неделя, 2 март 2014 г.

Искате ли да ви разкажа какво ще стане не с Украйна, а с Русия?

Дмитрий Чернишьов е един от най-популярните руски блогъри.  Късно в събота той публикува
своя коментар "Аншлус" за решението Русия да използва войски срещу Украйна в защита на руски говорящото население и руските граждани в Крим.
Искате ли да ви разкажа какво ще стане не с Украйна, а с Русия?

Отначало ще има красива телевизионна картинка.

Ще има колони от бронирана техника. И жените ще хвърлят цветя под колелата. Ще има тържествен парад. От тълпата ще изтича момиче и на бронята ще качат дете. От всеки прозорец ще виси руският флаг. Старица със сълзи на очите ще говори на смутения войник: "Благодаря ти, сине!". Ще има  тържествена заря.

Мислите, че така ще освободите Крим от фашизма? Не. Така фашизмът ще се окаже в Русия. Защото това е само началото. А знаете ли какво ще последва? Ще последват предавания по телевизията за зверствата на украинските шпицкоманди. За последователите на Махно. За бандеровците. Платените сатирици ще измислят вицове за глупавите украинци. Тъничко ще им се подиграе Ваня Ургант, доста ще се пошегуват в КВН. Малахов ще направи предаване за това как унижават руснаците в Лвов. Във вестниците ще печатат писма от обикновени комбайнери с молба "да се даде отпор и да се поставят на място". Украинските гастарбайтери ще бъдат изгонени от Русия.

А след това ще има терористичен атентат, устроен известно от кого и понятно с чий пари. Рублата ще рухне. По телевизията ще обясняват, че това са дела на Запада, който се бои от нас. На улиците ще се появят казашки патрули. Ще обявят допълнителен набор в армията. Патриотично настроени момичета ще заплюват мъжете в наборна възраст: "Как смееш в такова време да стоиш в тила?". В армията ще започнат всекидневни молебени. Всяка критика към властта ще се приравнява на предателство. Ще започнат нападения над инакомислещите. Ще бъде пренаписан учебникът по история. Ще тръгнат показни съдебни процеси. Ще започне хиперинфлация. От магазините ще започнат да изчезват стоки.

Знам какво ще чуя сега по мой адрес.

Знам, че четири от пет коментара ще са съгласно  спуснатите методични указания.

Но няма да махна нито един от тях.


Важно е - да се вижда как в Русия пристига фашизмът.