събота, 14 декември 2013 г.

Сблъсъци пред парламента! Видео на живо

До сблъсъци между протестиращи и полиция се стигна на днешния протест пред парламента.

Страстите се нажежиха около 19:30 ч, след като демонстрантите започнаха да ритат загражденията около НС. Няколко огради бяха бутнати от страната на будката на охраната, получи се меле и полицията се намеси изтласквайки назад хората.
Викове “Убийци” прозвучаха от демонстрантите заради намесата на униформените.
Напрежението стихна за около 10 минути, но има трима задържани, единият от които е Теодор Колев от Ранобудните студенти.
Протестиращи разказаха, че мъж, паднал на земята в мелето, е бил ритан от полицай. Момиче пък е било ударено в лицето с полицейска палка.
Към 19:50 започна нова офанзива на протестиращите, които успяха да съборят ограждение, разположено в близост до входа на БАН. Полицаите се опитват да го вдигнат. Засега демонстрантите не успяват да влязат в зоната за сигурност.
На площада има много полиция, които след втората атака на загражденията се опитват да обградят с плътни редици демонстрантите.

ВИДЕО

Live streaming video by Ustream

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 184-и!

Стотици хора участват в тазвечерното факелно шествие, започнало пред сградата на
Министерския съвет, с което се отбелязват шест месеца от началото на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски и 24-годишнината от отмяната на чл. I от Конституцията на Народна република България.
Множеството, което преминава за 184-ти път по бул. "Цар Освободител", спря пред Народното събрание.
Участващите в шествието носят български трибагреници, както и транспарант с надпис "Университетските преподаватели призовават: Събудете се!".
Загражденията пред парламента са обточени с голям плакат, на който пише: "Пак питаме: Не ви ли е срам?". Събралите се скандират "Оставка!".
Полицейското присъствие в района е засилено. Няколко факли прелетяха над загражденията, в резултат на което правоохранителните органи призоваха протестиращите да спазват реда.

Карикатурите на Краси

SMS-FACTOR



Краси Петров рисува специално за "Таралеж"

Секс компромат срещу епископ Борис!

 Компрометиращо клипче, чието описание гласи, че главен герой е фаворитът за наследник на Кирил във варненската митрополия - дядо Борис, бе разпространено през нощта в YouTube. Заради сексуалните сцени в него обаче то почти моментално бе изтрито от администраторите на най-големия световен сайт за видеообмен.
Кадрите не показват лица, но от гласовете и телата авторите на компромата правят извода, че става въпрос за оргии в Бачковския манастир с участието на игумена му Борис, икономката Румяна и три монахини.

Според отец Димитър Амбарев материалът е чиста проба компромат. В студиото на "На светло" по Нова телевизия той бе категоричен, че нито мъжът е дядо Борис, нито жените са монахини. Според него причината за анонимно разпространените кадри е уронване на престижа на бачковския епископ преди избора за варненски митрополит.

"Бих се заклел, че това не е Борис. Тези жени не са облечени в монашески дрехи. Освен това монахините не носят бижута. Става въпрос за омаскаряване преди вота", отсече Амбарев.

На 14 декември - България става член на ООН

На 14 декември 1955 година, България е приета за пълноправен член на ООН, заедно с
Албания, Австрия, Финландия, Унгария, Ирландия, Италия, Йордания, Лаос, Португалия, Румъния и Испания.

Организация на обединените нации (ООН) е международна организация, създадена по инициатива на участниците в антихитлеристката коалиция
по време на Втората световна война.
Учредителната конференция на организацията се провежда през 1945 г
в Сан Франциско (САЩ). В работата й вземат участие представители на 50 страни, главно от бившата антихитлеристка коалиция.
През следващите години броят на държавите, членки на ООН, непрекъснато се увеличава. До 1 януари 2001 г. те са 189. Организацията си поставя за цел да поддържа международния мир и сигурност, да развива приятелски отношения между народите на принципа на равноправието и самоопределението им, както и да разрешава проблеми от икономическо, социално и културно естество, при спазване и зачитане правата на човека и основните свободи за всички жители на планетата, без оглед на техния пол, език и религия.
Главни органи на ООН са: Общо събрание, Съвет за сигурност, Икономически и социален съвет, Съвет за попечителство, Международен съд и Секретариат.
Общото събрание се състои от представители на всички страни-
членки на организацията, като всяка една от тях има право на един глас в него. То провежда редовни годишни сесии, а при нужда и извънредни. Общото събрание приема бюджета на организацията, избира генералния секретар на ООН, членове на Съвета за сигурност и други свои органи.

СмЕх

По случай годишнина от рождението на Ленин бил обявен в Москва конкурс за най-ефектен
стенен часовник с вид и украса, свързана с делото на юбиляра. От изпратните модели трето място спечелил часовник с украса от дърворезба, изобразяваща Ленин, говорещ на митинг. На второ място бил класиран часовник с кукувица, която на всеки час се показвала, изкуквайки "Ленин! Ленин!" Първата награда била присъдена на подобен часовник, на който от прозорчето на кукувицата се показвал миниатюрен Ленин с възгласа: "Ку-ку! Ку-Ку!"
След конкурса били обявени и наградите:
Трета награда - екскурзия до Сибир с връщане.
Втора награда - екскурзия до Сибир без връщане.
Първа награда - среща с юбиляра.
***
Някъде в България .... китно селце .... идилия ....седят двама край селският казан и варят ракия. Отпред каца извънземен кораб, от който излиза хомункулус и отива при тях. А те спокойно продължават да си варят ракията.
Стоял хомункулусът, гледал ги и накрая казал:
- Здравейте, аз съм хомункулус!
Двамата го погледнали и единият, свивайки рамене, казва на другия:
- Сипи му на Хомункулус!
Сипали му, той го изпил, а двамата си седят и продължават да зяпат казана.
Хомункулусът пак:
- Здравейте, аз съм хомункулус!
Двамата пак го погледнали:
- Сипи му на Хомункулус!
Изпил го, а двамата все си седят. Тук извънземният не издържал и казал:
- Господа, аз съм извънземен!
- Такааа, стига му на Хомункулус...
***
Студент пише писмо на баща си:
"$къпи татко,
$пешно ти $ъобщавам, че $ъм добре. Уча $е добре. Наи$стина не ми е $ъв$ем ле$но. Моля те изпрати ми $пешна телеграма. Ще $е радвам да получа изве$тие от теб.
Твой $ин."
Скоро пристига писмо от бащата:
"Синко,
Разбирам твоето НЕтърпение. НЕ прекалявай с учеНЕто. Ако ти стаНЕ много тежко, пиши пак, ако НЕ те затруднява и НИКОГА не се отчайвай. Винаги съм готов да ти помогна със съвети.
Баща ти.
***
Родният ни език се нарича „майчин език”, защото бащата никога не получава шанса да говори...
***
Луд седи свит на пода и лае. Психиатър го пита:
- И откога си въобразявате, че сте куче?
- Още от времето, когато бях малко кученце, докторе.
***
Щирлиц вървеше по улиците на нощния новогодишен Ханой. Изведнъж насреща му излезе дракон.
"За щастие " - помисли си Щирлиц.
"За вечеря " - помисли си драконът.
***
Перничанин тича при лекаря:
- Докторе, уапа ме змия.
Докторът:
- Къде те ухапа?
- Е, па, зад трафопосту.
- Не бе, за какво те ухапа?
- Е, па, ей така без нищо!

петък, 13 декември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 183-и!

183 дни на протести срещу правителството на БСП и ДПС.

От ЕС плащали три години субсидии за отглеждане на крави във Фейсбук

В продължение на три години румънски фермери получавали субсидии от 150 долара за
всички 1,860 крави, които те отглеждали. Това, което е особено в този случай е, че кравите били всъщност виртуални такива в популярната игра във Facebook "FarmVille".

За съжаление на румънските власти обаче парите, които държавата отпускала са били напълно реални.

Когато субсидиите били спрени, фермерите завели дело срещу правителството, защото според тях никой не ги е уведомил, че кравите е трябвало да бъдат истински, съобщи Digital Journal.

Парите, които получавали фалшивите фермери са от Европейския съюз, като се предполага, че те са били отпуснати за развитие на селските райони в страната.

Румъния има активна програма предназначена за подпомагане на малките и средни фермери, отпускайки им средства, с които да те развият бизнеса си, подпомагайки и цялостното селско стопанство на страната.

Екстра СмЕх

Тръгнал Волен  Сидеров да почива на море и изпратил предварително секретаря си да
организира ваканцията. Пристигнал секретаря и отишъл направо при управителя на курорта. Излезли на плажа и секретарят почнал да се дзвери:
- Бе т`ва `кво е?
- Как какво!!! Пясък. Жълт.
- Аааа, шефът не обича жълт пясък. Да се изрине целият и да се насипе бял фин пясък!
- Ама…
- Няма ама!
Вади куфарче с пари и плаща.
На следващия ден целият плаж е посипан с бял фин пясък. Оглежда го секретарят доволно, но по едно време зяпва учудено.
- А това какво е? Каква е тая гадория?
- Как „гадория”!!?? Та това е морето.
- Виж, `кво е мръсно! И мирише! До утре да се прочисти! Да се прецеди, ако трябва, за да стане кристално. Камъните по дъното да се премахнат! На всеки 30 секунди да има вълна висока между 45 и 55 сантиметра…
- Ама…
- Няма ама!
Вади секретаря куфарче с пари и плаща.
След три дни всичко е на шест.
- Тва `кво е? Какви са тия бомбардировачи?!
- Ами... чайки.
- Никакви чайки! Всичките да се махнат, да се оставят само две, които да се шматкат бавно по плажа, но в никакъв случай да не излитат.
- Ама…
- Абе няма ама!
Вади куфарче с пари и плаща.
След една седмица пристига Волен с Деница. Разходил се по белия пясък, усмихнал се на двете чайки, седнал в шезлонга, вперил поглед в кристално чистата вода, поел с пълни гърди свежият морски въздух и казал дълбокосмислено на Деница Гаджева:
- А кажи сега, Дени, можеш ли тая красота да я купиш с пари?!

"Атака" излъга за воаяжа до Куба! Снимка

Обвиниха депутата от Атака Илиян Тодоров в лъжа. Тодоров отново потвърди, че пътуването до Куба  му е струвало 2500 лева. После обясни, че е платил с лични пари и няма да дава обяснения на никого. От разпечатката обаче стана ясно, че всеки един от билетите е струвал 4049,35 лева, а хората на Волен Сидеров са останали в Куба 10 дни - от 30 ноември до 10 декември.

Севернокорейският лидер Ким Чен ун екзекутира чичо си

Чичото на севернокорейския лидер Ким Чен ун Джан Сон-тхек е бил екзекутиран вчера, информираха световните осведомителни агенция, цитирайки севернокорейската КЦТА. Военен съд към министерството на народната сигурност го е признал за виновен в държавна измяна. Присъдата е била изпълнена незабавно.

Джан Сон-тхек беше заместник-председател на Комисията по национална отбрана, ключов ръководен орган в КНДР, и бе смятан за втория по важност човек в държавата. Той беше съпруг на лелята на Ким Чен-ун. Засега няма информация каква е съдбата й, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Белият дом заяви, че не може да потвърди от независим източник съобщението за екзекутирането на чичото на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, но няма основание да се съмнява в информацията, държавната информационна агенция на КНДР, предаде "Асошиейтед прес".

Ако съобщенията се потвърдят, това ще е поредният пример за изключителната жестокост на режима в Северна Корея, коментира говорителят на Съвета за национална сигурност към президента на САЩ Патрик Вентрел. Той допъли, че САЩ внимателно следят развитието на събитията в КНДР и се консултират със съюзниците и партньорите си в района.

ПЕТЪК 13 Е!

Отново петък, 13-ти! Ще си седя в тепавицата като български космонавт в кокпита на руски космически кораб и ще следя зорко табелата с надпис: “Ничего не трогать!”.

СмЕх

Пристигнала японска делегация от Сузуки в Русия по покана на АвтоВАЗ. Срещнали се директорите на двете компании:
- Ние произвеждаме автомобили. - започнал разговора японецът.
Руснакът отговорил:
- И ние с това се занимаваме.
- Имаме над 100 завода. - продължил японецът.
- Ние също имаме над 100. - отвърнал руснакът.
- При нас работят тридесет хиляди работника.
- При нас също толкова.
Японецът казал:
- За нас работят шест инженера.
Руснакът се замислил: "Ако кажа, че имаме 200 инженера, ще стане много странно. Тогава ще кажа, че имаме седем инженера."
- Ние имаме 7 инженера.
На следващия ден те се срещнат отново и японецът е с червени очи.
- Цяла нощ не съм мигнал! - оплаква се японецът. Постоянно мислех с какво се занимава седмия инженер?
***
Селянин имал много свине. Един ден дошъл инспектор и го попитал:
- С какво храните свинете?
- Ами, като има царевица с царевица, иначе с отпадъци. Защо?
- Аз съм от Асоциацията за защита на животните. Не ги храните както трябва - те не трябва да ядат отпадъци. - И го глобил.
След два дни дошъл друг и го попитал с какво храни свинете.
- Ами, със сьомга, с хайвер, със скариди. Защо? - попитал селянинът.
- Аз съм от ООН. Не може, когато милиони хора измират от глад, да храните свинете с деликатеси. - Също го глобил. След дни дошъл трети и попитал с какво храни свинете.
- Ами, аз не ги храня - давам им по 4 лева на ден да си купят каквото им се яде - отговорил ядосано селянинът.
***
В природата има три същества,които не мръзнат при - 25 градуса: - Пингвини. - Бели мечки. - Блондинки в миниполички и без шапки .
***
Откак закусвам само виртуално И теглото ми е абсолютно идеално.Вкусни торти си похапвам от картинки, Шоколадови десерти,пасти-все от снимки.
***
От манипулационната на приемната в ”Пирогов” се показва медицинска сестра и пита:
- Кой господин тук чакаше за превръзка на крака?
- Той си тръгна - отговаря един от чакащите. - Раната му зарасна.
***
МЪЖКИ МАНИФЕСТ (окончателна версия-един път и завинаги!)

Скъпи жени, госпожици, приятелки, годеници, съпруги и т.н.,

1. Ако считате, че сте дебели, това най-вероятно е вярно. Не ни питайте постоянно, ние няма да ви дадем удовлетворителен отговор!

2. Ако искате нещо, то просто го кажете. Нека изясним-ние сме прости. Ние не разбираме деликатните, заобиколни въпроси. Намеците не работят при нас-също и очевидните такива! Просто кажете това, което искате!

3. Когато задавате въпрос, на който не очаквате отговор, не се учудвайте че получавате отговор, който не искате да чуете.

4. Ние сме прости. Когато ви молим да ни подадете филийка хляб, ние нямаме предвид нищо по-различно от това, което ви казваме. Това не е упрек, че хлябът не е на масата. Няма нито скрити тълкувания, нито обвинения! Ние наистина сме прости.

5. Ние сме прости.

Няма никакъв смисъл да ни питате за какво си мислим. В 96,5 процента от времето ние си мислим за секс. Не, ние не сме нерези, това просто ни харесва най-много!

6. Ние сме прости.

Понякога ние не мислим за вас. И в това няма нищо лошо. Молим да свикнете с тази мисъл. И да не ни питате за какво си мислим, освен ако не сте готови да водите разговор за политика, икономика, философия, поркане, цици, задници и/или коли.

7. Петък/Събота/Неделя=плюскане=приятели=футбол пред телевизора=бира=лоши маниери. То е като пълнолунието или приливите и отливите-неизбежно.

8. Пазаруването не ни доставя удоволствие. И никога, никога няма да ни достави удоволствие!

9. Когато излизаме някъде, трябва да знаете че каквито и парцали да сте сложили отгоре си, те ви стоят чудесно. Кълнем се!

10. Имате достатъчно дрехи и обувки. Сълзите са изнудване! Това, че ще се разорим, не може да бъде доказателство за нашата любов.

11. Повечето мъже имат по три чифта обувки. Повтаряме: ние сме прости. Как изобщо стe стигнали до идеята, че би могло да ни хрумне кои точно обувки измежду вашите 30 чифта ще ви стоят най-добре?

12. Простите отговори като “Да” или “Не” са напълно достатъчни, и то без значение какви са въпросите!

13. Ако имате проблем, ни помолете да ви помогнем да го разрешите. Не ни молете да ви съчувстваме, както правят това вашите приятелки.

14. Главоболие, което трае 8 седмици, не е никакво главоболие. Вървете на лекар!

15. Ако сме казали нещо, което може да бъде изтълкувано по два различни начина, единият от които ви обезпокоява или ви прави нещастни, ние сме имали предвид другото тълкувание!

16. ВСИЧКИ мъже виждат само в 16 цвята. Прасковата е плод, а не цвят!

17. А що за цвят е кайсията (каисията?) и как, по дяволите, се пише тази дума?!?

18. Бирата ни харесва по същия начин, по който на вас ви харесват чантите. Вие не го разбирате. Ние също не го разбираме.

19. Когато ви питаме дали “има нещо” и вие ни отговаряте “не”, ние ви вярваме и се държим така, сякаш наистина няма нищо и всичко е в ред.

20. Не ни питайте дали ви харесваме. Бъдете сигурни, че не бихме стояли при вас, ако не ви харесвахме.

21. Основното правило, за каквото и да става дума и дори при сянка от съмнение, е: Не усложнявайте нещата! НИЕ НАИСТИНА СМЕ ПРОСТИ!!!

четвъртък, 12 декември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 182-и!

За поредна вечер недоволните граждани се събраха с искане за оставка на правителството на
Пламен Орешарски и разпускане на 42-то Народно събрание. Протестиращите преминаха по обичайният си маршрут. Недоволните граждани скандираха „оставка”, „мафия”. „червени боклуци”.

15 хиляди евро стрували нощувките на Сидеров в хотел "Фор сийзънс Джордж Пети"

Според "Атака” фотосите, които публикувах днес от почивката на Сидеров във "Фор сийзънс
Джордж Пети"  не са истински.
От френския хотел обаче са потвърдили за Нова телевизия, че Волен Сидеров е бил техен гост. Лидерът на "Атака" е останал там шест нощи и е бил в компанията на друг човек.  Целият престой е струвал близо 15 хиляди евро.
"Първоначално той е резервирал стая делукс. Но когато дойде, ние му предложихме да погледне един от нашите апартаменти. Предложихме му специална цена – 2495 евро на вечер”, са обяснили от хотела.

Цитат на деня

Магдалена Ташева ( Атака): „През 2006 г. ЕК прие да регламентира дължината на презерватива – 16 см., що не го въведете и у нас, за да покажете, че сме европейци”

Нова порция снимки! Волен Сидеров се забавлява в най-скъпия хотел в света - "Джордж Пети"!

Нова порция пикантни снимки с главен герой Волен Сидеров бяха предоставени на медиите
само ден, след като се показаха снимки на плажа на кубинския полуостров "Варадеро", в момент, в който страната е разтресена от политически скандали и приемане на бюджета.
Според кадрите Сидеров със сигурност е отдъхвал волно в най-скъпия и легендарен хотел в света - "Фор сийзънс Джордж Пети", намиращ се в центъра на Париж до Айфеловата кула. Вояжът е отпреди няколко години. Виждаме народният избраник на терасата на хотела с панорамна гледка към кулата, по халат с емблемата на "Фор сийзънс". Заснет е от най-близкия си човек, който го е придружавал.

Справка показа, че на покривните етажи на този хотел са разположени най-скъпите апартаменти, чиято цена почва от 5000 евро. Тези апартаменти в този хотел се наемат обикновено от арабски шейхове, крупни петролни босови и руски олигарси.
На друг кадър срещаме г-н Сидеров в елитен ресторант по венецианския "Канале гранде". Ценоразписът по тези заведения е сред най-скъпите в света.
Безспорен факт е също, че единствените средства, с които би трябвало да разполага Сидеров в момента, са тези от депутатската му заплата, която е около 3000 лева на месец.
По последни данни в момента Волен Сидеров е на работно посещение в Китай.

Бойко: Eдинствените работни места създадени от Орешарски са протестиращите на Бареков

Познавам протестиращите на Бареков. Аз съм им работодател на тези деца. Те работят това – да стоят пред дома ми – на практика това са единствените работни места, които Орешарски създаде.
Така експремиерът Бойко Борисов коментира в сутрешния блок на Нова телевизия групата активисти на “България без цензура”, които го чакат пред входа на медията.
“Там е най-голямата цензура”, каза Борисов.
Напусналите двама депутати от ГЕРБ не са проблем нито за мен, нито за партията. Това са малко над 2 процента от парламентарната група, посочи Борисов.

СмЕх

След 17 неуспешни интервюта за работа, започнах да се съмнявам в късметлийския си анцуг ...

***
Една блондинка пита друга:
- За какво мечтаеш?
- Мечтая, как ще срещна една фея, кояото ще ми подари сто хиляди долара.
- А защо не милион?
- Милион не е реално.
***
Жената:
- Ако умра неочаквано би ли се оженил отново?
Мъжът:
- Разбира се, не!
- Не? Защо, не ти ли харесва да си женен?
- Какво общо има?
- Има и още как! Защо няма да искаш да се жениш, ако цениш брака.
- Добре, ще се оженя, ако от това ти става по-леко.
- А, ще се ожениш значи?!
- Ами да, нали за това разговаряме!
- И ще спите на нашата спалня?
- Ами къде другаде?
- И ще сложиш снимките й навсякъде, вместо моите?
- Мисля..да.
- И ще й дадеш да кара моята кола?
- Ааа, не! Тя още няма книжка!
Тишина....
***
Дъщерята на Путин кандидатства в институт.
Огромен конкурс - 50 института за една дъщеря.
***
Мозъкът на мъжа се състои от следните блокове:
1. Датчик "Гладен съм" и "жаден", естествено Работи винаги!!
2. Сензор "Искам секс". С времето прегаря. Има три положения:
- Искам;
- Искам та не се трае;
- Тук и сега.
3. Център за аудио въздействия. Входни данни:
- магическа некомпресирана музика, 16бит и нагоре, 44кхц, стерео и усилена;
- звук от наливане на алкохол в чаша;
- благодарни похлипвания на удовлетворена жена.
4. Център за определяне на вида бира.
5. Блок за взимане на стратегически решения. Решение по подразбиране -
Майната му на всичко... Дай още две бири!!
6. Автопилот до дома.
7. Генератор на отговори на въпроса: Къде ходиш бе хаймана?. С времето от примитивно устройство се превръща във високоинтелигентен прибор с изострена логика.
8. Автоматичен блок за отговор "Скъпа дай да го обсъдим по-късно".
9. Високомощен заглушител на съвест.
10. Далекомер "Самка". В реално време разчита ТТ данни на базата на визуално възприятие. Най-съвършените позволяват да се направи извод от типа "ще ми пусне/няма да ми пусне".
В стандартната инсталация има функции за определяне размера на гърдите, стегнатостта на задника и други. При някои модели - специална приставка за определяне на интелекта - "тъпа/почти тъпа".
11. Генератор на воля за знимание със спорт. Често се поврежда.
12. Датчик на нивото на насищане с алкохол. При много екземпляри отсъства или не работи. Умишлено пропусната.
14. Регистри за временно съхранение на резултати от спортни мероприятия.
15. Стопкран-блокировка "Чужда жена". При особено гнусните типове е вандалски повреден с отвертка.
16. Малък, бавен и разнебитен носител на съвест. Има противен глас и не дава да спиш нощем. Неутрализира се с точка 9.
17. Имитатор на бурна дейност. През работно време работи на пълна мощност.
18. Блокове за повторение - искам пари, искам нова кола, нов CD-плеър, и т.н.
19. Симулатор "Домашен майстор".
20. Черна кутия "Душа". В много случаи достъпа е само за ограничен кръг приятели и една-две любовници.
21. Hеонова реклама с надпис "интелект". Рядко свети.
22. Анализатор на ландшафта. При махмурлук и особено в понеделник сутрин дава отвратителни картинки. Регистрира полети на зелени кучета. Пише по небето неприлични надписи.
23. Таймер. Пример за програмиране: Петък. Около 17.30. Да се прибирам ли? Я по-добре да пийна една-две бири!
***
На мястото на автомобилна катастрофа идва евреин, вижда ранените хора и пита:
- Застрахователите дойдоха ли?
- Не.
- Тогава се свийте малко, ще легна с вас.

сряда, 11 декември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 181-и!

И днес вечерта се проведе протест срещу правителството на П. Орешарски. По-рано през днес близо 300 преподаватели протестираха  с искане за оставката на правителството на Пламен Орешарски.
Протестът им започна в 12 ч. от стълбите пред Ректората на Софийския университет.
20-ина минути преподавателите вече бяха пред Народното събрание. Полицаите ги чакаха, този път не зад, а пред загражденията около сградата на НС.
Преподавателите започнаха да ограждат парламента с книги. След акцията си те се върнаха при Ректората и блокираха кръстовището при булевардите “Васил Левски” и “Цар Освободител”.

Ердоган с претенции към цяла Тракия

„Тракия е и Солун, и Ксанти, и Кърджали в България, Вардар, Скопие, Призрен в Косово,
Сараево. Тракия е нашата жива история в Европа. Тя е нашият представител в този географски регион”, заявил Ердоган в предизборно изявление за местните избори в Кешан. Думите му бяха посрещнати остро от Гърция.

„Турският премиер се опитва да разшири турските завоевания и искания на целия Балкански регион”, пише вестник „Та Неа”.

„По този начин Ердоган продължава с провокациите за връщане на стария, но никога незабравен план за възкръсване на „Турската република Тракия”, в която освен територии от Гърция има територии и от Южна България и Централните Балкани”, добавя изданието.

„Ердоган е невероятен – и Солун е Тракия”, пише от своя страна „Имерисия”. Медиите в южната ни съседка подчертаха, че думите на Ердоган са крайно неприятелски спрямо Гърция, която се опитва да изгражда мостове и да преодолее проблемите. Такива изказвания само създават нови пречки по пътя на изглаждането на отношенията между двете страни, допълват журналисти. Изказването на Ердоган беше направено дни след посещението му в Атина.
София обяви, че "за европейската перспектива на всяка една страна са основополагащи зачитането на международното право, включително принципите на суверенитета и териториалната цялост" и припомни славната история на страната.

Властите в Атина също официално осъдиха изказването на турския премиер. „Трябва винаги да се внимава при историческите изказвания, особено в регион като Балканите.


Днес единственият критерий е зачитане на международното право и правилата, които се основават на добросъседските отношения, които от своя страна почиват на уважаване на териториалната цялост и суверенитета на държавите от региона”, заявил говорителят на гръцкото външно министерство Константинос Кутрас.

Това не е първото скандално изявление на Ердоган. Наскоро той обяви, че Косово е турско и заяви, че не съществува държава Кипър.

Миков: Не помня Деница и Волен да са заявявали официално посещение в Куба

“Не си спомням да са ми давали официално заявление.” Така председателят на Народното
събрание Михаил Миков отговори на въпрос дали “Атака” са подали заявление за официално посещение в Куба.
„Не си спомням да са ми давали официално заявление. Не съм и правил проверка, за да мога да отговоря с точност. Получавам много заявления”, казва Миков в отговор на въпроси от журналисти и цитиран от “Фокус”.
Всяка парламентарна група била в правото си да прави контакти, в това число и международни.
На въпрос дали е нормално депутатите да са в Куба, когато в пленарна зала се гласува Законът за държавния бюджет за 2014 г., Миков заяви: „Всеки сам избира поведението си. Въпрос на лична отговорност”.

Властта разпуска тази нощ в чалга клуба „Найт флайт“ ! Снимки

Властта празнуваше тази нощ в чалга клуба „Найт флайт“. Това алармират от Протестна мрежа.

Оттам съобщават, че около 01,00 – 02,00 ч. пред заведението на бул. „Мария Луиза“ е имало поне седем правителствени автомобила, линейка и спец ченгета.
Информацията е гарнирана и с две снимки.
„Кой е това? Кой? Кой? Кой запива по важни държавни дела и на държавна сметка?“, питат от сайта.
Единият сниман автомобил е БМВ с рег. номер С6004МР и син буркан.
Част от коментарите под информацията са:
Antonia Stoicheva:  На Делян са му изтекли водите, ще ражда.
Petar Dimov : От Атака не са си платили сметката... : )
Anna Boteva: Може би празнуват приемането на бюджета
Stilian Popov: С 6004 МР, това БМВ стои пред централата на ДПС (99% съм сигурен)
Ivan Arshinkov:  Миков е препил опс (Зло)употребил хаха

Още двама депутати щели да напуснат ГЕРБ тази седмица

И.Вълков/Д.Бойчев
Втори депутат напусна ГЕРБ вчера. Милионерът Светлин Танчев, който е един от най-
богатите хора в редиците на бившите управляващи, също стана независим като колегата си Георги Марков, който повлече крак на люспенето в опозицията миналата седмица.

Източници от партията на Бойко Борисов обаче твърдят, че и други двама най-вероятно ще се разделят с ГЕРБ още до края на тази седмица. Това са Димитър Бойчев от Бургас, който е близък с кмета на града Димитър Николов, и шефът на транспортната комисия в предишния парламент Иван Вълков, съобщава таблоидът „България днес”. И двамата са депутати втори мандат

СмЕх

Ако на една жена и кажеш, че имаш работа, но не ѝ кажеш каква е работата, ще си отвориш още
една работа.
***
Ако трябва да късаш с момиче, то най-добре е в McDonalds. Няма никакви остри ножове, вилици, тежки посуди и винаги можеш да се скриеш зад някое дебело бебе.
***
Един компютърен маниак умрял, отишъл пред райските врати и попитал Свети Петър какво е Ад и Рай.
- Раят е ето тази огромна зала, има всички видове компютри, мрежи, програми, игри, абе, каквото се сетиш...
Пускам те и правиш каквото си искаш...
- А какво е Адът?
- Същата зала, ама трябва да си администратор...
***
- От къде сте?
- От София.
- Е, сега всички са от София. По-конкретно?
- От Павликени….
***
В забутано село в планината:
-Дядо на колко години си ?
-На 103
-А пиеш ли , пушиш ли?
-И пием и пушим, инак нема умиране!
***
Мюлер вика Щирлиц:
- Щирлиц, как ще обясните на фюрера, че отпечатъци от вашите пръсти са намерени на гърдите на Ева Браун?
- А вие, хер Мюлер, как ще обясните на фюрера как сте намерили отпечатъците ми там?
***
В лудницата приемат нов пациент. Посреща го главният лекар и го пита:
-Как се казвате?
-Петър Първи.
-Добре, при нас има много царе.
-Аз не съм цар, аз съм самолетоносач...

вторник, 10 декември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 180-и!

Не спират протестите в столицата срещу правителството и след 180 дни.

Уникални снимки на Волен Сидеров от плажа "Варадеро"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров бе засечен да се припича в понеделник на елитния плаж
"Варадеро" в Куба. За доброто му настроение са се грижели няколко млади дами, едната от които се предполага, че е бившата му секретарка Магдалена.

Побелелият политик събирал  тен на екзотичното място, докато в Народното събрание вървяха ожесточени дебати по приемането на Бюджет 2014 г.

Коалиционният партньор на БСП и ДПС вероятно е натрупал значителен финансов ресурс, за да си позволи да се глези със суперваканция.
Интересно как ще обясни щедро пръснатите от него пари на изгладнелите си избиратели.

Историческо ръкостискане: ОБАМА-КАСТРО

Президентът на САЩ Барак Обама се ръкува с кубинския си колега Раул Кастро на
възпоменателната церемония за Нелсън Мандела.
Това е безпрецедентен жест между лидерите на двете страни, които са в конфликт от половин век, съобщават световните медии.

Бойко Борисов: С разцеплението партията ни се очиства

"Пожелавам успех в новото политическо поприще на напусналите депутати. За радост това са
процеси, които очистват партията и дават шанс на младите, амбициозните и интелигентните хора да станат част от нас", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Фейсбук новината за втори напуснал групата на ГЕРБ депутат.
"Аз обикалям страна и за мое щастие срещам точно такива сред стотиците новопостъпили членове на ГЕРБ. Случващото се още веднъж ми затвърждава извода, че и изпълнителната комисия, и ръководните структури в ГЕРБ трябва да бъдат обновени с нови лица и доказани експерти и професионалисти с модерна визия за управлението на страната, което ще предложа на конференцията през февруари.

Още един депутат напуска ГЕРБ

Депутатът Светлин Танчев е подал заявление за напускане на парламентарната група на ГЕРБ
и регистриране като независим народен представител.
Това съобщи в началото на днешното извънредно заседание председателят на Народното събрание Михаил Миков.
Танчев е избран от 26 МИР – София-Област от ГЕРБ. В миналия парламент Танчев също е бил народен представител от партията на Бойко Борисов. Отцепникът е един от вносителите на промените в Закона за здравето, с които миналото правителство забраниха тютюнопушенето на обществени места.
Танчев е вторият депутат, който напуска ПГ ГЕРБ през изминалата седмица.

Светът се прощава с Мандела

Хиляди южноафриканци вече се събират на стадиона в квартала на Йоханесбург за
възпоменателната служба в памет на първия чернокож южноафрикански президент Нелсън Мандела.
За участие в церемонията пристигнаха американският президент Барак Обама и съпругата му Мишел. Заедно с тях пътуваха бившият президент Джордж Буш-младши и съпругата му Лора. Очаква се почит към Мандела да отдадат близо сто държавни и правителствени ръководители от цял свят.
Над 80 хиляди души се очаква да се включат днес във възпоменателна церемония в Йоханесбург за починалия на 5 декември на 95-годишна възраст бивш южноафрикански президент Нелсън Мандела. Ще присъстват около сто държавни и правителствени ръководители от цял свят.
Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, който също е в Йоханесбург, нарече Нелсън Мандела един от най-големите лидери на нашето време.

Ментата и Лакомото внасят промени за хазарта


Депутати  са скандализирани, от непрекъснатите задкулисни игри и обслужване на лобита от
парламентаристи със спорна репутация.

Поредният пример за тотална липса на морал са миналите вече на първо четене в пленарна зала промени в закона за  хазарта. Двама от вносителите му са едни от най-скандалните герои на 42-то Народно събрание – Йордан Цонев – Ментата и Спас Панчев – Лакомото.

Народният представител от ДПС се слави като бившо крупие в морските казина, но още по-конфликтна е връзката му с бизнесмена Васил Божков, който контролира хазартния бизнес в държавата. Ментата е много близък до Божков, двамата са почитатели на таблата, а депутати смятат, че промените в закона ще обслужат приоритетно харартния бос, който се сочи и като наставник на премиера Орешарски.

Другият съавтор на промените Спас Панчев е известен като червения земеделец в групата на левицата. Преди няколко години името му нашумя покрай жената, с която живее – Цветелина Костадинова, известна като Цеца Хазарта. Интимната половинка на Лакомото работеше в Комисията по хазарта, но изхвърча от държавния пост, след като стана ясно, че се е намърдала с фалшива диплома за висше образование, издадена уж от университета в старата столица Търново. Въпреки измамата точно Панчев се е наел да променя правилата за хазартния бизнес. Фалшивият земеделец стана актуален и с лобисткото искане за връщане на тютюнопушенето на обществени места.

Точно такива компрометирани лица и със съмнителни познания в тази област да правят поправките в закона е просто скандално, коментират в парламента.

За какво ни е промяната в Закона за хазарта? За да постигнем тотално либерализиране на регулациите и премахване на контрола и санкциите, за да получим намаляване на приходите от данъците с 22 млн. лв., пита депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова. Отговор няма да бъде даден, защото на обществото е ясно, че мнозинството на този парламент коват закони само по поръчка на олигарси.

СмЕх

Успехът е като бременността. Всеки те поздравява, но никой не знае колко пъти са те таковали,
докато го постигнеш.
***
- Мамо,защо котката не пи ракия като и дадох?
- Защото е животно, маме.
- Мамо, значи у нас само тати е човек.
***
Мутра в Мерцедес се удря в един багер, който му препречил пътя. Излиза мутрата бесен от колата, отваря вратата на багера и замръзва на мястото си. Вътре, багеристът едвам се побира в кабината, огромен мъж.
- Ти какво искаш бе! - казва багериста.
- Амиии, имаш ли случайно ключ 35? - измънкал бореца.
- Не, аз до 47 ги затягам с пръсти.
***
Млад поп щял да за първи път да чете литургия пред енорията под надзора на владиката.
Притеснил се доста как ще се представи и преди това посръбнал от църковното винце за кураж.
Когато литургията свършила той отишъл при надзорника си да обсъдят представянето му, а владиката му казал:
- Като цяло мина много добре моето
момче, но допусна четири практически грешки, три теоритически и
две от общ характер
. Започвам с практическите:
1 - на амвона не се излиза на четири крака , а на два;
2 - литургията не се гъгне и подсвирква , а се пее;
3 - купела пред теб не е за драйфане, а за кръщаване на деца.
4 - расото не се запасва в дънките,а виси свободно.
Колкото до теоритическите:
1 - Юда не е преебал Христос, а го е предал;
2 - Адам не е изял сливата на Ева, а ябълката;
3 - и една от божиите заповеди не гласи ближи обичания си, а обичай ближния си.
- Ами тези от общ характер? - плахо попитал попът.
- Нищо важно не е, но занапред да знаеш, че литургията завършва с АМИН, а не с а`е еб**е си майката...
И за кръстенето се използват ТРИ пръста: палец, показалец и среден, а не само среден.
***
Плейтмейка, любителка на лесните пари се омъжила за осемдесет и пет годишен бивш чобанин забогатял от търговия с животни. Сметката била ясна. Ще потърпи няколко месеца и след това здравей живот. Вечерта след сватбата младата булка чакала младоженеца в спалнята и се надявала дядото или да заспи бързо, или да е забравил какво се прави. Не след дълго на вратата се появил нашия герой дибидюс гол. На члена надянал стар гумен презерватив , трофей от войната. Носа защипан здраво с голяма щипка, а в ушите стабилни тапи. На безмълвния въпрос на булката дядото обяснил.
- На света най - не понасям две неща. Женски писъци и миризма на изгоряла гума.
***
България  държава,в която в аптеката не питаш за страничните ефекти на лекарството, което си купуваш, а питаш "Нали ще мога да пия алкохол?"
***
Аз: Дядо Коледа, искам за коледа: лампов усилвател, големи тонколони, Харлей-Дейвидсън, бас китара, 60 инчов лед телевизор, Форд Мустанг и Снежанка и Пепеляшка за няколко вечери.
Дядо Коледа: А шамар не искаш ли ???

понеделник, 9 декември 2013 г.

Военните обградиха протестиращите в Киев! НА ЖИВО

Братя Клчико са обсадени от „Беркут”

Милиция щурмува офиса на Юлия Тимошенко

Военните превзеха сграда на радио и телевизия „Украйна“, която се намира непосредствено до
кметството в Киев, където се намират част от протестиращите.
Нашата задача е да поддържаме реда и ще останем колкото трябва, заяви един от офицерите, цитиран от ИТАР-ТАСС.
В същото време военните от „Беркут“ щурмуваха барикадите на протестиращите в района на правителствения квартал и ги разрушиха. В момента демонстрантите са обградени.
Военни с автобуси и камиони пристигнаха по обяд в центъра на Киев и блокираха входовете за Площада на независимостта.
Братя Клчико са обсадени от полиция и „Беркут”
Владимир и Виталий Клчико в продължение на няколко часа се намират под обсада в близост
до сградата на МВР и администрацията на президент на Украйна, става ясно от съобщение на сайта на партия „УДАР”, предаде Газета ру.
„Активисти, започнали митинг на ъгъла на улиците „Шелковичная” и „Богомольца”, вече няколко часа държат отбраната под обсадата на вътрешни войски и „Беркут”. Народни депутати от „УДАР” и лидерът на партията Виталий Кличко през цялото време са заедно с активистите”, се отбелязва в съобщението.
По-рано Кличко призова бойците от „Беркут” и вътрешни войски да не щурмуват мирния протест.
Милиция щурмува офиса на партията на Юлия Тимошенко
Специални части щурмуваха офиса на партията на Юлия Тимошенко на ул. Туровская в Киев.

Атакувано е сървърното помещение, разбити са врати и прозорци.
След атаката сайтът на партия “Батьківщина” (“Отечество”) е свален от интернет.
Милицията е обградила офиса на “Батьківщина” и не пуска хората да излизат от сградата, съобщиха от партията на Юлия Тимошенко.
В официално съобщение на украинското МВР се посочва, че специалните части са действали по “сигнал на група граждани” за открадната компютърна техника на ул. Туровская в Киев.

ВИДЕО

Live streaming video by Ustream

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-179-и!

Около 100 души протестират срещу правителството пред сградата на Народното събрание. Преди това протестиращите преминаха обичайния маршрут от Министерски съвет до Народното събрание на 179-ия ден от исканията за оставка на правителството. Сред протестиращите се раздава вестник „Протест”.

Бойко на патерици в Израел

Експремиерът Бойко Борисов, който замина на патерици за Израел, намери време да поства и във Фейсбук от чужбина.
"Днес се срещнах с моя добър приятел Биби Нетаняху в Израел. Трябваше да пътувам с патериците, но нямаше как да отложа срещата, която беше уговорена преди месец. За радост и тук срещнах огромно разбиране от негова страна за придвижването ми, защото се оказа, че и той е бил в подобно физическо състояние и три месеца е изпълнявал така длъжността си след като е скъсал ахилес при игра на футбол", писа Борисов.

Много държа на тези контакти, защото още преди да станем премиери с Нетаняху бяхме добри приятели и за радост такива останахме и до ден-днешен. България винаги се е гордяла с направеното в исторически план за българските евреи, а Нетаняху не пропуска да отбележи това, пише Борисов във Фейсбук.

Властта изпрати войската на площада в Киев ! Видео на живо

Властта изпрати войската и струпа камиони. Вътрешните войски започнаха да блокират

изходите от площада. На централната улица в Киев „Крешчатник“ пристигнаха автобуси на вътрешните войски и блокираха един от входовете за Бесарабския площад, пише и comments.ua.
Чуха се призиви и протестиращите, които в този момент са навън, да се скрият при останалите демонстранти в сградата на кметството. На площада остават само доброволци.
В момента на входа на площада са застанали полицаи от спецчастите и три автобуса с щитове.
От тях в момента не излиза никой. Координаторите на протестиращите призоваха на площада да останат само доброволци, а останалите да влязат на първия етаж в сградата на блокираното кметство.
Преди появата на спецчастите на центъра на Киев, в полицията е получен анонимен сигнал за три бомби на станции в метрото, които се намират близо до централния площад. Сигналът е получен в 11 часа.
Около час по-късно автобуси и камиони на военните вече са блокирали входовете на Бесарабовския площад.

ВИДЕО

Live streaming video by Ustream

Всички министерства си раздали бонуси

Всички министерства са си раздали пари като бонуси. Това по закон е тяхно право и в това
няма нищо лошо. Такъв е нормативът“. Това заяви народният представител от ГЕРБ Лиляна Павлова в предаването „Денят започва в неделя“ по БНТ. „Въпросът е дали са си раздали тези бонуси за добре свършена работа или за да получат подкрепата на служителите си да не проектират“, каза още тя. И изтъкна с насмешка, че ще се учуди, ако в Министерството на инвестиционно проектиране са раздали коледни бонуси защото, по думите й, „там се чудеха 6 месеца какво ще работи“.

„В ММРБ също са си раздали впечатляващи суми и тези данни са на уебстраницата на парламента, каза още Лиляна Павлова.

„Южен поток“ е важен стратегически проект, но отново правителството за пореден път не спази процедурата, изтъкна депутатът от ГЕРБ. Що се отнася до проблемите на регионално ниво, като депутат от Варна тя каза, че проблемът е в липса на добра информираност и избор на добро място. Бившият регионален министър заяви още, че опасност за живота на хората няма. Проблемът е шумът, но има обезшумяващи мерки, които трябва да бъдат взети, каза още Павлова.

Заложените с 1.4 млрд лева приходи в повече са сериозен проблем, алармира тя. И подчерта, че първо трябва да има икономически растеж и след това да се правят разходи.

Хората вече са уморени, а и „репресивните мерки“ срещу протестиращите си казват думата. Така народният представител от ГЕРБ отговори на въпроса защо протестите срещу правителството не са толкова силни както в началото.