събота, 5 октомври 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 114-и!

За 114-и път над 100 души излязоха на протест срещу кабинета „Орешарски“ в центъра на София.

Актуално!

Бойко се завръща във Фейсбук! ­ 2-ра част

Бойко Борисов успя да си възстанови профила във "Фейсбук" и поведе в борбата с хакерите.

Сега всички се чудят дали хакерите ще се откажат пред упорството на Бойко или от ГЕРБ ще излязат с ново съобщение за поредната хакерска атака срещу експремиера.
Припомням, че Борисов обвини за последното блокиране на профила си ДПС и БСП, които организирали заличаването на персоната му от "Фейсбук". 

Антипропаганда!

"Атака" с продуктово позициониране при пейката на Петко и Пенчо Славейкови! Снимка

"Гениалният" мозък на неизвестен талант декорира най-известната пейка в България, на която са седнали Петко и Пенчо Славейкови на едноименния площад в столицата. Около 16:30 часа в ръцете на безмълвния Петко Славейков се появи вестник "Атака".
Любопитен факт е, че само на 30 метра от мястото се намира редакцията на медията, ръководена от Волен Сидеров. Най-вероятно Сидеров си прави реклама чрез продуктово позициониране.

Разкрития!

ДС подслушвали Ванга с 5 микрофона

Ванга е била разработвана от Държавна сигурност. Тайно в стаите й в Рупите са били монтирани микрофони. "Бяха пет, сложихме ги при един ремонт на стаята, в която гледаше на хората", съобщил агент на ДС пред Светослава Рудолф (бивша Тадаръкова). Самата журналистка заяви в предаването на Люба Кулезич, че не е искала да обругава светлата памет на пророчицата, а да представи факти от биографията й.
"Имах два сигнала от хора от Държавна сигурност за това, че е била иззнасилвана", оправда твърдението си Светослава Рудолф.
"Ванга е коледна мечта, свята, деятелка на благородна кауза, не може  да опетняваш името на една светиня, както го направи", скастри я Оля ал Ахмед. Тя е дъщеря на покойната поетеса Ваня Петкова, която е била близка с Ванга.
Оценявам това, че племеницата й Красимира Стоянова постъпи доста разумно, след като чу всички лоши излияния, хвърлени срещу Ванга. Аз ако бях на нейно място щях да "скоча от масата" и да не отговарям за действията си. Това е гавра", допълни Оля Ал Ахмед.
В своя защита Светослава Рудолф повтори за двата сигнала в Държавна сигурност (ДС) за изнасилването на Ванга, вследствие на което тя ослепява. Това не е само моя измислица, не съм искала да опетня святото име на проочицата, оправда се тя.
Стоянка Мутафова имала словесен сблъсък с Ванга, която отказала да й гледа. Затова по-късно голямата актриса троснато обявила "Аз не й вярвам на тая", разказа писателят Николай Стоянов, който има проникновена книга за Ванга.

Актуално!

Виетнамският генерал прогонил Франция и САЩ почина на 103години

Генерал Во Нгуен Зиап прогонва френските окупатори от Виетнам и се бори срещу САЩ във Виетнамската война, като има основна заслуга за победата над американските военни сили, прогонването им от Виетнам с наведена глава и обединението на страната.

ген. Зиап ръководи виетнамските сили от 1940г. до победоносното им влизане в Сайгон в 1975г. и окончателната победа на Виетнам срещу САЩ и поддържаните от тях южновиетнамски сили.

От 2009 г. ген. Зиап е в лошо здравословно състояние. В нощта на 3ти срещу 4ти октомври, 2013г. той умира на 103г. възраст, съобщи агенция “Франс Прес”.

Воден от максимата “Битка до окончателната победа” Во Нгуен Зиап се доказва като един от най-блестящите стратези на модерното военно дело. Успехите му срещу Франция и САЩ печелят тяхното признание и обичта на неговия народ. Генерала посвещава целия си живот на служба на своя роден Виетнам като след дългогодишна и бляскава военна кариера става министър на отбраната, вицепремиер и втория човек след водача на нацията – Хо Ши Мин. Роден през 1911г. на 9 септември, той е най-знаменития пълководец на Виетнам.

Разкрития!

Роми искат да си купят яхти и хеликоптери по европроекти

Роми, регистрирани като еднолични търговци, кандидатствали за пари от ЕС за покупка на яхти и хеликоптери. Те искали субсидии по Програмата за развитие на селските райони, за да купят яхти и хеликоптери и да развиват с тях селски туризъм.

Не се знае кой стои зад тези хора, но има много случаи на еднолични търговци, регистрирани специално, за да кандидатстват за скъпи коли, яхти и хеликоптери, разказа шефът на Българската асоциация на бенефициентите по европейски програми Ивайло Здравков.

Заради проекти за покупка на скъпи лимузини, джипове и хеликоптери други фирми, които наистина искат да развиват бизнес на село, биват измествани и не получават пари, коментират от асоциацията. След техен сигнал вицепремиерът Даниела Бобева спира проектите, които кандидатстват единствено за покупка на скъпи возила. Бобева е изпратила писмо до асоциацията, в което се казва, че “проект, включващ единствено инвестиция, свързана със закупуване на транспортно превозно средство, не попада в обхвата на приоритетното подпомагане за развитие на селски туризъм”.

Всички кандидати, поискали да купуват лъскави возила с парите от Европа, ще бъдат оценявани наново. Проектите, които предвиждат единствено покупка на коли, няма да бъдат финансирани. В бизнес плановете, в които покупката на лъскави возила е само част от идеята за развитие на туризъм на село, ще се признават само част от разходите. Таванът за подпомагане с пари от ЕС при покупка на автомобил, независимо от цената му, ще бъде субсидията, която се полага за кола с цена 40 000 лева, обясни Здравков.

Смех

Четири периода в живота на мъжа:
1. Още не
2. Вече да
3. Още да
4. Вече не
   *
Следобед... Лъв и лъвица се пекат на слънцето. Изведнъж заека идва, удря шамар на лъва и побягва.
Лъвицата е в шок:
-Лъве, та ти си цар на животните, какво ти е? Догони го и го разкъсай!
- Остави, го, малък е, глупав, не си струва...
След време историята се повтаря, потретва и така десетина пъти. Лъвицата не издържала такава наглост и се втурнала след заека. Той обаче се мушнал в някаква тръба, лъвицата след него , но се заклещила и не могла да излезе. Заека излязъл от другия край, върнал се при нея, оправил я по пълна програма и изчезнал. Тя все пак се измъкнала от тръбата и тръгнала да се връща при лъва: опашката и подвита, ушите увиснали, засрамена....
Лъвът я погледнал въпросително и я попитал:
-Какво, при тръбата ли те заведе?!?
    *
В Перник открили паркинг на няколко нива. До най-горното ниво се достига, след като избиеш всички противници.
     *
От дневника на космически турист:
11 август, привечер. Кацнахме на Международната космическа станция. Отбелязохме събитието с руските космоновти.
12 август, сутрин. Къде е обещаната безтегловност? Не мога да си вдигна главата.
    *
- Скъпи, когато се оженим ще имаме три деца!
- И как знаеш това?
- Сега те живеят при мама!
    *
Ранна утрин. В градината пълзят два охлюва.Единият минава през парче вестник с обяви, скенира го по диагонал и казва на другия:
-Колега,много глупав народ пише по вестниците!
-Що?
-Представяш ли си, викат на къщите "недвижими имоти"!
    *
Кокошката снесла петкилограмово яйце. При нея изпращат репортер от местния вестник.
- Как стана това?
- Тайна.
- Какви са бъдещите ви планове?
- Да снеса шесткилограмово яйце.
След това репортерът задава въпроси на петела:
- Как стана това?
- Тайна!
- Какви са следващите ви планове?
- Да счупя главата на щрауса!

петък, 4 октомври 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 113-и!

Протестиращите срещу кабинета на Пламен Орешарски се събират за поредна вечер пред Министерски съвет. Тази вечер в протеста участваха около 150 души.

Мозайка!

България отвръща на удара на Би Би Си! ФОТОГАЛЕРИЯ

“Филмът на британската телевизия Би Би Си за българския курорт Слънчев бряг не е част от
кампания срещу българския туризъм, а филм за пиянството на британската младеж. Това е проблем на английската младеж. Това е проблем на Великобритания”. Такова беше становището на директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.
Ето как изглеждат улиците на великата Великобритания целогодишно.
Защото, приятели, не кочината каля прасетата, а прасетата кочината. И където са свинете, там е и мръсотията, и помията... не обратното!


Антипропаганда!

Десислав Чуколов от "Атака" показа среден пръст на протестиращите пред законодателния храм! Снимка

Заместник-председателят на "Атака" Десислав Чуколов показа среден пръст на протестиращите пред Народното събрание днес. Това съобщават самите те в социалните мрежи.
В Туитър и Фейсбук се появи снимка, показваща въпросния среден пръст, подаващ се от отворения прозорец на потеглящ от служебния изход на парламента автомобил.
Според някои от коментарите на демонстранти скандалният депутат показал среден пръст и при влизане в законодателния храм.

Актуално!

Парламентът пак без кворум! Борисов: Станишев да идва на работа и да си води и фикусчето!

Парламентът за пореден път не започна работа заради липса на кворум.Председателят на парламента Михаил Миков отначало помоли депутатите да се регистрират. След като се бяха регистрирали 110 народни представители, Миков заяви: "Тя работи системата, ама не се ползва. Ако обичат, квесторите да преброят по блокове. Знаете за Конституционния съд".
По думите му някои групи нямат секретари, затова преброяването не може да стане чрез секретари. "Всеки има право да присъства или да отсъства от залата. 110 народни представители са се регистрирали, но да видим дали има разлика между системата и присъстващите в залата", каза той. Депутатите на ГЕРБ първо не се регистрираха, а след това парламентарната им група излезе от пленарна зала.
След преброяване от квесторите се оказа, че присъстващите депутати в зала са 110. В резултат Миков обяви, че днес няма да се проведе парламентарно заседание.
В кулоарите Борисов заяви: “Станишев да идва на работа, а и да си водят фикусчето дето си го отглеждат. Аз не съм длъжен да им правя кворум.“

Разкрития

Кой държи медиите в България? Кои са агентите на ДС в медиите?

Неяснотата кой стои зад определена медия и чии интереси обслужва тя отбеляза в последните дни посланика на Германия у нас Матиас Хьопфнер. Посланик Хьопфнер преповтори добре познати истини:
 “Ако медиите се управляват от концентрирана собственост, от малко на брой на икономически и отчасти олигархично свързани помежду си структури, демокрацията е застрашена. Собствеността на медиите е в ръцете на няколко играчи, които са скрити зад привидната пъстрота на медиите. “Не е ясно кой стои зад определена медия”, каза още той и се аргументира с наблюдението си, че някои скандали има редовно водещо място в някои медии, а други проблеми се подминават. Така се подменяло общественото мнение и се атакуват определи конкуренти или политици. “
Ето  някои от “играчите”, за които германския посланик споменава.
Медийната империя на ДПС
Последните покупки на Нова българска медийна група, зад която стои ДПС, са телевизия ТВ7 и вестник “Експрес”. Нова българска медийна група притежава и “Монитор”, “Телеграф” и “Политика”. Човекът, който манипулира мнението и създава изкуствено напрежение между турската общност и етническите българи в държавата стои зад редица печатни издания и телевизия ТВ7, която Нова българска медийна група купи от човека с прякор Любо-Пъпката. Освен това Доган е бил агент на Държавна сигурност, който има цели три прякора, доказващи че е бил доста деен агент – “Ангелов”, “Сергей” и “Сава”. Предишния собственик на ТВ7 и в. “Експрес” Любомир Павлов също има топли връзки с ДПС.
Тодор Батков – човек на Чорни в България
Тодор Батков, български адвокат и бизнесмен, служи за пълномощник и представител на бизнеса и интересите на прочутия руско-израелски бизнесмен Майкъл Черни или още „Михайл Чорни”. Българското правителство обяви Чорни за заплаха за националната сигурност през 2000 г. и му забрани да влиза в страната. Чорни обаче поддържа влиянието си над своите компании – включително футболния клуб Левски, вестник Стандарт и хотела Банкя Палас – като прехвърли собствеността върху Батков.

Тодор Батков беше “осветен” като агент на ДС. Батков е бил нещатен сътрудник на Трето управление на ДС (военното контраразузнаване), привлечен през 1977 г. Оказва се, че не просто агент стои зад вестник Стандарт, а агент упълномощен от скандалния бизнесмен, изгонен от държавата като представляващ за нея заплаха – Майкъл Чорни.

АГЕНТИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ В БЪЛГАРСКАТА МЕДИЙНА СРЕДА:

Тодор Коруев (като зам. главен редактор на в. “Дума”)
Евгений Станчев (като главен редактор на “Дума”)
Петър Манджуков (бивш издател на “Дума”, обявяван вече)
Валери Найденов (бивш главен редактор на в. “24 часа” и “Класа”, обявяван вече)
Кеворк Кеворкян(сега е обявен, защото е проверен като автор на “Труд”)
Валентин Бояджиев (бивш отговорен редактор на в. “Уикенд”)
Георги Готев (бивш зам. главен редактор на “Стандарт”)
Сред собствениците на медии, “осветени” досега като агенти на ДС, са още
Димитър Иванов (в. Земя”)
Красимир Гергов (като собственик в “Класик ФМ радио”)
Тошо Тошев (“Медия холдинг”)
Радосвет Радев (“Дарик радио”)
Красимир Узунов (агенция “Фокус”)
Петър Пунчев и Константин Тилев (радио “ФМ+”, “Мила ФМ”, “Орфей медиа ФМ”)
Георги Агафонов (“Вяра тв”, “Хип хоп тв” и “Хот тв”)
Освен на локални политически/икономически или олигархични кръгове, на които служат български издания има и такива, които защитават интересите на чуждестранните лобита у нас. Например на американското, или руското такова. Може да видите как една медия открито лобира за “АЕЦ БЕЛЕНЕ” и Южен Поток, които са руски проекти, а друга – за конкурентните на тях, например Набуко, подкрепян от американците и турците, бива изтъкван и промотиран за сметка на Южен Поток. Държави като САЩ и Русия използват свои издания у нас, за да промотират политиките си в съревнованието да затвърдят позициите си у нас

Смех

- Нормален депутат от "Атака"?
- С колко букви?
- С николко, шегувам се...
     *
 - Какво е еврейско ПТП?
- Колите отвън са абсолютно здрави, но всеки вътре е със сериозни травми...
     *
 В ресторант:
- Келнер, какво е това?
- Господине, нали поръчахте пържено пиле!
- Кажи на готвача, че това пиле е толкова сурово, че все още може да му спаси живота!       
     *
Седят си двама грузинци, пийват вино. Наблизо минава погребална церемония.
- Кой си е заминал? – пита единият.
- Гиви. Цял живот пиене, пушене, по жени…
Продължили да пият. Малко по-късно отново минава погребална церемония.
- А сега кой?
- Гоги. Не е пил, не е пушил, само с една жена през целия живот.
- Виждаш ли? Само 15 минути разлика.
- Сипвай!  
     *
Наложило се млади и стари да живеят под един покрив.
За разлика от много други, живяли в мир и разбирателство.
Един ден както си седяли в стаята свекър, свекърва и снаха,
свекървата казала :
- Ех снахо, хубава си ни е къщичката, само дето
стените искат боядисване, но нямаме с какво.
Скочила снахата. Отрязала брадата на свекъра.
Направила голяма дебела четка и боядисала стените.
Седнали пак всички дружно да пият чай, а свекървата казала:
- Ех, снахо, разхубави се нашата къщичка, ама тия стари
прозорци я загрозяват. Искат боядисване, ама нямаме с какво.
Скочила снахата. Отрязала мустаците на свекъра.
Направила четка и боядисала прозорците.
Мръкнало се.
Прибира се мъжът от работа и гледа баща си седи пред къщата.
- Тате, защо седиш навън? - попитал синът.
- Абе вътре жените са се хванали да правят баница.
Не знам яйца имат ли, нямат ли...
     *
Срещат се двама евреи.
- Как е?
- Зле е.
- Защо зле?
- Жена ми спи с лорд Балтимор.
- Да, не е добре.
- Вярно, че и аз спя с неговата жена.
- Това е добре.
- Не е добре. Има две деца от мен.
- Това е зле.
- Но и от лорда жена ми има две деца.
- Тогава сте квит!
- Къв квит бе?! Аз му правя лордове, а той на мен евреи.
      *
Каква е разликата между инфлация и хиперинфлация?
Ако отидете в магазина с торба пари, и сте оставили торбата на входа и откраднат парите е инфлация. А ако не откраднат парите, а торбата - хиперинфлация.

четвъртък, 3 октомври 2013 г.

Актуално!

Стрелба пред Капитолия, сенатори са под блокада

Поради проблем със сигурността е отцепила района около Конгреса на САЩ. Сенатори съобщават, че са чули изстрели край Капитолия, предаде Франс прес.
"Чуха се изстрели пред Капитолия. Ние сме под временна блокада”, съобщава сенатор Клеър Макаскил.
Автомобили на “Спешна помощ” са обградили района около Капитолия във Вашингтон, където имаше стрелба. Заповедта към застрашените гласи: “Затворете, заключете и стойте далеч от големите външни врати”. Влизането и излизането от сградата е забранено.

Републиканците Джералд Коноли и Матю Картуайт са разговаряли на балкона на Камарата на
представителите, когато чули седем осем изстрела. Помислили, че са фойерверки, но им казали да се приберат вътре.
По разказите на някои сенатори, изстрелите са били 8. “Ние чухме около четири изстрела”, каза пък сенатор Бърни Сандерс, след като туристи и законодатели потърсиха прикритие в сградата.
Белият дом, който е на миля разстояние от мястото на стрелбата, също е бил затворен

Разкрития!

Мултигруп, правителството на БСП или вечният въпрос кой предложи Пеевски!

Спомените на Тошо Тошев по разказ на Димитър Иванов бивш шеф на VІ отделение на VІ отдел на ДС и бивш вицепрезидент на Мултигруп.

„Всичко започна в една неделна майска утрин на 1994 г. Живеех в бившата резиденция в

Бистрица – дъщеря ми учеше в Лондон, а жена ми с двете по-малки момчета бях изпратил в Солун. В България ВИС и СИК набираха скорост, имаше престрелки и убити, но ние още не бяхме под угроза. Илия Павлов, Валентин Моллов, Венци Йосифов, Емил Кюлев, Добри Гущеров бяха като бизнес-богове, но вече всички чувстваха нужда от ново управление на държавата. Беровият кабинет нямаше какво да им даде повече, пък и не ставаше за по-мащабни проекти, които се задаваха – петрол, газ, въглища, електричество, карбамид… Политическата класа, доколкото я имаше, сама нямаше да се оправи.
… Та преглеждайки вестниците в тази майска утрин, прочетох, че Гиньо Ганев е провел конгрес на Отечествения съюз и е прокарал решение да се регистрира нова политическа партия – Съюз на отечеството. Това ми даде ключа към формулата, която трябва да се използва – „БСП +“, като „+“ трябваше да станат няколко центристки партии и граждански сдружения.
Разговарях с Илия Павлов, който също живееше в резиденцията в Бистрица, и след като получих съгласието му, развих идеята си поотделно пред Андрей Луканов и Любен Гоцев. Не си спомням сега дали лично говорих и с Александър Лилов, или помолих друг да говори с него. Тези тримата бяха авторитети не само за мен, но и за партията и разговорите с тях имаха за цел да разбера дали все още ме възприемаха като принадлежащ към БСП.“
Истината е, че само преди 3–4 години тези същите хора бяха изгонили Димитър Иванов от МВР, където той е шеф на Шести отдел в прословутото Шесто управление. Разбира се, те бяха заставени да разпуснат цялата служба, защото просто времената са бяха сменили…
„Получих подкрепата им и започнах разговори за създаването на Патриотичния съюз – с Гиньо Ганев, с Емилия Масларова от Демократичния съюз на жените, с Петко Симеонов, Светлана Шаренкова и Еленко Божков от Българска партия Либерали, с Йордан Величков, с Румен Попов и Минчо Минчев от Отечествената партия. Тогава регистрирах и Националния клуб „Стефан Стамболов“, който се включи в Патриотичния съюз от името на бизнеса.
Време беше да се срещна с Жан Виденов и с Николай Добрев.
С Кольо се знаехме бегло отпреди Десети, когато той ръководеше Коларовски район (Гарата, „Надежда“ – от Лъвов мост до Околовръстното – с една дума, промишления район на София). Тогава моят Шести отдел беше изловил с подкупи разни БКП и БЗНС районни ръководители в търговията и общественото хранене. До съд не се стигна, защото единият от тях се оказа брат на секретаря на БЗНС Петър Танчев. Само ги уволниха…
Първата ми среща с Виденов стана в дома на Любен Гоцев.“
Тази среща не е подготвяна предварително. Димитър Иванов и Гоцев се срещат сами, разговарят си няколко часа и чак тогава им хрумва, че ще бъде добре, ако повикат и Жан. Домакинът, независимо че вече е късно – жена му отдавна си е легнала и спи, звъни на Виденов вкъщи и настоятелно му казва да дойде.
„Неочаквано за мен, той наистина дойде след 20–30 минути. С такси. И започнахме разговора си отново – говорех главно аз, защото трябваше да изложа подробно идеята си за Патриотичния съюз. (Наименованието е на Петко Симеонов.) Наблегнах главно на възможността да се привлече едрият капитал в подкрепа на една следизборна коалиция с БСП.
Виденов слушаше мълчаливо и каза, че трябва да мисли…
Почерпихме се двамата с Гоцев, Жан не пие, а призори закарах лидера на БСП до тях. Тогава той живееше в работнически блок до Подуенската гара.“
След два-три дни идва и втората среща между Димитър Иванов и Жан Виденов. Явно, той вече е мислил, премислил и решил, защото на тази среща в офиса на вицепрезидента на Мултигруп се явява заедно с Николай Добрев. Вземат се и конкретни решения – за съвместната работа с Патриотичния съюз ще отговаря Добрев, а за отношенията и връзките с Мултигруп – лично Жан Виденов.
„Трябваше да го запозная с Илия Павлов.
Заведох го в Бистрица и срещата премина отлично. И двамата се бяха готвили предварително, отнасяха се с уважение един към друг и усетих, че се породи доверие между тях. Илия го информира за всички проекти в бизнес-структурите на Мултигруп и Жан пожела да започне да се запознава поотделно с нашите разработки.
Създадохме следния ред – срещахме се периодично в офиса ми по отделни теми – в зависимост от разработките, които идваха от нашите структури – за нефт, газ, ток, метали, банки, застраховане… Илия идваше на тези срещи с по една черна кожена чанта, пълна с бизнес-планове, кореспонденция, справочна литература и след като свършехме разговора, я даваше на Жан за „домашна работа“.
Илия беше много по-подготвен като мениджър и Жан със задоволство се ползваше от възможността да получава систематизирана информация и знания за бъдещото си премиерстване.
Тези взаимоотношения продължиха седем-осем месеца – до изборите през декември, и горе-долу приключиха след съставянето на правителството през януари.
Проблемът, който се появи след 25 януари, се наричаше Жан Василев Виденов, 35-годишният министър-председател на Република България. Изкачил поредното стъпало в личния си живот и кариера, той безотговорно го ритваше. Така бе постъпил с човека, който го извади от анонимност – първия секретар на Окръжния комитет на БКП в Пловдив Пантелей Пачов, който го направи депутат във Великото народно събрание, така постъпи и с Александър Лилов, който му уреди избирането за председател на БСП, така постъпи и с Мултигруп и частния бизнес, които му помогнаха да дойде на власт. Така постъпи накрая и с партията и държавата, които остави в пълен батак.“
Разбира се, всичко това не става автоматично и изведнъж

Минават парламентарните избори. Пачов е разбит, ДПС си остава на мястото, а Жан?
Жан се нуждае от правителствена програма. И един ден се вдига и по познатия вече начин, на познатото място, се среща с вицепрезидента на Мултигруп.
– Димитър – казва му той. Без „господине“, „другарю“ и без звателно обръщение, – можеш ли да помогнеш при написването на правителствената програма? Като гледам структурата на Мултигруп и петгодишните бизнес-планове на 13-те холдинга, ами това е много близо до мащаба на държавата… Пък и кадрите ви са били министри, зам.-министри, генерални директори… Знаят как се правят програми.
Димитър отново звъни във Вашингтон, където е Илия Павлов, за да пита, оттам, естествено, идва съгласието и работата започва.
Мултигруп пише правителствената програма за управление на БСП.
– Задължихме шефовете и на 13-те холдинга да пишат. И шефовете на банката, застрахователното дружество и фондовата борса – разказва ми осем години по-късно Димитър Иванов.
Пишат шефовете на Мултигруп, Димитър редактира и обобщава, а на първия пленум на Висшия партиен съвет Гиньо Ганев внася за обсъждане готова програма от името на Патриотичния съюз.
– Отговорът беше положителен за нас – благодариха ни официално.
„След няколко дни идва отново другарят Виденов и ми казва:
– Димитър, не можем да се разберем в Изпълнителното бюро за структурата и състава на правителството. Много кандидати за министри. Сърдят се, карат се, а аз не зная кой е прав.
Изникнал и още един въпрос – как да се отнасят към президента Желю Желев?
… Жан се колебаеше, а аз го посъветвах той пръв да подаде ръка за помирение.“
И докато двамата – Жан и Димитър Иванов, чертаят правителството, решават да пратят Светлана Шаренкова при президента. Всъщност, решава Димитър, той се познава добре с нея, знае и за близостта є с д-р Желев.
Речено-сторено. Светлана поема към мисията си, звънва на президента, той веднага я кани да се видят в резиденцията в Бояна и тя тръгва…
„Докато я чакахме, извадих от бюрото си кариран лист и започнах с химикалка да разчертавам два-три варианта на структура на Министерския съвет: с двама, с трима и с четирима вицепремиери, с министър на държавната администрация или с главен секретар, с мегаминистерство на науката, културата и образованието и т. н.
Дълго обяснявах на Виденов спецификата на МВР и на Министерството на отбраната, като настоявах да се спре на доказани специалисти, за да се ликвидират, докато са слаби, престъпните структури. Попълнихме квадратчетата с по две-три имена за всеки министерски пост…
Изведнъж Жан каза, че е решил – той ще е премиер! Възразих му, но това се оказа безсмислено…
Моят фаворит за министър на вътрешните работи бе генерал Сава Джендов, а неговият – Любомир Начев. Тук е моментът да отбележа, че нито Жан ми е предлагал, нито аз съм се натискал да се връщам в МВР. Предложих да се върне поне като главен секретар бившият зам.-министър и директор на милицията генерал Иван Димитров, но Жан искаше да остави Жоро Ламбов – въобще несъпоставими величини в професионално отношение.
Когато схемата беше готова Виденов, си я сложи в джоба. Помолих го да ми я върне, защото, ако добие гласност, можеше да ни злепостави. Тя си е само за мен, отвърна ми бъдещият премиер, но след това взел, че я размножил и я раздал на членовете на Изпълнителното бюро.
– Абе, вие от Мултигруп много министри искате да имате – казва ми ехидно след няколко дни Клара Маринова.
Жан проявяваше вероломство към политическите си партньори, така че мислех да стана и да си тръгна. Но Кольо, който пушеше мрачно, се намеси доста безцеремонно:
– Ти не можеш да не изпълняваш поетите ангажименти от името на партията – каза той на Жан. – Както към Патриотичния съюз, така и към бизнеса. Няма да караш Иванов да ти върши работата. Ще се срещнеш с хората и ще им обясниш какво и защо си решил.
– Моля те, Жан – казах миролюбиво аз, – покани в Министерския съвет Г-13 или част от тях, за да покажеш отговорност пред проблемите им.
– Не! – отсече Виденов. – Никого няма да поканя. Но заради теб съм готов да се срещна с Илия Павлов. Ти като специалист по тайните операции избери подходящо място, може и в някоя горичка край Бистрица.
Замълчах – ако кажех, каквото мисля, щеше да е обидно. А вече беше министър-председател.
Взехме си довиждане и си тръгнахме с Добрев. Този път не се криехме и по „Витошка“ бързо ме закара до офиса.
– Ела до Бистрица – предложих му по пътя аз, – да кажем на Илия за горичката.
– Да не съм перде като Жан – вика Кольо и псува. – По-добре и ти не му казвай, да не излагаме партията.
Само че аз нямаше как да не му кажа.
Илия знаеше за срещата и ме чакаше с нетърпение. Разказах му всичко, но като чу за горичката, той направо изумя:
– Аз да не съм партизанин, за да се срещам по горичките. И то с премиера!
След това мълча известно време и добави:

– Е, Митко, видя ли докъде ме докара с тази твоя партия?
След два месеца Жан се изцепи в парламента, че Мултигруп е съмнителна бизнес-структура, която е давала пари на д-р Желев за президентските избори…“

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 112-и!

Протестното шествие срещу правителството на Пламен Орешарски достигна от Министерски
съвет до сградата на Народното събрание и спря до задния вход на парламента. Протестиращите скандират „Оставка" и "Мафия".

Актуално!

Богослов Сидеров оглави асамблеята по православие

За председател на интерпарламентарната асамблея по православието беше избран лидерът на “Атака” Волен Сидеров. В тази асамблея влиза и Йордан Цонев. И Сидеров, и Цонев са богослови по образование. Спокойно започна днес работата на народното събрание – събраха се достатъчно депутати за кворум и започнаха работа с попълване на парламентарни асамблеи и делегации.

Разкрития!

Как световният (юдейски) елит поставя “шахматни фигури”

В следващия анализ Брандън Смит от Alt Market предлага проницателна статия за поредица от
събития, които могат да възникнат през следващите няколко години. В статията се описва как стъпка по стъпка световният (юдейски) елит поставя “шахматни фигури”, показани са последствията за всеки един от нас, и това, което можем да направим сега, за да се предпазим от неизбежния глобален срив, който вече е стартиран.
Глобалната криза:
В продължение на много години в Alt Market (и Neithercorp.us) старателно разяснявах най-вероятния начин за разпадане, който ще се реализира в Съединените щати. Много важна част от този анализ е икономическата дестабилизация, причинена от загубата на статута на долара като световна резервна валута и петродолар.
Също така, аз винаги ясно посочвах, че финансовата криза няма да бъде събитие, което се случва в ситуация на политическо затишие или вакуум. Централните банки и международни финансисти, които създадоха настоящия развиващ се колапс, няма да позволят разрушаването на икономиката на САЩ, долара, или глобални пазари, да се случи без събития – маскировки, предназначени да скрият вината им. Те се нуждаят от нещо голямо.
Нещо толкова голямо, че средният гражданин да обезумее от страх и да се потопи в тотално объркване. Фокусите с дим и огледала ще бъдат толкова осезаеми и съкрушаващи душите на хората, че ще оставят огромна част от хората по света хипнотизирани и безпомощни да разберат корена на кошмара, който ще се разкрива пред тях. На Елитите им трябва изфабрикуван Апокалипсис.
Включва се Сирия …

Предупреждавах за сирийската крайъгълна точка от много дълго време. Договорът за взаимна отбрана на Сирия с Иран, нейните тесни връзки с Русия, руската военноморска база на крайбрежието на страната, руските модерни оръжия в арсенала и, близостта на страната до уязвимите морски пътища на петрола, всичко това прави сирийския народ перфектният катализатор за глобалната катастрофа .

Гражданската война в Сирия се разпространи в съседни страни като Ирак, Йордания и Ливан, и ако погледнем фактите обективно, цялата война е продукт на тайни операции от страна на САЩ и техните съюзници .

САЩ обучаваха, въоръжаваха и финансираха бунтовниците, като използваха оперативни лица от Ал- Кайда. Саудитска Арабия изпращаше пари и оръжия. Израел помагаше на бунтовниците като използваше въздушните удари вътре в границите на Сирия…

Тази война нямаше да се случи днес, без специалните усилия на Запада. Точка.

Извън краткото обсъждане на сирийското въстание, може да се открие организацията на чудовищата. Морално пропаднали типове и такива за мокри поръчки, чиито престъпления са добре документирани, включително масовите разстрели на невъоръжени войници в плен, изтезания и обезглавяването на невинни цивилни, осакатявания и канибализъм на трупове, както и институционална религиозна тирания срещу уплашените жители. САЩ създадоха и освободиха тези демони…

Но каква е целта … ?

Целта, аз мисля, че е радикална трансформация на политическите, икономически и социални системи в света. Целта е да се създаде силен страх, страх, който може да се използва като капитал за закупуване на това, което глобалистите наричат “нов световен ред”. Сирия е първата плочка от домино, в дълга верига от бедствия, които Rand Corporation (основният “мозъчен център ” на САЩ) понякога наричат “проверка”

Докато пиша това, администрацията на Обама насочва военноморски и сухопътни сили към необходимото място и се опитва в мъчителен патетичен маниер да убеди американската общественост, че 90% от нас мислят “погрешно” и, че нападение срещу Сирия, в действителност, е необходимо.

Изглежда, че този естаблишмънт е решен да включи тази верижна реакция и ускорението на глобалната криза. Така че, ако има удар, какви събития можем да очакваме през следващите няколко години ? Ето краткото им изложение… …

1) Много съюзници на САЩ ще се въздържат от пряко участие в нападението срещу Сирия. Обама ще продължи едностранно (или с продължаващата подкрепа на Израел и Саудитска Арабия ), което ще фокусира дори повече внимание върху САЩ като основна причина за кризата.

2) Обама ще се опита да смекчи обществения отзвук, ограничавайки се с ракетни атаки, но тези атаки ще са много по-неефективни в сравнение с предишните войни в Ирак и Афганистан .

3) Забранена за полети зона няма да се подготви, но военноморските сили на САЩ ще се стремят да останат извън обсега на руските ракетни технологии от високо ниво, които се намират в ръцете на Сирия, и това ще удължи времето за отговор на сирийските военно-въздушни сили и ще направи отговора по-труден. Очаквайте още повече жертви в американския флот и военновъздушните сили отколкото в Ирак и Афганистан.

4) Иран незабавно ще изпрати войски и оръжие в подкрепа на Сирия. Сирия ще изумява с различни бойни сили, които ще се борят по идеологически причини, а не за чиста политика и граници. Битките ще се разпространят и в други страни, тайно и открито, както във Виетнам.

5) Израел, вероятно, ще бъде първата страна, която ще изпрати официално сухопътни войски в Сирия (а може би и Иран), позовавайки се на липсата на ефективност на въздушните удари на САЩ. Американски войници ще ги последват скоро след това.

6) Иран ще затвори Ормузкия проток , потапяйки няколко товарни кораби в тесен провлак, и ще насочва ракети към всички водни съдове, които ще се опитат да изчистят прохода. Износът на суров петрол през пролива Ормуз ще спре в течение на няколко месеца, ще има 20% намаление на доставките на петрол в света за една нощ.

7) Египетската гражданска война , която в момента се вихри, но е игнорирана от големите медии, ще се взриви поради повишения гняв към присъствието на САЩ в Сирия. Суецкия канал ще стане опасна опция за доставка на износителите на петрол. Много ще предпочитат да пътуват в региона покрай Африканския рог, които ще добавя към времето за доставка две седмици и ще увеличи разходите за транспорт на нефт.

8) Саудитска Арабия ще види въстанието, което тлее под повърхността в продължение на много години.

9) Цената на бензина ще се увеличи значително . Аз предсказвам 75 % -100% увеличение на цените за 2-3 месеца, след атака срещу Сирия.

10) Транспортът ще е скъп, ако не и невъзможен, поради високата цена на бензина. Малкото, което в нашата икономика все още процъфтява, поради спускането на долара ще приключи. Покупките на жилища ще паднат дори повече, отколкото преди, поради изключително високата цена на разходите, необходими за пътуването на семействата.

11) Русия ще заплашва с ограничаване или спиране на износа на природен газ за ЕС, ако в него се опитат да се присъединят към агресията на САЩ срещу Сирия. ЕС ще отговаря на условията, поради зависимостта си от руските енергийни доставки .

12) Русия ще позиционира военноморски сили в Средиземно море, за да окаже натиск върху САЩ. Имам чувството, че възможността Русия да влезе в пряка конфронтация със САЩ е ограничена, най-вече защото страни като Русия и Китай не им се налага да влияят върху САЩ със силата на оръжието за да им нанесат болезнен удар.

13) Китай и Русия най-накрая ще обявят решението си да се откажат напълно от долара,  като резервна валута в света. Този процес започна през 2005 г., а в световен мащаб банките са напълно наясно с това в продължение на много години .

14) Тъй като Китай е номер 1 в износа и вноса в света, много страни ще последват примера и ще се откажат от долара в двустранната търговия. Стойност на долара ще се взриви. Китай, Русия и войната в Сирия ще бъдат обвинени за това, а глобалните банки, включително Федералния резерв ще бъдат игнорирани като реалните виновници за падането на долара.

15) Комбинацията от високи цени на енергията и обезценяването на долара ще удари цените на дребно. Трябва да се очаква удвояване на цените на всички стоки. Погледнете как много вносни продукти започват да изчезват от рафтовете.

16) Броят на бездомните ще расте експлозивно, заради съкращения в социалните програми, а талоните за храна ще са неизбежни. Въпреки това благосъстоянието няма да изчезне, то само ще се “коригира” за да съотвтества на различните цели. Бездомните ще бъдат третирани като престъпници. Мобилни вилнеещи банди от безработни и скитници, както по време на Голямата депресия, сега, в настоящата криза, няма да има.

Държавните и федералните агенции ще провеждат политика на “далеч от очите, далеч от сърцето” по отношение на бедните, като ги карат да влизат в “приюти за оказване на помощ” на бездомните. Те ще бъдат принудени да приемат статут на бежанци, което ще ги направи напълно зависими от федералните помощи, като федералните затворници.

17) Терористични атаки (под фалшив флаг или по друг начин) ще се разпространяват като горски пожар. Израел ще бъде много податлив на тази тактика. САЩ ще видят поредица от атаки, включително кибератаки срещу инфраструктурата. За това ще бъдат обвинени поддръжниците на Сирия, и това ще се случва, независимо от доказателствата. Белият Дом ще стане авторитарна институция с широки правомощия, включително с използване на укази, Патриотичния акт, NDAA и други инструменти.

18) Военно положение не може дори да бъде официално обявено, но по улиците на Америка ще се чувстват така, сякаш е не по-малко от състояние на война.

19) Фалшиви парадигми ще заместят основните ценности, тъй като този естаблишмънт ще се стреми да разделя американския народ. Конфликтът ще бъдат оцветен различно: мюсюлманите ще тръгнат срещу християните, черни срещу бели, бедни срещу богати (но не и срещу най-богатия елит, разбира се). Активистите на Движението за свобода ще бъдат етикетирани като “предатели” и обвинени в “подкопаване на авторитета на държавата” по време на криза.

Неоконсерваторите ще хвърлят цялата вина върху Барак Обама. Неолиберали ще обвиняват консерваторите в “разкол”. Активистите от Движението за свобода ще отбележат, че и двете страни са марионетки на една и съща клика на международните банкери (Еврейска Кабала) и ще бъдат обозначени като “предатели” отново. Елитът ще се опита да насочи гнева на американците един към друг (както и в целия останал свят!) .

20) Апаратът на Министерството на националната сигурност ще премине изцяло с действията си в рамките на страната, той ще бъде напълно фокусиран върху “вътрешните врагове. ” Правомощията на TSA (Transportation Security Service) ще бъдат разширени върху магистралите и улиците на града. Местната полиция ще премине изцяло на подчинение на федералните. NORTHCOM ще изпрати войници по границите на САЩ, където ще трябва да се справят с по-стабилната една четвърта част на страната . Тоталитаризмът ще се превърне в норма.

Актуално!

Русия покани евро-депутатите да се позабавляват в гей-клубовете на Москва

Така Сергей Наришкин отговори на притеснените за правата на хомосексуалистите в Русия евро-депутати.

Пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа председателя на Държавната дума на Русия – Сергей Наришкин покани евро-депутатите, които са притеснени за хомосексуалистите в Русия да посетят гей-клубовете в Москва, за да се убедят, че сексуалните малцинства нямат никакви проблеми със сексуалните си избори и свободи.

Евро-депутатите изказаха притесненията си относно хората с нетрадиционни сексуални ориентации в Русия заради приетият неотдавна “Закон срещу гей-пропагандата”, той обаче касае натрапването на определена , а не е забрана на личния избор на сексуална ориентация.

 Сергей Наришник уточни за евродепутатите, че не е бил в такива клубове, но според много успели руснаци с нетрадиционна сексуална ориентация те били “хубави” и “комфортни”.

Разкрития!

Станишев ще си връща лимузината на Георги Димитров от САЩ

БСП започва акция да си върне от САЩ легендарната лимузина "Пакард" на Георги Димитров.
Бронираната кола е подарък на героя от Лайпциг лично от Сталин.
Автомобилът изчезва малко след промените през 1989 година. Лимузината, която наскоро бе открита в Чикаго, е била собственост на БКП и принадлежи по наследство на БСП. Лично шефът на социалистите Сергей Станишев искал лимузината на Георги Димитров да се завърне отново в България и да бъде изложена в музея на социалистическото движение. Сергей правел всичко възможно за уреждането на документите на бронираната лимузина, коята е колекционерска рядкост и се оценява на около 1,5 млн. долара.

Смех

Деветдесетгодишен мъж седи на пейка в парка и плаче. Един младеж го пита какво има.

- Влюбен съм в двайсетгодишно момиче – изпъшква старецът. – Тя е хубава, мила, внимателна, готви страхотно и правим фантастичен секс три пъти на ден.
- Тогава защо плачете?
- Забравих къде живеем!
    *
Един човек си търси секретарка. Интервю... и хоп - перфектната с точното образование.
Първи работен ден.
Пристига секретарката. Влиза в офиса на шефа и отваря прозорците да влезе свеж въздух. След малко пристига той и започва да крещи.
- Кой отвори прозореца?
- Аз - отговаря секретарката.
- Ти луда ли си ма, аз съм осмак (недоносен, роден в осмия месец). Не трябва да ми е студено, ще се разболея...
Цял ден е сърдит и не и говори.
Втори работен ден.
Влиза секретарката в офиса му, без да отваря прозореца, оставя ваза с цветя на бюрото му и излиза.
Идва той, отваря вратата и започва отново да вика.
- Кой сложи тези цветя тук?
- Аз - отговорила тихо тя.
- Ти луда ли си ма, аз съм осмак, какви са тези цветя, имам алергии...
Трети работен ден.
Пристига шефа влиза в кабинета си и гледа секретарката гола върху бюрото му с разтворени крака.
- Какво правиш?
- Влизай да те износя още един месец, че направо ми писна.
   *
Между собственици на хотели-all inclusive:
- Моят готвач прави 20 кюфтета от един сух хляб.
- А моят прави З0 само от вътрешноста на хляба,а от корите му още 10 шницела....
    *
Какво пишело на надгробната плоча на хипохондрика?
- Аз нали ви казах, че ми има нещо!
    *
На пътя е спряло BMW и не тръгва. Отзад се наредила голяма опашка от коли. Всички свирят с клаксоните. От BMW-то излиза красива блондинка, приближава се към най-близкия автомобил и казва на шофьора:
- Господине, бихте ли погледнали какво й има на моята кола, а аз тук ще натискам клаксона вместо вас…
    *
- Какво е българин, притежаващ немска точност?
- Това е човек, който всеки ден закъснява за работа точно 15 минути.
    *
Да спиш по гръб е вредно за белите дробове, да спиш по корем е вредно за червата, да спиш на лявата страна е вредно за сърцето, а да спиш на дясната - за черния дроб.
Списание "Здраве" желае на всички приятен сън!

сряда, 2 октомври 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 111-и!

Протестите срещу правителството на Пламен Орешарски продължават за 111-и ден. Студеното и дъждовно време не спира демонстрантите.

Екстра Смех

Николета:"Валери ме напусна, защото харчех много за книги":)

Актуално!

И вотът срещу Михаил Миков не успя!

С 82 гласа “за” и 110 “против” депутатите отхвърлиха искания от ГЕРБ вот за предсрочно освобождаване от поста председателя на Народното събрание Михаил Миков. Така след вотът на недоверие срещу правителството в историята отиде и този срещу парламентарния шеф.

Антипропаганда!

Сидеров-Цвете мое! Видео

"Каква е равносметката от последните бурни за държавата дни? "Атака" я няма за четири дни и държавата ще се срине. Изводът е "Пазете ни като стайно цвете!" - това заяви лидерът на партията
Волен Сидеров в изявление от парламентарната трибуна тази сутрин след завръщането си от екскурзията в Брюксел.

Поздравявам го с песента на Сашо Роман-Цвете мое
"Добър вечер скитнице,
добър вечер мила моя,
прегърни ме блуднице,
Добър вечер! Цвете мое!"

Актуално!

ГЕРБ внася нов вот на недоверие

Днес ще подготвим нов вот на недоверие и ще го внесем. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Той увери, че след малко ще стане ясно по коя тема ще бъде вотът.
На въпрос дали ще сезират Конституционния съд във връзка с първия внесен вот на недоверие заради политиката в инвестиционното проектиране, Бойко Борисов отговори: „Не. Посъветваха ни бивши конституционни съдии, че няма да мине поради простата причина, че има тълкувание от 1995 г., което беше когато още нямаше биометрични данни и имаше гласуване с чужди карти. Няма смисъл да се харчи време на Конституционния съд с това. То вече замина".

Актуално!

БСП и ДПС спасиха Орешарски с любезното съдействие на „Атака“

Вотът на недоверие срещу кабинета "Орешарски" не мина в парламента. 111 от депутатите гласуваха против, 86 - "за", а 20 се въздържаха. „Атака“ осигури кворума на мнозинството и после гласува „въздаржал се“.


Сергей Станишев: "Гласувах против, поради три основни съображения. Първо, в мотивите и поведението на ГЕРБ пролича едно разбиране за това каква е работата на опозицията, което не разбирам. Цитирам лидера на ГЕРБ - работата на опозицията е да пречи на работата на парламента и на правителството. Истинските мотиви нямат нищо общо с функционирането на Министерството на инвестиционното проектиране. Истинските мотиви са делегитимацията на парламента", коментира Станишев.
Бойко Борисов: "Г-н Станишев, когато ни победите на изборите, тогава ще имате право да ни
говорите. Сега управлявате благодарение на трикове". Това заяви преди минути Бойко Борисов от трибуната на парламента.
"Всички се хвалят, че са ни свалили от власт", обяви Борисов. Той припомни, че ГЕРБ е първа политическа сила и всички трябва да се съобразяват с това.
"Г-н Станишев, поне веднъж ни победете на изборите и тогава започнете да ни давате акъл", призова Бойко Борисов.
След изказването му, Пламен Орешарски и министрите му излязоха от пленарната зала, но бяха освиркани от депутатите от ГЕРБ, които започнаха да скандират по техен адрес: "Оставка, оставка, оставка".
Обновена

Актуално!

Има кворум!

Депутатите влязоха в пленарна зала и осигуриха кворума в началото на днешното парламентарно заседание.
В началото предвидливо депутатите от ГЕРБ стояха прави изправени до вратата, за да могат да излязат веднага навън, ако председателят Михаил Миков отново опита да ги преброи с квесторите.
Малко след това обаче те седнаха на местата си. Миков откри заседанието след регистрация, при което се регистрираха 163 депутати.

Актуално!

Сидеров: Скандалът със сметката в Брюксел е измислица на Ивет Добромирова, ще я съдим

"Скандалът за това, че депутати от "Атака" са правили скъпа сметка в ресторант в Брюксел е измислица на Ивет Добромирова, която беше пиарка на служубния премиер Райков. Добромирова ще бъде съдена, а парите ще отидат за църква". Това заяви преди минути по Тв7 Волен Сидеров.
Лидерът на "Атака" се закани да даде под съд всички медии, които са разпространили новината за ходенето му в белгийския ресторант.

Актуално!

Днес гласуват недоверието към Орешарски и Миков

Днес парламентът ще гласува последдователно вота на недоверия към правителството и предложението за предсрочно освобождаване на Михаил Миков от поста председател на Народното събрание.
Вотът беше внесен от ГЕРБ на 19 септември, като депутатите посочиха за конкретен повод "провала на правителството в областта на инвестиционното проектиране".
"По внесения първи вот на недоверие не са проведени редовни дебати, поради невъзможност на ръководството на парламента и управляващото мнозинство да открие пленарния ден на 25 и 26 септември т. г.", заявяват от ГЕРБ.
"Видно от регистрацията и гласуванията по парламентарни групи, на 26 септември т.г. са проведени две регистрации - първата е в 09.02 ч., като на нея са регистрирани общо 110 народни представители, от които 75 от Коалиция за България и 35 от ДПС. На повторната регистрация в 09.35 ч. са регистрирани 86 народни представители, от които 59 от Коалиция за България и 27 от ДПС", посочват от ГЕРБ като се позовават на официалната разпечатка, качена на сайта на Народното събрание.
"И при двете регистрации не е на лице необходимият кворум от 121 народни представители, поради което всичко извършено в пленарната зала е в противоречие на член 48, ал. 1 и 2 от правилника на парламента", се казва в позицията.
Причина за предложението за освобождаване на Миков от поста председател на Народното събрание стана решението му в този ден да проброи чрез квесторите присъстващите депутати. Според опозицията председателят на парламента нарушил грубо Правилника за дейността на Народното събрание, тъй като преброяването се извършва чрез електронната система и ако тя не работи се използват парламентарните секретари, а не квестори.