понеделник, 7 април 2014 г.

Циганчето Митко не знае за Васил Левски, но обича ФК "Левски"

Откровената изповед на циганчето Митко пред Кеворк Кеворкян взриви социалните мрежи.
Причина за това стана признанието на малчугана, че не знае кой е Васил Левски и свързва името му единствено с любимите си ФК "Левски" и Георги Иванов-Гонзо.

48-секунден откъс от неделното участие на Митко във "Всяка неделя" първо бе публикуван в сайта за видеообмен Vbox7. След това кадрите се озоваха във Фейсбук профила на привърженик на ЦСКА, а оттам светкавично се прехвърлиха в червените групи "Лески Софа", "CSKA Sofia is life" и т.н.
В рамките само на няколко часа в различните страници на социалната мрежа клипът е събрал над 1000 споделяния, всяко едно от които е придружено с по 20-ина коментара. Феновете на ЦСКА гърмят с вражески подигравки срещу сините си съперници и до един свързват умствения капацитет на вечните си врагове с интелектуалния потенциал на петокласника.
Митко от Кричим набра национална популярност в средата на миналата седмица. Тогава на бял свят излезе любителски запис, който показва как момчето знае всички световни столици, както и имената на най-високия връх, най-дългата река, най-голямата пустиня, най-голямото и най-дълбокото езеро, седемте континента и деветте планети в Слънчевата система. Във "Всяка неделя" обаче Кеворк Кеворкян установи, че невръстният му гост не разполага с почти никаква друга информация за заобикалящия свят и го посъветва да ходи по-редовно на училище, за да доразвие интелекта си.