събота, 2 ноември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 142-и!

Над 30 групи и изпълнители ще подкепиха днес Ранобудните студенти с концерт пред сградата
на Ректората на Софийския университет.

Актуално

Кирил Йорданов оглави Асоциацията на българите по света

Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов днес бе единодушно избран за действащ председател на Асоциацията на българите по света, чийто Втори велик събор се провежда в крайморския град.

Йорданов отчете, че мястото, което поема е свързано с много голяма отговорност. Той посочи, че организацията има нужда от по-добра комуникация с държавната администрация в България.

Почетният председател на Асоциацията акад. Григор Велев обяви, че е избран и нов Върховен управителен съвет, който вече ще бъде 25-членен. Той каза още, че по време на форума новото ръководство ще събере от делегатите предложения и препоръки за подобряване работа на организацията.

Той съобщи, че има идея към нея да бъде създадена туроператорска агенция, което ще даде възможност българите, работещи зад граница, да ползват по-евтини билети

Тайни общества

Дезертиралa от  Илюминатите  разкрива с подробности за мощната тайна организация

45-годишна жена с псевдоним “Свали”, възпитана в култа на Илюминатите, описва мощна
тайна организация, обхващаща 1% от населението на Съединените американски щати, проникнала във всички социални институции и подготвяща тайно военен преврат. Разкритията й хвърлят нова светлина както върху т.н. “война срещу тероризма”, така и върху т.н. “вътрешна сигурност”.

До 1996 год “Свали” е била “програмист” на мозъци в полза на култа. Тя е шесто ниво главен “учител-треньор” от клона в Сан Диего с директно подчинени 30 “треньори-учители” на по-ниско ниво, задължени редовно да й предоставят доклади за дейността си и за резултатите от нея.

“Свали” рискува живота си, за да предупреди човечеството за прикритата власт на Илюминатите и за чудовищната им програма.

Тя описва садистичен сатанински култ, начело на който стоят най-богатите и най-властни хора в света. В сексуално отношение главно хомосексуален и педофилен, той практикува широко жертвоприношения на животни и ритуални убийства. Култът работи в тясна близост с ЦРУ и организацията на “свободните масони”. Преобладават арийците (немският е общият език на върха), но се приемат и изменници на еврейската религия. Този култ контролира световната търговия на наркотици, оръжия, порнография и проституция.
Той вероятно стои и зад политическите убийства и т.н. “тероризъм” – включително и станалото на 11.ІХ.2001 год. – зад снайпера от Мериланд, взрива на остров Бали…
Култът е проникнал в ръководните органи на местно, щатско и национално ниво; в образователните и финансови институции; в религията и медиите. Базиран в Европа, той планира “световен ред”, на фона на който първите му опити – нацизмът и комунизмът – ще изглеждат като невинни излети сред природата. Още една подробност: хората от върховете на този култ не са много щастливи.

Храброто разкритие на “Свали” обяснява защо гражданските ценности са изхвърлени от обучението на децата ни – защо те се приучават целенасочено на хомосексуализъм и насилие – защо културата ни затъва все повече и повече в нихилизъм и сексуална поквара. То изкарва на бял свят възможността Буш и правителството му да са Илюминати и подсказва, че по-голяма част от т.н. световен “елит” е активно ангажиран с престъпна, целенасочено манипулативна конспирация.

През месец март 2000 год. “Свали” откри месечна медийна колона, предназначена за оцелелите от престъпните ритуали на Илюминатите: Култът е проникнал в ръководните органи на местно, щатско и национално ниво; в образователните и финансови институции; в религията и медиите. Базиран в Европа, той планира “световен ред”, на фона на който първите му опити – нацизмът и комунизмът – ще изглеждат като невинни излети сред природата. Още една подробност: хората от върховете на този култ не са много щастливи.

 Това е блога на Свали, но са имали проблеми с WordPress, така че се е преместила на нов адрес

“Убеден съм, че тя е истинския Макои (McCoy)” – писа ми Спрингър. – “Изпратих й лично множество писма по електронната поща от името на различни други членове, с които е било злоупотребено ритуално – на които насилствено са били промити мозъците: разкази на изнасилени, сексуално злоупотребени хора. Трагичните им преживявания потвърдиха пред мен ужасяващите й разкрития. За мен няма никакво съмнение, че “Свали” е била част от Илюминатите от ранно детство.” Вярата ми в разкритията на “Свали” се засилва и от факта, че те са потвърждение на подсказаното от интуицията ми и резултатите от личните ми разследвания.
Всичко ляга плътно на място: като се започне от мъртвешката хватка, която сякаш задушава човечеството – и се стигне до причината, поради която Клинтън предоставя тайна технология на китайците, както и до информацията за наличието на концентрационни лагери в Съединените щати и конспиративния начин на поведение на определени хора. Благодарен съм на “Свали” за смелостта да ми предостави страховит, невероятен ключ към правилната преценка на събитията в света. Призовавам ви да изчетете цялостните й разкрития и сами да си направите съответните изводи. Прочетете интервюто с нея от Част 1 до Част 18 като започнете от средата на тази информация и продължите към края. Тук с разрешение съм включил най-важното от кореспондецията на “Свали” с Х. Дж. Спрингър от CentrExnews.com. Прибавил съм и откъс от статията й “Превземат ли Илюминатите света?”

“Свали” за “Проникващото присъствие”:
“Илюминатите са част от всеки главен районен център в Съединените щати. Те вярват в работещия контрол на даден район чрез банковите и финансови институции (познайте колко души участват в ръководното тяло на банките – директорските бордове? Ще бъдете поразени!)
Закон: младежите се насочват към юридически и медицински колежи и институти.
Медии: една голяма част от тях се насочват към журналистическата професия; членовете на Илюминатите участват във финансирането на местгните вестници и телевизии.

“Свали” за “Всепроникващото присъствие”:
Илюминатите са група, практикуваща религия, известна с названието “просветление”. Тя е култ към Сатаната (Луцифер = светлина) и те внушават на последователите си, че корените им идват от тайнствените древни религии на Вавилон, Египет и друизма на келтите. Те нагло твърдят, че били усвоили “най-доброто” от всяка една – възприели били основните им практики – и ги били обединили в мощно окултно учение. Много групи на местни нива се кланят на древни божества като “Ел”, “Баал” и “Астрата” (?”Ashtarte”), както и на “Изида и Озирис” (?”Isis and Osiris”) и “Сет”…

“Свали” за Вайсхаупт:
“Вайсхаупт не е родоначалник на Илюминатите, а те го избират за лидер и му диктуват за какво точно да пише. Илюминатите са създадени от финансовите магнати, чиито произход може да се проследи назад до времето на Темплиерите, финансирали всеки европейски крал по тяхно време. Вайсхаупт е бил само обслужващ персонал, изпълняващ заповеди.
“Свали” за превземането на властта с военна сила:

“Накратко, всеки район на Съединените щати има “нервен център” или бази на властта, отговарящи за дейността в съответния район. Съединените щати са разделени на седем главни географски района. Всеки един разполага с подрайони с военни бази и лагери, скрити в отдалечени, изолирани области или разположени в обширни частни имения. Тези бази и лагери се използват непрекъснато като центрове за обучение и трениране на поколенията Илюминати във военни техники, ръкопашни битки, в техники за контрол над тълпата, използване на съвременни оръжия и на всички останали аспекти на военната практика. Защо? Защото Илюминатите са убедени, че нашето правителството – правителството на САЩ – и правителствата на по-голяма част от страните в света – са осъдени да паднат. Това ще бъдат планирани унищожения, които ще се извършат по следните начини:

Първи етап: Илюминатите ще предизвикат финансов крах, на фона на който Голямата криза от 20-тия век ще изглежда като излет. Това ще стане чрез маневри на големите банки и финансови институции в света – чрез манипулации на борсата – чрез смяна на лихвения процент. Голяма част от гражданите на САЩ ще се окажат длъжници на федералното правителство посредством банкови задължения и задълженията, в които са вкарани чрез дяволската система на кредитните карти…
Правителството веднага ще изиска изплащане на всички дългове, но мнозинството от хората няма да могат да платят и ще фалират. Това ще предизвика финансова паника, която ще се развихри едновременно в целия свят.

Илюминатите твърдо вярват в контрола над хората чрез финансови средства.
Преди около 5 години (когато напуснах Илюминатите) приблизително 1% от населението на САЩ беше или част от този култ – или му симпатизираше – или пък беше жертва на практиките им за промиване на мозъци и поставяне на хората под контрол: тоест, тази част се счита за употребяема при нужда. Въпреки че цитираната цифра може да не ви се стори страшна, представете си само фактическата бройка зад този 1% от населението на САЩ: бойци, владеещи до съвършенство използването на съвременните оръжия, техниките за контрол над тълпата, техниките за влияние върху психологията и поведението на хората – при това въоръжени до зъби и свързани с полувоенни групировки!…

“Свали” за лидерите: “Националният съвет се състои от влиятелни банкери със СТАРИ пари като семействата Рокфелер, Мелън, Карнеги, Ротшилд и т.н. Знам, че не трябва да цитирам имената, но го правя целенасочено.

“Върховният световен съвет” е вече изграден като работещ прототип на онзи, който ще управлява, когато “новият световен ред” се реализира на практика. Членовете му се срещат на редовни сбирки, за да дискутират положението на финансите в момента на срещата, да очертаят насоките, уточнят политиката и т.н., както и да решават текущи проблеми. Изтъквам още веднъж: говорим за лидери на финансовия свят със СТАРИ пари, спечелени чрез банкови операции. Семейство Ротшилд с база Англия и Франция заема ръководни места. Потомък на Хабсбургите заема полагащото се на династията място. Такова място заема и потомък на управляващите семейства в Англия и Франция. Важно място заема и представител на семейство Рокфелер от САЩ.

“Свали” за Израел:

Избиването на палестинците от израелците подпомага изключително много Илюминатите. /Интересното е, че тя говори, че Илюминати мрази Израел и искат да го видят унищожен. Предполагаме, че е така, защото ще имат нова територия и земя./

Едно от мирните предложения на ООН – след като поеме нещата там в ръцете си – е обещанието, че те ще предотвратят война в Близкия изток. Това изявление беше посрещнато с радост от много хора. /Дали не става въпрос за Сирия?/

В същото време Илюминатите тайно снабдяват с оръжие и двете страни. Тази дейност е съпроводена и с финансова подкрепа с цел поддържане на пожара там. Илюминатите са много двулики хора. Предоставяха оръжие на Палестина чрез Съветския съюз в името на подкрепа на “приятелските” отношения мегжду Съветския съюз, Палестина и другите арабски страни. А същевременно Илюминатите от САЩ усърдно изпращаха огромни количества оръжия на Израел – поради същата причина.
Илюминатите обичат играта на шах и разглеждат войните между отделните държави като начин на създаване на ред от хаоса.

Русия ще възвърне силата си. /Не е ли това, което става в момента? Мразената от години зла и комунистическа Русия започва да става любимка на мнозинството/тълпата. Едните от обора подкрепят неолибералните капиталисти от САЩ, а другите за се прекланят пред великата сила на Русия, която показва здрав разум пред ужасните неолиберални “ценности”, които ни будат в устата всекидневно чрез кризата – колко умело ни въртят на шиш, както обикновено./

Тя разполага с мощна военна сила – както открита, така и тайна. (Всички военни инструктори на Илюминатите минаха през Русия, за да се обучат и обменят опит.) Няма начин Русия да стои спокойно настрани и да приема мълчаливо извършващото се пред очите й. Когато се осъществи новият световен ред, тя ще бъде на по-силна позиця от нас (САЩ).

Екстра смЕх

Допреди 200 години глупостта се разпространяваше из света със скоростта на коня, днес тя
достига до вас със скоростта на интернет доставчика.

Антипропаганда

               Така министър Драгомир Стойнев дава интервю в БНТ

СмЕх

Снимат исторически филм. Недоволният режисьор крещи на актьорите:
- Петров, така ли се играе султан?! Ти си владетел на империя, майка му стара! Разкъсай й дрехите и я грабни! Туджарова, мамка ти! Кой играе така наложница?! Лежиш като лайно, а трябва да се движиш и да стенеш, движиш и стенеш!!!
Асистентката шепне на режисьора:
- Шефе, на Солаков гащите му стърчат отпред!
Режисьорът:
- Върви на майната си с твоя Солаков... КАКВО??!! Стърчащи гащи?!! Солаков, така ли се играе ЕВНУХ??!!!
    *
Българска версия на приказката за златната рибка или инструктаж как да прецакаш всеки:
Някакъв хванал златната рибка и тя му се примолила:
- Пусни ме, ще ти изпълня три желания!
- Добре... Първото ми желание е да имам много пари. Второто ми желание е да имам колкото си искам жени. А третото ми желание е да те хвана още сто пъти с по три желания!
     *
Указания за ползване на "горещ телефон" за психиатрична помощ 1-800-…. :
- Ако сте обсесивно-компулсивен натискайте 1 постоянно.
- Ако сте зависима личност, помолете някои да натисне 2.
- Ако сте множествена личност, натиснете 3, 4, 5 и 6.
- Ако сте параноик, не натискайте нищо - ние знаем кой сте и какво искате. Изчакайте малко на линията за да можем да трасираме обаждането ви.
- Ако сте шизофреник, слушайте внимателно и един глас ще ви подскаже кой номер да натиснете.
- Ако сте депресиран, няма значение кой номер ще натиснете. Никой няма да отговори.
   *
- Скъпи, днес имаме 20-годишнина от сватбата ни, как ще го отбележим това?
- С минута мълчание.
   *
"Скъпа редакция,трюфелите замених с картофено пюре,а омарите със св.пръжки,но като цяло вашата салата от трюфели и омари много ми хареса!"
   *
- Повече няма да пия! Изобщо!
- Ама защо така?
- Върнах се в петък от работа скапан като куче. Реших да си остана вкъщи, да разпусна. Пъхнах се под одеалото и изпих една бутилка коняк...
- Е и какво?
- Видели са ме после в три ресторанта с това одеало!
   *
Чапаев и Петка попадат на самотен остров. Петка води дневник.
- Ден първи. Ужас. Сами сме. Ще умрем от глад и жажда.
- Ден втори. По-добре е. Намерихме вода.
- Ден трети. И палма намерихме. Добре е.
- Ден четвърти. Добре. Добре. Но няма жени. Ужас.
- Ден пети. Жени няма, но интересно! Чапаев започна да ми харесва.
- Ден шести. Чапаев все повече ми харесва. Направо е хубав.
- Ден седми. Чапаев ме изпревари
   *
Мъжките фантазии
АВИАЦИОННА
Летя в самолета. Сексапилна девойка от мястото отсреща настойчиво ме гледа. След като си разменяме многозначителни погледи се осамотяваме... в тоалетната, къде другаде.
Вътрешния глас: В самолета местата са разположени така, че пътниците не се виждат един друг.
НЕСБЪДНАТА
Учителката по математика е решила да се занимава с мен допълнително. Господи, защо заключва вратата? Не може да бъде! Госпожо Владимирова! Какво правите? Госпожо Влади...

Вътрешния глас:.. а след това тя ще се прибере при мъжа си, децата и внуците.
СПОРТНА
Отивам на тренировка и виждам, че във фитнес залата този път инструктора е атлетична блондинка. Тя ме завлича в съблекалнята, за да ми покаже възможностите на тялото си.

Вътрешния глас: Остава само да се сетиш колко често стъпваш на тренировка. И какво си отишъл да се показваш с това шкембе?!
ДВОЙНА
Не знам как и откъде, но в постелята ми лежат сестри - близначки с идеални фигури. "Ми-и-ли" - произнасят горещо заедно. А аз не съм от желязо.
Вътрешния глас: Не, това е прекалено. Хайде да ограничим посещенията в порносайтове. Поне за седмица, а?
НЕВЕРОЯТНА?
Някога ще я срешна. Ще я обичам повече от живота си, ще живеем дълго и щастливо. И ще умрем в един ден, оставяйки след себе си деца, внуци и правнуци.
Вътрешния глас: Без коментар.

петък, 1 ноември 2013 г.

Актуален коментар

След фанфарите по "Южен поток" – въпросите, които продължават да търсят отговор

Коментар на Илиян Василев
За да бъда максимално коректен, ще си спестя реакциите на политическите коментари в
руслото на "предишните“ лоши и сегашните “добри”, който след "дълги и тежки до пот“ преговори са извоювали крупен успех. Това не е нито първото, нито е последното правителство с пристрастие към тази политическа чалга.

Само ще отбележа, че визитата на председателя на "Газпром" Алексей Милер беше по традиция "неочаквана“ и смисълът от ex post анализи се губи. Пак по традиция обществеността се информира за стореното от правителството, а правителството за пореден път не смята, че е нужно да се допита до обществото за ангажиментите, които поема от името на същото това общество. И това правителство смята себе си за самодостатъчно от гледна точка на експертиза и информираност, за да преговаря в рамките на няколко часа и да сключи споразумение с далечни последици.

Забележете, преговорите се водят между шефа на корпорация, в чиято делегация е министър на енергетиката, и българския премиер, в чиято делегация също е нашият министър на енергетиката. Патетично от протоколна и същностна гледна точка. Нормалността изисква господин Милер да води преговори със своя български колега – шефа на БЕХ, като в края на разговорите участниците могат да посетят премиера, за да го информират за напредък и да потърсят негова намеса, ако има въпроси извън компетентността на шефа на БЕХ.

Внушават се критерии за успех, защото "не даваме никакви пари“ и не носим никакъв риск. Това е откровена неистина, защото първо, си носим риска от неполучаване на приходи в планирания обем, и второ, никой в света на икономиката и бизнеса още не е отменил нетната текуща стойност и ценност на бъдещите приходи, за да смятаме, че “не рискуваме нищо” днес.

Не става ясно и сега – ако проектът "Южен поток" е със сигурни ползи и е добър бизнес, защо трябва да заимстваме средства и да минимизираме участието си, а ако не е сигурен - защо участваме изобщо?

Какви гаранции имаме за разписаните бъдещи приходи от проекта, още повече, че те са функция на обстоятелства извън наш контрол – пълната запълняемост на тръбата и достигане на предвидените икономически параметри?

Какви са гаранциите "Южен поток" да бъде първото изключение от правилото новите тръби на "Газпром" – "Син поток" и "Северен поток" – да имат средна запълняемост около 50 процента? Няма никакъв шанс "Южен поток" да постигне пълна запълняемост от 63 милиарда куб.метра, защото за разлика от "Северен поток", който разширява пазарите за руски природен газ, "Южен поток" единствено променя маршрутите.

Каква е връзката между размера и сигурността на прогнозираните дивиденти и приходите на съвместната компания от транизтни такси (задължителните “ship or pay” клаузи)? Има разминаване между началната дата на пускане в експлоатация на тръбата и първата дата на получаване на "дивиденти“.

Обърнете внимание, че в лицето на "Булгартрансгаз" ние се лишаваме от текущите приходи по транзита на руски газ по сегашните магистрални газопроводи към Турция и Гърция, които получаваме сто процента. Никой не дава обяснение как това ще се отрази върху финансовите резултати на компанията ни, още повече, че тя има доста напрегната инвестиционна програма, включваща интерконектори, разширяване и модернизация на мрежата, разширявана не газохранилище Чирен и т.н.

Как ще стане точно прехвърляне на ползите, които евентуално БЕХ ще получи като дивиденти към "Булгартрансгаз", който губи приходи от конкурентния проект "Южен поток"? Дори и да приемем, че БЕХ ще преотстъпи участието си на "Булгартрансгаз" в съвместното дружество, при формулата на транзитната цена – текущата базова цена плюс индексация – и че общото дружество няма никакви други разходи и задължения (което е абсурд) и че приходите са равни на печалбата за разпределение като дивиденти, пак за да постигнем днешното равнище на реално получавани приходи по договора за транзит до 2030 година, още от първия ден трябва да се транзитират минимум 36-38 милиарда кубически метра природен газ, т.е. два пъти повече от сегашните транзитирани количества за Гърция и Турция.

Няма никакви достоверни пазарни анализи за подобни равнище на търсене, нито сключени договори в тази посока. Приемаме, че щом "Газпром" казва, значи е вярно. А ако не е ?

Има вероятност да се повиши търсенето на транзитните услуги на "Южен поток", ако Русия реши да махне монопола на "Газпром" и по тръбата се пренася природен газ от независимите производители в Русия и от добиващи компании в района на Каспийско море и Централна Азия. Но дори и тогава каква е логиката да се инвестират десетки милиарди долара в нова скъпа инфраструктура, вместо да се ползват вече амортизираните транзитни пътища през Украйна?

Казват - какво ни интересува, че "Газпром" затъва в дългове? Интересува ни и още как – защото без "Газпром" и руски газ конкуренцията на европейския газов пазар ще отслабне и ще се повишат рисковете за енергийната сигурност на Европа.

Няма никакво съмнение, че проектът "Южен поток" е нужен като "бухалка“ на Русия срещу Украйна в решаващата фаза на тоталния натиск на Москва, която се стреми да предотврати с всички средства подписването на договора за асоцииране на Киев с ЕС.

Питам господин Орешарски – дали България е все още член на ЕС и с какво подпомагаме усилията на ЕС да сключи това споразумение с Украйна? Зная, че ще получа отговор – а къде беше европейската солидарност с Украйна, когато беше построен "Северен поток"? Разликата е огромна – "Северен поток" не увеличи ресурса на Русия да влияе върху решенията на европейските правителства, напротив – влиянието на Москва отслабна и позволи по-евтини и реверсни доставки за Украйна, защото Германия играе ролята на котва на европейския газов пазар и на независим диспечер. В "Южен поток" няма кой да играе подобна роля.

Добре е, че са подобрени параметрите на финансиране в частта дълга на българската страна, но и там има доста подводни камъни и неясноти, които могат да обърнат изцяло или частично “колата”. Трябва да е ясно, че "Газпром" има проблем с финансирането на работната програма за следващата година, след като основният му вътрешен държавен кредитор "Внешекономбанк" отказа да отпусне искания кредит от 3 милиарда долара, а се съгласи само на една трета от тази сума. Това означава, че "Газпром" трябва да потърси финансиране на външните пазари, а дълговите му експозиции и негативни прогнози относно пазарни дялови и бъдещи приходи вдигнаха рисковите премии.

Ако трябва да вземе нов дълг от два милиарда, лихвите, които ще плаща, ще бъдат между 7 и 8 процента. Ние действително можем да заемем от външните пазари на нивата от 4.25% (такава лихва ще плаща БЕХ по кредита от "Газпром" - бел.ред.), но обърнете внимание за тежестта на нов дълг от 625 млн. долара, който ще падне върху БЕХ, а не върху съвместната компания на БЕХ и "Газпром" – т.е. има отказ от принципа на реализация на проекта чрез проектно финансиране.

Тук тънкостта е не в това дали има държавна гаранция, а дали има и какъв тип е корпоративната гаранция. Дали обезпечението е с активи на БЕХ или някоя компания или срещу бъдещи приходи от дивиденти. Каква е обвързаността между двете събития, защото дивидентите са вероятностни, а погасяването на дълга е сигурно събитие.

Освен това не става ясно защо при приетата структура 30% дялов и 70% заемен капитал и след като половината от дяловия капитал се оценява на 525 милиона евро, ние вземаме дълг от 625 милиона евро.

Не зная дали си дават сметка правителството и БЕХ как ще се отрази върху държавния холдинг нов дълг от 625 милиона евро, особено в контекста на току що взетия дълг от 500 милиона евро. Достатъчно е да се прочете рисковия анализ, направен от "Фич". Дори в най-добрия случай ще се повиши рисковата премия на БЕХ по всички заеми, а е известно, че в българската енергетика БЕХ е последната преграда пред фалита на енергийните ни дружества.

Последен пример е цесията по дълга на "Топлофикация" към "Булгаргаз". Тепърва предстои арбитража по "Белене" между НЕК и АСЕ, да не говорим, че има и инвестиционна програма в българските енергийни дружества и в системния оператор, които не могат да се случат без крайната гаранция на БЕХ.

Най-тревожното е, че за един ден дългът на БЕХ нарасна с 1.120 млн. евро без грам яснота откъде ще се генерират приходите за неговото погасяване и кой ще има най-голяма полза от управлението на тези средства, след като не е ясна програмата за тяхното използване.

Дори не искам да коментирам определено пропагандните внушения, че по тръбата ще потече евтин газ. Цената на природния газ се определя от съвършено други фактори и при всички случаи зависи в много по-голяма степен от равнището на конкуренция и достъпа до алтернативни доставки, а не от политическия апломб на един или друг политик.

Очевидно внушенията за огромни ползи, в това число и за нова заетост и бизнес за българските компании, от проекта "Южен поток" са направени от хора, които или не са запознати със структурата на разходите по подобни проекти и каква част от тях остава в местни компании или като местна добавена стойност.

Не е ясно защо стойността на проекта (в българския му участък - бел.ред.) беше повишена от рекордните 3.3 милиарда, на още по-високата кота от 3.5 милиарда евро. По стандартите за разпределение на разходи при строителство на газопровод около 60 % от прогнозната стойност отива за закупуване на тръбите. Тук няма и не може да има българско участие.

Други 15 % са разходите по консултанти, проектно управление, проектиране и инженеринг, надзор и т.н. Българските компании нямат особени шансове да се класират, защото господин Ротенберг, собственикът на "Газстроймонтаж", вече обяви, че той ще бъде главен изпълнител на проекта. В крайна сметка, ако 10% от това остане като "полза“ за български компании и участници от изграждането на "Южен поток" през българска територия, трябва да се почустваме удовлетворени.

Не искам да коментирам другите части относно съгласието на "Газпром" да се транзитира природен газ от трети страни по българския участък от тръбата, най-малкото защото този въпрос се решава в Брюксел за целия газопровод, а не за всеки отделен национален сегмент, и второ, което е по-важно – той няма особен смисъл, ако заедно с това "Газпром" не позволи транзит през газопреносната мрежа на руска територия.

Не бих искал да звуча нито категорично, нито песимистично, но по начина, по който проектът се управлява от българска страна – непрозрачно, при неясни параметри и в условията на самодостатъчност и самодоволство на вземащите решения – шансовете и този проект да тръгне по пътя на проекта "Белене“ нарастват експоненциално.

И горното е една нищожна част от въпросите, които стоят открити относно процедурите за определяне на изпълнители и възлагане на договори, проектното управление, начините за вземане на решения и т.н. Трябва ли да се учудваме тогава, че в условията на растящо недоверие между управляващи и управлявани, на неяснотите и липсата на комуникация около “Южен поток” ще се генерират нов кръг от недоверие и съмнения, че за пореден път всичко се прави в името на “хората” с приложен списък на конкретните люде.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 141-и!

Протестиращите срещу кабинета на Пламен Орешарски се събраха за поредна вечер в центъра на София. Едната част от тях бяха заедно със студентите пред Софийския университет, а другата пред Министерски съвет.

Мозайка

Видрите се държат за ръце, докато спят, за да не ги раздели течението. Симпатичните животинки не искат да си легнат с любимия и на сутринта да се събудят сами, затова се подсигуряват, като се „хващат" за ръце.

Антипропаганда

Студентки "страхуват" полицаи

Разкрития

Кои са окупаторите и контраокупаторите! Видео

„Господари на ефира” наказаха тези, на които им пречат „неколцината” Ранобудни студенти!

Уж са малко, уж са нагли, но безопасни, но все пак ръководствата на университетите пропищяха от тях, депутатите на управляващите викат ултраси да ги гонят и симпатизиращите медии душа дават да ги изкарат подлоги на ГЕРБ, Сорос, Реформаторски блок и каквото там ви дойде на ума!

А междувременно загрижени за образованието си и светлото бъдеще, към което ни води кабинета, душа дават протестът им да спре! Най-лесно им беше да обявят окупацията за политическа и да пробват да размножат мнението в публичното пространство!
В сатиричното шоу на Нова обаче се оказаха с приличен ресурс от видео-архив и достатъчно наблюдателни хора. Потрудили са се достатъчно и са направили кратък материал, който ще го видите навсякъде днес по групи и хора, обвързани с процесите от февруари насам….
Борците срещу тях, които не щат политика в университета, хвалят се, че учат финанси в Алма Матер и обичат Орешарски!

Актуално

Жива верига затвори депутатите в парламента!


Жива верига около парламента направиха протестиращите студенти, преподаватели и
граждани. Протестиращите са решени да не пускат депутатите да напуснат Народното събрание, където в момента заседават.
Малко преди 13 ч. протестиращите изпяха химна пред главния вход, а след това започнаха да се хващат за ръце и да обграждат периметъра. 

Антипропаганда

Повече от 40 години комунистите забраняват празнуването на  Деня на народните будителите

Честването на днешния Ден на народните будители е забранено от комунистическия режим през 1945 г. и не се отбелязва в продължение на повече от четири десетилетия, до рухването му в края на 1989 г.
За първи път честване на народните будители става на фестивала в Пловдив през 1909 г. Всепризнат патрон на българското будителство е Йоан Рилски почитан като небесен покровител на българския народ и държава, който в народната памет е образец за себеотдаване, безсребърничество, любов към ближния и Отечеството и към когото народната обич и уважение остава жива през вековете на османско владичество.
През 1922 г. Стоян Омарчевски, министър на народното просвещение по инициативата на група интелектуалци внася предложение в Министерския съвет за определянето на 1 ноември за Ден на българските народни будители.
На 28 юли 1922 г. Министерството на народното просвещение излиза с окръжно №17 743, според което 1 ноември е определен за „празник на българските будители, ден за отдаване на почит към паметта на големите българи, далечни и близки строители на съвременна България“.
На 31 октомври 1922 г., излиза постановление на Министерския съвет за обявяване на празника. На 13 декември същата година 19-то Обикновено Народно събрание приема Закон за допълнение Закона за празниците и неделната почивка. Цар Борис III подписва закона за въвеждането на Деня на народните будители на 3 февруари 1923 г. Три години след подписване на Ньойския договор българското общество изпитва остра нужда от духовни стимули и ги намира в наследството от идеи на най-мъдрите българи.
Прокламацията на Денят гласи:
„Нека Денят на св. Йоан Рилски да се превърне в Ден на народните будители, в празник на големите българи, за да събуди у младите здрав смисъл за съществуването и интерес към дейците на миналото ни.“
От 1945 г. празникът е отменен от комунистическият режим, който въвежда задължително празнуване на дати като 9 септември и 7 ноември – празник на „Великата Октомврийска революция”, та дори рождения ден на най-масовия убиец на ХХ век Сталин.
Въпреки забраната Денят на народните будители е запазен в паметта на българския народ. В много селища на България този ден се отбелязва неофициално.
Празникът е възстановен със Закона за допълнение на Кодекса на труда, приет от 36 Народно събрание, на 28 октомври 1992 г.
Сред най-тачените български народни будители са Свети Иван Рилски, Паисий Хилендарски, Григорий Цамблак, Владислав Граматик, Петър Парчевич, Петър Богдан, Матей Граматик, Неофит Бозвели, Неофит Рилски, Иван Селимински, братята Димитър и Константин Миладинови, Георги Стойков Раковски, Васил Априлов, Васил Левски, Христо Ботев, Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Любен Каравелов, Добри Чинтулов, Иван Вазов, Григор Пърличев, Александър Екзарх, Никола Бобев, Стефан Антонов, Иван Богоров и много други.
От 1991 г. Съюзът на учените в България отбелязва Деня на народните будители и като Ден на българската наука. С решение на Съюза на българските журналисти този ден става и Ден на българската журналистика.
Денят на народните будители не е единственият празник, който е забранен след окупацията на България от Червената армия и взимането на властта от БКП. В своите „Задочни репортажи за България” убитият от Държавна сигурност през 1978 г. в Лондон писател Георги Марков пише:
„След установяване на пълното съветско господство над България, по указания на Москва, бяха предприети системни и решителни опити за ликвидиране на всички съществени традиционни празници и обреди. Огромната част от тях попаднаха под ударите на антирелигиозните кампании на режима и бяха дамгосани като попски отживелици.
Всеки днешен българин знае, че бяха ликвидирани не само пряко свързани с религията празници като Коледа, Великден, Богоявление, Гергьовден и други, но и празници, свързани пряко с националното самосъзнание и във висша степен “надрелигиозни” като Деня на Кирил и Методий.
Вместо тези празници, които българите бяха зачитали от около хиляда години, бяха въведени празници на режима като Първи май и Девети септември. Но ако човек може да разбере желанието на една диктатура да има свои празници, то как би могло да се квалифицира изхвърлянето на Деня на Кирил и Методий и заменянето му с официалното празнуване на Деня на съветската конституция.
Как би могло да се обясни задължителното празнуване на националния празник на чужда държава – 7 ноември? Ако тези действия не представляват гавра с българското национално съзнание, не зная какво друго име би им подхождало. Трябваше да мине доста време, докато в обърканите следсталински години, под натиск отдолу, Денят на съветската конституция отстъпи мястото си на Деня на Кирил и Методий…
Същевременно човек не може да не си спомни трагикомичната ситуация, в която се намери българският режим, когато до 1953 година честваше с невиждана помпозност рождения ден на Сталин, а десет години по-късно датата 21 декември беше мъртъв ден.”

Антипропаганда

Британски таблоид зове за "кръстоносен поход" срещу българите и румънците

Дяснопопулисткият британски таблоид "Дейли експрес" призова читателите си да се включат в "кръстоносен поход" за затваряне на трудовия пазар на Обединеното кралство за българите и румънците.
Изданието откри онлайн подписка до премиера Дейвид Камерън и правителството, към която, по данни на изданието, само за една нощ са се присъединили над 10 хил. души.
В материал, озаглавен "Нека този път да оставим шлюзовете затворени: кажете "Не" на ЕС" таблоидът обосновава кампанията си срещу "28 млн. румънци и българи, които ще получат пълен достъп до британския трудов пазар" след 1 януари 2014 г.
В пространна статия, гарнирана с големи снимки на бедно облечени хора, "Дейли експрес" подчертава, че България и Румъния са двете най-бедни държави в ЕС и гражданите им ще бъдат изкушени да се възползват от предимствата да потърсят реализация във Великобритания.
Визирайки ромите, публикацията обръща специално внимание на това, че в двете страни има многобройни представители на т.нар. "социално изключени групи", които биха могли да проявят склонност към извършване на престъпления, да имат антисоциално поведение и да натоварят социалната система на Обединеното кралство.
"Дейли експрес" настоява премиерът Дейвид Камерън да "каже направо своето "не" на Брюксел" и защитавайки британските интереси, да удължи ограниченията за българите и румънците на британския пазар на труда.
"Ако Брюксел не приеме това и даде Великобритания на съд, за да я задължи да приложи правилата за свободно движение, няма ли това да бъде нова отлична причина да се оттеглим от ЕС?", се пита в публикацията.

Актуално

Шествие- „Събудете се“












Шествието под надслов “Събудете се”, в което ще вземат участие преподаватели и студенти тръгна от Ректората,  ще премине покрай Народната библиотека и ще завърши пред парламента.

Разкрития

Платени контрапротестиращи от Перник атакуват столицата в подкрепа на Орешарски! Видео

Автобуси с платени контрапротестиращи тръгват към София. Наетите привърженици на
правителството на Пламен Орешарски са основно служители на градската община.
Хората са започнали да се събират рано тази сутрин зад сградата на Община Перник, разказва пред сайта един от платените протестиращи.
На въпрос къде отиват, контрапротестиращите отговарят, че пътуват за събор по повод деня на Народните будители в пернишкото село Ярджиловци. Журналисти обаче проследяват рейса, който се отправя директно за София. На път за столицата се събрани още „контрапротестиращи” от кварталите Иван Пашов, Мошино, Тева и Изток.
Да видим кои са някои от контрапротестиращите, дошли за организирана народна (платена?) любов в София за деня на будителите:
Радослав Петров, бивш кандидат за кмет на Батановци, сега работи в Двореца на културата в Перник
Николай Николаев - представил се като студент, е и общински съветник от БСП
Катя Христова, ръководител на червените пенсионери и също общински съветник от БСП в Перник. Позната е и като Вождесата
Калин Кирилов - общинско предприятие Стопанисване и управление на общинската собственост
ВИДЕО ОТ ТУК:http://www.youtube.com/watch?v=kcFuqJ_rgIE

Обновена

Честито

Поклон пред народните будители

Днес България отдава почит на народните будители - книжовниците, просветителите и
борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал.
Честит празник, българи!

Смех

- Скъпи, нали помниш , дето ходи миналия месец на язовира за щуки?
- Да. Що?
- Ами една твоя щука се обади и каза че има хайвер!
    *
Мъж се хвали пред приятели:
- Случих на добра жена, готви като мама и пие като тати ...
   *
70-те години на миналия век. Двама японци са на посещение в СССР. Водят ги в завода на КРАЗ. Виждайки камионите, единият пита:
- Хммм, защо вашият КРАЗ има три оси и толкова големи гуми?
- За по-добра проходимост.
- Страшна работа! - прошепва вторият японец на първия. - Тия руснаци чудеса правят, само и само да не строят пътища...
  *
Разговор между Шерлок Холмс и доктор Уотсън:
- Как намирате на вкус баскервилското куче, Уотсън?
- Но аз не съм ял баскервилско куче, Холмс?!
- А мисис Хъдсън казва, че сте яли!
- На мен ли ще вярвате, или на мисис Хъдсън?!
- На мисис Хъдсън! Все пак тя готви...
   *
Всеки мъж е длъжен да направи три неща през живота си: да преспи с брюнетка, блондинка и червенокоса. По принцип се допуска и да е наведнъж.
   *
Понеже американската медицина не успя да се справи с напълняването на нацията, на помощ дойде американската икономика.
  *
Баща към прибралата се дъщеря в 6 сутринта:
- Къде се скиташ цяла нощ?!
- Тате! Станах жена.
- За това трябват пет минути, а къде скита цялата нощ?

четвъртък, 31 октомври 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 140-и!

Вечерният протест срещу правителството на Пламен Орешарски мина под знака на подкрепата
за студентите, окупирали няколко столични университета, обиколка из центъра на града с призиви за “Оставка” и близо едночасова блокада на Орлов мост.

Актуално

Срещата „Газпром“- Орешарски повече от 4 часа! Вън чакаха бели мечки

Мъж  преоблечен с костюм на бяла мечка посрещна  шефът на "Газпром" Алексей Милер на
тръгване от сградата на Министерски съвет след срещата му с българския премиер Пламен Орешарски.  Срещата на Милер и Орешарски беше предвидено да е един час, но продължи повече от 4 часа. 4.25% ще е лихвата по заема от 1.2 млрд. лв., който България ще вземе от “Газпром” за изпълнението на проекта “Южен поток”.  България ще погасява дълга 22 години от транзитната такса и от страната не се изисква никаква гаранция по този кредит.  “Южен поток” ще пренася газ от Русия през Черно море за страните от Централна и Южна Европа. Трасето преминава през единайсет наши области – Варна, Шумен, Търговище, Разград, Русе, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Враца, Монтана и Видин. То ще е с дължина 541 км и диаметър 1,4 метра. Ще има приемен терминал и три компресорни станции – “Варна”, “Лозен” и “Расово”.

Антипропаганда

В Пламен Орешарски вярват почти една трета от анкетираните. Сергей Станишев и Борисов
имат почти идентичен резултат - съответно 27.8 и 27.6%, показват данните на "Сова Харис".

- ПОЧТИ ТОЛКОВА ВЯРВАТ И В ДЯДО КОЛЕДА!

Разкрития

Зам.-министър си поискал по 50 000 лева рушвет, за да не прави чистка

БСП, ДПС и ГЕРБ влязоха в кръвожаден спор за това дали калинките по времето на Борисов са
били повече или сегашната червена метла е по-силна. Депутатите дебатират по създаването на временна комисия, която да разследва партийните назначения без конкурс по времето на ГЕРБ.
"В първите дни на сегашното правителство зам.-министър в силово министерство събрал директорите на дирекции и им казал: „Пригответе си по 50 000 лева, за да останете, защото чака опашка, готова да предложи 100 000 лева”, заяви от трибуната на парламента депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов. Това стана по време дебатите по създаването на комисия, която да разследва партийните назначения без конкурс по време на предишните управляващи. Искането беше внесено от ДПС.
 От 6000 държавни служители, при управлението на ГЕРБ са сменени 2800, а 2240 от тях са назначени без конкурс, съобщи депутатът Таско Ерменков от БСП. По негови данни само в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма по времето на ГЕРБ са освободени 300 души, новоназначените са 500, от тях 400 без конкурс. От 65 души в Агенцията за устойчиво енергийно развитие са уволнени 21, назначени са 37, от тях 7 на ръководен пост, от тях нито един с конкурс, допълни той.

Изказването на Ерменков веднага беше последвано от въпроси къде работи жена му.

„За 4-5 месеца направихте толкова порстотии, че не можем да ви стигнем”

репликира на червените Цвета Караянчева от ГЕРБ. Тя припомни временния шеф на митниците Николай попов, който се оказа без допуск до класифицирана информация, спортната министърка – професор по синтаксис, директорът на агенцията по рибарство и аквакултури, завършил библиотекознание и др.

В дебата се включи и бившият шеф на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов, който беше показно арестуван по времето на ГЕРБ, а преди време съдът в Страсбург осъди България заради това.

"Нямате ли поне малко власт от това, което се случва?", попита той

и попита кой си е играл със съдбите на хората, и кой влизаше по къщите и организираше акции.

"Кой предложи Калина Илиева за шеф на фонд Земеделие?", попита пък Четин Казак от ДПС.

Екстра смех

                            Народът и Държавата

Антипропаганда

Флашмоб с клоуни, танци и маскирани провокатори организираха протестиращите студенти от
НАТФИЗ тази сутрин на ул. “Раковски” в столицата.

Актуално

„Сова Харис“: 5 партии влизат в парламента, ако изборите бяха днес

5 партии влизат в парламента, ако изборите бяха днес. Това твърди изследване на „Сова Харис", проведено в периода 18-24 октомври, сред 1000 души. Тази картина се дължи на това, че опозиционната партия, която изгуби изборите, задържа високо ниво електорална подкрепа, успяха да спрат разпада на ядрото си. Това обясни Васил Тончев - директор на социологическа агенция "Сова Харис", пред БНТ.

Ако сега има парламентарни избори, БСП ще е първа политическа сила с 21,7%, ГЕРБ е на второ място с 19,5%, ДПС са трети с 5,3%. Следват Реформаторският блок - 3,8%, "Атака" - 2%, НФСБ - 1,9%, "България без цензура" - 2,4%. 21,3% от запитаните заявяват, че няма да гласуват, 17,8% не са решили дали да участват във вота. В графата "без отговор" попадат 3,6% от запитаните.
Основната алтернатива дали ГЕРБ или БСП продължава да формира политическото пространство, посочи Тончев. За него интерес факт е възникването на два нови политически субекта. Интересна е социалната база, на която застават и перспективите, които имат.

Според резултатите „Атака" губи позиции при евентуален вот. Много бързо се видя, че политиките, които излъчва, в управление са непригодни. Не бихме могли да говорим за национализация, не бихме могли да говорим за антиевропейски настроения. На тази база Атака загуби инициативата и подкрепата за нея слезе, уточни Тончев.

Предсрочни избори ще има, това е въпрос и на решение на управляващи, изтъкна Тончев. Той смята, че техният интерес е също да има предсрочни избори. Подходящият момент ще бъде следващата есен. Големият тест ще бъдат европейските избори, които ще покажат съотношението на силите и ще очертаят позицията на основните играчи, посочи шефът на „Сова Харис".

По думите му Георги Първанов и Росен Плевнелиев имат еднакъв рейтинг, той коментира още, че рейтингите на Бойко Борисов и Сергей Станишев е почти равен - "дишат си във врата". "Важно е за един лидер да има по-високо доверие от партиите си, защото ще ги тегли нагоре", заяви Васил Тончев.

Актуално

Демонстранти с тикви чакат Бойко в Банкя

Демонстранти си направиха шега с Бойко Борисов, като преди минути цъфнаха пред портите
му в Банкя с десетки големи тикви.

Младите хора решили да се изкодошат, защото днес е Хелоуин (Денят на Вси Светии) и по традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива ще им "изиграят номер".

Мнозина от противниците на лидера на ГЕРБ го наричат с името на оранжевия плод.
Самият Борисов не излезе да си получи подаръците.
Последният път, когато пред дома на Борисов пристигнаха протестиращи беше преди около 2 месеца.
Тогава те приканваха да отиде на работа в парламента.

Екстра смех

Хелоуин


Хелоуин - професионалния празник на всички тъщи.

   *
Двама си говорят:
- Какво е това Хелоуин?
- Това е, когато всякакви вещици, кикимори, ужасии празнуват. . .
- Чакай. . това не е ли 8-ми март?
   *
- Как ще се маскираш за Хелоуин?
- Като Шрек.
- Маска купи ли?
- Още не, а ти как ще си?
- Красавица!
- Маска купи ли си?

Мозайка

Днес посрещаме  Хелоуин

Цял свят се готвят за Хелоуин, който се отбелязва на 31 октомври и обичайно включва дейности като дълбаене на тикви, посещение на маскени партита, фойерверки, погаждане на номера, разказване на страшни истории и гледане на филми на ужасите.

Костюмите за Хелоуин обикновено копират тези на свръхестествени фигури като чудовища, призраци, скелети, вещици и демони. С течение на времето към тях се добавят и костюми на популярни герои от научно-фантастични филми, на известни личности, много популярни са и костюмите на нинджи и принцеси. Интересното е, че по традиция хората в Ирландия и Шотландия дълбаели репи, спомняйки си по този начин за душите, държани в чистилището. Но имигрантите в Северна Америка започнали да използват тиквата, която е много по-голяма и поради това - по-удобна за дълбаене. Черното и оранжевото са традиционните цветове на празника.

Произходът на празника е свързан с древните келти. Те празнували своята Нова година – Самхайн в края на октомври, когато прибирали последната си реколта. Те вярвали, че в нощта срещу Нова година се отваря границата между мъртвите и живите и сенките на починалите през изминалата година навестяват земята, в търсене на живи тела, в които да се вселят.

За да се предпазят от сенките, хората гасели огъня в огнищата и се опитвали да изглеждат колкото се може по-страшно - обличали животински кожи и глави, надявайки се да изплашат привиденията.

На духовете оставяли храна, за да се нахранят и да не настояват да влизат в дома им. А самите жители се събирали около огньове, които били запалвани от друидите жреци. На тези сбирки се правели предсказания за зимата и принасяли в жертва животни. На края на събирането всеки взимал въглен от огъня и с него палел огнището си.

През 853 г. сл. Хр. папа Григорий IV утвърдил 31 октомври като ден на Вси Светии, ден за прослава на всички християнски светци и мъченици, който в страните с голямо келтско население естествено съвпаднал и се смесил с традиционно съществуващия езически празник.

Разкрития

USA подслушвали и Папата

Ватикана. Обвиниха американските Агенция за национална сигурност(АНС), че е подслушвала телефонните разговори на папа Франциск, както и тези на кардиналите, преди Конклава за избор на папа, пише електронното издание на английския вестник "Телеграф".

Входящите и изходящите обаждания от Ватикана са били подслушвани като част от мащабна програма за следене, която обхваща подслушване на 46 милиона разговори само в Италия, твърди италианското списание „Панорама".

Разговорите са били разделяни на 4 категории: комуникации между лидери, заплаха за финансовите системи, човешки права, външнополитически отношения.
Оказва се, че американската Агенцията за национална сигурност и имала свободен достъп до ключови комуникационни трасета на гигантите Google и Yahoo.

Шпионите на САЩ, както и техните колеги от Великобритания, са имали достъп до оптични кабели, по които минава огромен обем от информация, твърди вестник "Вашингтон пост". Изданието цитира данни, предоставени от бившия шпионин Едуард Сноудън.


Според тях само за 30 дни американците създали над 180 милиона файла от прехванати съобщения - електронни писма, но и видеозаписи и снимки, пращани по глобалната мрежа. Разкритията идват в момент, когато в САЩ пристигна делегация от Европейския съюз с искания за разяснения по скандала.

Смех

Инженер развежда хора на тур обиколка из фабрика за гумени изделия.
- Това е машина за ръкавици! - ТУФ! ТУФ! ТУФ! - на всяко едно "ТУФ!" се прави една ръкавица.
- Това е машина за биберони! - ТУФ! ПУК! ТУФ! ПУК! ТУФ! ПУК! - на всяко едно "ТУФ!" се прави един биберон, а на всяко "ПУК!" - биберона се дупчи.
- А това е машина за презервативи - ТУФ! ТУФ! ПУК! ТУФ! ТУФ! ПУК!
- А... защо на всяко второ "ТУФ!" има едно "ПУК!" ??? - пита един
- Абе... бизнеса с биберони нещо не ни върви!
   *
Заплатата ми нашепва: " Хайде да излезем , на заведение или на кръчма, на ресторантче, хайде, моля те".
А, аз и отвръщам: " Замълчи, малка си още"....
   *
- Какво казало "O" на "Q"?
- Брат, прибери си го...
  *
Учителката:
- Иванчо, днес домашната ти работа е написана доста добре. Сигурен ли си, че никой не е помагал на баща ти?
  *
Знате ли, че мъжете хъркат, за да защитават жените си от диви животни.
  *
- Докторе, с жена непрекъснато се караме. Какво да правя?
- Ходете повечко пеша - май-малко по 5 километра пеша на ден. Това укрепва нервите. Правете така и ми звъннете след десетина дни.
След десет дни звъни телефона на доктора:
- Докторе, звъня както искахте. Искам много да Ви благодаря! Съветът ви много помогна!
- Какво стана?
- Ами вече съм на над петдесет километра от жената!
   *
В един манастир пристига комисия съставена от настоятели на други манастири. Един от членовете на комисията влиза при настоятелят на манастира и изумен казва:
- Ама, вашите монаси пушат по време на молитвите!!!
- Е, и кво от това?
- Ами в нашият манастир питахме Светия синод, може ли да се пуши по време на молитва. Те ни забраниха категорично.
- Всичко зависи от формулировката на въпроса. И ние питахме Светия синод. Само че, ние питахме, може ли да се молим докато пушим....
  *
- Как да се различи еротика от порнография?
- Много лесно! Ако един и същ сюжет е напечатан в евтин вестник - то това е порнография, ако е в скъпо списание - то е еротика, а ако е нарисувам с маслени бои през ХVII век - това е шедьовър на световното изкуство!


сряда, 30 октомври 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 139-и!

Над 1000 души в момента са пред Ректората на Софийския университет в знак на подкрепа със
студентите.
Демонстрантите скандират “Ние сме с вас” и “Окупация.