четвъртък, 20 февруари 2014 г.

В Украйна заповядаха официално: Да се стреля на месо!


Вижте видео как стрелят по хора по улиците на Киев

Министърът на вътрешните работи на Украйна Виталий Захарченко е съобщил, че е издал
заповед на органите на реда да бъде раздадено оръжие, а също така да бъде позволена неговата употреба, предаде РИА Новости.
 „В рамките на работата на Центъра за борба с тероризма към Службата за сигурност на Украйна съм подписал следните заповеди: на органите на реда да бъде раздадено бойно оръжие и то да бъде употребено в съответствие със закона за милицията в Украйна”, се казва още в заявлението. Преди това на сътрудниците на правоохранителните органи беше позволено да използват оръжие само при самозащита.

Украински и световни медии съобщават за десетки загинали демонстранти в Киев, след като през последните часове размириците ескалираха и се стигна до употреба на огнестрелно оръжие. В медиите и социалните мрежи се появиха кадри, които показват, че силите на реда използват огнестрелни оръжия срещу протестиращите в центъра на украинската столица.

Броят на жертвите от безредиците в Киев достигна 35 души, съобщиха от Министерството на здравеопазването на Украйна. От началото на бунтовете медицинска помощ са потърсили 505 души, като 292 от тях били хоспитализирани. Днес в Украйна е обявен ден на траур за загиналите през последните дни, Броят им тази сутрин беше 28, от които 10 души са служители на реда.

По-рано днес Интерфакс предаде, че жителите на Киев напускат масово десния бряг на река Днепър, а движението по пътищата по левия бряг е затруднено. Киевското метро продължава да не работи въпреки обещанието на кмета да възстанови работата му.

Наземният транспорт също е затруднен. Кварталите в центъра на Киев, в които няма стълкновения, постепенно се обезлюдяват.

Хората, които са освободени от работа по-рано, масово напускат центъра на Киев. Компаниите освобождават по-рано служителите си не само в центъра на града, но и в предградията.
Видео клипове, които показват стрелба по протестиращи в Киев, публикуваха украинското радио "Свобода" и независимата телевизия "Белсат", Беларус.
ВНИМАНИЕ! КАДРИТЕ ПО-ДОЛУ НЕ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ХОРА ПОД 18 ГОДИНИ И ЗА ПО-ЧУВСТВИТЕЛНА АУДИТОРИЯ:

ВИДЕО


Няма коментари:

Публикуване на коментар