ще доведе до разпространение на конфликта и до още повече убийства, се твърди в първия от тях. Предстои британските депутати да вземат решение относно Сирия, но над тях тегне призракът на британската интервенция в Ирак, предупреждава втори анализ.

Актуално!

Втори трус край Сатовча

Втори земен трус е регистриран в Южна България минути преди 12.00 часа, информира Европейският и средиземноморски сеизмологичен център. Земетресението е с магнитуд 3.7 по скалата на Рихтер.
Регистрирано е в 11.43 часа, а епицентърът му е на 11 километра югоизточно от Сатовча, на 44 километра северно от гръцкия град Драма, на 50 километра западно от Смолян. Огнището му е на 2 километра дълбочина.