събота, 28 септември 2013 г.

Разкрития!

Тадаръкова заклейми Ванга  като самозванка и агент на ДС в студиото на  руската телевизия ОРТ

Чудовищен скандал забърка в студиото на руската обществена телевизия ОРТ журналистката Светослава Тадаръкова. Подписващата се с моминската си фамилия Рудолф след шумния си развод с бизнесмена Димитър Тадаръков изследователка на паранормалното и вампиризма по света и у нас, цъфна изненадващо в студиото на Първи канал, където се записва предаването “Сегодня вечером” на Андрей Малахов.
Гости на Малахов, който е водещ и на друго култово токшоу по ОРТ – “Пусть говорят” (”Нека говорят”), от руска страна били режисьорът на 12-серийния филм за Ванга Сергей Барчуков, сценаристите Владимир и Татяна Сотникови, главният герой на лентата Сергей Медведев, помощник на покойния президент Борис Елцин, неговата асистентка Алиса, актьори от сагата, видни руски журналисти, публицисти и общественици, след които се откроявал легендарният тв-водещ на предаването “Моментът на истината” и на 4-серийния филм “Неизвестният Путин” Андрей Караулов. Всички те били настроени супер позитивно не само към филма “Вангелия”, но и към неговата основна героиня – топ ясновидката от Рупите. Мненията на руските участници в шоуто на Малахов за уникалната дарба на Ванга да предсказва бъдещето и да “чете” миналото варирали от горещото одобрение до превъзходната степен. С една дума – “братушките” демонстрирали, че я тачат почти като светица.

От българска страна в студиото на “Сегодня вечером” се представили племенницата на петричката Касандра – журналистката-египтоложка Красимира Стоянова, и един от любимците на покойната Ванга – бизнесменът Дмитрий Гачев, син на именития философ, литературовед и културолог от българо-руски произход Георгий Гачев. Двамата споделили съкровени лични спомени за сляпата, но “всевиждаща” пророчица и нейните удивителни предсказания, които били приети много топло от водещия, гостите и публиката.

В един момент обаче идилията се обърнала в своята пълна противоположност. Виновница за “ъпргрейдването” била Светослава Тадаръкова-Рудолф, която незнайно как се озовала в студиото. Според запознати бившата кадърка на БНТ била “командирована” в Москва от фондацията “Ванга”, която вече няколко години води епични битки с преките роднини и кръвни наследници на легендарната ясновидка и особено с Красимира Стоянова. Кой обаче е осигурил присъствието й в шоуто на Андрей Малахов, остава загадка.
Вместо да рекламира мисията на “българската светиня” в лицето на Ванга Тадаръкова се развихрила като вакханка, за да докаже колко измислен и фалшив е култът към петричката Пития. С пяна на уста, но без реални доказателства в ръце, експоловинката на Димитър Тадаръков започнала да клейми баба Ванга, обвинявайки я в самозванство и липса на оракулска дарба. Основен “коз” на журналистката от Би Би Ти било някакво предсказание на сляпата пророчица от далечната 1921 г., което според Светослава не се е сбъднало и досега.

За капак фенката на граф Дракула и неговите модерни адепти се изрепчила, че Ванга била агент на Държавна сигурност и че бившите тайни служби й помагали да “сканира” хора и събития и на тази база да втрещява българи и чужденци, редови посетители и ВИП-персони със своите прогнози. Това изказване на БГ журналистката било посрещнато с всеобщо изумление, тъй като малко преди това тя признала, че цялата документация за Ванга в ДС... била унищожена!

“Когато се говорят такива неща, е добре да се докажат. Представете документи и ще ви повярваме!”, посъветвали родната тв-водеща възмутени руски участници.

Успех!

Българи-юнаци! Време е да пишем история!

Големият мач дойде. Днес от 19:00 часа България се изправя срещу Италия на полуфи­нала на европейското първен­ство по волейбол с една  единствена  мисъл - победа. Успех!

Карикатурите на Краси!

К'вото и да обещаят  на едно и също .... ни  ухаят!

  Господин за един мандат.

 За един мандат к вот можах /ос...х/ обрах.
 За 700 дни цар/крал па как се е нас ... /ос*ал/.
Серчо - посерчо.
Гол Майстор


Екскремент на доцент

Краси Петров рисува специално за "Таралеж"Актуално!

Бойко: На БСП й остава единствено ролята на дама, с извинение

- Не може 20 години да избираш все децата на политбюро да ни управляват

„ Какво се получи – третата политическа сила ДПС определя кой да е министър и какво да се случва в България. Най-малката – четвърта политическа сила – „Атака”, крепи БСП и ДПС и те зависят от Волен Сидеров. На Сергей Станишев му остава единствено БСП да е в ролята на дама, като го казвам с извинение към симпатизантите им”, каза  Бойко Борисов на среща с над 300 жители на русенското село Щръклево. "На всичкото отгоре излъгаха хората и продължават да ги лъжат, че работят. „Сергей Станишев е бил премиер, защо след като сега е голяма криза и го е работил това, не стана той премиер, а даде на Пламен Орешарски, защо се държи като дама? Кого лъжат сега, че управлява Орешарски? Управляват Ахмед Доган и Сергей Станишев. Премиерът Пламен Орешарски ходи да ги пита за всичко като пощальон. Те управляват всичко и решават всичко”, допълни още той. Според лидера на ГЕРБ, когато спрем да избираме комунистите на власт, тогава народът ще просперира. „Не може 20 години да избираш все децата на политбюро да ни управляват. Докато го правите, все ще ви лъжат и ще продължават да взимат заеми, които всички ние после плащаме. Всичко, което от ГЕРБ сме построили, е видимо, в София се возят на метро, влаковете се движат по нови жп линии, всички карат по „Люлин”, „Тракия”, „Хемус”. А какво ще ни покажат след този кабинет? Нищо. Сега взеха 1 млрд. лв. заем, за да подкупват социалните слоеве, да си купуват време. Само, че после всички ще плащаме от нашите пари подаръците на Орешарски”, заяви още Борисов в село Щръклево.

Смех!

Реален случай от вчера на Лъчезар Петков:
Обаждам се в МС да питам дали има оставка на Орешарски:
Лелката: “Няма такова нещо”.
Аз: “Аха.. ми дано все пак!”
Тя: “Ми за съжаление не зависи от мен.“

Мозайка!

79-годишна баба скочи за 11-и път с парашут

Почетният член на варненския клуб „Адреналин” Пенка Балева изпрати лятото с 11-ия си парашутен скок. 79-годишната варненка е вече емблема на екстремните спортове на България, Варна и Дряново и продължава да доказва спортното си дълголетие.
На 27 септември тя осъществи 11-ия си тандемен парашутен скок от 3 000 метра височина, а есенният вятър не я разколеба да поеме поредното предизвикателство. 

Актуално!

Бареков забранен в Би Ти Ви

Ръковоството на bTV е забранило Николай Бареков да бъде канен в предаванията на телевизията. Това разкри бившият изпълнителен директор на TV7 във "Факторът Кошлуков". Името му било зачеркнато от списък с гости за предаванията на медията.
Обадих се на Красимир Гергов и го попитах защо, а той ми отговори, че ръководството действително е взело решение да не участвам там, коментира новият политик известен още като Ники „Дудука“.  

Разкрития!

Еврейски  ритуални убийства в България

Соломон Леви изкла и изгори над 14 000 мирни граждани по улиците, къщите и черквите на Ески Заара (днешна Стара Загора) през Руско-турската война. И верен на древните принципи на истинската си вяра изпрати 10 000 деца, моми и юноши в Истанбул за робска продажба.
Дьонмето (тур. dönme) са юдейска секта, изповядваща криптоюдаизъм. Основана е през втората половина на 17 век (1683) в Солун, Османска империя. С времето се разделя на 2 клона – Солунски и Измирски, образувайки и 2-те основни групи дьонми – каракашлари и капанджилари. Името и на османотурски означава “обърнати”, т.е. “ренегати”. Към нея принадлежат евреи, външно (формално) приели исляма, но оставащи по същността си “скрити юдеи”. Сектата е основана от лъжемесията (лъжепророка) Якуб Кваридо /първото му име може да се чете и като Якоб или Яков/, последовател и брат на последната жена на кабалистичния пророк Шабатай Цви.
На кратко означава, че Дьонмета са евреи приели външно исляма, за пред хорските очи – както Мараните са юдеи външно приели християнството за пред очите на обществото.
От 19 до 21 юли 1877 г. продължава старозагорското клане от турската редовна армия на Сюлейман паша (Соломон Леви Явиш, евреин) с участието на албански башибозук, черкези, командвани от Дай Ахмед и чирпански цигани.

На 19 юли (ст.стил) 2013 г. (31 юли нов) се навършват 136 години от геноцида и опожаряването на Стара Загора от войските на Сюлейман паша по време на Руско-турската освободителна война (1877-1878). Трагедията се предхожда от няколко събития.

На 22 юли 1877 г. (10 юли ст.стил) Девети Кавказки драгунски полк, предвождан от херцог
Николай Максимилиянович Лайхтенбергски, влиза в Стара Загора и го освобождава. На 23 юли (11 юли ст.ст.) ген. Гурко и ген. Столетов са тържествено посрещнати в ликуващия град. Предният отряд на руската армия, състоящ се от 12 000 души, сред които и 6 дружини български опълченци под командването на ген. Гурко, овладява важни позиции, които ограничават преминаването на турските войски от Южна България.
На 24 юли (12 юли ст.стил) ген. Гурко свиква заседание на българските първенци. Избрана е привременна управителна комисия с председател Петко Рачов Славейков – организатор на първата гражданска власт в града. На 29 юли (17 юли ст.стил) херцог Лайхтенбергски напуска Стара Загора и се отправя към Нова Загора, където е трябвало да се съберат всички части на Гурковския отряд. На 30 юли (18 юли ст.стил) отрядът на херцог Лайхтенбергски поема обратно пътя към Стара Загора, за да не нахлуят турците в незащитения град.

В същото време 48 хиляден турски отряд, командван от Сюлейман паша, се насочва към Стара Загора и на 31 юли (19 юли ст.стил) предприема настъпление срещу града. След 6-часов бой войските от Предния отряд се оттеглят към Шипченския проход. Част от опълченците и казаците се барикадират в града и съпротивата им продължава до вечерта на 1 август.

В боевете при Стара Загора Самарското знаме, подарено на опълченците от жителите на град Самара, получава първото си бойно кръщение. С него в ръка геройски загива командирът на Трета опълченска дружина подполковник Павел Калитин.

След тежките отбранителни боеве градът е превзет, опожарен и сринат до основи от турските войски.

От 19 до 21 юли 1877 г. продължава старозагорското клане от турската редовна армия на Сюлейман паша, с участието на албански башибозук, черкези, командвани от Дай Ахмед и чирпански цигани.

Актовете на садизъм са ужасяващи. Бременните жени са разпаряни и от коремите им са вадени неродени деца. Хора са нанизвани на шиш и печени като човешко чеверме. Българи са одирани живи, а кожите им са напълвани със слама и са окачвани по дърветата. Много са изгорени живи, някои първо полети с газ. Други са горени на жертвеници, имало разпънати на кръст приковани, пален е огън на гърдите на трети и е варено кафе. Млади жени са карани голи да играят кърваво хоро, където са озлочестявани и после изклани. В църквата „Св. Троица“ са изклани 2500 души, много тела на избитите остават прави, защото няма къде да падат труповете. Изклани са и укрилите се в храмовете „Св. Димитър“, „Св. Богородица“ и „Св. Николай“, които са обстрелвани с артилерия и запалени. Избити са между 14 000 и 15 000 българи, още към 1200 умират от глад и преживените ужаси. Отвлечени са към 10 000 млади момчета, момичета и жени, малко от които се връщат след Освобождението.

Това е може би най-голямото документирано клане в българската история. Градът е напълно изпепелен и остава 5 месеца в ръцете на турците. Околните села имат същата съдба.

Отвъд мълчанието:

Защо са измъчвани и избити старозагорци, и защо е опожарен градът?

Сякаш нечия невидима ръка е изтрила тази апокалиптична част от българската история. Тя е малко известна, въпреки че това изтребление е по-зловещо и всеобхватно от кланетата при Априлското въстание.

След големите руски успехи, с английска помощ и английски параходи - по заповед на евреина Дизраели - турците прехвърлят огромната армия на Соломон паша. Тя извършва едни от най-големите военни престъпления през тази война.

Причините за мълчанието за тази кошмарна катастрофа стават ясни от сборника на Донка Йотова „Пъкленият ритуал. 125 години от Старозагорското клане“, съставен от документи и свидетелства, и от статията „България“ в „Еврейска енциклопедия“ (т. 4, изд. „Тер-ра“, Москва, 1991 г., стр. 964)
Зловеща роля са изпълнявали старозагорските евреи в тези кланета на българи –ритуални убийства.
Тя изнася материали от исторически издания на съвременници от края на 19 в. Свидетелства на оцелели очевидци в тях дават точна картина за събитията.

В обвиненията си Донка Йотова е категорична, че извършеното от войските на Сюлейман паша, по изрична негова заповед, е кърваво жертвоприношение. В клането първи помощници на турците са живеещите в Стара Загора евреи.

Еврейската махала е силен конкурент с българските търговци. Тя има 812 къщи, 2 големи синагоги и 5800 души. Отношенията им с българите са враждебни заради съперничество в търговията. Ползват се с покровителството на турските власти и притесняват по всякакъв начин християнското население.

На 12-ти започнали да пристигат от селата мъже, жени и деца, между които имало пълни коли с ранени. Те разказвали, че по полето се търкаляли мъртви тела, рязани и дупчени (по еврейските ритуали) и вонята била нетърпима.

Отбраната е съставена от опълченски дружини – около 3000 човека. Останалите 2500 руски бойци са в 3 драгунски, 1 казашки полк и 3 полубатареи.

Английският агент в щаба на Соломон Леви – Юлий Викед разказва:

„Аз не съм в състояние да опиша всички ужаси на сцените … Башибозуците, които дойдоха със Сюлейман паша от Албания, върлуваха и беснееха … убиваха без ни най-малка причина всекиго, само и само да наситят своята страст. Офицерите, ако би могло да се употреби такова название за албанските или други такива нередовни войски на падишаха, бяха изгубили всякаква власт над побеснелите…“

Викед се опитва да прехвърли вината за изстъпленията и погромите изцяло върху нередовната турска войска, което е явна лъжа. Тази войска, сравнително малобройна (около 800 – 1000 души), не е могла сама и в кратък срок да избие близо 15 000 жители и бежанци. Българите се съпротивлявали и тези, които имали оръжие, се барикадирали в къщите си. Това дало повод турците и евреите да ги обвиняват, че те са предизвикали турците да отидат до „такава крайност“.

Как представят нещата евреите – в Еврейската енциклопедия с фалшив патос:

“С освобождаването на редица градове от турците, местните евреи са подложени на най-жестоки преследвания. Селяните от Свищовско, които смятат евреите за привърженици на турския режим, ограбват, изгонват и убиват евреите от Свищов. Изгонват ги и от Видин, Стара Загора и други места и те са принудени да бягат в чужбина. Случвало се е дори руските войски да спасяват бягащите евреи от яростта и жестокостта на българите. В Казанлък през август 1877 г. масово избиват местните евреи. Това предизвиква негодувание във Франция, Англия и САЩ…“

Това е абсолютна лъжа. По това време Казанлък е окупиран от войските на Сюлейман паша, които атакуват Шипченския проход.

От документите става ясно, че именно евреите са подбудители на кланетата, те участват в разграбването на българското имущество и ценности; извършвали са особени ритуали с кръвта на убитите християни  и заедно с турците са избягали в Одрин, Цариград и други градове, страхувайки се от отмъщение и наказание за извършените престъпления.
Разкази за ритуали
От данните става ясно, че в лагера на Сюлейман паша на Аязмото и на други места са извършвани странни еврейски ритуали и убийства на пленени българи. Част от ритуалните убийства било разпъване на кръст и заковаване като Христос с гвоздеи на ръцете и краката. В лозята на една круша бил закован един мъж и след Освобождението намерили голите кости. Други били горени живи на жертвеници, описани от даскал Петър Иванов.
Някои от ритуалите били по-особени. Отделени по-лични българи и българки (по-стройни, здрави и красиви) били заколвани на дръвници като животни. Евреите от Стара Загора в медни казани събирали християнската кръв и топели в нея дрехите си. След като изсъхнели, те ги обличали съгласно ритуала – за да се подмладят по мистичен път, придобивайки качествата и красотата на убитите. Подобни еврейски ритуали се описват от редица други книги.

Свидетелствата на Димитър Илков - ето какво казва той:

“Докато се намирали русите в Стара Загора, в еврейските къщи се укривали най-престъпните и най-кръвожадните турци. Когато градът паднал в ръцете на Сюлейман паша, евреите отказали да дадат прибежище в къщите си поне на едно християнско семейство. Те предавали българите и посочвали скривалищата им. Тези и много други тям безчовечни престъпления озлобили твърде справедливо всички старозагорски българи спрямо евреите.

След изгарянето на града, заарските (старозагорските) евреи побягнали с турците заедно към Одрин и Цариград. Докато продължавал боят на Балкана, евреите предали на турските власти в двата последни града мнозина старозагорци, които живеели по-отдавна или спасили главите си случайно с бягство. Те били избесени позорно по мегданите и пред джамиите.

Доволен от специализираните услуги на съплеменниците си, при изтеглянето си от Стара Загора, Сюлейман паша подтикнал евреите да напуснат града с неговите войски.
Разбираемо е, че когато войната се свършила и България станала свободна, заарските евреи не посмели да се завърнат назад по домовете си. Забогатели от плячката и от добрите кярове (далавери) през време на войната, мнозина от тях си останали в Турция, а други се заселили в Пловдив, Чирпан, София, Татар Пазарджик.“

Отмъкнатият от башибозуците едър рогат добитък бил продаден на евреите в Одрин и Цариград за нищожна цена.

Свидетелствата на даскал Петър Иванов, записани във „Възпоменания от разбърканите времена“ от 1885 г. допълват картината. Той посещава града след напускането му от евреите и турците, които го оглозгали като лешояди:

„… Беше късно, като влязох в града. Но какво думам? Град нямаше вече… То беше само един куп от развалини от страшни по-страшни… По улиците само кости и глави, кости и глави… от „героя“ Сюлейман паша. По-страшното беше, че в това време се връщаха робините старозагорски от Одринско, където Сюлейман, след като изклал мъжете им, беше ги изпратил да оплакват дните си немили недраги в одринските кърища. Тези нещастници знаеха местата, където пред очите им бяха изклани мъжете им, синовете им и дъщерите им. Там те с висок глас оплакваха останките им, прегръщаха костите и огнилите им дрехи.

Едно баснословно множество кучета, които се бяха настървили от ядене на човешко месо, придаваха още по-голям страх на зрителя със своя див и необикновен вой. Човек не можеше да се приближи към тях  – толкова бяха подивели. Тези кучета се избиха до едно.

Току при края на града видяхме жертвеници, дето живи хора са били горени. На клона на едно дърво висеше изсушена една кожа, притежателят й трябва да е бил дран жив. Тази кожа после се тури в спирт и когато един английски кореспондент мина през града ни, дадохме му я да я занесе подарък на Бийкънсфийлда (Бенямин Дизраели).”

Не знаем дали еврейския лорд Биконсфилд Бениамин Дизраели е получил кожата на живоодрания българин от Стара Загора… Отвратителният чифут обаче продължавал да се кълне, че „не били извършвани никакви жестокости и това били само преувеличени слухове и клевети“.

Малко се знае у нас, че и Разорението на тракийските българи през 1913 е извършено не от османска или турска власт, а от еврейската ложа “Младотурци” на солунските дьонмета, която превзема властта с преврат, организиран от английските служби.

Смех

Днес се чувствам като сириец - и властта не мога да трая, и опозицията също!

     *
Всеки път след като съм ходил във фризьорския салон ме мъчи един въпрос - защо ме питаха как искам да ме подстрижат?
     *
- Защо мъжете искат да се женят за девствени жени?
- За да не може да ги критикуват.
     *
- Докторе, ужасно ме боли задника!
- Къде бе, моето момче?
- Ми тук - около входа...
- Виж сега, да ти обясня... Това не е вход, а изход, по принцип.
     *
Не се срамувам от бедността си...
До нея стигнах с честен труд!
     *
Моля, пишете на кирилица,защото не е едно и също - “Пенка отиде на къра.” и “Penka otide na kura."
     *
Жена ми започна да подмята какво иска за подарък за предстоящата ни годишнина:
„Искам нещо лъскаво, което да вдига от 0 до 150 за 3 секунди.”
Купих й кантар за баня.
     *
Влиза принца при спящата красавица и какво да види..... Празни бутилки и презервативи, смачкани салфетки...
А на стената пише с големи букви
"Каквото искате правете, само не я целувайте"

петък, 27 септември 2013 г.

Мозайка!

"Речта на селския крал" ВИДЕО

Само селяните ще оправят тази държава, ще заяви убедително Диян Мачев, в спектакъла "Речта на селския крал", от Румен Леонидов - копродукция на Сатирата и Драматично-куклен театър "Иван Димов", Хасково. Режисьор и автор на драматургичния текст, е  Елин Рахнев. 
Българският Дани де Вито, е в ролята на селски кмет, възправил се срещу нелепиците на криворазбраната цивилизация. Монологът на  Малкия Мавруд, както е известен сред местните люде, е трагикомична изповед, в която се оглеждат учудването, възмущението и болката на повечето будни българи, несъгласни с наложения им пластмасов модел на живеене, дишане, хранене и правене на любов.   
Пиесата е по култовото интервю на кмета на село Катунци Георги Коцев

Цитат на деня

Бойко: Номинирахме за кмет на Трън дама, като Станишев

„Малко е съвпадението, дори и забавно от Станислав на Станислава. Или, понеже Станишев оприличава БСП с дама, а мен с кавалер, и ние в този дух на модернизъм, да сме модерни, затова решихме и в Трън да изкараме кандидат-дама, да си имаме и ние дама. БСП си има дама в лицето на Станишев, ние да си имаме дама в лицето на кмета на Трън – Станислава”, каза пред присъстващите на площада в Трън Бойко Борисов.

Актуално!

Нувел Обсерватьор: Станишев предвожда комунистически мутанти и корумпирани олигарси в съюз с фашистка партия

Авторитетния френски седмичник Нувел Обсерватьор публикува в броя си от 26 септември статия за събитията в България, подписана от журналиста Жан-Батист Ноде. Изданието подчертава, че Сергей Станишев, който е председател на ПЕС (Партията на европейските социалисти), се е съюзил с фашистката формация Атака. Повод за публикацията е писмо до ПЕС, с което се иска отстраняването на Станишев. Писмото е изпратено от гражданската инициатива Кръстьо Пастухов, наречена на името на българския социал-демократ, убит от комунистическия режим в затвора на 28 август 1949. Статията е илюстрирана със снимка на привърженик на БСП, манифестиращ в София през август 2013 с портрет на Сталин.

България: Скандал в Европейската социалистическа партия
Президентът на Българската социалистическа партия, който председателства също Партията на европейските социалисти се е съюзил с фашистка формация. Гражданското общество иска главата му.

Европейските социалисти и в частност френските, са озадачени. Български граждански организации изискват в отворено писмо - копие от което получи и Нувел Обсерватьор - отстраняването на Сергей Станишев, президент на ПЕС и дори неговото изключване от тази формация, която обединява социал-демократите в Европейския съюз. Жан-Кристоф Камбаделис, вице-президент на ПЕС, който е получил писмото, е останал объркан.

Каква е причината за това искане? Не само, че българската социалистическа партия (бивша комунистическа), също председателствана от Станишев, никога не е отрекла тоталитаризма и дори се позовава на сталинското наследство, но днес тя се е съюзила, за да запази властта, с фашистката партия Атака, която е открито расистка и антисемитска. Този съюз провокира вълни от протести на възмущение, които разтърсват страната повече от 100 дни.

Организацията, предприела инициативата за писмото се нарича "Гражданска инициатива Кръстьо Пастухов", на името на социал-демократическия лидер, убит в затвора през 1949 от комунистите, предшественици на българските "социалисти".

На много места в Източна Европа комунистическите партии станаха "социалистически", за сметка на истинските социал-демократи, понякога оцелели от репресиите. Наистина, Социалистическият интернационал се колеба да приеме в редовете си тези мутанти. Страховете се оказаха оправдани. "Социалистическите" предводители от Изток не само флиртуват с ултранационалистите и крайната десница, но и станаха олигарси, които не отстъпват пред нищо (корупция, убийства, т.н.), за да се обогатят. Спазвайки "социалистическия морал", разбира се.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 106-и!

Слуховете за подадената оставка на Пламен Орешарски се оказаха силно преувеличени и тази вечер пред Министерски съвет започва поредният протест срещу кабинета. Основна тема днес е обявлението във Фейсбук, че премиерът Пламен Орешарски е подал оставка, което разбуни интернет. Впоследствие това бе опровергано от правителствената пресслужба.Конфликт между демонстранти и пенсионери се заформи тази вечер на площад „Независимост”.   Докато протестиращите скандираха против властта, в един момент от бившия Партиен дом излязоха голяма група възрастни хора. Стана ясно, че те са били на празненство по случай 1 октомври – Ден на пенсионера. 

Оставка 2-ра част!

Хиляди благодарят със СМС на Орешарски за оставката

Хората, които разпространяваха съобщението за падането на кабинета, вече пускат СМС-и на премиера на личния му номер 0889099666, с които му благодарят за подадената оставка.
Хората, които в личните си профили във фейсбук декларират, че вече са изпратили СМС на Орешарски вече са неизброимо много.
СМС-акцията е втора час на започналата точно в 16 часа атака, според която всеки, подкрепящ протеста трябваше от личния си профил да разпространи съобщение, че отнякъде е чул, че Орешарски е подал оставка.
Акцията бе замислена късно снощи в една от многото фейсбук групи като отговор  на контролираните от правителството медии за “гьобелсовата им пропаганда”.
Редица от новинарските сайтове се вързаха на слуха и така го направиха още по-мощен.
Междувременно българската версия на Уикипедия също бе променена и световната енциклопедия обяви краят на правителството на БСП-ДПС и Атака. Това обаче продължи едва няколко минути, след което статията беше редактирана.

Актуално!

Оставката на Орешарски - Ко? Не!

Премиерът Пламен Орешарски няма да подава оставка. Това съобщиха за БНР от Пресслужбата на правителството. Повод за това изявление стана новината , че в социалната мрежа Фейсбук текат съобщения за оставка на правителството. Вълна от слухове и неофициални сведения за оставката на премиера Пламен Орешарски и цялото правителство заля в петък социалната мрежа Фейсбук.

Информация за овакантяването на поста на "Дондуков" 1 се появи още в ранния следобед в някои сайтове, като на места се уточняваше, че става въпрос за организирана кампания, целяща да използва методите на дезинформация, характерни за управляващите.

Точно в 16.00 часа потребители на Фейсбук масово започнаха да съобщават за оставката на кабинета "Орешарски", сочейки различни причини за решението – здравословни проблеми, трите провалени заседания на парламента, скандалната кадрова политика на правителството и други.
Тук можете да прочетете пълния текст на писмото, с което протестиращите организират акцията в социалните мрежи "Орешарски подаде оставка":

"С няколко приятели от протестите организираме една акция днес и ще се радвам, ако можеш да се включиш. Идеята е да съберем 200-300 души (хора с широка мрежа от ФБ приятели), които едновременно да напишат ФБ статуси, че правителството на Пламен Орешарски е подало оставка. Примерно: "Пламен Орешарски току-що подаде оставка" или "Чух, че Орешарски е подал оставка" или "Правителството падна!" Хубаво е текстовете да са различни, за да не се разбере лесно, че това е предварително подготвено събитие.

Идеята е да създадем чрез масирана ФБ кампания гореща новина и да направим това, което властта отказва да направи вече толкова време. Защото езикът не само отразява реалността, но и я създава. Ако правителството непрекъснато тиражира лъжи в опит да ги превърне в истина (по Гьобелс), ние можем да хвърляме техните камъни по техните глави.

Въпросът е: ще успеем ли да накараме медиите да глътнат стръвта? Можем ли да създадем фалшива медийна новина, която поне са няколко часа да се превърне в реалност? Ясно ми е, че подобна акция едва ли може да промени радикално ситуацията, но поне ще бъде още един неприятен трън за властта, като най-малкото ще побърка от работа ПР-ите на Орешарски. Така ще обърнем ситуацията в наша полза: вместо ние да искаме оставка, правителството ще трябва да се оправдава, че не е подавало оставка.

За разлика от други подобни акции (например прословутото предаване на Ку-ку за АЕЦ Козлодуй), няма да ползваме официална медия, а Фейсбук, т.е. социална мрежа/ лично пространство, което съответно не попада под медийното законодателство. Също така с този статус не призоваваме към насилие или омраза. Нито пък пускаме фалшив сигнал за тревога. Както каза един мой приятел, „Оставка на правителството - това не е тревога". Просто вирусно споделяме един "слух".

Акцията е насрочена за този петък (27/09/2013) точно в 16:00. Място: Фейсбук. Ще помоля информацията от това съобщение да остане конфиденциална и да не се споделя във ФБ групи (само от уста на уста с проверени хора), за да запазим елемента на изненада."

Актуално!

Борисов: Броиха ни като овце

Вчера ни броиха в парламента като овце. За пореден път стана ясно, че този парламент трябва да се разпусне и да има нови избори, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента след проваленото заседание на Народното събрание поради липса на кворум. „Крайната цел е незабавната оставка на това правителство. Ние няма какво да си дебатираме с тези хора. Те са нелегитимни”, каза Борисов.
„Със 111 души БСП и ДПС, даже вече техните хора три дни подред не идват на работа и не могат да осигурят кворум. А това е задължение на управляващите”, заяви Борисов.

„Както виждате, всички сме тук. Всички сме тук и чакаме управляващите да си осигурят кворум. Те не могат, не са в състояние. Тази партия – БСП, не е в състояние да управлява. Те нямат нито моралното, нито физическото право”, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Ние всеки ден сме в зала. Всеки ден сме в парламента. Както г-н Местан каза – физически или ментално. Физически виждате – ние сме в парламента. Това, че те вчера с трикове се опитаха да броят овце как се броят. Дадоха на някакви хора, които изтичаха и казаха – да, има кворум, нещо абсолютно недопустимо. Беше зачеркната електронната биометрична система вчера при гласуването. Миков се усети, че не е никакъв председател и каза – дайте да преброим, но Мая Манолова, която освен военно министерство, явно командва и парламента, го дръпна за ръкава и му каза – няма да броиш”, коментира Бойко Борисов.

На въпрос не поставя ли политическите трикове над политиката Борисов заяви: „Защо да функционира парламентът, защо парламентът днес не избра правителство, защо днес не избра председател на парламента. Г-н Миков е видно, че не става”.

Актуално!

Атентат срещу Ердоган!

Извършен е атентат срещу турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, пише в. "Хюриет".  
В ранните часове на деня днес, кортежът на министър-председателя е бил обстрелян в Истанбул. Открили 7 гилзи на мястото, откъдето е стреляно. Няма данни за пострадали. Мерките за сигурност около жилището на министър-председателя в най-големия турски град са засилени. По данни на очевидци нападателят е бил мъж, допълва изданието. Твърдеше се, че стрелецът е причаквал министър-председателя на път към за международното летище "Сабиха Гьокчен" на 30 км от Малтепе, за да открие огън. 

Актуално!

Мишо Миков свири край! Няма кворум

След две регистрации шефът на Народното събрание Михаил Миков се принуди да закрие работния ден преди да го е открил.
Този път ГЕРБ не само не се регистрираха, но и не влязоха в пленарната зала. Въпреки това депутатите на Борисов са в сградата на Народното събрание - в кулоарите и в кафето, снабдени с папки и готови за работа.
При първата регистрация електронната система отчете 109 народни представители при нужни 121. При втората регистрация 111 народни представители се бяха регистрирали.

Актуално!

Надлъгването продължава, пак няма кворум

За трети пореден ден заседанието на парламента не започва на време заради липса на кворум. В залата са регистрирани 109 от 240 народни представители.
Депутатите на Бойко Борисов са в сградата на Народното събрание, но стоят в стаята си, в кафенето и в кулоарите.
Така те се застраховат да ни ги преброят пак квесторите и без да са регистирани в електронната система, и председателят Михаил Миков да обяви, че има кворум.

Актаулно!

„Атака“ се заселва трайно в Брюксел

„Атака“ остава в Брюксел и следващата седмица.

Това обявиха депутатите на Сидеров в изявление пред медиите от белгийската столица. Това означава, че политическото напрежение тук и парламентарната криза, породена от отсъствието им, ще продължи още седмица.
"Атака" са в Брюксел, за да протестират срещу депутатката от Европейската народна партия Дорис Спек, която нарече преди време партията расистка и националистическа.
Депутатите се опитаха да връчат на ЕНП "Планът „Сидеров“
който може да отговори на въпроса дали са расисти и ксенофоби. Вратите на ЕНП, обаче, останаха заключени за националистите.
Самият Сидеров не се появи пред медиите в Брюксел
а обяснението на депутатите му беше, че е на друга важна среща.  „Атака“ заявиха, че ще имат важни срещи в Брюксел и през следващата седмица, предаде БНР.
Отсъствието на депутатите от партията в парламента е причина за проблемите с кворума в Народното събрание.

Антипропаганда!

Tурският език вече е задължителен в училище! ВИДЕО

Турчеещите се българчета вече ще могат да учат спокойно турски език в българските училища!
Лютви Местан беше поискал  задължително да има най-малко 4 часа турски език в седмичната програма на учениците.
Реверанс към  ДПС направи образователният министър Анелия Клисарова, която обяви, че се въвежда ЗАДЪЛЖИТЕЛНА избираема подготовка по майчин език. Какви глупости наговори - можете да видите и чуете в специално подбраното 

Скандално!

В „Билла“ чистят фекалии до хляба! Снимка

Камион изпомпва фекалии точно до картофи, мляко и хляб
Сн.М. Ангелов
Една от най-големите вериги за хранителни стоки у нас "Билла" не признава нито една
хранителна норма. Жители на кв. "Орландовци" сигнализират с шокиращи данни пори какви условия се съхраняват храните в магазина на "Билла" в района, които могат да доведат до епидемия от различни заболявания.
Фекалии и препарати за чистене буквално се изливат върху продукти от първа необходимост като хляб, мляко, месо, плодове и зеленчуци. Машините, с които се изпомпват отходните води от тоалетните в магазина, се намират на метри от палетите с хляб или от кашоните с домати и краставици, пише столичен вестник.
"Виждали сме как изтичат нечистотии до щайгите със зеленчуци", шокирани разказват свидетелите на ежедневното изпомпване на тоалетните от магазина. В същото време кофите за боклук и камионите за смет стоят на сантиметри от мляко и месо. Заразяването с опасни бактерии изобщо не е изключено, уплашени са жителите на квартала. Десетките им опити да сезират здравните служби за проверка на хигиената в "Билла" обаче не са дали резултат досега. Според запознати управителите на веригата плащат солидни рушвети на инспекторите, за да си затварят очите за шокиращите нарушения на нормите.
А "Орландовци" е един от кварталите на София, в които липсва канализация и затова има инфекции като хепатит Б, заболели от стомашно-чревни разстройства. В "Орландовци" са готови да излязат на протест заради кошмарните условия, в които се съхраняват храните.

Разкрития!

САЩ налага ГМО в България, показват секретни грами на US-посолството

Законодателството за отглеждане на ГМО в България е било внимателно следено и привържениците на ГМО са активно подкрепяни и финансирани от посолството на САЩ – показва нова серия секретни дипломатически документи разсекретени от Уикилийкс.
Основна пречка срещу приемането на либерално ГМО законодателство според грама [06SOFIA1173], изпратена през 2006 г. от шарже д’афер Караянис, е председателят на Българската академия на науките (БАН), Иван Юхновски. Атанас Атанасов, шеф на Агробиологичния институт разказал в посолството, че Юхновски е изпратил различни „експерти, които знаят много малко за науката за ГМО” в парламентарните комисии по околната среда и земеделието да критикуват законопроекта.
Лобистите за ГМО, с покрепата на зам.-министъра на земеделието Светла Бъчварова, са изпратили писмо до Европейската комисия с питане дали българският закон е в съответствие със законодателството на ЕС. “Атанасов смята, че България може да бъде санкционирана, ако се докаже, че законът не съвпада с политиката на ЕС, което може да се превърне в тоягата, необходима на поддръжниците на ГМО тук за да убедят правителството да преразгледа закона”, пише още Караянис

Посолството в София има добре дефинирана стратегия, подкрепена от бихотехнологичната индустрия на САЩ и важни местни доверители – пише посланик Макълдауни до Държавния департамент през януари 2009 г. в некласифицирана грама. [09SOFIA23]

Доверителите трябва да бъдат финансирани, за да проведат информационна кампания за търговските и икономическите ползи от ГМО. Те сформирали консорциум, който одобрил предложената от американците програма. Консорциумът включва Националната Селскостопанска Академия, Държавната Комисия по Биологична Безопасност, Университети по селско стопанство и храни и институти, местната Асоциация на Селскостопанските Производители и специализираните медии (телевизия Агромедия).

През 2010 г. американското лоби има реален шанс да успее, защото либерализирането на ГМО става стратегическа цел на правителството на Бойко Борисов. Изправено пред съпротивата на голяма част от българското общество, правителството е решило да наложи тактически мораториум от 5 години. Целта на мораториума е да предизвика ЕС да го разкритикува като противоречащ на европейското законодателство, след което под заплахата от европейски санкции да бъде приет нужния законопроект – тази хитрост разкрил министър Найденов пред посланик Уорлик.

В началото на февруари 2010 Джеймс Уорлик изпраща във Вашингтон некласифициран доклад [10SOFIA105], в който пише следното: “Проектозакон, който би съгласувал настоящия режим на ограничения за биотехнологиите със законодателството на ЕС, беше заграбен от групи, които са против ГМО. В резултат и като тактически отговор, правителството предлага допълнение към законопроекта – 5-годишен мораториум върху освобождаването на ГМО в околната среда или за селскостопански цели. Правителството очаква, че след приемането на новото законодателство Европейската комисия ще погледне на мораториума като забавяне в прилагането на закона и на България ще й се наложи да или да го отмени или да се сблъска със санкции, нещо, което това правителство, отчаяно от липсата на пари, много би искало да избегне.

Подложено на силен натиск да измени проектозакона, сегашното правителство предложи добавяне на петгодишен мораториум върху освобождаване на ГМО продукти в околната среда или за селскостопански цели. На 11 февруари, по време на среща с посланика, министърът на земеделието Мирослав Найденов призна, че този мораториум е тактически подход, целящ постигането на стратегическата цел този проектозакон да бъде приет. Той очаква, че след приемането на новото законодателство, Европейската комисия ще погледне на мораториума като забавяне в прилагането на закона и България ще трябва да го отмени. Според Найденов би било по-лесно да се премахне мораториума под натиск от ЕК отколкото да се промени законодателството.”

Уорлик отбелязва, че тази стратегия е “ходене по тънко въже”, тъй като общественото мнение е спечелено от анти-ГМО реториката.

Ако Найденов е прав и ЕС в крайна сметка принуди България да вдигне предложеният мораториум, правителството ще има извинението, от което се нуждае, за да либерализира най-накрая българския биотехнологичен режим – заключава посланикът.

Смех

Мисля, че беше логично да бием германците. Все пак не може нация, която се напива с бира, да победи нация, която изтрезнява с бира!
      *
- Скъпи, събуди се, будилникът звъни!
- Спя още... Ще му звънна аз после...
     *
- Не му е лош испанския, само произношението му е някак напрегнато.
- Ами как няма да е, като три години учебника му е седял в тоалетната.
     *
Все по-трудно е да срещнеш вежлив човек, който да не се опитва да ти продаде нещо.
     *
Говорят си две жени:
- Ех, че живот...връщаш се от работа и още работа вкъщи. Днес мих пода, утре прозорците...
- А мъжа ти?
- За мой късмет може сам да се мие.
     *
Знаете ли защо моторите нямат резервна гума?
Защото като спука гума, за моториста е по-важно не къде му е гумата, а къде му е главата!
     *
Циганин се завръща след две години от гурбет и гледа,
че Айшето е бременна.
-От кого забременя -попитал циганина и като я започнал
бой, бой .........
-От твоя портрет на стената забременя, отговорила ревейки циганката.
Циганина се успокоил и отишъл на двора да пуши. След
малко влиза в къщата бесен и като започнал да налага
Айшето,бой ,бой и крещи:
-От портрета а, от портрета, аз там съм до кръста.

четвъртък, 26 септември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 105-и!

Протестът се разцепи на 105-ия ден от началото си, а поводът за това стана известната с отвореното си писмо до Бойко Доника Георгиева.
Около 100 души останаха на Ларгото и отказаха да тръгнат след шествието, което за втори пореден ден се отправи към партийните централи.
Обяснението им беше, че Доника е довела гербери от Благоевград, които заедно с нея са застанали начело на митинга, а те отказват да вървят във водено от тях шествие.
Около 400 души преминаха през централите на БСП и ДПС. След това те се върнаха обратно на Ларгото и тръгнаха по обичайния си маршрут към парламента.

Актуално!

ГЕРБ внесоха втори вот на недоверие по време на дебатите за първия

ГЕРБ внесоха втори вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Това обявиха депутатите от ГЕРБ Лиляна Павлова, Димитър Главчев, Красимир Велчев и Димитър Лазаров пред репортери минути след като бяха в деловодството на парламента.
В същия момент в зала вървяха дебати по първия внесен вот на ГЕРБ, който е с абсолютно същите мотиви.
От ГЕРБ обаче не признават заседанието за легитимно и затова считат, че дебати по първия им вот не са се състояли.
Дебатите в зала приключиха преди минути. Зам. председателят на парламента Христо Бисеров обяви от трибуната, че гласуването на първия вот на недоверие ще бъде утре от 11,00 ч. – 24 часа след закриване на дискусията, както повелява Правилникът.

Актуално!

Парламентът- Цирк „Балкански“

С надлъгване между ГЕРБ и БСП започна днешното пленарно заседание на Народното събрание, по време на което трябва да се обсъжда внесения от бившите управляващи вот на недоверие към кабинета "Орешарски".  Заседанието започна с половин час закъснение. Около 9.30ч. групата на ГЕРБ, която вчера отказа да се регистрира и по този начин провали заседанието и насрочения дебат по вота, влезе в залата  и председателят на парламента Михаил Миков обяви, че има достатъчно депутати за кворум.

Той поиска квесторите да преброят дали зад банките има над 121 души, колкото е изискваният минимум присъствие по правилника на парламента. След като получи резултатите Миков заяви, че има кворум от 207 присъстващи, откри заседанието и подложи на гласуване седмичната програма на парламента.

От ГЕРБ възразиха, че проверката трябва да бъде направена чрез електронната система за гласуване, като се позоваха също на правилника. Миков обаче отказа с аргумента, че в залата очевидно има достатъчен брой депутати и не нужна проверка чрез електронната система.
ГЕРБ ще сезират Конституционния съд (КС) заради начина на преброяване на кворума в парламента.
„Ще сезираме Конституционния съд за тези груби нарушения на парламентарния правилник“, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.
"Шпикерът на парламента не е шпикер, а е шмекер", каза в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който напусна гневен пленарната зала, след като Михаил Миков откри заседанието чрез кворум, осигурен с преброяване от квесторите.

Актуално!

Миков откри заседанието на парламента с финт!

С процедурен финт председателят на парламента Михаил Миков успя да открие заседанието на Народното събрание днес след втори опит. Вместо електронна регистрация, той помоли квесторите да преброят депутатите.
Те преброиха 207 народни представители, след което Миков удари звънеца и обяви: „Откривам заседанието!“.
Веднага щом Миков обяви началото на заседанието Димитър Лазаров от ГЕРБ излезе, за да оспори решението на председателя, като подчерта, че по правилник проверката за кворума се извършва чрез компютър. Миков обаче бе категоричен, че заседанието е открито и предложи на бившите управляващи, ако желаят, да оспорят законността на заседанието пред Конституционния съд.
След като парламентът заработи, в пленарна зала влязоха министрите от кабинета “Орешарски”, които бяха посрещнати със смесица от възгласи “Оставка” и ръкопляскания.

Актуално!

Бойко: „Не ние трябва да им осигуряваме кворума“

ГЕРБ ще иска оставката на Миков като парламентарен шеф

„С нашето действие показахме вчера, че кворумът в залата е задължение на ръководството на парламента и на мнозинството. Не ние трябва да им осигуряваме кворума, ние не сме направили нищо, което нарушава парламентарната практика“  Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия по повод отказа на партията му да се регистрира в парламента за дебатите по вот на недоверие. „В момента в парламента има конфигурация, която не отговаря нито на обществените очаквания, нито на резултатите от изборите. ГЕРБ е първата политическа сила в новата история, която два пъти печели изборите. Нашето състезание, на политиците, е на изборите“, заяви той. Борисов заяви, че днес ще поиска оставката на Михаил Миков заради отсъствието на депутатите от „Атака“. По думите му, кворумът е грижа на председателя на парламента и той трябва да дава разрешение на депутатите да отсъстват.   

Разкрития

Бареков дава пари за масовка в предаването му! Видео

Младеж от Пловдив: Взех 40 лева, за да присъствам в предаване на Бареков

“Възмущаващо е да се плаща на млади хора за участие в медийни прояви или протест. Имаме информация, че Николай Бареков предлага по 40 лева на младежи и футболни фенове, за да участват в предаването му довечера в Пловдив”.  Това заяви за Plovdiv24.bg кметът на район “Тракия” Костадин Димитров. Той поясни, че няма информация дали на платените участници в предаването ще им бъдат възлагани други задачи, или от тях се иска само присъствие в масовката.

Младеж твърди пред изданието, че емисар на Бареков обикаля и вербува младежи да присъстват на площада пред сцената на предаването. Нищо друго не се иска от тях, освен двучасаво присъствие. момчето чистосърдечно си признава, че е взело парите.
 Видео от тук: http://news.plovdiv24.bg/455795.html

Смех

Говорят си двама психиатри:
- Сега имам един много интересен случай на раздвоение на личността.
- Да? И с какво е интересен толкова този случай?
- Работата е в това, че успях и от двамата да взема пари за лечението.  
   *
 Един шоп се явява на изпит по английски. Изпитващият го пита:
- Как е на английски "ела тук" ?
- "Come here", отговорил шопът!
Изпитващият го погледнал с изненада и му задал втори въпрос:
- А как е "отиди там" ?
Шопът мислил, мислил и накрая казал:
- Е па че идем там и че му кажем "come here"!  
   *
Седи виетнамец на една дъска и пуши. Минава майсторът, вижда го, че не работи и го пита:
- К'во пра'иш ти, бе?
- Пуса - отвърнал виетнамеца.
- Що не носиш дъската?
- Теска.
- Веднага да намериш още някой и да носите дъската!
Минава след малко пак и гледа двама виетнамци седят и пушат.
- К'во правите тука, бе?
- Пусим.
- Що не носите дъската?
- Теска.
- Отивайте търсете още хора и да носите дъската!
Минава майстора отново и гледа всички виетнамци от строежа седят около дъската и пушат.
- К'во правите тука?
- Пусим.
- Що не носите дъската?
- Къса.
   *
Неотдавна бил открит магазин, в който жените можели да си изберат и да си купят мъж.
На входа висяла табела с правилата на работа на магазина със следното съдържание:
1. Вие можете да посетите този магазин САМО ВЕДНЪЖ.
2. В магазина има 6 етажа, като качеството на мъжете се повишава с увеличаването на броя на етажите.
3. Можете да си избирате мъж, от който и да е етаж и да се качвате на по-горен етаж.
4. Не се разрешава връщането на по-долен етаж.
Една жена решила да посети същият този „Магазин за мъже”, за да си намери половинка.
След като прочела на входа на първия етаж табелата: „Мъже, които имат работа” - тя веднага се качила на втория етаж. Табелата на втория етаж гласяла: „Мъже, които имат работа и обичат децата”. Жената отишла на третия. Там имало надпис: „Мъже с работа, обичащи деца и необикновено красиви”. „Супер!” - зарадвала се жената, но все пак се качила на четвъртия етаж. Там висяла табела: „Мъже с работа, които обичат деца, ослепително красиви и помагащи вкъщи”.
- - Невероятно!!! - възкликнала жената - Много ми е трудно да устоя!
Но, произнасяйки това, тя все пак се качила на петия етаж. Надписът там бил: „Мъже, имащи работа, обичащи децата, с ослепителна красота,помагащи вкъщи и много романтични”. На жената много и се приискало да остане на този етаж и да си избере половинка, но все пак, се преборила с чувствата си си и се качила на
последния етаж. И на този етаж прочела надпис със следното съдържание:
„Вие сте посетителка № 98 325 018, тук няма мъже, този етаж съществува само за да докаже за пореден път, че е невъзможно да се угоди на една жена. Благодарим ви, че посетихте нашия магазин!
А точно срещу този магазин бил открит” Магазин за жени”. На първия етаж се предлагали жени, които обичат да правят секс. На втория - богати жени, обичащи да правят секс. А от третия до шестия етаж ДОСЕГА НИКОЙ,НИКОГА НЕ СЕ Е КАЧВАЛ.
   *
Между пияници:
- Вече закусва ли?
- Не, нито капка.
   *
Младеж прегръща силно момиче и шепне:
- Чувствам се като в рая.
- А аз като в градския транспорт.
   *
Върви мравката в гората. Насреща гущера. Мравката, учудено:
- Кой си ти?
- Аз съм динозавър!
- Нали сте били умряли?!
- Лъжат. Боледувахме. 

сряда, 25 септември 2013 г.

ЧЕСТИТО!

България е на полуфинал!

България е на полуфинал на европейското първенство по волейбол! Нашите се разправиха и с Германия на четвъртфинала. Победихме немците с 3:1 гейма (28:30, 27:25, 25:22, 25:20). На полуфинала ще играем с Италия. Двубоят е в събота (28 септември). След като объркахме сметките на Полша и ги отупахме на осминафиналите, днес видяхме сметката и на Германия.
БЪЛГАРИЯ - ГЕРМАНИЯ 3:1 гейма (28:30, 27:25, 25:22, 25:20)

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 104-и!

Протестът, който   по традиция се събра на Ларгото пред Министерски съвет, десетина минути по-късно тръгна към централата на БСП .
Хората са  повече от вчера и броят им вероятно е около 1000. 

Актуално!

Шефът на американските шпиони защитава "благородното подслушване"

Шефът на американската Агенция за национална сигурност /АНС/ ген. Кийт Алекзандър защити американската програма за тотално подслушване на световните комуникации като част от "благородната мисия за защита на нацията", предаде АФП. Той коментира станалите обществено достояние детайли за действията на американските рицари на плаща и кинжала като "търсене на сензация".
 "Бъдещето на тази страна зависи от нашата способност да се защитаваме срещу кибер атаки и терористични заплахи, за което се нуждаем от необходими инструменти", подчерта ген. Алекзандър на форум за киберсигурността във Вашингтон. Именно АНС ръководи и осъществява – и до ден днешен – програмата PRISM, както и други подобни, за чието съществуване световната общественост узна през последните месеци благодарение на Едуард Сноудън.

Шефът на АНС отчете, че на територията на САЩ след 11 септември 2011 г. терористичните атаки са извънредно редки, но не така стояло положението в други части на света. "И това не е случайно. То е резултат от много усилена работа. 22-ма криптолози загубиха живота си в Ирак и Афганистан. Те са героите, а не тези, които стоят зад изтеклата в медиите информация", каза генералът.

Той обясни от трибуната на форума, че медиите създавали невярна представа за дейността на американските шпиони: "Това, което беше изведено на първо място в голяма част от публикуваните информации беше, че ние подслушваме разговорите ви, четем вашите имейли... Това не е вярно... Знаем си работата и тя е да защитаваме тази страна. А това е една благородна мисия".

Шефът на АНС не пропусна да припомни, че 50 терористични акта по света са били предотвратени благодарение на програмите, които бяха подложени на сериозна и основателна критика от близки съюзници на Вашингтон, обхващащи широк кръг страни - от Бразилия до Германия.

По отношение на Сноудън, когото Алекзандър не спомена по име , а само като "човека, от когото е изтекла информация", шефът на АНС каза: "Вярвахме му, той предаде доверието ни. Това повече няма да се случи. И това не го прави герой".

Разкрития!

Братя словаци се самоубиха  ритуално в Родопите

Двамата словаци, обесени в обща примка край село Загражден, община Баните, се казват Бранислав и Марсел Колесар. Те са били туристи, отседнали в родопското село, където местните ги виждали да се разхождат и пазаруват. Мъжете разпънали палатката си в местността на 4-5 км от Загражден и пътували с велосипеди. 
Телата са открити на 20 септември в 19:00 часа в местността „Бекирова ливада", замлище на село Загражден.
Работи се по версията за двойно и дори ритуално самоубийство.
Двата трупа са в напреднал стадий на разложение и трудно могат да бъдат разпознати.
Наоколо са намерили вещите им, колелетата, храна, празни бутилки от алкохол. Няма следи от дрога или грабеж.
Предстои ДНК-експертизи да докажат със сигурност, че труповете са именно на 26-годишния Бранислав и на 35-годишния му брат Марсел.
Проверява се кога са пристигнали в страната и региона. Вероятно смъртта им е настъпила в началото на септември, тъй като разложението на телата е в напреднал стадий.
За целта ще се прави международна поръчка до властите в Словакия. Външно министерство вече е уведомено, тъй като в случая става дума за чужди граждани и трябва чрез дипломатическите ни служби в Словакия да се търси връзка с близките на жертвите.
По-малкият брат – Бранислав, е живеел в Манхатън, Ню Йорк, разполагал е с много пари и е работел във фирма за автомобилни части. Завършил е железничарско училище в Кошице, заминава за Америка веднага след това. По-големият брат Марсел е живеел също в Кошице. Той е женен и има дъщеричка на 11 години.
От страницата на Бранислав във Фейсбук става ясно, че той е дошъл от Америка, за да прекара отпуската си с брат си. Двамата са запалени планинари и заради това са избрали Родопите като дестинация.

Самият Бранислав се увличал от религия и езотерика. Също така е и запален активист срещу правителството и проамериканската политика. Страницата му в социалната мрежа е изпълнена и с постове срещу глобализацията.


Пак там той споделя, че се чувства самотен. “Ако можех да имам приятелка, която да обичам. Някой ще ме запознае ли с такова момиче? Чувствам се самотен и ненужен”, пише Бранислав.
Обновена