вторник, 1 април 2014 г.

Разкриха къде се крие „смъртта“ на Путин, като при Кашчей

Бизнесменът Карл Волох в ефира на Еспресо TV коментира телефонния разговор на руския
президент Владимир Путин със своя американски колега Барак Обама по време на визитата на президента на САЩ в Саудитска Арабия.
„Визитата на Обама в Саудитска Арабия бе планирана по-рано, но тогава тези събития ги нямаше“, каза той. По думите му, внезапният телефонен разговор на Путин с Риад, всъщност, не е бил един, а два. Руският президент е казал, че има спешни предложения за преодоляването на украинския въпрос и това обяснява много.

Разговорът между Путин и Обама бил последван от признание, че все пак украинците сами ще решават съдбата си, какъв да бъде държания им строй и че могат да произведат изборите.

Нещо се е променило, защото именно в ръцете на краля Абдула е ключа, с чиято помощ може да се отвори сандъка, където е иглата, на чийто връх виси смъртта на известно кой. Саудитска Арабия има забележителни петролни възможности, които никой друг в света не притежава. Тя може съществено да увеличи добива на петрол, да го хвърли на пазара и да промени съществено ситуацията.

Ето го сандъкът с яйцето – това е цената на петрола. Днес цената е 106-107 долара за барел. Ако цената спадне до 80 долара, то бюджетът на Русия ще грохне. Икономиката така ще се засили по наклонената плоскост, че на Путин няма да му остане много време. Именно затова Путин звъня на Обама и изтегля войските, казва Волох.